Tam
EskidenYeniye
 

JİTEM, 2. iddianamede detaylı yer alıyor

aşı Arif Doğan´da çıkan arşivde Jitem´in nasıl kurulduğu ve çalıştığını anlatan belgeler var. Jitem´cilere göre yasadışı örgütlerle ilişki, ev bombalama gibi illegal tedbirler meşruymuş! Varlığı hep yalanlanan Jandarma İstihbarat Terörle Mücadele´nin (Jitem) ´arşiv´i Ergenekon tutuklusu emekli Binbaşı Arif Doğan´da çıktı. Buna göre 1987´de oluşturulan Jandarma İstihbarat Grup ve Tim Komutanlıkları, ´Teröre karşı etkin olmak için istihbarat, sorgu ve operasyon bütün olmalı´ talebiyle 1988´de Jitem adını aldı.

Önceki haber title=Sonraki haber

Varlığı yetkililerce yıllardır yalanlanan JİTEM, 2. iddianamede oldukça detaylı ve belgeli yer alıyor

Binbaşı Arif Doğan´da çıkan arşivde Jitem´in nasıl kurulduğu ve çalıştığını anlatan belgeler var. Jitem´cilere göre yasadışı örgütlerle ilişki, ev bombalama gibi illegal tedbirler meşruymuş! Varlığı hep yalanlanan Jandarma İstihbarat Terörle Mücadele´nin (Jitem) ´arşiv´i Ergenekon tutuklusu emekli Binbaşı Arif Doğan´da çıktı. Buna göre 1987´de oluşturulan Jandarma İstihbarat Grup ve Tim Komutanlıkları, ´Teröre karşı etkin olmak için istihbarat, sorgu ve operasyon bütün olmalı´ talebiyle 1988´de Jitem adını aldı.

Varlığı yetkililer tarafından sürekli yalanlanan, ancak yasadışı faaliyetleri hep gündeme gelen JİTEM´in ´karanlık arşivi´nin Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan emekli Albay Arif Doğan´da ele geçirildiği öğrenilmişti. Önceki gün kabul edilen İkinci Ergenekon iddianamesinin detaylarının ortaya çıkmasıyla bu arşive ait resmi bilgilere yine resmi bir iddianamede detaylı şekilde yer verildi. Arif Doğan´da ele geçirilen resmi belgelerde JİTEM´in sadece adı kullanılmakla kalınmıyor, nasıl, kimler tarafından ve ne amaçla kurulduğu anlatılıyor. Karanlık eylemleri ve yöntemlerinden bahsediliyor. Doğan´ın arşivinde ele geçirilen belgelerde JİTEM´in PKK´ya karşı yasadışı bir örgütle en üst düzeyde ilişkiye geçtiği, bazı köylerde evlerin bombalanıp PKK bildirilerinin bırakılmasının meşru görüldüğü anlatılıyor. Savcının belgeler içinden seçtiği örneklerde ise ´anında infaz´ın faydaları, sivil silahlı timlerin oluşturulmasından bahsedilirken bazı kişilerin ´aktif engellendiği´ ifade ediliyor. İddianamede, emniyet ve savcılık ifadesine yer verilen Doğan, anlatımlarına göre, 1983´te Jandarma Genel Komutanlığı (JGK)?Karargahı´na katıldı. Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı´nı kurup sekiz yıl çalıştı. JGK´ya bağlı bu oluşumun merkezi Ankara´daydı. Doğan´ın görev yeri Doğu ve Güneydoğu´ydu. Görevini 1990´da Veli Küçük´e devretti. Beykoz´da, çok sayıda mühimmat ve dokümanın bulunduğu depo, ´İslam´ diye tanıdığı emlakçı, ve Ergenekon sanıklarından Muzaffer Öztürk´ündü. Öztürk, emlak bürosunun arkasındaki boş depoyu, bir yıldır kullanması için Doğan´a vermişti.

Ersever´in silahları

Bu depoda, çoğu ´vahim nitelikte´ silah ve ´vahim´ nitelikte belgeler ele geçirildi. İki Kalaşnikof marka silahtan, ´beyaz menevişe renkli olan´ kendisine aitti. OHAL´de kullanması için eski Asayiş Komutanı Hulusi Sayın´dan aldığını söyledi. Fakat belgesi kayıptı. Diğer Kalaşnikof silahsınsa, öldürülen JİTEM Grup Komutanı Cem Ersever´e ait olabileceğini söyledi. Kendisine ait ´Smith Wesson´ marka tabancayı da Sayın´dan aldığını söylerken, ?Diğer tabancanın Cem Ersever´in arkadaşlarından birine ait olabileceğini? söyledi. Üç av tüfeğinin kendisine ait olduğunu, ancak sahiplik belgelerinin nerede olduğunu bilmediğini anlattı. Doğan, MKE´ye ait mermiler Ersever tarafından toplanmış olabileceğini, uçaksavar mermilerinin imha edilecek türden olduğunu, bunları bürokratlara masa süsü olarak hediye ettiğini kaydetti. Depodaki 650 gram esrarsa, Doğan´a göre, Jandarma İstihbarat Grubu olarak uyuşturucu mücadelesinde ´yemleme´ olarak kullanılmak üzere alınmış, ancak depoda unutulmuştu. Ses kayıt, çağrı ve uydu iletişim cihazları ile el telsizlerini piyasadan almıştı ve ´ihtiyacı´ için kullanıyordu.

Yasak belgeler

Ancak ele geçirilen sekiz torba evrak, silahlardan daha ´vahim´ nitelikteydi. Doğan, JGK arşivlenmesi, gizli belgeleri neden depoladığı iddianamede şöyle ifade edildi: ?Mesai saati dışında bile istihbari konularda çalışma yaptığını, belgeleri özel deposunda saklama ihtiyacı duyduğunu, belgeleri dışarı çıkarmanın yasak olduğunu bildiğini, PKK ve DHKP-C mensuplarının ifadelerini sakladığını, bunun sebebinin kendilerini takipte tutmak ve bunlar hakkında bilgi kaynağı oluşturmak olduğunu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki aşiretlerle ilgili bilgileri istihbari çalışma yapmak için arşivlediğini, yöre halkının genelde terör örgütüne meyilli insanlar olduğunu, emekli olduktan sonra da bu dosyaların kendisinde kaldığını..?

JİTEM´i kabul etti

Doğan, JİTEM´in açılımının Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele olduğunu, bazı belgeleri deposunda arşivlediğini, ancak bunları iade etmeyi ´unuttuğunu´ söyledi. Karışık biçimde arşivlenen, çoğu fotokopi halindeki bu evrakların ´resmi niteliği olan ve kişisel olarak bulundurmanın suç´ konusu olduğu belgelerdi. ´Gizli´ ve ´Çok gizil´ ibareli çok sayıda evrak da vardı. Genel olarak 1987-1991 tarihleri arası ile 1993-1997 tarihlerine ait olduğu, 1989-1991´deki kimi resmi yazılarda JİTEM ibaresinin kullanıldığını saptadı.

İşte JİTEM´in gizli tarihi

Doğan´ın jandarmada çalıştığı döneme ilişkin, 1980´li yıllardan 1990´lı yılların sonuna kadarki 15 yılı kapsayan bu evraklar, JİTEM kuruluş sürecini aydınlattı. Evraklara göre, JİTEM şöyle oluşturuldu:

Kuruluş amacı

PKK´yı etkisiz hale getirmek için JGK bünyesinde, Jandarma İstihbarat Gruplar Komutanlığı´na bağlı olarak Ankara, İzmir, Diyarbakır, Van, Adana, Erzurum, İstanbul ve Samsun´da Jandarma İstihbarat Grup Komutanlıkları´nın ve bağlı 24 jandarma İstihbarat timinin kurulması planlandı. Ancak bundan vazgeçilip merkezi Ankara´da Jandarma İstihbarat Gruplar Komutanlığı ile Gruplar Komutanlığı´na bağlı olarak Ankara ve Diyarbakır´da konuşlu iki grup komutanlığı kuruldu. Bu arada bölgede görevli yüzbaşı, binbaşı ve yarbay rütbesindeki bazı jandarma subayları, istihbarat zafiyetinin giderilmesi için girişimde bulundu. 1987´de Jandarma İstihbarat Grup ve Tim Komutanlıkları oluşturuldu.

İlk kurucular

31. klasördeki bir belgeye göre, bu oluşumun ilk kurucuları ve kuruluş sebebi şunlardı: ?JGK karargahı ve alt birimlerinde istihbarat ünitesinin yokluğu ve ihtiyaçtan dolayı, bölgeyi iyi tanıyan ve istihbarat faaliyeti yürütmüş Bnb. (Arif) Doğan, Bnb. (Hüseyin) KARA, Bnb. (Cem) Ersever, Yzb. Aytekin Ö. (Özen) ve Yzb. Ali Y.´ın (Yıldız) 1986 Aralık´tan itibaren görevlendirildiği, bu personel kuruluş altında toplamak maksadıyla Jandarma Asayiş Grup Komutanlığı emrinde faaliyet gösteren Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığında kadrolu olarak ihdas edildiği...?

1988´de JİTEM oldu

Jandarma İstihbarat Grup ve Tim Komutanlıkları´nca hazırlanan brifing ve değerlendirme notlarının içeriğine göre, ´terörle mücadeleyi´ etkin kılmak için istihbarat, sorgu ve operasyonun bütün olarak değerlendirilmesinden hareketle üst makamları ikna eden grup ve tim komutanları 1988´de isimlerinin Jandarma İstihbarat Terörle Mücadele (JİTEM) olarak değiştirilmesini sağlandı. Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı´na bağlıyken, 14 Eylül 1987´den sonra Jandarma Asayiş Komutanlığı harekat kontrolüne, 13 Ekim 1988´de de ikinci bir emre kadar emrine verildi.

Onlarca yıllık iddiaların tarihi belgeleri!..

Savcılar iddianameye, ?JGK´nin emir-komuta sistemi içinde olmasına rağmen, çalışma tarzları itibarıyla adeta özerk yapılanma ile faaliyetlerini sürdüren Diyarbakır Jandarma İstihbarat Grup Komutanlığı ve bağlı Jandarma İstihbarat Tim Komutanlıklarının üst makamlara sundukları resmi brifing veya özel değerlendirme notlarından? bir kısmının önem arz ettiğini vurgulayarak, bunlardan örnekler verdi. Bu tarihi vesikalar iddianamede şöyle yer aldı:

Örgütle temas Örnek-1: (1) nolu torbanın (9)uncu klasöründe, ´Gizli Faaliyetler´ başlığı altında 2930. sayfalarda; ?Terör örgütünü geri bölgesinde vurabilmek amacıyla terör örgütünün ideolojisine ters düşen bir başka örgüt ile görüşmeler yapıldığı ve bu görüşmelerde adı verilmeyen örgütün en üst seviyelerine kadar çıkıldığı? bilgisi bulunmaktadır. (Buradaki örgütün Hizbullah olduğu tahmin ediliyor. Hizbullah´ın üst yöneticisi olarak 2000´de Beykoz´da öldürülen Hüseyin Velioğlu´ndan bahsediliyor olabilir. Sahte nüfus cüzdanı (11) nolu klasörde, 03 Mart 1988 tarihli Ankara İstihbarat Grup Komutanlığı´na hitaben yazılmış A. Cem Ersever imzalı 2. İstihbarat Tim Komutanlığı´na ait bilgi ve faaliyet formunun sonuç ve teklifler kısmında dikkat çeken husus, haber elemanlarından kanun kaçağı olanlar için kamuflaj maksadıyla boş TC nüfus cüzdanı temin edilmesi talep edilmiştir.

PKK bildirili eylem

(15) nolu klasörde; mücadeledeki hata ve noksanlıklarla ilgili yapılan değerlendirmelerden ?Devletin yapması gerekenin psikolojik paniği çete korucular için yaptığı, bir terör olayı olmasına rağmen teröristlerin ve onlara yardım edenlerin evinin uçurulması gerektiği ve olay yerine PKK, HRK, ERNK bildirilerinin bırakılması gerektiği? hususu,

Kapalı yöntem

(17) nolu klasörde; ?PKK´ya karşı, karşı güç kullanmadaki kapalı yöntem? başlıklı dokümanın 2. sayfasının 2. maddesinin d bendinde ?PKK´nın etkin propagandasına maruz kalan yerleşim alanlarında PKK´ya karşı yöre halkının antipatisini kazandıracak hareketleri deşifre olmadan uygun dozda yapma? ifadesi, 19.sayfadaki 4, 5 ve 6.maddelerde ?aşiretlerin operasyonlarda daha fazla kullanılması? hususu, dikkat çekicidir. Sivil timler - 1 Ocak 1986 tarihli sayfada; ?Devlete müzahir olan köy ve mezralarda gizli anlaşmaya girilerek silahlan... Faaliyetle alınmasına ve illegal olarak gizli faaliyette silahlandırılarak PKK eylem... notu?, 15 Ocak 1986 tarihli sayfada; ?Sivil Tim Mevcudu? notu, yer almaktadır.

Ajanlaştırma

Örnek-2: (2) nolu torbanın (42)inci klasöründe, bölgenin, güvenlik güçlerinin ve örgütün genel durumunu, istihbarat faaliyetlerini, teklif ve önerileri içeren brifing metninde, ?... çeşitli devlet kuruluşları bu şahısları kendi çizgilerine çekmek maksadıyla gözaltına alınan veya aldırılan ve çeşitli suçlar yükleyerek kullanmak istemektedirler...? ifadeleri, Anında infaz 10.sayfanın ilk paragrafının son kısmında ?Burada yöre halkının adil ve otoriter davranıştan hoşlandığını da unutmamak gerekir ki bu da suçluyu adil yargılayıp anında infaz durumunu ortaya çıkarır. Bu olgu devlet terörü yaratmayacak şekilde icra edilirse PKK terör örgütünün bölgedeki üstünlüklerinden bir tanesi dengelenmiş olur.? ifadesi yer almaktadır.

´Aktif engelleme´

5.paragrafta ?yurtdışında oturduğu halde Türkiye´ye yönelik silah kaçakçılığını idare eden ve örgüt geçişlerini yaptıran bir hedefe sınır ötesindeki adresinde aktif engel konmuştur? ifadesi, 33.sayfada aşiretlerden silahlı gruplar oluşturulduğu? ifadeleri dikkat çekicidir.

İllegal tedbirler

Örnek-3: (3) nolu torbanın (1)inci klasöründe, ilk sayfanın 2. ve 3. paragraflarında, ?istihbarat timlerinin illegal tedbirler almasının normal ve gerekli olduğu? hususu, ilk sayfanın son satırında ise ?Bir grup sivilin silahlandırılarak bölgedeki bölücü unsurların karşısına örgütlü olarak çıkarmak aktif engel tedbirlerin muhtevası içindedir ve bu yöntem uygulanmaktadır? ifadesi, belgenin 4.sayfasının 3. paragrafının sonunda ?yörede bir kültür baskısı kurmak gereği? ifadesi, belgenin 5. sayfasının 2. paragrafında ?istihbarat timlerinin silahlı propaganda ünitelerinin de olması gerektiği? hususu, ?sorgu odası çizimi?, dikkat çekicidir.

Kayıtsız silahlar

Örnek-5: (5) nolu torbanın (12)inci klasöründe, ?JİTEM´ce yapılan operasyonlarla ilgili dikkat çeken bir nokta da elde edilen silah ve mühimmatın kayıt altına alınmamış olmasıdır?. Sadece birkaç operasyon için elde edilen silahların ilgili makamlara teslim edildiği belirtilmiş olup diğer bütün teçhizatın akıbeti bilinmemektedir.

Sınır ötesi eylem

Örnek-6: (6) nolu torbada yer alan (10) nolu klasör içeriğinde Örgüte girmeye meyilli ve müsait olan askeri firar ve adi suçlularla temasa geçilerek talimatlandırıldığı ve örgüt kadrosuna sokulmaya çalışıldığı... Güç gösterisinde bulunmak amacıyla sınır ötesine bilinen iki eylem gerçekleştirildiği...

Bizzat cinayet

Örnek-11: (8)inci torbanın (44)üncü klasöründe emekli Albay Arif Doğan´ın notu: ?12 Aralık 1985´te Cizre Şah köyündeki operasyonumda Büyük İBO isimli Darar AKAY´ın (kırsal kadro terörist) özel ekibimle öldürülmesi? şeklindedir.

İddianamede yer verilemeyen daha yığınla resmi belge varmış

Doğan´ın, Ergenekon sanıklarından Muzaffer Öztürk´le 89, Levent Temiz´le 5 ve Veli Küçük´le 18 kez telefon görüşmesi yaptığı belirlendi. Savcı Doğan´ın evinde iddianamede yer verilemeyen çok belgenin olduğunu gözler önüne serdi: JİTEM´in yaptığı bir çok operasyon ve sorgu ayrıntılı olarak belirtilmektedir.

Kurucuların gizemli geçmişi

Arif Doğan´ın arşivinden çıkan belgelere göre JİTEM´in kurucuları arasında yer alan Cem Ersever 12 Eylül´den sonra Güneydoğu bölgesinde çok sayıda operasyona katılmıştı ve bölgeyi çok iyi biliyordu. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis´in kuşkulu bir uçak kazasında ölümünden bir ay kadar sonra 17 Mart 1993´de 30 arkadaşı ile birlikte görevinden istifa etti. İstifa mektubunda ?Güneydoğu´da yetkili organlar içerisinde oluşturulan bir çete, cereyan eden hadiselerin gerçek boyutlarının Türk milleti tarafından görülmesini engellemektedir? diyordu. Ersever Aydınlık gazetesine anlattıkları ile ilgili olarak mahkemeye ifade vermek için 24 Ekim 1993´de Ankara´ya gitti ve 4 Kasım 1993´de Ankara, Elmadağ´da cesedi jandarmaca bulundu. Ersever´in öldürülmesinden sonra bugün Ergenekon´un tutuklu sanığı olan emekli Tuğgeneral Veli Küçük´ün adı gündeme geldi. Veli Küçük JİTEM´in kurucuları arasında yer alıyor. Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı´nın, son telefon görüşmelerinden birini Küçük´le yaptığı belirlendi. Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım´ın kullandığı cep telefonunun da Küçük adına kayıtlı olduğu saptanmıştı. Küçük, Kocaeli İl Jandarma Alay Komutanı olduğu sırada bu bölgede kullanıldığı tespit edilen bu telefondan, öldürülen Ömer Lütfü Topal´ın kumarhanelerinin de defalarca arandığı belirlendi. ( Radikal)

(27 Mart 2009)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=524    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.027.871