Ergenekon soruşturması kapsamında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay´ın da aralarında bulunduğu 11 kişi hakkında hazırlanan iddianame, özel yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Sanıklar, Ergenekon davasını yargıdaki bağlantılarını kullanarak engellemeye çalışmakla suçlanıyor.
27.12.2011 17:17 Ergenekon davası kapsamında açılan ´Adil Yargılamayı Teşebbüs´ soruşturması tamamlandı. Aralarında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, avukatlar Tülay Bekar, Ali Hadi Emre, Kudbettin Kaya, Mehmet Cengiz, Hüseyin Yıldırım ile Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal´ın oğulları Ali ve Bülent Haberal´ın da bulunduğu 11 şüpheli hakkında iddianame hazırlandı. Şüphelilerin ´Ergenekon üyesi olmak ve adil yargılamayı etkilemek´ suçlarından 7,5 yıldan 17 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenilen iddianame, Özel Yetkili İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderildi.
Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından başlatılan daha sonra Savcı Cihan Kansız tarafından yürütülen ´Adil Yargılamayı Teşebbüs´ soruşturması tamamlandı. 251 sayfa olan iddianamede şüpheliler eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, avukatlar Ali Hadi Emre, Tülay Bekar, Kudbettin Kaya, Mehmet Cengiz, Hüseyin Yıldırım ve emekli Albay Canfer Balçık´ın ´örgüt üyeliği´ ile ´adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs´ suçlarından cezalandırılmaları istendi. İddianamede avukat Sefa Altıoğlu, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel´in yeğeni Nihan Atasagun ile Ergenekon tutuklusu Prof. Dr. Mehmet Haberal´ın oğulları Ali ve Erkan Bülent Haberal ise ´örgüte yardım ve yataklık etmek´le suçlandı. Soruşturma kapsamında şüpheli olarak sorgulanan Sinan Öztorun ve Zeynel Emre hakkında delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verildiği kaydedilen iddianame, Özel Yetkili Başsavcılık tarafından onaylandıktan sonra Çağlayan´daki İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul ya da reddetmesi için 15 günlük süresi bulunuyor.
KILIÇDAROĞLU´NUN ADI GEÇİYOR
İddianamede Ergenekon davasını etkilemeye çalıştıkları öne sürülen eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay´ın eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşmaları yer aldı. İddianamenin bir numaralı sanığı olan Oktay´ın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu´na partinin yol haritasının belirlenmesi için görüşmek istediğini bildirdiği ifadeler bulunuyor.
SEYFİ OKTAY 1 NUMARALI SANIK
Soruşturma kapsamında yapılan teknik takibe o tarihlerde CHP Genel Başkanı olan Deniz Baykal da takılmıştı. Seyfi Oktay´ın telefon dinlemelerine takılan Baykal´ın, Oktay´a talimat vererek Anayasa paketi değişikliğinin iptali için Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu ile görüşmesini istediği, Oktay´ın da Anayasa Mahkemesi üyeleriyle yaptığı görüşmelerin ardından Baykal´ı telefonla bilgilendirdiği iddia edilmişti. Seyfi Oktay´ın 1 numaralı şüphelisi olduğu soruşturma dosyasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu´na partinin yol haritasının belirlenmesi için görüşmek istediğine dair ifadeler yer alıyor.
ESKİ ERGENEKON HAKİMİ ŞENGÜN´ÜN ADI DA VAR
Ergenekon davalarının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi eski Başkanı Köksal Şengün´ün adının da geçtiği iddianamede, Şengün´ün yönlendirilmeye çalışıldığı iddia ediliyor. Köksal Şengün´ü etkilemeye ve yönlendirmeye çalıştığı gerekçesiyle tutuklandıktan 6 gün sonra serbest bırakılan avukat Tülay Bekar´ın teknik takibe takılan telefon konuşmaları da iddianamede yer aldı. Şengün´ün ´aşkım´ diye hitap ettiği avukat Bekar, Köksal Şengün´e her fırsatta Ergenekon davasından çekilmesi, emekli olması için telkinlerde bulunuyor. Karşılıklı olarak ´seni seviyorum´ diyen ikili görüşmelerinde gelecek ile ilgili planlar da yapıyor.
BAYKAL FEZLEKESİ İPTAL EDİLMİŞTİ
CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal hakkında ?Adil yargılamayı etkileme´ soruşturması kapsamında eski Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan fezleke daha önce iptal edilmişti. Öz´den dosyayı devralan Savcı Cihan Kansız, Baykal´ın soruşturmada ?şüpheli´ olmadığına kanaat getirmiş, bu nedenle fezlekeyi iptal etmişti.
ERGENEKON TAHLİYELERİ İÇİN YARGIYI KUŞATMIŞLAR
28.12.2011 12:52 Ergenekon soruşturması kapsamında başlatılan ´adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs´ soruşturması tamamlandı.Aralarında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay´ın da bulunduğu 11 sanık hakkında iddianame hazırlandı. Sanıkların 7,5 yıldan 17 yıla kadar hapisleri isteniyor. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi´ne sunulan iddianamede, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarının tahliyesi için davaya bakan hâkimler ve özel yetkili savcıların adeta kuşatıldığı ortaya çıktı. Şüphelilerin ´Ergenekon silahlı terör örgütü´nün yargıda kadrolaşma faaliyetlerini yürüttükleri ve örgüt adına yerel mahkemeler, Yargıtay ve Danıştay´da davaları takip ederek müdahalede bulundukları iddia edildi.
Ergenekon savcısı Zekeriya Öz´ün başlattığı ve yeni bir göreve atanmasının ardından Savcı Cihan Kansız tarafından hazırlanan iddianamede şüphelilerden eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay, avukatlar Ali Hadi Emre, Tülay Bekar, Kudbettin Kaya, İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Hüseyin Yıldırım ve emekli Albay Canfer Balçık´ın örgüt üyeliği ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarından cezalandırılmaları istendi. Hazırlanan 251 sayfalık iddianame başsavcılık tarafından kabul edilerek, Çağlayan´daki İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderildi.
ERGENEKON TUTUKLULARININ TAHLİYESİ İÇİN UĞRAŞMIŞLAR
Mahkemeye sunulan yargıyı yönlendirme iddianamesinde Ergenekon davasının tutuklu sanıklarının tahliyesi için davaya bakan hâkimler ve özel yetkili savcıların adeta kuşatıldığı ortaya çıktı. Aralarında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay´ın da olduğu 11 şüphelinin Ergenekon terör örgütünün yargıdaki kadrolaşma faaliyetlerini yürüttükleri anlatıldı. Şüphelilerin örgüt adına yerel mahkemeler, Yargıtay ve Danıştay´da davaları takip ederek müdahale ettikleri ifade edildi. İddianamede şüphelilere yöneltilen suçlamalar Yargılamalara müdahale faaliyetleri ve Ergenekon silahlı terör örgütünün yargıda kadrolaşma faaliyetleri başlıkları altında toplandı. Şüphelilerin 1 numaralı şüpheli olan Seyfi Oktay´a bağlı olarak hareket ettikleri anlatılarak hâkim ve savcıların izinsiz olarak kaydedilen veriler aracılığıyla baskı altına alındığı kaydedildi. Başta Mehmet Haberal olmak üzere birçok Ergenekon tutuklusunun tahliye edilmesi için faaliyetler yürüttükleri belirtildi. İddianamede ´Yargılamalara müdahale faaliyetleri´ başlığı altında şüphelilerin dönemin İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün´e yönelik hukuka aykırı olarak etkileme, baskı ve yönlendirme yaptıkları da belirtildi. Şengün´ün sevgilisi olduğu iddia edilen avukat Tülay Bekar´ın Seyfi Oktay´a bağlı olarak hareket ettiği anlatıldı. Bekar´ın ´Yargı görevi yapanı baskı ve hukuka aykırı olarak etkileyerek yargı görevini yapanı etkileme ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs´ suçlarını işlediği anlatıldı
Eski Adalet Bakanı Mehmet Seyfi Oktay´ın Ergenekon silahlı terör örgütü yapılanmasının yargı teşkilatındaki örgütlenmesinden ve dava takiplerinden sorumlu örgüt üyesi olduğu, adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs ve yargı görevini yapanı etkileme suçlarını işlediği anlatıldı. Oktay hakkında 9 yıldan 28 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede şüphelilere ´örgüt üyesi olma´, ´yargı görevini yapanı baskı ve hukuka aykırı olarak etkilemeye teşebbüs´, ´örgüte yardım etmek´ suçlamaları yöneltilerek 7,5 ile 17 yıl arasında değişen hapis cezaları istendi. ( Zaman)
İŞTE SEYFİ OKTAY İLE HAKİM ŞENGÜN´ÜN FOTOĞRAFLARI |
Ergenekon muhabbeti
İddianamede, şüpheli avukat Tülay Bekar´ın Ergenekon Davası´na bakan eski İstanbul 13´üncü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün ile duygusal ilişki kurduğu hatta Şengün ile Bekar arasında ?özel hat? bulunduğu öne sürüldü. Bekar´ın bazı Ergenekon sanıklarının tahliyesi için Şengün´ü etkilemeye çalıştığı ve hatta Şengün´ü emekli olması ya da Yargıtay´a atanması konusunda ikna etmeye çalıştığı iddia edildi. Bekar´ın kurduğu bağlantılar sonucunda Köksal Şengün´ün eski bakan Oktay ile bir yemekte buluştuğu ve yemekte ?Ergenekon davasını nasıl etkileyebiliriz?? konusunun tartışıldığı iddia edildi. İşte o tartışmalı yemek polisin fiziki takibine takıldı. Soruşturma dosyasına giren görüntülere VATAN ulaştı.
´Kararlı insanlara ihtiyaç var´
15.04.2009 / 09.42
- Seyfi Oktay: Akşam ki görüşme nasıl değerlendiriyorsunuz
- Tülay Bekar: ?Çok güzeldi efendim. Sadece başkanımız biraz gergindi doğal olarak.
- S.O: Herhalde biraz mesajları almıştır. Siz de çok yüklendiniz yani.
- T.B: Ben öyleyimdir efendim çünkü gerçekten aynı şeyi düşünüyorum. Bence piyon olarak ya da demokrasi şeyi altında... Ama ben önce emekli olup sonra büyük bir basın açıklaması yapardım.
- S.O: Ama bakınız iş bu yerleri kaybetmemek lazım. Bu bir rejim mücadelesi. Ve orada düğümleniyor. Böyle önemli kritik yerler için Atatürk gibi davranacak, kesin kararlı insanlara ihtiyaç var inanın.
- T.B: Sık sık görüşebilirsiniz efendim. Size çok saygı duyuyor gerçekten. Onun ağzından çok azduydum ben...
- S.O: O nedenle bir sahip çıkan olması lazım.
Terasta yemek
16.09.2009 saat 18:57
Bakırköy´deki Atatürk Deniz Köşkü´nde yapılan takipte mavi renkli aracıyla giriş yapan Köksal Şengün, köşkten Seyfi Oktay ile birlikte yaya olarak Uludağ Restorant´a yürüyor. Restoranın teras katında bir masaya oturan ikili yaklaşık 2 buçuk saat sohbet ediyor.
HSYK Başkan Vekili de takibe takıldı
14.10.2009 saat 19.00
Ankara´daki Tike Restorant´ta polisin yaptığı fiziki takip çalışmasında Seyfi Oktay, HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek ve eski İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Zafer Başkurt´un birlikte oturup sohbet ettiği görülürken, aynı restorantın üst katında ise avukatlar Kubbettin Kaya ile Ali Hadi Emre´nin beklediği belirlendi. ( Vatan)
(27 Aralık 2011), son güncel.: (03 Ocak 2012)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Seyfi Oktay´ın Ergenekon davası için yargıyı etkileme girişimleri soruşturması
Ergenekon soruşturmasını/davasını akamete uğratma girişimleri
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap