Tam
EskidenYeniye
 

Yılmazer dahil 12 tutuklama

Paralel yapının emniyet ayağına yönelik soruşturma kapsamında sabah erken saatlerde mahkemeye sevkedilen 66 kişiden 12'si tutuklandı, 5'i ise serbest bırakıldı. 49 kişinin mahkeme sorgusu devam ediyor. Tutuklananlar arasında eski İstanbul İstihbarat Müdürleri Ali Fuat Yılmazer ile Erol Demirhan ve Terörle Mücadele Eski Şube Müdür Yardımcısı Hayati Başdağ da var. Tutuklama gerekçelerinden birisi 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek.'

Önceki haber title=Sonraki haber

26.07.2014 14:26 Paralel yapının emniyet ayağına yönelik soruşturma kapsamında sabah erken saatlerde mahkemeye sevkedilenlerden bir bölümüyle ilgili gelişme yaşandı. Emniyette 'paralel yapı' iddialarıyla başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 92 şüpheliden 12'si daha tutuklandı. Savcının tutuklama talep ettiği 49 polis ise hala mahkemede.

İŞTE TUTUKLANANLAR

Ali Fuat Yılmazer, Erol Demirhan, Hayati Başdağ, Hikmet Kopar, Abdülhalim Sönmez, Hasan Hüseyin Danacı, Harun Aydın, Tolga Güzeltaş, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan, Muhammet Ali İkli, Muhammed İkbal Kayaduman.

SORGULAR GRUP GRUP TAMAMLANIYOR

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde "yasa dışı dinleme" soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve dün öğlen saatlerinde adliyeye sevk edilen aralarında eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in de bulunduğu 17 şüpheli, soruşturmayı yürüten savcı Okan Özsoy ile savcılar Gökalp Kürkçü ve Yusuf Hakkı Doğan'a ifade verdi.

5 KİŞİ SERBEST

İfadelerinin alınmasının ardından 17 kişi tutuklanmaları talebiyle nöbetçi 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Bu kişilerin saat 05.30 civarında hakimlikte başlayan sorguları 7 saat sürdü. Daha sonra kararını açıklayan İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği, Yılmazer'in de aralarında bulunduğu 12 polisin tutuklanmasına, 5 polisin ise serbest bırakılmasına karar verdi. Serbest bırakılan 5 kişi için yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Serbest bırakılan isimler: Muhammet Fatih Tezcan, Murat Hamarat, İsmail Arslan, Serdar Güldalı ve Ahmet Öztürk.

GEREKÇE: ÖRGÜT KURMAK, KUMPAS, YASADIŞI DİNLEME

Hakimlik Yılmazer'i "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Resmi belgede sahtecilik" ve "Kişilerin arasındaki aleni olmayan konuşmaların dinlenilmesi ve kayda alınması" suçlarından, diğer 11 kişinin ise "Resmi belgede sahtecilik" ve "Kişilerin arasındaki aleni olmayan konuşmaların dinlenilmesi ve kayda alınması" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Tutuklama kararını veren İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliğinin kararında; şüpheli Ali Fuat Yılmazer ile Erol Demirhan'ın hiyerarşik yapı içerisinde altlık üstlük ilişkileri kullanarak yasadışı örgütlenme oluşturarak suç işleme amacıyla örgüt kurduğu belirtildi. Diğer tutuklanan 10 kişinin de bu yapıya dahil olarak devletin istihbarat faaliyetleri kapsamında görevlerinin sağladığı nüfuz ve güç ile görevlerinin gereklerine aykırı davrandığının belirtildiği kararda, "Amaçlarına ulaşmak için toplumda tanınan kişileri terör ve organize suç örgütleri ile ilişkilendirerek, gerçek kimliklerini eksik veya yanlış yazarak yargı mensuplarını aldatacak şekilde kararlar alarak kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaların amaç dışı kayıt ettikleri belirlendi" denildi.

"SUÇ İŞLEMEK AMACIYLA ÖRGÜT KURMA"

Şüphelilerin dinleme kararlarını almak için sahte evrak düzenledikleri de belirtilen kararda, şüphelilerin kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt ettiği ifade edildi. Kuvvetli suç şüphesi varlığını gösteren somut delillerin bulunduğunu belirten mahkeme, Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın "Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "Resmi belgede sahtecilik ve kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etme" suçlamalarından tutuklanmalarına karar verdi.

"RESMİ BELGEDE SAHTECİLİK"

Mahkeme, emniyet müdürü Hayati Başdağ, Hikmet Kopar, Abdülhalim Sönmez, Hasan Hüseyin Danacı, Harun Aydın, Tolga Güzel Taş, Metin Canbay, Ali İhsan Tezcan, Muhammed Ali Iklı, Muhammed İkbal Kayaduman'ın ise Resmi belgede sahtecilik", "Kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etme"suçlarından tutuklanmasına hükmetti.

Mahkeme tutuklanmasına karar verilen şüphelilerin , kaçma şüphesi ile delilleri yok etme ve gizleme, tanık ve mağdurların üzerinde baskı oluşturma şüphesinin olduğunu da kararında ifade etti.

TUTUKLANANLARIN SAYISI 20'YE ULAŞTI

Aynı soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen 22 şüpheliden 8'i dün tutuklanmıştı. Böylece tutuklananların sayısı 20'ye yükselmiş oldu. Tutuklanan şüpheliler Metris Cezaevine gönderilecek.

YILMAZER'DEN MAHKEME ÖNÜNDE TEPKİ, SUÇ ÜSTÜNE SUÇ

Öte yandan eski Terörle Mücadele Şube Müdürleri Ömer Köse ve Yurt Atayün'ün de aralarında bulunduğu 49 kişilik grubun nezaretten mahkemenin bulunduğu koridora geldiği sırada Köse ve Atayün'ü gören ve mahkeme kararını bekleyen 17 polis, "Selam müdürüm" diye bağırarak alkışladılar. 17 kişi arasında bulunan İstihbarat eski Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, kendisini gözaltına alan ve adliyeye getiren polislere hitaben "Rezil ettiniz bu teşkilatı. Bu ülkede gerçek operasyonlar tek tek yapılacak. Polisin propagandasıyla yol alamaz. Siz böyle polisliği kimden öğrendiniz. Vatandaşı kandırır seçim kazanırsanız ama giren polise girer. Bir daha da çıkmaz. Ancak sıranızın gelmesini beklersiniz. Hepiniz siz de böyle sırada bekleyeceksiniz. Emekliyim yine personelimin başındayım burda. Ajanlarla bu ülkeye hizmet edebileceğinizi mi zannediyorsunuz. Casuslar ve casuslara yardım edenler hesabını verecek. Hepiniz başınızı öne eğdiniz. Bugünleri unutmayın. Bu ülkeyi ajanlar yönetiyor. Ajanlara gerçek operasyon yapılacak. Polis, propagandayla operasyon yapmaz. Bunların hepsi İsrail ajanı… Arşivimde kaydı var. Buradaki polislerin kimliklerini kontrol edin, kimliksiz çıkar bunlar." diye seslendi. Yılmazer'in konuşmaları, diğer şüpheliler tarafından alkışlandı.

------------------------------------------------------------------------------

ATAYÜN'ÜN SORGUSUNDA İLGİNÇ GELİŞMELER

22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve Emniyet'te kalan tek isim olan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün'e polisler 19 soru yöneltti. Bunlardan sadece 5'ini yanıtlaması 10 saat süren ve anlattıkları ancak 108 sayfaya sığan Atayün süresi bittiği için savcılığa sevkedildi. Atayün'e yöneltilen sorulardan birinin de "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hangi yetki ile görüşmesini dinlendiniz ve kayıt altına aldınız?" olduğu iddia edildi.

Siyasal veya Askeri Casusluk', 'suç uydurma' , 'özel hayatın gizliliğini ihlal etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı kaydetme ve resmi belgede sahtecilik' suçlamaları ile sorgulanan Atayün'ün ifadesinin 10 saat sürdüğü belirtiliyor. Atayün'ün casusluk suçlaması ile ilgili olarak sorulan soruyu, "Bu suçun işlenmesi alçaklık ve şerefsizliktir. Bu suçu her kim işlediyse mutlak cezalandırılmalıdır" şeklinde yanıtladığı öğrenildi.

SORULAR VE CEVAPLAR

Atayün polis sorgusunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdirname ve üstün başarı belgesi ile ödüllendirildiğini vurguladı ; "Selam Tevhid örgütü soruşturmaları ile ilgili talimatı siz mi verdiniz?" sorusunu ise "Soruşturma talimatlarını sorumlu cumhuriyet savcıları vermiştir" şeklinde yanıtladı.

'SELAM -TEVHİD SORUŞTURMASI BURSA'DA BAŞLATILDI'

Selam-Tevhid örgütü soruşturmasının 2010 değil 2011 yılında Kamile Yazıcıoğlu'nun ifadesi üzerine Bursa'da başlatıldığını söyleyen Atayün', "Bursa Emniyeti dosyayı bize gönderdi. Biz de ifade veren Yazıcıoğlu'na ulaştık ve bilgi aldık. Bilgi almamızın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı" şeklinde savundu.

'ÇAPKIN BİLİYORDU' İDDİASI

İfadesinde soruşturma hakkında İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a bilgi verdiğini iddia ettiği öğrenilen Atayün'ün, "Çapkın da soruşturma kapsamında İran'ın ülkemizde yürüttüğü illegal faaliyetleri hassas olarak takip etmemiz konusunda talimatlarını iletti "dediği kaydedildi.

Adliye kaynaklarından edinilen bilgiye göre Atayün ifadesinde, Selam-Tevhid isimli örgüte ilişkin ilk belgeler 2000 yılında Beykoz'da Hizbullah'a yönelik olarak yapılan operasyonlarda ele geçirildiğini öne sürdü.

Şüpheli Yurt Atayün'ün, Selam-Tevhid soruşturması kapsamında kaç kişinin takip edildiğini bilmediğini, dinlenen kişi sayısının 240 olduğunu soruşturma savcısı Adnan Çimen'in basın toplantısında öğrendiğini söylediği savundu.

KAMERA KAYDININ SİLİNMESİNİ İSTEDİ

Atayün'ün sorgu sırasında verdiği bazı ifadeleri değiştirmek istediği, değiştirmek istediği ifadelerle ilgili kamera kaydının silinmesini talep ettiği iddia edildi. Polislerin Atayün'ün bu talebini savcı İrfan Fidan'a ilettiği, Fidan'ın bu talebi geri çevirdiği belirtildi. İsteği reddedilen Atayün'ün, "Önceki saatlerde vermiş olduğum ifade de değişiklik yapacağım. Geceden uykusuz kaldığım için belirttiğim bazı hususları düzeltmek istiyorum. Görüntülü kayıt alınırken rızam sorulmadı. Kayda izin vermiyorum. İznim dışında yapılacak tüm kayıtlar hukuka aykırı olacaktır" sözleri ile isteğinde ısrarlı olduğu, ancak sonuç alamadığı öğrenildi.

'MAHKEME KARARIYLA YAPILAN DİNLEMELERDE ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ SÖZKONUSU OLAMAZ'

Yasadışı hiçbir işlem yapmadığını söyleyen Atayün'e, "Savcılığa teslim edilen dosyada, şüphelilerin özel hayatı ile ilgili görüşmelerin neden tape (döküm) yapıldığını nasıl açıklarsınız?" sorusunun yöneltildiği, Atayün'ün bu soruyu, "Mahkeme kararı ile yapılan dinlemelerde özel hayatın gizliliği söz konusu olmaz. Özel hayatın gizliliği, takibi şikayete bağlı bir suçtur. Benim görev yaptığım zaman içinde şüphelilerin hiçbirinin özel hayatının gizliliği ihlal edilmemiştir. Suçlamayı kabul etmiyorum" şeklinde yanıtladığı öğrenildi.

"SAVCININ VERDİĞİ GÖREVİ YERİNE GETİRMEMEK SUÇTUR"

Atayün'ün ifadesinin devamında "Benim yasaya aykırı bir işim olmamıştır. Anayasaya göre her kim olursa olsun kanun önünde eşittir. Kimin şüpheli olacağına savcı karar verir. Savcının verdiği görevi yerine getirmemek suçtur. Yasadışı olarak kimseyi dinlediğimiz noktasında bir isnat yoktur" şeklinde konuştuğu kaydedildi.

KRİTİK SORULAR YANITSIZ KALDI

Yurt Atayün'ün sorgusu devam ederken dört günlük gözaltı süresinin dolmak üzere olması nedeniyle adliyeye zorunlu olarak sevkedildi. Atayün geride kalan soruları bu nedenle yanıtlayamadı. Atayün'ün yanıtlamadığı ancak tutanaklara geçen 14 soru olduğu, bunların içinde "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hangi yetki ile görüşmesini dinlendiniz ve kayıt altına aldınız?" sorusunun da yer aldığı belirtiliyor.

BAŞBAKAN VE BAKANLARIN DİNLENMESİYLE İLGİLİ SORULAR

Atayün'e yöneltilmek üzere hazırlanan ancak yanıt bölümü boş kalan birden fazla kritik soru var. Atayün'ün bu soruları yanıtlamayı ret mi ettiği, yoksa gözaltı süresinin dolması nedeniyle mi yanıtlanmadığı bilinmiyor.

İŞTE POLİS SORGUSUNDA YANITLANMAYAN "KRİTİK" SORULAR

Adliye kaynaklarından sızan bilgilere göre Atayün tarafından Emniyette yanıtlanmayan ancak savcılık sorgusunda da karşısına çıkacak sorular şöyle ;

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı hangi yetki ile dinlediniz ve kayıt altına aldınız ?

-Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Enerji Taner Yıldız, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gıda-Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in görüşmelerini hangi dinlenip kayıt altına aldınız ?

-Hakan Fidan'a 'Emin' kod ismini vermenizdeki amaç nedir? Hakan Fidan'ı hangi amaçla ve neden dinlediniz ?

-Ulusal Güvenlikle ilgili bu görüşmeleri başka yerlere servis ettiniz mi ?

------------------------------------------------------------------------------

ALİ FUAT YILMAZER KİMDİR?

Ali Fuat Yılmazer Hrant Dink cinayeti öncesindeki süreçte Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı C Şubesi Müdürü olarak görev yaptı. Ergenekon, Balyoz gibi davaların mimarı olan Ali Fuat Yılmazer'in Odatv soruşturmasının ardından görev yeri değiştirilmiş ve pasif göreve atanmıştı. Ali Fuat Yılmazer geçen aylarda emekliye ayrıldı. Hanefi Avcı, ‘Haliçte Yaşayan Simonlar’ adlı kitabında Ali Fuat Yılmazer hakkında şu ifadeleri kullanmıştı: “Hrant Dink cinayetinden sonra Ahmet İlhan Güler görevden alındı. Yerine ise normalde hiçbir zaman bu göreve gelemeyecek, gerekli niteliklere sahip olmayan (sol örgütler konusunda bilgi ve deneyim ile evveliyatında pratik sokak tecrübesi yeterli olmayan), hatta sosyal ve psikolojik açıdan sorunlu olduğunu değerlendirdiğim Ali Fuat Yılmazer bu göreve atandı. İstanbul Emniyet Müdürü (Celalettin Cerrah) sahip olduğu güce rağmen Ahmet’in gidişini engelleyemediği gibi Ali Fuat Yılmazer’e alenen muhalefet etmesine rağmen onun göreve getirilişini de engelleyemedi. Belki 50 tane müdürü İstanbul’a tayin ettirmemeye muktedir bir güce sahipti, herkese karşı dikleşebilirdi ama Ali Fuat ve benzerlerine karşı koyamadı. Belli amaçları olanlar, istedikleri gibi faaliyette bulunmak isteyenler bu konuda kendilerine mani olacak bir engeli daha önlerinden kaldırmış oldular.”

Ali Fuat Yılmazer Hanefi Avcı'nın 'Haliç'te Yaşayan Simonlar' kitabında kullandığı bu ifadeler sebebiyle Avcı'ya maddi tazminat davası açtı. Ancak Ankara 6. Asliye Mahkemesi, Yılmazer tarafından açılan 30 bin liralık tazminat davasını reddetti.

------------------------------------------------------------------------------

İŞTE SAVUNMALAR

27.07.2014 21.05 Örgüt kurmak ve yönetmek, yasadışı dinleme ve resmi belgede sahtecilik suçlarından tutuklanan İstanbul'un eski İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in 1. Sulh Ceza Hakimliği'ndeki savunmasında, usulsüz olduğu iddia edilen dinlemelerin hakim kararından ve TİB denetiminden geçtiğini söylediği öğrenildi. “Maddi ve teknik hatalar yapılmış olabilir" şeklinde bir ifadesinin de bulunduğu öğrenilen Yılmazer'in, yanlış ve eksik olduğu anlaşılan dinleme kararlarını uzatmadıklarını ileri sürdüğü belirtiliyor. Çalıştığı dönemde İstihbarat Şubesi'ne yeni eleman almadığını söyleyen Yılmazer'in, “Hatta 165 kişi azaltılmıştır" şeklinde konuştuğu bildirildi. İfadesinde 2007-2009 döneminde Türkiye'de operasyonların en yoğun yaşandığı yıllar olduğunu söyleyen Yılmazer'in, “Bu dönemde yaptığımız çalışmalar neticesinde 23 canlı bomba yakalanmış, DHKP-C, PKK, Devrimci Karargah ve Ergenekon gibi etkili operasyonlar icra edilmiştir. Bu hususta Sayın Başbakan'ın takdirleri tarafımıza sunulmuştur... " sözleri ile kendisini savunduğu belirtildi.

'USULSÜZ DİNLEME YAPAN PERSONELİ SORUŞTURDUM'

Çalıştığı dönem içerisinde 30 binden fazla karar alındığını söyleyen Yılmazer'in, usulsüz dinleme yapan personel hakkında soruşturma yaparak bu personelin görev yerinin değiştirdiğini söylediği kaydedildi.

'AMAÇ SUÇUN ÖNLENMESİDİR'

Yılmazer ile birlikte “Örgüt kurmak ve yönetmek" iddiasıyla tutuklanan eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Erol Demirhan'ın da mahkemedeki savunmasında, kendisine yöneltilen suçlamaların hiçbirini kabul etmediği öğrenildi. Hakim kararı ile dinleme yaptıklarını söyleyen Demirhan'ın, “Bu görevimi ifa ederken İstanbul'un daha huzurlu ve güvenli bir şehir olmasını istedim. Başka hiçbir saik gütmedim" diye konuştuğu öğrenildi. Suçu önlemek için ham bilgileri değerlendirerek istihbari dinlemeler başlattıklarını söylediği savunulan Demirhan'ın, “Buradaki amaç suçun önlenmesidir. Suç öncesi harekettir. Suç unsuruna rastlandığı takdirde adli birimlere durum bildirilir ve gereken yapılır. Suç unsuruna rastlanmadığı takdirde ise gerekli belgeler imha edilir ve yalnızca arşivde talep formları muhafaza edilir. Diğer belgeler imha edilir. Bu nedenle suçlamalar kanun ruhuna aykırıdır" şeklinde savunma yaptığı belirtildi.

'5 GÜNDÜR UYKUSUZUM'

Yasadışı dinleme ve resmi evrakta sahtecilik iddiasıyla tutuklanan Bilişim Suçları ve Sistemleri eski Şube Müdürü Hayati Başdağ'ın, mahkemedeki savunmasında, 5 gündür uykusuz olduğunu belirterek “Gerek şahsım gerek arkadaşlarıma bu soruşturmaya yöneltilmesi vallahi, tillahi, billahi zulümdür. Kanunsuz, mesnetsiz, usulsüz bir soruşturma, bir dosya görmedim. Zulmü yapanları, yaptıranları, yaptıracak olanları, ortak olanları Allah'a havale ediyorum. Bu mübarek günde oruçlu vaziyette dini sözler söylemekten haya ediyorum. Ancak ben adaletin tecelli etmesini istiyorum. Serbest bırakılmamı talep ediyorum" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

'TAPELER ÜLKENİN GÜVENLİĞİ AÇISINDAN ÖNEMLİ'

Başdağ ile aynı suçtan tutuklanan şüpheli Hasan Hüseyin Danacı da üzerine atılı yasadışı kayıt suçlamasını kabul etmedi. Tapelerin ülkenin güvenliği açısından önemli olduğunu söyleyen Danacı'nın, buna yönelik hiçbir arşiv kaydının ise tutulmadığını ileri sürdüğü belirtildi. Emniyet teşkilatı içinde astlık üstlük ilişkisi çerçevesinde mesleğini yaptığını söyleyen Danacı'nın da kendin “Memurluğun gereğini yerine getirdim" sözleriyle savunduğu belirtildi.

(26 Temmuz 2014, 14:26), son güncel.: (27 Temmuz 2014, 21:05)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=6146    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.010.200