Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin yürütülen soruşturmada tamamlandı. OYAK yetkililerinin tutuklandığı soruşturma, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından yürütüldü. Yaklaşık 4 aydır süren soruşturma sonunda savcı Akkaş 10 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen tarafından onaylanan iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderildi.
11.04.2012 09:54Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin yürütülen soruşturmada tamamlandı. OYAK yetkililerinin tutuklandığı soruşturma, özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş tarafından yürütüldü. Yaklaşık 4 aydır süren soruşturma sonunda savcı Akkaş 10 şüpheli hakkında iddianame hazırladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili Fikret Seçen tarafından onaylanan iddianame İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderildi.
-Oyak genel müdürü de iddianamede-
6´sı tutuklu 10 şüphelinin yer aldığı iddianamede OYAK Güvenlik eski Genel Müdürü Orhan Çoban, OYAK Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, OYAK Elektronik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu, şirketin Bilgi İşlem müdürü Barış Demirtaş, Bakım Teknisyeni Murat Ünal, Teknisyen Serkan Akyıldız ve Montaj Bakım Şefi Metin Alma´nın şüpheli olarak yer aldığı öğrenildi.
-Kayıtların silindiği iddia edilmişti-
TÜBİTAK 2010 yılında savcılığa gönderdiği raporda Danıştay saldırısına ait güvenlik kameralarının silindiğini belirtmişti. Bu rapor savcılık soruşturma başlattı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´nca yürütülen ´Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin´ soruşturma kapsamında, OYAK güvenlik şirketlerinin İstanbul ve Ankara şubelerinde arama yapılmış 9 kişi tutuklanmıştı. (Yenişafak)
İŞTE ADIM ADIM OYAK OLAYI
Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, dava bünyesine alınan Danıştay saldırısını sil baştan soruşturmaya başlamış, derinleştirdiği soruşturmada şok delillere ulaşmıştı. Bunlardan biri de saldırıyla ilgili kamera görüntülerinin silinmesiydi. Kameralara bakan OYAK Güvenlik şirketinin kayıtları sildiğinin bilirkişi raporlarıyla tespit edilmesi üzerine mahkeme, 2 yıl önce 19 Ocak 2010´da yeni bir soruşturma başlattı. Bu 2 yıl içinde elde edilen deliller neticesinde de 3 Ocak 2012 tarihinde OYAK Güvenlik şirketine yönelik gözaltı operasyonu yaşandı. Operasyon kapsamında 8´i Oyak Güvenlik elemanı, 1´i de Danıştay bilgi işlem görevlisi olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerden 7´si tutuklanarak cezaevine konuldu, 1´i ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Geçtiğimiz günlerde itiraz üzerine 1 kişi tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.
Soruşturma kapsamında elde edilen ve tutuklamalara da neden olan yeni delillerin bir kısmı medyaya yansıdı. Bunlardan çok önemli birisi, Oyak elemanlarının, ´veri disklerini silelim loglarla oynayalım´ şeklindeki konuşmalarıydı. Bu konuşmayla örtüşecek şekilde Oyak´ın mahkemeye kayıtları sildiği ve loglarıyla oynadığı harddiskleri verdiği bilirkişi tarafından tespit edildi. Diğer önemli bir delil de Danıştay´a saldırı günü çalışmıyor denilen kamera sisteminin çalıştığının, bozuk denilen harddiskin de bozuk olmadığının anlaşılmasıydı. Diğer bir delil de Danıştay´a saldırı günü Danıştay´a harddiski teslim almaya gittik diyen Oyak güvenlik elemanlarının doğru söylemediklerinin baz kayıtlarıyla ortaya çıkarılması oldu. Olay günü hard-diski takmak için gittiklerini ancak olay sonrası yaşanan kargaşadan dolayı takamadıklarını tutanakla ispat etmeye çalışan teknisyenlerin o gün Balgat´taki ofislerinden hiç dışarı çıkmadıkları, Dört elemandan hiçbirinin o gün Danıştay´a gitmediği anlaşıldı. Diğer bir delil, yukarıda da belirtildiği gibi Oyak´ta ele geçen bir bilgi notunda, bilirkişi raporlarının ardından gözaltına alınması beklenen kişilere yönelik olarak sorguda söylenmesi gerekenlerin ve bu raporları çürütme taktiklerinin yer almasıydı. Bu arada, Oyak Genel Müdürü Coşkun Ulusoy´un, Danıştay saldırısında kameraların karartıldığı iddialarında adının geçmesinden şikayetçi olan MİT´çi Kaşif Kozinoğlu´na, ´Devleti korumak ayıp değil günah değil´ demesi de belki burada sayılabilir. Danıştay saldırısıyla Ergenekon´un amaçladığı da zaten AK Parti hükümetinin yıkılması ve derin devletin korunması değil miydi?.. Bunlar ortaya çıkarılan delillerden sadece birkaçı. Diğerlerini iddianame ortaya çıktığında öğrenebileceğiz. (Abdullah Harun / kontrgerilla.com)
(11 Nisan 2012, 09:54)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
OYAK kameraları böyle karartıldı
Danıştay´ın kameralarına bakan OYAK Güvenlik´le ilgili tüm manşetlerimiz
OYAK´ta belge imha paniği
Oyak´ta şok delil: Verileri silelim
OYAK: Devleti korumak ayıp değil
Flaş!!! Danıştay saldırısında 9 gözaltı
Danıştay soruşturması yargıya uzanır mı?
Danıştay´ın silinen kayıtlarına soruşturma başlatılmış
Flaş!!! Danıştay kayıtlarına suç duyurusu
Flaş!!! TÜBİTAK: Kayıtlar silinmiş, bir kısmını kurtardık
Mahkeme tüm ayrıntılara iniyor: Orduevi kameraları da incelenecek
Flaş!!! Sıhhiye kameraları da karartılmış
Biri emretmiş biri planlamış biri vurmuş biri karartmış biri de örtmüş
Ergenekon´un kökleri ve Menemen
Danıştay ve Ergenekon davalarının birleştirilmesi manşetlerimiz
Danıştay soruşturması sil baştan
İşte adım adım Danıştay saldırısı
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap
Kontrgerilla´nın yargıdaki örgütlenmesi
Ankara´daki Danıştay davasında skandal
Danıştay, 11. Ağır Ceza´ya uzanabilir
Danıştay hakiminden skandal sözler
´Danıştay kararında vicdanım hala rahat´
Danıştay hakimi: Görüntüleri istememişlerse ben ne yapayım?
Birden niçin susuyor?
O gün çok konuşan hatta tekbir getirtenler(!) şimdi suskun