Tam
EskidenYeniye
 

Paralel, Yargıtay'ı işgal etti

25 Ekim'de görev süreleri dolacak olan HSYK üyelikleri için Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda seçim yapıldı. Seçimleri beklendiği gibi paralel yapının adayları kazandı. Yakup Ata, Mustafa Kemal Özçelik ve Kerim Tosun Yargıtay kontenjanından HSYK asıl üyeliğine seçildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

25.09.2014 19:24 25 Ekim'de görev süreleri dolacak olan HSYK üyelikleri için Yargıtay Büyük Genel Kurulu'nda seçim yapıldı. Seçimleri beklendiği gibi paralel yapının adayları kazandı. Seçimlerde 20. Hukuk Dairesi Üyesi Yakup Ata, 18. Hukuk Dairesi Üyesi Mustafa Kemal Özçelik ve 7. Ceza Dairesi Üyesi Kerim Tosun Yargıtay kontenjanından HSYK asıl üyeliğine seçildi.

22 ÜYE BULUNUYOR

HSYK Genel Kurulu 22 üyeden oluşuyor. Kurulun Başkanı Adalet Bakanı, Adalet Bakanı Müsteşarı da Kurul'un tabii üyesi. Diğer 20 üyenin 4'ü cumhurbaşkanı tarafından doğrudan atanıyor. Yargıtay Genel Kurulu 3, Danıştay Genel Kurulu 2, Adalet Akademisi Genel Kurulu'nca da 1 üye seçiliyor. Adli ve idari yargı hâkim ve savcıları arasından ise 7'si adli, 3'ü idari yargıdan olmak üzere 10 üye seçiliyor.

HSYK SEÇİM TAKVİMİ

HSYK üyeliği seçimi başlangıç tarihi 26 Ağustos 2014 olarak belirlenmişti. HSYK seçimleri ise 12 Ekim 2014 Pazar günü yapılacak. HSYK için kesin aday listesi ise 29 Eylül 2014 Pazartesi günü yine YSK'nın internet sitesinden duyurulacak.

ÜYELER CEMAATÇİ Mİ?

Seçimlerden önce medyada yer alan haberlerde, Yakup Ata ve Mustafa Kemal Özçelik'in "Cemaate yakın isimler" olduğu ileri sürülmüştü. HSYK üyeliğine seçilen üçüncü isim olan Kerim Tosun için de, "Ülkücü kimliği ile tanınmasına rağmen cemaatçi olduğu" iddia edilmişti. Yargıda Birlik Platformunun desteklediği adayların HSYK üyeliği seçimini kazanamaması, 2011 yılında Yargıtay'a seçilen 100'ün üzerindeki ismin, blok olarak diğer adaylara oy vermesinden kaynaklandığı konuşuluyor. Yargıtay Kanunu'nda 2011 yılında yapılan değişiklikle 250 olan üye sayısı ise 137 artırılarak 387'ye çıkarılmıştı. Bu üyelerin seçimi ise aralarında İbrahim Okur ve Ahmet Hamsici'nin de bulunduğu HSYK tarafından yapılmıştı.

------------------------------------------------------------------------------

GAZETECİ ÇAKIR O İSİMLERİ YAZMIŞTI

Yargıtay'dan HSYK'ya seçilen 3 üye, 2018’e kadar HSYK’da görev yapacak. Star gazetesi yazarı Elif Çakır seçimden önceki gün bu isimlerin seçileceğini açık açık köşesinde yazmıştı. Çakır, 22 Eylül 2014 tarihli yazısında şunları dile getirmişti:

"Pensilvanya Yargıtay yapımı Bizans oyunu.. Paralel örgüt için hayat memat meselesi olan 12 Ekim tarihinde yapılacak olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimlerine sayılı günler kaldı. Hayat memat meselesi olarak gördükleri için de kazanmak için tehdit, şantaj sopasını sonuna kadar gösteriyorlar.

Yok. Yok. Aba altından filan göstermiyorlar sopalarını. Gizli saklı da yapmıyorlar. Açıktan savcı ve hakimlerin odalarını basarak sicillerini bozdukları hakimlerin akıbetlerini gösteriyorlar, dahası cep telefonlarına tehdit mesajları gönderiyorlar.

Tehditler sonuç vermeyince

Yaptıkları tehditlerin sonuç vermeyeceğini görmüş olmalılar ki... Tehdit ettikleri savcı ve hakimlere ‘Bakın bu seçimi biz kazanacağız’ mesajını vermek için en güçlü oldukları yer olan Yargıtay’daki yapılacak seçimleri HSYK seçimlerinden 10 gün önceye aldırdılar.

Kesin sonuç alacakları tek yer Yargıtay! Neden? Kilit rakamlar: İki sıfır bir sıfır

Kilit rakamlar iki sıfır bir sıfır. Yani 2010. 2010 yılı referandumuyla yapısı değişen HSYK’nın ilk icraatı Yargıtay’a 24 saat içinde 161 yeni üye atadı.

Hatırlayın o dönemde özellikle Zaman Gazetesi’nde gün aşırı kah spotta, kah manşette, kah analiz sayfalarında yer alan ‘Yargıtay’daki iş yükü fazlalığı” ve ‘Hantallaşan Yargı’ haberlerini.

Önce HSYK’nın yapısı değişti ve Ekrem Dumanlıgillere göre ‘HSYK’ bir çete olmaktan kurtuldu çok şükür.

Sonra İbrahim Okur, Ahmet Hamsici ve Nesibe Özer’lerin daire başkanlıklarıyla birlikte HSYK ‘Hayırlı bir yapı’ haline geldi!

Sonra yargımızdaki çok önemli sorunu ortaya koydu Ekrem Dumanlıgiller: Yargıdaki iş yükü fazlalığına çözüm olarak dairelerin sayılarının artırılması gerektiğini öğrendik!

Doğal olarak Yargıtay ve Danıştay’da daire sayıları artırılınca da üye sayısının artırılmasını beraberinde getirdi!

Yarın Ali Alkan’ın başkanı olduğu Yargıtay’da ‘göstermelik’ bir seçim gerçekleşecek. 360 Yargıtay üyesinin önüne ‘göstermelik’ bir sandık konulacak ve güya 16 yargı üyesi seçim için yarışacak ve “güya sandıktan çıkan demokratik” sonuç da açıklanacak.

Yargıtay’ın yüzde 70’i...

Birinci sınıfa ayrılmış Yüksek Yargı mensubu 10 bin kişiden önce 5 bin kişinin uygunluğuna karar verdi HSYK. Sonrasında 5 bin kişi arasından hiçbir mülakat gerçekleştirmediği gibi kıdeme de bakmadan bir anda 161 üyeyi 24 saatte Yargıtay’a, 58 üyeyi de Danıştay’a atadı.

Özal döneminden bu yana yargı içinde yapılanmaya giren paralel örgütün Yargıtay’da zaten var olan 25-30 üyesiyle birlikte Yargıtay’ın neredeyse %70’si Pensilvanya’nın eline geçmiş oldu.

2014 Temmuz’unun ortasında gerçekleştirilmiş olan Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu seçimlerinde 12 kişilik kurulun üyeliklerinin tamamen alarak paralel örgütün tulum çıkartmasının sebebini anlaşılmıştır umarım.

360 küsür üyenin 185’i paralel

Kısa bir hatırlatma:

Adli yıl açılışı için Yargıtay’ın ‘Cumhurbaşkanı gelmesin Feyzioğlu gelsin’ kararını hatırlıyorsunuz değil mi? İşte o karar, 2014 Temmuz sonrasındaki oluşan Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu’nun aldığı karardır!

Yani... 360 küsur Yargıtay üyesinin 185’i paralel örgüt üyesidir.

Ve Yargıtay paralel örgütün yuvasına dönüşmüştür.

Ve Ali Alkan Yargıtay’ın göstermelik başkanıdır ve kendi iradesiyle kararlar verememektedir.

Evet. Kendi iradesiyle kararlar verememektedir.

Duvarları aşan gülme sesleri

Bakın...

Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hem ‘hayırlı olsun’ hem de ‘Adli Yıl Açılışı’na davet etmek için gerçekleştirdiği ziyarette söylediği “12 Ekim pazar gününe denk geliyor. Bizim Yargıtay’da pazar günleri çalışma geleneğimiz yok. O yüzden biz kendi üye seçimimizi Pazartesi günü yani 13 Ekim’de yapacağız. Bu aynı zamanda diğer hakim ve savcıları etkilememesi açısından önemli.” sözleri ve seçim için belirlediği 13 Ekim tarihi kendi kararıyken...

Bu sözlerin sahibinin Yargıtay seçimlerini 23 Eylül’e alınmasının ne anlama geldiğini pekala biliyor olması lazım.

Sakın ‘Yargıtay üyelerimizden hacca gidecekler vardı o yüzden erkene aldık!” komedi bahanesinin arkasına sığınmasın. Söylediği bu komik gerekçeye kimseyi inandıramamış olacak ki, Yargıtay’ın duvarlarını aşan gülme sesleri odasına kadar geliyor olmalı.

Yarın göstermelik seçim var

Evet. Yarın Ali Alkan’ın başkanı olduğu Yargıtay’da “göstermelik’ bir seçim gerçekleşecek. 360 Yargıtay üyesinin önüne ‘göstermelik’ bir sandık konulacak ve güya 16 yargı üyesi seçim için yarışacak ve “güya sandıktan çıkan demokratik” sonuç da açıklanacak.

Ali Alkan’a ayıp etmek istemem ancak yarın sandık sonucuna göre çıkacak olan Yargıtay’ın HSYK’ya göndereceği 3 asil ve 3 yedek üye şunlar:

Cemaatin kripto adamları

Mustafa Ateş; çevresinde solcu kimliğiyle ve Ömer Faruk Eminaoğlu’nu deviren isim olarak bilinse de cemaatin kripto adamıdır. İbrahim Okur’un adamıdır. YARSAV’ın parallelerin eline geçmesini sağlayan isimdir.

Yakup Ata; cemaatin kripto isimlerinden. Yargıtay’daki kaynaklarım HSYK’ya gönderilecek isimler arasındaki en tehlike arz eden isim olan Mustafa Ateş’ten sonraki ikinci adam olduğunu belirtiyor.

Ali Eryılmaz; kendisini yakından tanıyan kaynağıma göre, HSYK üyelerine kendisini uzunca bir süre Alevi olarak tanıtmış sonrasında Alevi olmadığı ortaya çıkmış.

Mustafa Kemal Özçelik; Bakanlık eski Personel Genel Müdürü olarak da çalıştı. Kendisini gizleyen bir isim değil, yargı camiasında açıktan cemaatçi olarak tanınıyor.

Kerim Tosun; ülkücü kimliğiyle tanınmaya özen gösteren, paralel olduğu anlaşılmasın diye bulunduğu ortamlarda en hararetli milliyetçilik tartışmalarına giren bir isim.

Salih Sönmez; her ne kadar bir Mustafa Ateş ve bir Yakup Ata olmasa da cemaatin kripto isimlerinden birisi.

Yarın sonucu belli olan bir seçim yapılacak Yargıtay’da...

Hakim savcıları etkilemez mi?

Yargıtay Başkanı Ali Alkan adli yıl açılış töreninde yargı bağımsızlığından, hukuk güvenliğinden, erkler ayrılığı konusundaki hassasiyetten dem vurup hükümete ayar mı çekiyordu!

Sayın Ali Alkan Yargıtay’ın gerçekte başkanı siz misiniz? Gerçekte Yargıtay’ı kim yönetiyor?

“HSYK seçimlerinden önce Yargıtay’ın seçim yapmasının hakim ve savcıları etkileyeceğini’ söyleyen birisi olarak seçim tarihini bu kadar erken bir tarihe neden aldınız? HSYK seçimleri yapılmadan Yargıtay seçimlerinin yapılması Yargıtay üyelerinin iradesine ipotek koymak değil midir?

Sayın Alkan, yukarıda saydığım isimlerin seçilerek HSYK’ya gönderileceği belliyse neden yarın seçim yapıyorsunuz?

Sayın Alkan, uzunca zamandır Yargıtay’da olup bitenlere bakıldığında paralel yapının hükümet karşıtlığı ve cumhurbaşkanlığı karşıtlığını Yargıtay’ın ana stratejisi haline getirdiği ve Yargıtay’ın paralellerin kıskacı altında olduğu izlenimini doğuruyor. Siz bu imajdan rahatsız değil misiniz?

Sonuçta paralellerin sayısı ortaya çıkacak

Velhasıl...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu seçimleri yaklaştıkça yargının paralelleri iyot gibi ortaya çıkmaya devam ediyor.

Bu HSYK seçimleri aynı zamanda paralel örgütün yargı içindeki sayısını da net bir şekilde ortaya çıkması açından hayırlara vesile olacak.

Bakalım. Türkiye’de yargı ve hukukun asıl iktidar üretmedeki stratejik önemini fark eden paralel yapının akıbeti ne olacak?

Ya paralel yapı HSYK seçimlerini tehditle şantajla kazanarak ülkede kaos çıkartacak ya da 4 yıldır zulmettikleri hakim ve savcılar 12 Ekim’de hem kendilerine yönelik zulme dur diyecek hem de verdikleri oyla paralel yapıyla hukuki mücadelenin yolunu açarak yargının üzerindeki korku bulutunu dağıtacaklar.

Bir de güzel haber.

Yargıtay seçimlerine bağımsız aday olarak giren Hüseyin Poyrazoğlu, Nesrin Yılmazcan ve Ahmet Karayiğit paralel örgütün yargıdaki yapılanmasını ve bu yapının beraberinde getireceği tehlikeyi görüp, bir oy bir oydur diyerek, Yargıda Birlik Platformu lehine adaylıktan çekildiler." (Elif Çakır / Star)

------------------------------------------------------------------------------

ÜYELER ÖNCEDEN BELLİYDİ: Seçilecek üyeler günler öncesinden Yargıtay kulislerinde biliniyordu. HSYK üyeliği seçiminde, temmuz ayında yapılan Yargıtay Başkanlık Divanı seçimlerindeki işbirliği belirleyici oldu. Orada yürüyen ittifak dünkü seçimde de uygulandı.

4 ADAY PARALEL YAPI'YA YAKIN: Dünkü seçime katılan 13 adaydan 4'ünün Paralel Yapı'ya yakın isimler olduğu biliniyordu. Ancak farklı seçimlerde birlikte hareket eden "Paralel Yapı" sosyal demokrat kimliğiyle bilinen Yakup Ata ile milliyetçi- muhafazakâr olarak tanınan Kerim Tosun'a ayrı ayrı destek verdi. Paralel blokun oylarının en çok toplandığı isim ise Mustafa Kemal Özçelik oldu.

PARALEL HESABA TAKILDILAR: Halen HSYK üyesi olan Nilgün Hacımahmutoğlu, Muharrem Akkaya ve Ali Orhan gibi Yargıda Birlik Platformu ile birlikte hareket ettiği dillendirilen isimlerse asil ve yedek üyeliğe seçilemedi.

YARGIDA BİRLİK DESTEKLİ YEDEK ÜYE: Yedek üyeliklere seçilen 3 isimden 2'sinin üçlü ittifaktan oy aldığı dillendirildi. Ancak 3'üncü yedek üye olan Alp Arslan'ın Yargıda Birlik Platformu ile birlikte hareket ettiği biliniyordu. Arslan'ın seçilmesinde milliyetçi muhafazakar üyelerin bu isme yönelmesi etkili oldu.

CEZA DAİRELERİ DENGEYİ BOZDU: Yargıtay'daki seçimler hukuk dairelerinin olduğu ana bina ile ceza dairelerinin bulunduğu ek binada kurulan sandıklarda yapıldı. İlk olarak hukuk dairelerinin olduğu binadaki sandıklar sayıldı bu sırada Yargıda Birlik Platformu'nun desteklediği üyeler önde gidiyordu ancak ceza dairelerinin olduğu binada kullanılan oylar Yargıda Birlik Platformu aleyhine bozuldu.

DİĞER DETAYLAR

HSYK'nın Yargıtay kontenjanından gelen 3 asıl 3 yedek üyesinin görev süresi 25 Ekim'de sona eriyor.

Yargıtay Büyük Genel Kurulu, bugün toplanarak HSYK üyeleri için seçim yaptı. Seçimde, üyeler Muharrem Akkaya, Alp Arslan, Yakup Ata, Mustafa Ateş, Bahri Aydoğan, Halit Baysoy, Ali Eryılmaz, Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu, Ali Orhan, Mustafa Kemal Özçelik, Salih Sönmez, Rıza Şahin ve Kerim Tosun yarıştı.

Seçim sonucunda, 20. Hukuk Dairesi Üyesi Yakup Ata 201, 7. Ceza Dairesi Üyesi Kerim Tosun 196 ve 18. Hukuk Dairesi Üyesi Mustafa Kemal Özçelik 193 oy alarak HSYK'nın yeni asıl üyeleri oldu.

Yargıtay 13. Ceza Dairesi Üyesi Salih Sönmez 175, 8. Hukuk Dairesi Üyesi Ali Eryılmaz 167 ve 14. Ceza Dairesi Üyesi Alp Arslan ise 156 oyla HSYK'nın yedek üyeleri olarak seçildi.

-Asıl üyelerin özgeçmişleri

Yakup Ata, 1960 yılında Kırşehir'in Kaman ilçesinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olduktan sonra Ankara ve Artvin Hakim adayı olarak mesleğe başlayan Ata, sırasıyla Develi, Artvin, Düziçi hakimliği ve Yargıtay Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu. 18 Ocak 2010'da Yargıtay üyeliğine seçilen Ata, 18. Hukuk Dairesi üyesi olarak görev yapıyor. Ata, evli ve bir çocuk babası.

Kerim Tosun, 1966'da Fethiye'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Tosun, Fethiye hakim adayı olarak mesleğe başladı. Tosun, sırasıyla Baskil, Hozat, Datça Cumhuriyet Savcılığı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı görevlerinde bulundu. 24 Şubat 2011 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Kerim Tosun, halen Yargıtay 7. Ceza Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürüyor. Adalet Akademisi Genel Kurul üyesi olan ve Niğde Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Dalında yüksek lisans yapan Tosun, evli ve üç çocuk babası.

Mustafa Kemal Özçelik, 1968'de İkizdere'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden 1989 yılında mezun olan Özçelik, Trabzon hakim adayı olarak mesleğe başladı. Özçelik, sırasıyla Hanak, Çemişgezek, Ladik Hakimliği Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Tetkik Hakimi, Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Personel Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı ve Personel Genel Müdürü görevlerinde bulundu. 19 Ekim 2012 tarihinde Yargıtay Üyeliğine seçilen Mustafa Kemal Özçelik, 18. Hukuk Dairesi Üyesi olarak görevini sürdürüyor. Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü'nde Adalet Yönetimi alanında yüksek lisans yapan Özçelik, evli ve üç çocuk babası.

-Danıştay'da seçim

Bu arada, HSYK'nın Danıştay kontenjanından seçilen 2 asıl, 2 yedek üyesinin görev süresi ise 18 Ekim'de bitiyor. Danıştay Büyük Genel Kurulu'nda 29 Eylül Pazartesi günü seçim yapılacak. Seçim için Danıştay üyeleri Taci Bayhan, Gürsel Mekik, Emin Sınmaz, Ziya Özcan, Şaban Işık, Hasan Turgut ve Mustafa Gökçek aday oldu.

------------------------------------------------------------------------------

YARGITAY MESELESİ NASIL HALLEDİLDİ?

Öte yandan konuyla ilgili aktarılabilecek ilginç bir yazı Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur'a ait. Oğur'un yazısı şu şekilde:

"12 Ekim’de yapılacak HSYK seçimlerinin Yargıtay ayağı bitti. Ama önce Yargıtay ayağının ne demek olduğuna bakalım.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun üye sayısı 2010 referandumundan sonra 7’den 22’ye çıkarılmıştı. Adalet Bakanı ve Adalet Bakanlığı Müsteşarı kurulun iki tabii üyesi. Bunun dışında 12 Ekim’de ilk dereceli adli hakim ve savcılar 7, ilk dereceli idari hakim ve savcılar ise 3 üye seçecekler. Geri kalan üyelerin 4’ünü Cumhurbaşkanı akademisyenler ve avukatlar arasından atayacak. Kalanlardan 1’ini Türkiye Adalet Akademisi, 2’sini Danıştay ve 3’ünü de Yargıtay seçecek.

Yargıtay bu üç üyeyi seçti işte. Bütün siteler de sonucu: “Yargıtay'da cemaat kazandı” diye verdi.

Herkes açık oynuyor artık. O yüzden açık açık yazalım. En çok oy alan 20. Hukuk Dairesi Üyesi Yakup Ata da sosyal demokrat kimlikli ama cemaate yakın bir isim. HSYK seçimlerini en iyi takip eden gazetecilerin başında gelen Elif Çakır’ın yazdığı gibi; kripto cemaatçi.

En çok ikinci oyu alan 18. Hukuk Dairesi Başkanı Mustafa Kemal Özçelik’in ise eski Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin’in kapalı bir zarf içinde Yargıtay’a bildirdiği Yargıtay İmamı olduğu yolunda rivayet çok.

Üçüncü sıradan seçilen 7. Ceza Dairesi Üyesi Kerim Tosun da 2011’in başında Yargıtay’a yeni HSYK’nın seçtiği 160 üyeden biri.

Buraya geleceğiz. Esas dananın kuyruğu orada kopuyor çünkü. Böylece HSYK’da ilk sonuç 22 üyenin 2’si bakan ve müsteşar olduğu düşünülürse 3’e iki cemaat lehine. Yargıtay’daki seçimin en ilginç sonucu ise 2010 referandumundan sonra yapılan seçimde Yargıtay’dan ilk sırada seçilen HSYK üyesi Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu’nun 13 adayın yarıştığı bu seçimde ancak 9’uncu olup seçilememesi. Üç yedek üye arasına bile girememesi.

Peki bu dört yılda Yargıtay’da ne oldu böyle?

Hikaye, 2011 yılının ilk günlerinde başlıyor. Yargıtay 9. Ceza Dairesi’nin 17 Hizbullahçı için tutukluluk süreleri 10 yılı aştığı için tahliye kararı vermesiyle. Domuz bağı görüntüleriyle hatırlanan Hizbullahçıların serbest kalmasına haklı olarak büyük tepki oldu. Hükümet topa tutuldu. Hizbullahçılar alkışlarla dışarı çıktı. Pek çok yöneticisi de hemen yurt dışına kaçtı.

Yargıtay tahliye kararını 10 yıllık sürenin dolduğu gün vermişti. Bu acele “Yargıtay Hükümete gol mü attı” diye yorumlanmış, hükümetle yüksek yargı arasında tartışmalar yeniden başlamıştı. Karar yüksek yargının ağır iş gücüne, yetersizliklerine bağlandı. Ve Adalet Bakanlığı bürokratları o aşamada devreye girdiler. Yargıtay ve Danıştay’a yeni daireler kurulması fikriyle. Bakanlık hemen bu konuda bir çalışma yaptı, hükümet buna evet dedi ve kanun Meclis’ten hızla geçirildi. Yargıtay üye sayısı 250'den 387'ye, Danıştay üyesi sayısı da 95’ten 156’ya çıkarıldı. Yani iki kurumun yapısı tümüyle değişmiş oldu.

Yeni üyeleri kim atadı peki?

Boş ve yeni üyeliklere atamaları Şubat 2011’de HSYK Genel Kurulu yaptı. 2010 referandumuyla yeniden oluşmuş HSYK Yargıtay’a 160, Danıştay’a 51 yeni üye seçti. Bu üyelerin bir ortak özelliği dikkat çekiyordu. Yargıtay’a seçilen 160 üye 40 yaşlarındaki isimlerden seçilmişti. Yani emekliliklerine kadar 25 yıl daha Yargıtay’da görev yapmalarının önü açılmıştı. Bu yeni üyeleri seçen HSYK Genel Kurulu'nun üyelerinden biri de dün dört yıl sonra Yargıtay’dan HSYK’ya seçilemeyen Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu'ydu. Hacımahmutoğlu’nun bu seçimler sırasında bakanlığı ‘’cemaat kadrolaşmasına dikkat’’ diye uyardığı yargı çevrelerinde konuşuluyor.

Ama hükümetin 2010 referandumundan sonra, önce HSYK seçimleri, ardından da Yargıtay’da gol yemesini onun uyarıları da engelleyemedi. Yine de haksızlık etmemek gerek. Yargı’daki bu büyük aklın ilk gol attığı da AK Parti iktidarı değil. SHP’li Mehmet Moğultay döneminde bile Alevi hakim ve savcı kılığında bakanlığa girmiş cemaatçiler olduğu yargıyı iyi bilen isimler tarafından örneklerle anlatılıyor. Yine bakanlığı iyi bilen isimler, AKP’den önce Adalet Bakanlığı’nda cemaat kadrolarının en çok yerleştiği dönemin Hikmet Sami Türk’ün bakanlık yaptığı dönem olduğunu söylüyorlar.

Bugün artık açıktan cemaat safında yer alan 2007-2012 arası dönemin hızlı özel yetkili savcı ve hâkimlerini o özel yetkili koltuklara kim atamıştı peki?

Ya da şöyle soralım; 2005’te DGM'ler yerine kurulan Özel Yetkili Mahkemelere Savcı ve Hakim atamaları kararnamesi kimin eseriydi peki?

Yetenekli Adalet Bakanlığı bürokratı İbrahim Okur’un.

Bir Adalet Bakanlığı bürokratı, Okur’un yüzlerce isimli listeleri hazırlayıp dönemin Kemalist HSYK Başkanı Kadir Özbek’e götürdüğünü ondan da atamasını istediği 10 isim aldığını böylece onun da gönlünü kazanmasını bildiğini anlatıyor.

12 Ekim'deki seçimde yeniden HSYK üyeliği için aday olan Okur’un yargı bürokrasisi tarihinde gelmiş geçmiş en yetenekli bürokrat olduğuna şüphe yok. Hâlâ YARSAV ve cemaatten ayrı ayrı listelermiş gibi bahseden Hürriyet yazarları “kullanışlı aptallığa” devam edebilir.

Yargıtay’daki seçim sonucu sürpriz değil. Yargıtay’da en az 4 yıllık bir emeğin, yargıda ise en az 20 yıllık bir mühendislik projesinin sonucu. Her şey bitmiş sayılmaz. Daha 17 koltuk var…" (Yıldıray Oğur / Türkiye)

(25 Eylül 2014, 19:24)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=6306    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.020.396