Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında intihar ettiği iddia edilen Albay Kazım Çillioğlu´nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında, sahte belgeyle Çillioğlu´na ait silahların ailesinden teslim alınması olayına karıştıkları öne sürülen 6 jandarma personelinin ´şüpheli´ sıfatıyla ifadesi alındı. Soruşturma kapsamında Albay Çillioğlu´nun oğlunu yasadışı şekilde dinleyen 8 muvazzaf jandarma personeli 17 Nisan 2012´de tutuklanmıştı.
10.05.2012 13:25 Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında intihar ettiği iddia edilen Albay Kazım Çillioğlu´nun ölümüne ilişkin soruşturma kapsamında, sahte belgeyle Çillioğlu´na ait silahların ailesinden teslim alınması olayına karıştıkları öne sürülen 6 kişinin ´şüpheli´ sıfatıyla ifadesi alındı. Çillioğlu dosyasını 17 yıl sonra tekrar açan savcının dosyadaki evraklara yönelik incelemesinde, merhum albaya ait iki silahın 12 Aralık 1997´de alınarak 3 ay sonra geri verildiği ortaya çıkmıştı. Silahlar alınırken Albay Çillioğlu´nun ailesine gösterilen ´Jandarma Kriminal Daire Başkanı Kıdemli Albay Osman Dereli´ imzalı belgenin de sahte olduğu tespit edilmişti. 6 kişi şüpheli sıfatıyla Malatya Adliyesi´ne gelerek özel yetkili savcıya ifade verdi. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği´nin yürüttüğü soruşturma kapsamında ifade veren 6 kişi arasında, silahları teslim alan 2 muvazzaf askere talimat verenlerin de olduğu kaydedildi.Son ifadelerle birlikte, Çillioğlu´nun ölümüme ilişkin soruşturma kapsamında şüpheli sıfatıyla ifadesi alınanların sayısı 8´e yükseldi. Daha önce de sahte belgeyle silahları teslim alan 2 muvazzaf askerin de ifadesi alınmıştı. (AA, Cihan)
-Soruşturmada çarpıcı gelişmeler yaşanıyor-
Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak ´intihar ettiği´ sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, Ergenekon soruşturması kapsamında ele geçen yeni deliller ve oğul Gökhan Çillioğlu´nun müracaatı üzerine 17 yıl sonra yeniden açılmıştı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile dönemin Cumhuriyet Savcısı, Kurmay Başkanı, Jandarma Bölük Komutanı, Çillioğlu´nun korumaları ve MİT görevlilerinin de aralarında yer aldığı birçok kişinin ifadelerine başvurulmuştu. Savcılık ayrıca, Çillioğlu´nun otopsi raporunu da inceleyerek kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Düzce´de bulunan mezarının açılmasına karar vermişti. Çillioğlu´nun mezarından alınan örnekler üzerinde Adli Tıp Kurumu´nda yapılan incelemede, saç köklerinde arseniğe rastlanan Çillioğlu´nun, kürek kemiğinde kurşun yarası olduğu öngörülen delik ile kaburgalarında kırık olduğu tespit edilmişti. Savcılığın talebi üzerine Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi, ´Yeşil´ kod adlı Mahmut Yıldırım ile ´Bozo´ kod adlı Yusuf Geyik hakkında tutuklama kararı çıkarmış, iki ismin kırmızı bültenle aranması için başvuruda bulunmuştu. Soruşturmada, Albay Kazım Çillioğlu´na ait silahların ölümünden 3 yıl sonra ailesinden teslim alınmasına ilişkin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı adına düzenlenen belgenin sahte olduğu belirlenmişti. Ayrıca Çillioğlu´nun intihar notu olduğu iddia edilen kağıttaki imzanın da yapılan kriminal inceleme sonunda sahte olduğu ortaya çıkmıştı. Soruşturmada son olarak Kazım Çillioğlu´nun oğlu Gökhan Çillioğlu´nun telefonlarının yasa dışı dinlenmesi iddiasına ilişkin aralarında Düzce İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Yazıcı´nın da bulunduğu 1´i emekli, 7´si muvazzaf asker 8 kişi tutuklanmıştı.
(10 Mayıs 2012, 13:23)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: