Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanlığınca, Paralel Devlet Yapılanmasına ait basın yayın organlarında yayınlanan haberlerin 'baştan sona gerçek dışı, asılsız ve tamamen uydurma' olduğu bildirildi.
19.07.2015 14:09 Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanlığınca, Paralel Devlet Yapılanmasına ait basın yayın organlarında yayınlanan haberlerin "baştan sona gerçek dışı, asılsız ve tamamen uydurma" olduğu bildirildi.
BTK'dan yapılan açıklamada, dün bazı basın yayın organlarında ve internet sitelerinde, "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığınca görev yeri değiştirilen ve açığa alınan personel hakkında işe gelmediği için soruşturma açıldığına" dair haberlerin yer aldığı anımsatılarak, Paralel Devlet Yapılanmasına ait basın yayın organlarında yayınlanan bu haberler baştan sona gerçek dışı, asılsız ve tamamen uydurma olduğu vurgulandı.
Adli merciler tarafından kriptolu telefonların yasa dışı dinlenmesi ve casusluk soruşturması kapsamında Kurumun bazı personeli hakkında gözaltı kararı alındığının belirtildiği açıklamada, alınan gözaltı kararına rağmen iki personelin teslim olmadığı, mazeretsiz olarak mesaiye de gelmediği ve böylece kaçak durumuna düştüğünün tespit edildiği ifade edildi.
Teslim olmadığı halde mazeret bildirmeden mesaiye de gelmeyen iki personel hakkında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125'inci maddesinin C fıkrasının b bendi hükmü gereğince disiplin soruşturması açıldığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Başkanlığımızda konusu idari ya da adli suç teşkil etmeyen ve mevzuatta dayanağı olmayan hiçbir soruşturmanın açılması söz konusu olmamıştır. Son günlerde sıkça bu tür uydurma haberlerin yapılması, Başkanlığımızca ve adli mercilerce yürütülmekte olan soruşturmaları kamuoyu önünde itibarsızlaştırma girişimi olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca geçmişte Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında illegal faaliyetlerde bulunan ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede Fethullahçı Terör Örgütü olarak tanımlanan yapı ile bu kara propaganda kampanyasını yürütenlerin birlikteliği bir kez daha açığa çıkmıştır.
Konusu idari ya da adli suç teşkil eden fiilleri yaptığı tespit edilen personel hakkında, yasalar ve mevzuat hükümleri gereğince, yöneticilerin yetki ve sorumlulukları çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılmasına bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edilecektir."
İŞTE ZAMAN'DAKİ O HABER
BTK açıklamasında tepki gösterilen o haber cemaatin Zaman ve Bugün gazetelerinde yer aldı. Paralel yapının merkez yayın organı olduğu ileri sürülen Zaman gazetesi'nin 17 Temmuz 2015 tarihli ve "TİB'den sürgün edilen personele 'işe gelmedin' soruşturması" başlıklı haberinde şu satırlar yer alıyordu:
"Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın (TİB) sürgün ettiği ve açığa aldığı personel hakkında işe gelmediği için idari soruşturma başlattığı ortaya çıktı.
Cemalettin Çelik'in TİB Başkanlığı'na atanmasının ardından tartışmalı uygulamalarıyla gündemden düşmeyen TİB'de yeni bir skandal patlak verdi. Bugün'ün haberine göre, TİB'in 17 Aralık büyük yolsuzluk ve rüşvet soruşturması sonrasında kurumdan Bilgi Teknolojileri Kurumu'na (BTK) sürgün ettiği ve açığa aldığı personel hakkında işe gelmediği için idari soruşturma başlattığı belirlendi.
ATANIR ATANMAZ SÜRGÜN
Skandal, TİB'in başına Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) kökenli Çelik'in kurumun başına gelmesinin hemen ardından TİB Başkan Yardımcısı Osman Nihat Şen ve daire başkanı Bülent Kocagürbüz'ün de aralarında bulunduğu 17 kişiyi 16 Ocak 2014'te kurumdan sürgün etmesiyle başladı. BTK'da göreve başlayan ve aralarında Şen ile Kocagürbüz'ün de bulunduğu personel, 22 Ocak 2015'te kriptolu telefonların yasa dışı dinlendiği iddiasıyla tutuklandı.
Eski TİB personelinin tutuklanmasının ardından TİB Başkanlığı Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'na ilginç bir yazı yazdı. Tutuklanan personelin bir yıldır işe gelmediği için haklarında kurum tarafından idari işlem başlatıldığını belirten TİB, personelin neden dolayı tutuklandığını sordu. Ancak eski TİB çalışanlarıyla kurumun 1 yıl önce yollarını ayırdığı unutuldu.
MANİPÜLASYONUN GÖSTERGESİ
Skandal, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ‘kriptolu telefon' davasında ortaya çıktı. Mahkemeye belge sunan avukatlar personelin 1 yıl önce görevden alınmasına rağmen TİB'in devamsızlık soruşturması yaptığını belirtti. TİB'in tutumu manipülasyonun göstergesi olarak tanımlandı."
(19 Temmuz 2015, 14:09)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: