Adli emanete konulan Casusluk ve Şantaj Davası sanıklarına ait belge, doküman ve malzemeler söz konusu çetenin devletin bekaasına yönelik tehlikesini gözler önüne seriyor. Adli emanette aynı zamanda ´fuhuş´ yoluyla ´şantaj´ amaçlı kullanılan iç çamaşırları da bulunuyor.
01.09.2012 11:15 ´Fuhuş, şantaj ve askeri casusluk´ davasında ´suç yok örgüt yok´ denilerek 41 sanık, 15 yıldan 1 yıl 8 aya kadar çeşitli cezalar aldı. Yeterli delil elde edilemediği için casusluk suçundan sanıkların beraat etmesini ön plana çıkaran una bazı medya organları, masum insanlar mağdur edildi diyecek kadar ileri gitti.Ancak davada Genelkurmay´a ait çok gizli belge ve bilgiler stratejik önemi ve gizliliğinden dolayı dava dosyasına bile giremedi, delil olarak adli emanette saklanma kararı alındı. Adli emanette tutulan Türkiye´yi savaşa sokabileceği değerlendirilen belgelerde, GES dinlemeleri, Havelsan, Roketsan´ın projeleri, Savunma Sanayii Müsteşarlığı´nın ihale bilgileri, Türk savaş gemilerinin rotaları, Hava ve Deniz komutanlıklarına ait kroki ve fotoğraflar yer alıyor. Adli emanette aynı zamanda fuhuş yoluyla şantaj amaçlı kullanılan iç çamaşırları da bulunuyor. Soruşturmayı yürüten savcılığın elinde şifresi kırılamayan 4 - 5 gb büyüklüğe sahip gizli belgelerin olduğu öğrenildi.
2010 yılının Nisan ayında 155 Polis ihbar hattına gelen bir e-maille başlayan fuhuş soruşturması yapılan teknik ve fiziki takiplerle birlikte casusluk soruşturmasına döndü. Yapılan takipler neticesinde hücre tipi bir yapılanmayla örgütlenen bir grup muvazzaf ve emekli askerin, stratejik öneme sahip bilgi ve belgeleri fuhuş yoluyla tehdit ve şantajla elde ettikleri anlaşıldı. Açılan soruşturmada 61 kişi şüpheli olarak gözaltına alındı. Çoğu asker olmak üzere 56 kişi sanık olarak yargılandı. 234 kişinin bilgi sahibi olduğu gerekçesiyle ifadesi alındı. 71 kişi şikayetçi oldu. Dava sürecinde şikayetçi sayısı 10 kişiye kadar düştü. Geçtiğimiz günlerde davaya bakan İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi, tüm sanıklar casusluk ve fuhuş suçundan beraat ederken, mahkeme Türkiye tarihinde ilk kez ´devletin güvenliğine ilişkin belgeler´ ile ´açıklanması yasak belgeleri temin etmek´ suçlarından ceza verdi. Sanıklar belgeleri kime sattıkları tespit edilemediği için casusluk suçu tespit edilemedi.
İşte o gizli belgelerden bazıları
Zaman, adli emanette tutulan gizli belgelerden bazılarına ulaştı. Havelsan´a ait olduğu anlaşılan TİCARİ GİZLİ ibareli G.KORE_CN-235_Simulator isimli Powerpoint belgesinde Güney Kore´nin alacağı simülatör ihalesine girecek Havelsan´a ait proje bilgileri var. Havelsan´ın özel ürettiği bu simülatör projesinde, helikopter pilotları özel bir yazılımla sanki gerçekten uçuyormuş gibi eğitim görebiliyor. Yine adli emanette tutulan belgelerde insansız hava araçları, gizli kalması gereken Türk savaş gemilerinin seyir güzergahları, telsiz projeleri, Gökova savaş gemisinin tüm teknik bilgileri, Deniz Kuvvetleri´ne ait Altınova yerleşkesinin kroki ve fotoğrafları, Erdek Deniz Üst Komutanlığı ve İzmir Hava Radar Komutanlığı kroki ve fotoğrafları yer alıyor. ( Zaman)
(01 Eylül 2012, 11:15)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Yavuz hırsız durumu mu?
Fuhuş ve casusluk yok, örgüt var
Casuslar TSK´da cirit atıyor
Fuhuş ve casusluk davasıyla ilgili manşetlerimiz
İşte 250 sayfalık iddianame
Askeri casuslukta 2. dava
165 bin belge casusluk çetesinde
Casus müşterileri: Rus İsrail Yunan
Casusluk izleri Poyrazköy´de bulunmuş
Aselsan intiharlarında ´casusluk´ çetesinin izleri ve Ergenekon şüphesi
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap