Ergenekon davasında mahkeme bazı ara kararlar aldı. Mahkeme heyeti, Abdullah Çatlı ve Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ´ın ölümüyle sonuçlanan Susurluk kazasıyla ilgili dava dosyasının Susurluk Asliye Ceza Mahkemesinden istenmesine karar verdi. Mahkeme Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan´ın cep telefon görüşmeleriyle ilgili de bir inceleme kararı aldı.
Susurluk dosyası Ergenekon davasında
Ergenekon davasında mahkeme bazı ara kararlar aldı. Mahkeme heyeti, Abdullah Çatlı ve Emniyet Müdürü Hüseyin Kocadağ´ın ölümüyle sonuçlanan Susurluk kazasıyla ilgili dava dosyasının Susurluk Asliye Ceza Mahkemesinden istenmesine karar verdi. Mahkeme Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan´ın cep telefon görüşmeleriyle ilgili de bir inceleme kararı aldı.
Birinci Ergenekon Davası´na bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Kasım 2011´de görülen 200. duruşmada sanık ve avukatların sözlü ve yazılı taleplerini 30 Kasım 2011 tarihinde karara bağladı. Mahkeme heyeti Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarının verildiği iddia edilen evin bulunduğu Ataşehir´deki Pınar Sitesinin kapsama alanında bulunan Turkcell, Vodafone ve Avea şirketlerinin baz istasyonları ile Alparslan Arslan´ın Danıştay´a saldırı için gittiğinde kaldığı otelin bulunduğu Ankara Çankırı Caddesi Eş Dost Sokak´a hizmet veren baz istasyonlarıyla tüm verilerin karşılaştırılmasına karar verdi. Karşılaştırma sonucu, varsa ortak olan telefonların tespiti için bilirkişi incelemesi yapılması da karara bağlandı.
Ayrıca mahkeme heyeti, 3 Kasım 1996´da Susurluk´ta meydana gelen ve Abdullah Çatlı ile Hüseyin Kocadağ´ın ölümüyle sonuçlanan kazaya ilişkin görülen dava dosyasının Susurluk Asliye Ceza Mahkemesinden istenilmesi de hükme bağlandı. Mahkeme heyeti, İstanbul 6 No´lu DGM tarafından Susurluk dava dosyasından tefrik edilen eylemlerle ilgili sair mahkemelerde açılan davaların akıbeti konusunda ayrıntılı bilgi verilmesi için Beşiktaş´ta bulunan İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğine yazı yazılması kararlaştırıldı.
Mahkeme heyeti, bugüne kadar yapılan duruşmalarda Gizli tanık 17nin kimliğini deşifre eden sanıklar hakkında Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. 5 Aralık´ta görülecek olan bir sonraki celseye de başka suçtan hükümlü olan bu davadan tutuksuz yargılanan Sedat Peker ile bir önceki celse de tahliye edilen Hüseyin Görüm´ün hazır edilmesi de hükme bağlandı.
Mahkeme heyeti, başka bir kararında öncelikli olarak tutuklu sanıklardan Ergün Poyraz´ın avukatı olan Hüseyin Buzoğlu´nun, birleştirme talebiyle açılan ikinci Ergenekon davasında da tutuksuz sanık olarak yargılandığı hatırlatmasını yaptı. Ardından da hakkında isnat edilen suçlar ile sevk maddeleri dikkate alınarak Buzoğlu´nun Ceza Muhakemesi Kanununun (CMK) 151/3 maddesi uyarınca Poyraz´ın Poyraz´ın avukatlığı görevinden 1 yıl süreyle yasaklanmasına karar verdi.
İfade ve belgelerde adı geçen şüpheli Tuncay Güney hakkındaki soruşturmanın akıbetinin Beşiktaş´taki İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğinden sorulmasını karara bağlayan mahkeme heyeti, Güney hakkında dava açılıp açılmadığının, açılmışsa esas numarasının, ayrıca Güney´in yurt dışında ifadesinin alınıp alınmadığının sorulmasına, alınmışsa bu ifade tutanağının gönderilmesinin istenilmesine karar verdi.
Mahkeme heyeti, tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek´in son duruşmada sarf ettiği sözlerle ilgili olarak Silivri Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını da kararlaştırdı.
VELİ KÜÇÜK MÜ VEDAT ERGİN Mİ?
Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılması dosyasının sanığı Bedirhan Şinal´in, Edirne F Tipi Cezaevi´nden yaptığı telefon konuşmasında geçen Kandıra´daki V. adlı kişinin tespitine yönelik olarak 1 Ocak 2008 ile 23 Temmuz 2008 tarihleri arasında Kandıra Cezavinde kalan, adı V harfi ile başlayan tutuklu ve hükümlülerin isimlerinin istenmesi için Kandıra Ceza İnfaz Kurumuna yazı yazılmasına karar verildi. ( Cihan)
Molotoflu saldırı davasının iddianamesinde, soruşturma esnasında iletişim tespit tutanaklarına yansıdığı şekliyle Bedirhan Şinal´ın, eylemin arkasında Kandıra´da yatan ´V.´nin (Veli Küçük) olduğundan bahsederek suça konu olayın Ergenekon örgütü ile irtibatlı olduğuna dair şifreli bilgi aktardığı belirtiliyordu. İddianamede Bedirhan Şinal´ın tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Cezaevi´nden 23 Temmuz 2008 günü telefondan aradığı ablası Fatma Melahat Zayım´ın ?Peki kim, en baştaki kim? Sadece bir isim var bana. Baş harfini söyle? sorusu üzerine Şinal, ?V. ile başlıyor. O da cezaevinde, Kandıra´da yatıyor? diyerek emekli Tuğgeneral Veli Küçük´ü işaret ettiğine dikkat çekiliyordu. İddinamede V´nin Veli Küçük olarak geçmesine karşın, Ergenekon davasında mahkemede ifade veren Bedirhan Şinal, V´nin Veli Küçük değil Vedat Ergin olduğunu ifade etmişti. Mahkeme heyetinin Bedirhan Şinal´a Edirne F Tipi Cezaevi´nden yaptığı telefon konuşmasında geçen ´Kandıra´daki V´ adlı kişinin kim olduğunu sormuş, savcıların Kandıra´daki V´yi bugüne dek Veli Küçük olarak yorumladığını ifade eden Şinal, ´Bu kişi Vedat Ergin´dir´ demişti.
(01 Aralık 2011, 14:13)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Ayhan Çarkın´ın Susurluk cinayetlerine dair itirafları ve yürütülen soruşturma manşetlerimiz
Ağar´ın Susurluk´tan yargılandığı dava manşetlerimiz
Susurluk skandalı ve cinayetlerine dair çeşitli devlet kurumlarınca hazırlanan raporlar
Danıştay saldırısı ve Ergenekon davasıyla birleştirilmesi manşetlerimiz
Cumhuriyet Küçük´ten, bomba Tekin´den
Osman Yıldırım, Ataşehir´deki evi bulamadı
Ataşehir´e bir delil daha: Veli Küçük´ün cep sinyalleri
Ataşehir toplantısı cep sinyalleriyle doğrulandı
Ataşehir´deki evin keşfi ve sanıkların komşularca teşhisi tartışmaları
Ataşehir´deki ev tanıklarla doğrulandı
Cumhuriyet gazetesine molotoflu saldırı ve Ergenekon bağı manşetlerimiz
Molotof saldırganı Bedirhan Şinal´le ilgili manşetlerimiz
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap