1994´te intihar ederek hayatını kaybettiği açıklanan Albay Kazım Çillioğlu soruşturmasında şok gelişme. İntihar mektubundaki imzanın Çillioğlu´na ait olmadığı ortaya çıktı. Çillioğlu´na ait silahların ölümünden 3 yıl sonra ailesinden teslim alınmasına ilişkin Jandarma adına düzenlenen belgenin de sahte olduğu geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Diğer bir çarpıcı gelişme de, babasının ölümünün aydınlatılması için çaba harcayan Çillioğlu´nun oğlunun Jandarma istihbarat tarafından illegal şekilde izlemeye alındığının ortaya çıkmasıydı. Bir diğer çarpıcı gelişme de Çillioğlu´nun mezarının açılmasından iki hafta önce İzmir İl Jandarma Komutanlığı´nda sabaha kadar evrak imha edilmesi oldu.
03.04.2012 10:53 Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürüttüğü 1994 yılında lojmanında ölü bulunan Kazım Çillioğlu´nun intihar etmeden önce yazdığı iddia edilen notun altındaki imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı´nın Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı´na gönderdiği Bu, Türklüğün var olma mücadelesidir. Bir an önce geniş kapsamlı düşünmeliyiz. ifadeleri bulunan notun da Çillioğlu´na zorla yazdırıldığı ihtimali üzerinde duruluyor.
Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı, Bu, Türklüğün var olma mücadelesidir. Bir an önce geniş kapsamlı düşünmeliyiz. ifadeleri bulunan notu incelenmesi için Diyarbakır Kriminal Polis Laboratuvarı´na gönderdi. Notun yazılı bulunduğu kağıt üzerinde yapılan incelemede fluaj (yazı izi) olduğu belirlendi. Yani aynı yazının kağıt üzerindeki başka bir kağıda yazılmaya çalışıldığı, notun yazılı bulunduğu kağıtta kalem izlerinin bulunduğu tespit edildi. İntihar notunun zorla yazdırılmış olabileceği değerlendirildi. Ayrıca intihar notu üzerindeki imzanın da Kazım Çillioğlu´na ait olmadığı saptandı.
-Mezarı açılmıştı-
Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak ´intihar ettiği´ sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu´nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı. Gökhan Çillioğlu, 2010 yılı sonunda savcılığa başvurarak babasının suikast sonucu öldürüldüğünü ileri sürmüştü. Ailenin başvurusu üzerine Erzurum´a gönderilen dosya, savcılık incelemesinin ardından görevsizlik kararı verilerek Malatya´ya gönderilmişti. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, mezarı açılan Çillioğlu´na yapılan otopside kafatasındaki saç köklerinde arseniğe rastlanmış, kürek kemiğinde kurşun yarası olduğu tespit edilmiş, kaburgalarında kırılma olduğu belirlenmişti. ( Cihan)
-Jandarmadan bir sahte belge daha-
Sahte Çillioğlu´na ait silahların ölümünden 3 yıl sonra ailesinden teslim alınmasına ilişkin Jandarma Kriminal Daire Başkanlığı adına düzenlenen belgenin de sahte olduğu geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı.
-Jandarmadan Oğul Çillioğlu´na yasadışı izleme-
Diğer bir çarpıcı gelişme de, babasının ölümünün aydınlatılması için çaba harcayan Çillioğlu´nun oğlunun Jandarma istihbarat tarafından illegal şekilde izlemeye alındığının ortaya çıkmasıydı. Bu iki yasadışı gelişmeyle ilgili soruşturma başlatıldı. İllegal dinlemenin, Çillioğlu olayını aydınlatacak gizli tanıkları deşifre etme amaçlı olduğu ileri sürülüyor.
-Jandarmadan gece yarısı belge imha operasyonu-
Üçüncü bir çarpıcı gelişme ise Albay Çillioğlu´nun mezarının açılmasından iki hafta önce İzmir İl Jandarma Komutanlığı´nda sabaha kadar yaklaşık bir traktör kasası evrak imha edildiğinin ortaya çıkmasıydı. İmhayı yaptıran kişinin ise şaibeli bir şekilde hayatını kaybeden Çillioğlu´nun lojmandaki evine ilk giren kişi olan Tümgeneral Mehmet Çörten olduğu öğrenilmişti. İddialara göre Yeşil ve Kazım Çilliğlu´nun şaibeli ölümü arasındaki bağın ortaya çıkmaması için evraklar imha edildi. Çillioğlu´nu öldürdüğü iddia edilen Yeşil Kod adlı Mahmut Yıldırım´ın 2002-2004 tarihleri arasında İzmir İl Jandarma Komutanı Mehmet Çörten´in himayesinde Jandarma bölgesinde ikamet ettirildiği kaydedilmişti.
OLAY NEYDİ?
Tunceli Jandarma Alay Komutanlığı görevini yürütürken 1994 yılında lojmanında ölü bulunduktan sonra dış otopsisi yapılarak ´intihar ettiği´ sonucuna varılan Kazım Çillioğlu ile ilgili soruşturma dosyası, oğlu Gökhan Çillioğlu´nun müracaatı üzerine yeniden açılmıştı. Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, olayın yaşandığı tarihte Tunceli Valisi olan Atıl Üzülgen ile dönemin Cumhuriyet Savcısı, Kurmay Başkanı, Jandarma Bölük Komutanı, Çillioğlu´nun korumaları ve MİT görevlilerinin de aralarında yer aldığı birçok kişinin ifadelerine başvurulmuştu. Savcılık ayrıca, Çillioğlu´nun otopsi raporunu da inceleyerek kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için Düzce´de bulunan mezarının açılmasına karar vermişti. Savcılığın talebi üzerine Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi ´Yeşil´ kod adlı Mahmut Yıldırım ile ´Bozo´ kod adlı Yusuf Geyik hakkında tutuklama kararı çıkarmış, iki ismin kırmızı bültenle aranması için başvuruda bulunmuştu
(03 Nisan 2012, 10:53)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
ALBAY KAZIM ÇİLLİOĞLU´NUN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜYLE İLGİLİ MANŞETLERİMİZ
Şok fotoğraf: Çillioğlu infaz edildi
Albay dövülmüş, iki kurşunla öldürülmüş
Albayı ölüme götüren kontrgerilla listesi
Çillioğlu nedeni o belge mi?
Çillioğlu´nun ölüm sırrı bu mu?
Flaş!!! Çillioğlu dosyası tekrar açıldı
Adli Tıp: Çillioğlu intihar etmiş olamaz
JİTEM´in Derin Paşası: Mehmet Çörten
İzmir Jandarma´da gece yarısı belge imhası
Albay: Bitlis´in ekibi öldürülecek
Fotoğraftaki 10 subaydan 7´si öldü
Kanlı ve Kara Yıl: 1993.. PKK´nın tasfiyesi durduruldu
PKK´nın bitirilememesi gücünden değil ihanetten
Ergenekon-PKK bağlantısıyla ilgili manşetlerimiz