İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; Ergenekon davası sanığı Erol Ölmez´in, Bayram Ali Öztürk cinayetine yönelik açıklamalarının ardından soruşturma başlattı. Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 yıldır yürütülen ve bir arpa boyu yol almayan Bayram Ali Öztürk Hocaefendi cinayeti dosyası, Beşiktaş´ta bulunan İstanbul Adliyesi´nde görev yapan Özel Yetkili Cumhuriyet savcılarına devredildi. Soruşturma kapsamında İsmailağa Camii´nin yakınında bulunan esnafın tanık sıfatıyla ifadesini alındığı, esnafın, bazı Ergenekon sanıklarının, Bayram Ali Öztürk´ün hunharca katledildiği günlerde İsmailağa ve çevresinde bulunduklarını açıkladığı öğrenildi
İsmailağa dosyası Ergenekon savcılarında
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı; Ergenekon davası sanığı Erol Ölmez´in, Bayram Ali Öztürk cinayetine yönelik açıklamalarının ardından soruşturma başlattı. Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 5 yıldır yürütülen ve bir arpa boyu yol almayan Bayram Ali Öztürk Hocaefendi cinayeti dosyası, Beşiktaş´ta bulunan İstanbul Adliyesi´nde görev yapan Özel Yetkili Cumhuriyet savcılarına devredildi.
Fatih Çarşamba´daki İsmailağa cemaatine sızmaya çalışan ekibin arasında yer aldığı gerekçesiyle Ergenekon Terör Örgütü davasında tutuklanan, 22 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Erol Ölmez´in gazetemize yaptığı ifşaatlar, Bayram Ali Öztürk Hocaefendi cinayeti dosyasının seyrini değiştirdi. Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2006 yılından 2011 yılına kadar 2006/20.669 sayılı dosya numarasıyla yürütülen soruşturma, Ergenekon sanığı Erol Ölmez´in, 10-11 Şubat 2011 tarihlerinde gazetemize yaptığı açıklamaların ardından 2011/4112 sayılı dosya numarasıyla ayrılmasına karar verildi. Bayram Ali Öztürk cinayeti soruşturması; 2011/431 sayılı dosya numarasıyla Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan´a devredildi. Cumhuriyet Savcısı Süleyman Pehlivan´ın, Yargıtay üyeliğine seçilmesinin ardından soruşturma dosyası, Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasına bakan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız´a devredildi.
ÖLMEZ KONUŞTU, SAVCI KANSIZ HAREKETE GEÇTİ
Erol Ölmez, 10-11 Şubat 2011´de Yeni Akit gazetesine yaptığı açıklamalarda; Balat´ta bulunan Patrikhane´nin Çarşamba´daki İsmailağa cemaatinden rahatsız olduğunu, cemaatin yok edilmesi için Ergenekon´a müracaat ettiğini, Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Muratoğlu´nun bu talep doğrultusunda öldürüldüğünü söylemişti. Savcı Cihan Kansız, Erol Ölmez´in açıklamalarının ardından harekete geçmiş, Kansız´ın talimatıyla; Ergenekon Terör Örgütü davasında 22 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Erol Ölmez´in Birinci Dereceden Şüpheli sıfatıyla ifadesi alınmıştı. Erol Ölmez, 2 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörlü Mücadele Şubesi´nde 4 saat 10 dakika sorgulanmıştı.
SANIKLARIN TELEFONLARI, CİNAYET GÜNLERİNDE İSMAİLAĞA´DA SİNYAL VERDİ
Soruşturmada; bazı Ergenekon sanıklarının telefonlarının, Hızır Ali Muratoğlu ve Bayram Ali Öztürk´ün hunharca katledildiği günlerde İsmailağa ve çevresinde sinyal verdiğinin belirlendiği ortaya çıkmıştı.
ÖLMEZ, YENI AKİT´E ÇARPICI AÇIKLAMALARDA BULUNMUŞTU
Erol Ölmez, Ergenekon Terör Örgütü soruşturması kapsamında 26 Ocak 2008 tarihinde tutuklandı, 19 Ekim 2009 tarihinde tahliye oldu. Erol Ölmez, Fatih Çarşamba´daki İsmailağa cemaatine sızmaya çalışan ekibin arasında yer aldığı gerekçesiyle tutuklandı. Gözaltına alındığında, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nde yapılan sorgulamasında, Ergenekon Terör Örgütü yapılanması hakkında ciddi bilgiler vermedi. Erol Ölmez, tahliyesinden sonra Türk basınında ilk defa gazetemize konuştu ve Ergenekon yapılanması hakkında şok edici bilgiler verdi. Ölmez; Ergenekon Terör Örgütü´nün silahlı eğitim yaptığı yerleri, İsmailağa cemaatine sızma girişimlerini, Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Hoca cinayetlerinin arkasındaki kişileri açıklamıştı.
İŞTE ÖLMEZ´IN, AKIT´E YAPTIĞI AÇIKLAMALAR
AKİT: Silahlı eğitim aldınız mı? Cemaatlere sızmakla suçlanıyorsunuz?
EROL ÖLMEZ: 6 ay eğitim gördüm. Benim görevim cemaat ve tarikatçılarla beraber olmaktı. Arapça ve Kur´an´ı çok iyi bilmem gerektiği söylendi ve bir eğitmen tarafından Arapça ve Kur´an´ı öğrendim. Cemaat ve tarikatçıların konuşmasını, yaşantısını, hayatını bilmek için cemaat ve tarikatçı gibi yaşamak lazım. Cemaatlere sızacak kişilere Arapça ve Kur´an öğretilir. Namaz kılmak, cemaat üyeleri gibi davranmak, sakal bırakmak ve cübbe giymek dersi verilir. Ben 1 ay sakalımı kesmeyeyim, onlara benzerim. Bu işin özel eğitimini alıyorsunuz. Önce Nakşibendi tarikatına girdim. Sakal da bıraktım, cübbe de giydim. Her şey oldu. İsmailağa cemaatine de girdim, çıktım ama caminin içine değil. Caminin içinde ve dışında kamera var. Ne işim var caminin içinde dışında? Niye kendimi fotoğraf edeyim. Dışı bana yeter. Caminin dışına çıkan insanlar bana yeter, esnaflar yeter...
AKİT: İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Hoca katledildi...
EROL ÖLMEZ: Patrikhane, İsmailağa cemaatinden rahatsız... İsmailağa çok önemlidir. İsmailağa içerisinde cinayetler oldu. Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Hoca... Bunlar niye öldü? İsmailağa cemaati çok farklıdır. Patrikhane, İsmailağa cemaatinin buradan kaldırılmasını istiyor, Ergenekon´a müracaat ediyor, ´Bunları buradan kaldırın, bunları yok edin´ diyor. Bunun için kaynak, para ve güç veriyor. Ergenekon, bu görevi Atakurtlar Cumhuriyet Ordusu´nun istihbaratına veriyor, bana veriyor.?
AKİT: Patrikhane, İsmailağa cemaati üyelerinin oturduğu yerlerden kalkmasını mı istiyor? Arazileri mi almak istiyor?
EROL ÖLMEZ: Tabii ki.. Komple...?
AKİT: Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Hoca cinayetlerinin arkasında Ergenekon mu var?
EROL ÖLMEZ: Nasıl benim gözetimimde yetiştirilmiş olanlar, kalktılar da Amerikan Konsolosluğu´na saldırdılar; bu kişiler tarikatçı oldu, cemaatçi oldu. Amerikan Konsolosluğu saldırısında, hiçbir şey olmamış gibi gittiler, pompalılarla daldılar, polisle çatıştılar. Amerikan Konsolosluğu´na saldıranlar, Ergenekon´un silahlı kanadı Atakurtlar Cumhuriyet Ordusu tarafından yetiştirildi. Çerkez Ali tarafından en iyi şekilde yetiştirildiler... Tarikatçı oldular.
4 YILDA 3 SAVCI DEĞİŞTİ, KATİLİN TELEFON KAYITLARI İNCELENMEDİ
Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı´nın; Bayram Ali Öztürk´ün, 3 Eylül 2006 tarihinde İsmailağa Camii´nde sabah namazının ardından cemaate vaaz ederken bıçaklanarak şehid edilmesinin ardından başlattığı soruşturma, davaya dönüşmedi. Cinayet ile ilgili soruşturmayı yürüten savcılığa teknik takip kayıtlarının ve belgelerin eksik iletildiği ortaya çıkmıştı. 3 savcı değişen soruşturmada, Bayram Ali Öztürk´ü katleden Mustafa Erdal´ın, cinayet öncesi kimlerle konuştuğu ve kimlerden emir aldığına yönelik telefon kayıtları incelenmedi. Cinayetin işlendiği İsmailağa Camii´nin çevresindeki dükkan ve Çarşamba Karakolu´nun güvenlik kamera kayıtlarına el konulmadı. Katil Mustafa Erdal´ın eşinin dahi ifadesi alınmadı.
BIÇAK 180 DERECE AÇIYLA SAPLANMIŞ
Bayram Ali Öztürk´e saplanan bıçağın iki kaburga arasından geçecek şekilde 180 derece açıyla yatay ve çok profesyonelce saplandığı tespit edilmesine rağmen, profesyonelce bıçak kullanan Mustafa Erdal meczup ilan edilerek olay kapatıldı. (Kenan Kıran / Yeni Akit)
İSMAİLAĞA´DAKİ ESNAFIN TANIK SIFATIYLA İFADESİ ALINDI |
İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Bayram Ali Öztürk Hocaefendi´nin, İsmailağa Camii´nde bıçaklanarak şehid edilmesine yönelik soruşturma da derinleştiriliyor. Soruşturmaya bakan Fatih Cumhuriyet Başsavcıvekili Mustafa Alıcıoğlu´nun, Ergenekon Terör Örgütü davasının sanığı Erol Ölmez´in, Bayram Ali Öztürk cinayetine yönelik gazetemize yaptığı açıklamaların ardından İsmailağa Camii´nin yakınında bulunan esnafın tanık sıfatıyla ifadesini aldığı, tanıkların ifadesinin ardından dosyayı Beşiktaş´ta bulunan Özel Yetkili Cumhuriyet savcılarına devrettiği ortaya çıktı. Esnafın, Savcı Mustafa Alıcıoğlu´na, bazı Ergenekon sanıklarının, Bayram Ali Öztürk´ün hunharca katledildiği günlerde İsmailağa ve çevresinde bulunduklarını açıkladığı öğrenildi.
?EROL ÖLMEZ ARADA BİR SAKAL BIRAKIRDI?
Esnaf A.K., Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı´nın talebi üzerine ifade verdiğini, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Alıcıoğlu´nun kendilerine Ergenekon sanıklarının İsmailağa Camii ve çevresine gelip gelmediklerini sorduklarını söyledi. A.K., Ergenekon sanığı Erol Ölmez´i tanıdığını, İsmailağa çevresinde alışveriş yaptığına şahid olduğunu belirterek, ?Erol Ölmez, telefon geldiğinde, ´Komutanım. Hareket olsa da paslarımızı atsak´ diyordu. Erol Ölmez´in yanında birkaç kişi daha vardı ama sima olarak hatırlamıyorum. Erol Ölmez´i Akit gazetesinde röportajı çıktıktan sonra hatırladık. Erol Ölmez, arada bir sakal bırakırdı. Kadife takım giyerdi? dedi.
?ŞİFRELİ KONUŞMALAR YAPARDI?
Bayram Ali Öztürk Hocaefendi´nin yakınlarından Esnaf Z.K. da; Erol Ölmez´i baharatçı olarak bildiklerini belirterek, ?Benim işyerim, İsmailağa Camii´nin hemen yakınında... Erol Ölmez ve arkadaşları işyerime gelip yemek yiyorlardı. Erol Ölmez, yemeğe bazen tek geliyordu. Erol Ölmez´in telefonu sürekli çalıyordu. Şifreli konuşmalar yapıyordu. Kuvayı Milliye Derneği´nin kimlik kartlarını gösteriyordu. Bayram Ali Öztürk´ün şehid edilmeden önce Ergenekon sanıkları İsmailağa ve çevresine gelmişti? diye konuştu.
?DOSYANIN, AKİT GAZETESİ´NİN EROL ÖLMEZ İLE YAPTIĞI RÖPORTAJ SONRASI KADERİ DEĞİŞTİ?
Bayram Ali Öztürk Hocaefendi´nin oğlu Mahmut Öztürk ise, 3 Eylül 2006 tarihinden 10 Şubat 2011 tarihine kadar üç savcı değiştirip, bir arpa boyu ilerlemeden savcılığın rafında bekleyen Bayram Ali Öztürk dosyasının, 10 Şubat 2011 tarihinde Akit gazetesinin Erol Ölmez ile yaptığı röportaj sonrası kaderinin değiştiğini belirterek, ?Röportaj sonrası, Erol Ölmez´i tanıyan İsmailağa Camii civarındaki esnaflar, Erol Ölmez´i tanıdıklarını söyleyip, tanıklık yaptıktan sonra dosya Ergenekon soruşturmasına dahil edilmiş, 4 Haziran 2011 tarihli Akit gazetesinde ´İsmailağa cinayetleri Ergenekonda´ sürmanşeti ile kamuoyuna duyurulmuştur? dedi.
?GECİKEN ADALET ADALET DEĞİLDİR?
?Bizler ailesi olarak bu gelişmelerden çok mutlu olmakla birlikte, çok umutlanmış durumdayız? diyen Mahmut Öztürk, ?Bayram Ali Öztürk Hocaefendi olayında hiçbir kamuoyu oluşmamış olmasına rağmen, dosyamızın özel yetkili savcılar tarafından araştırılması bizim için oldukça sevindiricidir. Bugüne kadar bizim isteğimiz ve çabalarımızda dosyamızın raftan indirilip araştırılması olmuştur, çok şükür bu aşamadayız. İnşallah en kısa sürede bir netice alınır. Çünkü geciken adalet adalet değildir. Gönül isterdi ki 5. yılını bitirip, 6. yılına girdiğimiz şu günlere kadar, ülkemizin aydınları ve siyasetçileri bu konuya en azından ´zalimin zulmüne karşı mazlumdan yana´ olmak adına duyarlı olabilselerdi, bugün bu soruşturma çok daha farklı bir konumda olurdu? diye konuştu.
EROL ÖLMEZ´İN, ?BİRİNCİ DERECEDEN ŞÜPHELİ? SIFATIYLA İFADESİ ALINMIŞTI
Ergenekon soruşturmasına bakan Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız´ın talimatıyla; Ergenekon davasında 22 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen Erol Ölmez´in ?Birinci Dereceden Şüpheli? sıfatıyla ifadesi alınmıştı. Erol Ölmez, 2 Mayıs 2011 tarihinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi´nde 4 saat 10 dakika sorgulandı. Sorgulamada; Erol Ölmez´e, Akit gazetesinde 10 Şubat 2011 ve 11 Şubat 20011 tarihinde iki gün yayınlanan röportaj soruldu. Erol Ölmez´in gazetemizde yer alan röportajı, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nin dosyasına da girdi. Bayram Ali Öztürk Hocaefendi, 3 Eylül 2006 tarihinde İsmailağa Camii´nde hunharca katledilmişti. (Kenan Kıran / Yeni Akit)
(03 Eylül 2011), son güncel.: (04 Eylül 2011)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
İsmailağa cinayetleri Ergenekon´da
Ergenekon çaycısı Erol Ölmez´den şok itiraflar