Taksim Gezi Parkı olayları sırasında 12 kişinin gözünü kaybettiği yönünde rapor hazırlayarak kamuoyuna duyuran Türk Tabipler Birliği´ne (TTB) bir yazı yazan Emniyet, soruşturma için isimleri istedi ancak ilginç bir cevap aldı. TTB, ´Bilgiler anonim. Elimizde olsaydı bile vermezdik´ dedi.
16.09.2013 10:23 Gezi Parkı olayları sırasında 12 kişinin gözünü kaybettiği yönünde rapor hazırlayan ve kamuoyuna duyuran Türk Tabipler Birliği´ne (TTB) bir yazı yazan Emniyet Genel Müdürlüğü ilginç bir cevap aldı. Konuyla ilgili soruşturma başlatmak için isim listesini isteyen Emniyet´e TTB tarafından gönderilen cevabi yazıda, ?Bilgiler anonim. Elimizde olsaydı bile vermezdik? denildi.
9 kişinin ismine ulaşılamadı
Emniyet (EGM) basında çıkan ?Gezi olaylarında polis müdahalesi sonucu12 kişi gözünü kaybetti? şeklindeki haberler üzerine konuyu incelemeye aldı. TTB yetkilileri ile irtibata geçen EGM, gözünü kaybettiği ileri sürülen şahıslara ilişkin bilgi talep etti. EGM söz konusu talep öncesi yaptığı araştırmalarda çıkan olaylarda 3 kişinin gözünü kaybettiği saptadı, 9 kişinin ismine ise ulaşılamadı.
Arındırılmış anonim bilgiler
Emniyetin talebi üzerine TTB´nin yazdığı cevapta, ?Birliğimize iletilen bilgilere göre 6 kişi İstanbul´da, 4 kişi Ankara´da 1 kişi de Antalya´da gözünü kaybetmiştir. Birliğimize iletilen bilgiler büyük oranda kişisel bilgilerden arındırılmış anonim bilgilerdir. Hastaların kişisel bilgilerine ilişkin bilgiler birliğimiz kayıtlarında olsaydı bile, özel hayatın gizliliğine ilişkin uluslararası düzenlemeler uyarınca paylaşılması mümkün olmazdı? denidi.Soruşturma bu nedenle 3 kişiyle sınırlı kaldı. (Star)
İşleri yalana kaldı
Yalan bilgilerle kamuoyunu kışkırtmaya çabalayan, yalanı ortaya çıktıktan sonra da özür dilemek yerine gururlu davranmaya çalışan Türk Tabipler Birliği kamuoyundan büyük tepki çekti. Benzer yalanlar Gezi olayları sürecinde sık sık yaşandı. Bu açık yalanların bir çok örneğini deşifre eden haberleri ilgili sayfamızda (1) bulabilirsiniz.
TTB gibi yalan ve kaostan medet uman bir başka kuruluş Mimarlar Odası olmuştu. Oda´nın, Topçu Kışlası için açtığı davada verilen iptal kararını kamuoyundan 1 ay sakladığı, kararı gizleyerek olayların yaşanmasına zemin hazırladığı, olaylar çıktıktan sonra da sessizliğini sürdürdüğü ortaya çıkmıştı. ´3. köprü yapılmasın´, ´3. havaalanı yapılmasın´ gibi yapıcı değil hep yıkıcı davranan, topluma söyleyecekleri olumlu hiç bir görüşleri olmayan bu marjinal grupların, yalan haberlerden medet umarak kamuoyunu kendi yanlarına çekme çabasından vazgeçmediği görülüyor.
Yalanların son örneği Hatay´da yaşanmıştı. Gezi ile bağlantılı ODTÜ eylemleri sırasında Hatay´da Ahmet Atakan isimli bir genç hayatını kaybetti. Atakan´ı polislerin vurduğu iddia edildi ve olaylar tırmandırılmaya çalışıldı. Ancak Atakan´ın yüksekten düşerek hayatını kaybettiğini net şekilde gösteren görüntüler ortaya çıktı. Buna rağmen bu çevrelerin hala Atakan´ı polislerin öldürdüğü yalanını sürdürmekten vazgeçmediği görülüyor. (Abdullah Harun / kontrgerilla.com)
(1) Kontrgerilla.com/yazilar/gezi_belgeseli.asp
(16 Eylül 2013, 10:23)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
TAKSİM GEZİ OLAYLARIYLA İLGİLİ MANŞETLERİMİZ
Belgeleriyle Gezi´nin Ardındakiler