Terör örgütü PKK´nın üst düzey yöneticisiyken düzenlenen operasyonda yakalanan ve halen Diyarbakır E Tipi Cezaevi´nde hükümlü bulunan Şemdin Sakık, faili meçhul cinayetler soruşturmasını yürüten Diyarbakır savcılığına ´tanık´ sıfatıyla ifade verdi. Sakık ifadesinde, TSK içindeki cuntanın kurduğu Batı Çalışma Grubu´nun bir benzerinin de Doğu Çalışma Grubu adıyla Doğu ve Güneydoğu´da kurulduğunu, Bingöl´de 33 er katliamı, Tuğgeneral Bahtiyar Aydın ve Albay Rıdvan Özden olaylarının bu grubun işi olduğunu anlattı.
31.05.2012 15:26 Diyarbakır´da faili meçhul soruşturmaları yürüten özel yetkili savcı, Sakık´ı tanık sıfatıyla dinledi. Daha önce terör örgütü PKK´nın iç infazlarıyla ilgili savcıya ifade Sakık, bazı gazetelere de gönderdiği mektuplarda dile getirdiği iddiaları savcıya anlattı. Sakık, silahsız 33 erin katledildiği 1993 yılındaki olayın Doğu ve Güneydoğu´da Doğu Çalışma Grubu adıyla örgütlenen cunta ekibi tarafından yapıldığını belirtti.
Terör örgütü PKK´nın yöneticilerinden Şemdin Sakık´ın, Diyarbakır Cezaevi´nden bazı gazetelere gönderdiği mektuplar yargıyı harekete geçirdi. Faili meçhuller soruşturmasını yürüten Diyarbakır´daki savcılık ´tanık´ sıfatıyla Sakık´ın ifadesini aldı. 33 erin öldürüldüğü 1993´teki Bingöl katliamı konusunda önemli iddialarda bulunan Sakık, cuntanın kurduğu Doğu Çalışma Grubu´na (DÇG) dikkat çekti. Sakık, 1993´te yaşanan acı hadiselerin tamamı bu cuntanın işi. 33 asker birileri tarafından PKK´nın önüne atıldı ve DÇG´nin ikinci planı hayata geçirildi. dedi. Tuğg. Bahtiyar Aydın suikastına ise bizzat şahit olduğunun altını çizdi: Vurulduğunda bölgedeydim. Anında telsizden aradım. ´Paşanızı vuracak kadar kudurdunuz.´ dediğimde küfrederek telsizi kapattılar.
Terör örgütünün önemli isimlerinden Şemdin Sakık´ın bazı gazetelere gönderdiği mektupta yer alan iddiaları üzerine Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Edinilen bilgiye göre, cumhuriyet savcısı, Diyarbakır E Tipi Cezaevi´nde hükümlü bulunan terör örgütü PKK´nın ´Parmaksız Zeki´ kod adlı sözde üst düzey sorumlularından Sakık´ın bahsettiği konularla ilgili ifadesine başvurdu. Şemdin Sakık, savcılıkta verdiği ifadede de, silahsız 33 erin katledildiği 1993 yılındaki olayın Doğu ve Güneydoğu´da ´Doğu Çalışma Grubu´ adıyla örgütlenen cunta ekibi tarafından yapıldığını söyledi. Şu ifadeleri kullandı: Batı Çalışma Grubu´nun Doğu ve Güneydoğu´daki örgütlenmesi olan Doğu Çalışma Grubu, o yıl fiiliyata geçti. 1993 yılında Uğur Mumcu, askerî icraatın başı Eşref Bitlis, askerî istihbaratın başı Cem Ersever, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin başı Turgut Özal, bir dönemin Asayiş Komutanı Hulusi Sayın, Jandarma´nın etkili albaylarından İsmail Selen, Turgut Özal´ın sağ kolu Adnan Kahveci ve daha birçok üst düzey komutan, siyasetçi ve aydın tasfiye edilerek, yerlerine savaşı bütün vahşetiyle sürdürme eğiliminde olanlar getirilerek 33 er olayı sürecine gelindi. 1993´te yaşanan acı hadiselerin tamamı, yönetimi ele geçirmeyi amaçlayan ve kanın akmasını isteyen bu cunta ekibinin işi. 33 asker olayı bir grup kızgın PKK´lı tarafından gerçekleşti ama planlayarak, istihbarat alarak gerçekleştirdikleri bir eylem değildi. Bu askerler birileri tarafından kendilerinin önüne atıldı ve Doğu Çalışma Grubu´nun ikinci planı bu olaya dayandırılarak hayata geçirildi.
Şemdin Sakık´ın savcılık sorgusunda Bahtiyar Aydın ve Rıdvan Özden cinayetine ilişkin açıklamaları da gündeme geldi. Sakık´ın şunları anlattığı öğrenildi: Bahtiyar Aydın´ı ´çatışma var´ diyerek Lice´ye getirip orada, hemen helikopter pistinde vurdular. O zaman alandaydım. Anında kendilerini telsizden aramış, ´Paşanızı vuracak kadar kudurdunuz´ dediğimde küfrederek telsizi kapatmışlardı. Albay Rıdvan Özden´in Mardin kırsalında bir çatışmada vurulduğu haber yapıldığında o bölgede faaliyet yürüten arkadaşlarımı aramış ve sormuştum. Cinayetle hiçbir ilişkilerinin olmadığını söylemişlerdi. Böylece bunun da Doğu Çalışma Grubu´nun işi olduğunu anlamıştık.
Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Bahtiyar Aydın, 22 Ekim 1993 tarihinde Diyarbakır Lice´de tek kurşunla hayatını kaybetti. Albay Rıdvan Özden´in 14 Ağustos 1995 tarihinde şüpheli ölümü ise kayıtlara ´PKK ile girilen çatışmada şehit düştü´ şeklinde geçti. ( Cihan, Zaman)
(31 Mayıs 2012), son güncel.: (01 Haziran 2012)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Özal ve komutan cinayetleri bağlantılı
Albay: Bitlis´in ekibi öldürülecek
Fotoğraftaki 10 subaydan 7´si öldü
Turgut Özal´ın şüpheli ölümü manşetlerimiz
Orgeneral Eşref Bitlis´in şüpheli ölümü manşetlerimiz
Albay Kazım Çillioğlu´nun şüpheli ölümü manşetlerimiz
Tuğgeneral Bahtiyar Aydın suikasti manşetlerimiz
´1993 Bingöl 33 er katliamı´yla ilgili manşetlerimiz
Kanlı ve Kara Yıl: 1993.. PKK´nın tasfiyesi durduruldu
PKK´nın bitirilememesi gücünden değil ihanetten
Ergenekon-PKK bağlantısıyla ilgili manşetlerimiz
Ergenekon, Balyoz ve diğer iddianamelerde arama yap