İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında Şile´deki ormanlık alanda yapılan cephane kazısına ilişkin davanın ´Ergenekon´ davasıyla birleştirilmesi talebini kabul etti. Birinci Ergenekon davasında sanık sayısı 112´ye, tutuklu sanık sayısı da 34´e yükseldi. Şile kazıları davasının, Ergenekon sanıklarının bağlantılarına yeni deliller sunması nedeniyle Ergenekon davasını büyük oranda etkileyebileceği ileri sürülüyor.
21.02.2012 14:59 İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, ?Ergenekon? soruşturması kapsamında Şile´deki ormanlık alanda yapılan kazıya ilişkin ?Ergenekon terör örgütüne üye olmak? ve ?patlayıcı madde bulundurmak? gibi suçlardan 3´ü tutuklu 4 sanığın yargılandığı davanın, birinci ?Ergenekon? davasıyla birleştirilmesi talebini kabul etti. Birinci Ergenekon Davası´nda bakan mahkeme 28 Ocak 2012 günü görülen duruşmaya ilişkin ara kararlarını avukatlara dağıttı. Mahkeme Heyeti İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen Ergenekon soruşturması kapsamında Şile´de yapılan kazılarla ilgili olarak 3´ü tutuklu 4 sanık hakkında açılan davanın Birinci Ergenekon Davası ile birleştirilmesine karar verdi. Mahkeme kararında her iki dava dosyası arasında hukuki ve fiili irtibat bulunmasını gerekçe gösterdi. Birinci Ergenekon davasında sanık sayısı 112´ye çıkarken, tutuklu sanık sayısı ise 34´e yükselmiş oldu.
ŞİLE DAVASI´NDA 4 SANIK YARGILANIYORDU
Birinci Ergenekon Davası ile birleştirilen Şile Davası´nda Ulaş Özel, Okan İşgör ve Hüseyin Yanç tutuklu, sanık polis memuru Yusuf Ethem Akbulut ise tutuksuz olarak yargılanıyordu. Ulaş Özel ve Hüseyin Yanç´ın, Ergenekon terör örgütü üyesi olmak suçundan 7,5 ile 15, Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet suçundan 7,5 ile 12, vahim nitelikte patlayıcı madde bulundurmak suçundan 13,5 ile 36 ve resmi evrakta sahtecilik suçundan da 4,5 ile 11 yıl olmak üzere, toplam 33 ile 74´er yıl arasında değişen hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. Okan İşgör´ün, Ergenekon terör örgütü üyesi olmak, Patlayıcı madde bulundurmak ve Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet suçlarından toplam 25,5 ile 63 yıl arasında değişen hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, tutuksuz sanık Yusuf Ethem Akbulut´un da Ergenekon terör örgütü üyesi olmak ve Ateşli Silahlar Kanununa muhalefet suçlarından 10,5 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor. 12. Ağır Ceza Mahkemesi 8 Aralık 2011 tarihinde Ergenekon soruşturması kapsamında Şile´de yapılan kazılarla ilgili olarak 3´ü tutuklu 4 sanık hakkında açılan davanın Ergenekon davası ile birleştirilmesi istemişti. ( DHA)
´ERGENEKON SANIĞI MUZAFFER TEKİN CEZAEVİNE GİRİNCE LEVENT BEKTAŞ ONUN YERİNE GELDİ´
Şile´de yapılan kazılarla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından hazırlanan iddianame, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmişti. İddianamede 4 sanığın ´Ergenekon terör örgütü üyesi olmak´ suçundan cezalandırılması isteniyor. İtirafçı olduğunu ve JİTEM adına operasyonlara katıldığını belirten sanık Ulaş Özel ifadesinde, Ergenekon sanığı emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin´in cezaevine girmesinden sonra Poyrazköy davası tutuklu sanığı emekli Binbaşı Levent Bektaş´ın onun konumuna geldiğini, sık sık Veli Küçük ve Levent Bektaş ile görüşüldüğünü söylüyor. İddianame, Poyrazköy cephaneliği ile Ergenekon sanıkları arasındaki bağlantıyı da gösteriyordu.
´ÖLDÜRDÜĞÜM KİŞİ BAŞINA PARA ALIYORDUM´
Devlete teslim olduktan sonra kendisine JİTEM Elazığ Bölge Komutanlığı´nda görev verildiğini kaydeden TİKKO itirafçısı Ulaş Özel, Operasyonlarda her öldürdüğümüz kişi başına zarflar içinde bize para ödülü verilirdi. İstanbul´da kaçırdığımız adamı Tunceli´ye götürüp ´operasyonda yakaladık´ diyorduk. Yaptığım bütün işleri devlet adına yaptım. Ben öyle biliyordum. diyor. İddianamedeki Ergenekon bağlantılarına ilişkin ifadeleri de doğrulayan sanık Özel, Ben cezaevinde yatıyor gözükürken, dışarıda operasyonlara katılıyordum. Bu dönemde Türkiye´nin çeşitli illerinde bulundum, telefon görüşmeleri yaptım. Bunların hepsinin kaydı vardır. Bunların dikkate alınması gerekir. diye konuşuyor.
ERGENEKON SAVCILARINA ÖNEMLİ BİLGİLER VERDİ
Ulaş Özel terör örgütü TİKKO saflarında 6 yıl boyunca bilfiil görev almış bir militan. Hem örgüt, hem devletin istihbarat birimleri tarafından gayet iyi bilinen, hakkında onlarca sayfa arşiv kaydı tutulan bir isim... Ancak Ulaş Özel´in asıl ününe kavuşması 1999´da JİTEM´e dahil olmasıyla oldu. Bu ilişki yakalandığı 18 Temmuz 2010´a kadar da devam etti. Öyle ki, evinden çıkan el bombaları, patlayıcılar, mermiler, tabanca ve Kaleşnikof´u Bunlar devletin silahıdır diyerek açıkladı. Ergenekon Savcısı Cihan Kansız ve İstanbul Terörle Mücadele polisine toplam 34 sayfalık ifade veren Ulaş Özel, örgüte nasıl katıldığını, JİTEM´e nasıl dahil olduğunu, karanlık operasyonları ve Ergenekon bağlantılarını anlattı. Onun verdiği bilgilerle İstanbul Şile´de cephane kazıları yapıldı. Bu konuda Ergenekon savcılarınca bir dava açıldı.
(Abdullah Harun / kontrgerilla.com)
(21 Şubat 2012, 14:59)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Şile cephane kazıları ile ilgili manşetlerimiz
Ergenekon ve bağlantılı diğer iddianamelerde arama yap