İnternet Andıcı davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan 14 sanıktan biri olan sivil memur Bülent Sarıkahya tutuklandı. Sarıkahya´nın ´Sadece verilen görevi yaptım´ savunması tutuklanmasını engelleyemedi. Sarıkahya, internet andıcı davasında Genelkurmay´a ait internet sitelerine teknik destek vermek ve imha görevinde bulunmakla suçlanıyor. Sarıkahya´ya ilişkin, iddianamenin ek klasörlerinden çarpıcı bir belge çıkmıştı. Sarıkahya´nın bilgisayarında ele geçirilen 2003 tarihli dilekçe, gazetecilere kara propaganda içerikli e-maillerin gönderilmesi ve kamuoyu oluşturulması için Genelkurmay´da çalışan görevlilerin nasıl kullanıldığını da gözler önüne seriyordu. ´Mektup yazmaktan bıktım, bunaldım ve patlamak üzereyim´ diyen Sarıkahya´nın dilekçesi, ´psikolojik harekat´ı bütün ayrıntılarıyla deşifre ediyordu.
Andıç: Memur Sarıkahya tutuklandı
İnternet Andıcı davasında hakkında yakalama kararı bulunan sivil memur Bülent Sarıkahya tutuklandı. Sarıkahya´nın ´Sadece verilen görevi yaptım´ savunması tutuklanmasını engelleyemedi. Sarıkahya, internet andıcı davasında Genelkurmay´a ait internet sitelerine teknik destek vermek ve imha görevinde bulunmakla suçlanıyor. Sarıkahya´ya ilişkin, iddianamenin ek klasörlerinden çarpıcı bir belge çıkmıştı. Sarıkahya´nın bilgisayarında ele geçirilen 2003 tarihli dilekçe, gazetecilere kara propaganda içerikli e-maillerin gönderilmesi ve kamuoyu oluşturulması için Genelkurmay´da çalışan görevlilerin nasıl kullanıldığını da gözler önüne seriyordu. ´Mektup yazmaktan bıktım, bunaldım ve patlamak üzereyim´ diyen Sarıkahya´nın dilekçesi, ´psikolojik harekat´ı bütün ayrıntılarıyla deşifre ediyordu.
İnternet andıcı davasında, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından haklarında yakalama kararı verilen sivil memur Bülent Sarıkahya tutuklandı. Mahkeme heyeti karşısına çıkan Sarıkahya, Ben sivil memurum. Sadece bana verilen görevleri yaptım. Suçlamaları kabul etmiyorum dedi. Sivil memur Bülent Sarıkahya, saat 11.00´de Merkez Komutanlığı´na ait araç ile Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesi´ne geldi. Hakim ve savcıların kullandığı protokol kapısından adliyeye giren Sarıkahya, yakalama kararını veren İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nde hakim karşısına çıktı. İlk olarak kimlik tespiti yapılan Sarıkahya, GATA Komutanlığı MEBS Şube Müdürlüğü´nde sistem programcısı olduğunu söyledi.
SARIKAHYA: SADECE VERİLEN GÖREVİ YAPTIM
Daha sonra Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, yakalama emrini Sarıkahya´nın yüzüne okudu. Yakalama emrine karşı diyecekleri sorulan Sarıkahya, MEBS Şube Müdürlüğü´nde sivil memur olarak görev yaptığını söyledi. Diyeceği bir şey olmadığını ifade eden Sarıkahya, Ben sivil memurum. Sadece bana verilen görevleri yaptım. Suçlamaları kabul etmiyorum dedi.
AVUKAT: VERİLEN GÖREVİ YAPMAZSA EMRE İTAATSİZLİK SUÇU OLURDU
Sarıkahya´nın avukatı Salim Özdemir ise müvekkilinin sivil memur olduğunu ve kendisine verilen görevleri yapmakla mükellef olduğunu ifade ederek, Kendisine verilen görevleri yapmazsa emre itaatsizlik suçunu işlemiş olurdu. Müvekkilim, kendisine kaydet denileni kaydetmiş, sil denileni silmiştir dedi. Avukat Özdemir savunmasında, Türkiye´de çok darbeler oldu ama sivil memurun o cuntanın içinde olduğu görülmüş şey değildir. Türkiye´de bunun emsali yoktur ifadelerini kullandı. Müvekkilinin yüksek rütbeli subaylarla birlik olup atılı suçları işlemesinin hayali bir iddia olduğunu kaydeden Özdemir, Müvekkilimin bu büyük olayı yapmaya çapı müsait değil zaten. Bu nedenle serbest bırakılmasını talep ediyorum diye konuştu.
MAHKEME: DELİLLERİ GİZLEME VE DEĞİŞTİRME İHTİMALİ VAR
Savunmanın ardından duruşmaya bir süre ara veren Mahkeme Heyeti daha sonra kararını açıkladı. Kararda, Dosyadaki mevcut delil durumu, sanığa atılı Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek ve silahlı terör örgütüne üye olmak suçlarının vasıf ve mahiyeti, dosya içeriği, Mehmet Bülent Sarıkahya´ya isnat edilen suçları işlediğine dair kuvvetli şüphe sebeplerinin olması, delilleri gizleme veya değiştirme hususlarında da kuvvetli şüphenin bulunması, adli kontrol uygulamasının yeterli olmayacağı, atılı suçların CMK´nın 100/3 maddesinde sayılan tutuklamayı gerektirebilecek suçlardan olması dikkate alınarak Sarıkahya´nın tutuklanmasına hükmedildi. Tutuklama kararına karşı 7 gün içinde İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi´ne itiraz hakkının bulunduğunun belirtildiği kararda, duruşmanın 12 Eylül´de yapılacağı da ifade edildi. ( DHA)
Sarıkahya ile birlikte tutuklanan sanık sayısı 8´e yükselirken halen 6 sanık hakkında daha yakalama kararı bulunuyor.
´YAZMAKTAN BIKTIM´
Sarıkahya´nın ´Sadece verilen görevi yaptım´ savunması tutuklanmasını engelleyemedi. Sarıkahya, internet andıcı davasında Genelkurmay´a ait internet sitelerine teknik destek vermek ve imha görevinde bulunmakla suçlanıyor. Sarıkahya´ya ilişkin, iddianamenin ek klasörlerinden çarpıcı bir belge çıkmıştı. Sarıkahya´nın bilgisayarında ele geçirilen 2003 tarihli dilekçe, gazetecilere kara propaganda içerikli e-maillerin gönderilmesi ve kamuoyu oluşturulması için Genelkurmay´da çalışan görevlilerin nasıl kullanıldığını da gözler önüne seriyordu. ´Mektup yazmaktan bıktım, bunaldım ve patlamak üzereyim´ diyen Sarıkahya´nın dilekçesi, ´psikolojik harekat´ı bütün ayrıntılarıyla deşifre ediyordu.
Ek klasörlerde yer alan belgeye göre sivil memur bilgisayar programcısı Mehmet Sarıkahya´ya, gazetelere, internet kafelerden okur tepkisi gibi görünen AK Parti karşıtı mailler atma görevi verilmişti. ?Bu işten sıkıldım´ diyen Sarıkahya ise ek klasörlere giren şikayet dilekçesinde 2.5 yıldır mükemmeliyetçi bir yaklaşımla ve tüm enerjimle çalışıyorum. Ama isim gazetelere mail göndermek değil. Beni bu kabustan kurtarın. Basıma bir şey gelmeden kendi işimi yapmak istiyorum? ifadelerini kullandığı ortaya çıkmıştı.
YAKALAMA KARARI VERİLEN 14 SANIK
Emekli Orgeneral Hasan Iğsız (Eski 1. Ordu Komutanı) (Yakalama kararı gerçekleşti ve tutuklandı)
Muvazzaf Koramiral Mehmet Otuzbiroğlu (Balyoz davasının tutuklu sanığı) (Yakalama kararı gerçekleşti ve tutuklandı)
Muvazzaf Tümgeneral Hıfzı Çubuklu (Genelkurmay Adli Müşaviri) (Yakalama kararı gerçekleşti ve tutuklandı)
Albay Cemal Gökçeoğlu (Yakalama kararı gerçekleşti ve tutuklandı)
Emekli Albay Fuat Selvi (Yakalama kararı gerçekleşti ve tutuklandı)
Emekli Albay Hulusi Gülbahar (Yakalama kararı gerçekleşti ve tutuklandı)
Albay Sedat Özüer (Yakalama kararına itiraz etmişti, yakalama gerçekleşti ve tutuklandı)
Sivil Memur Mehmet Bülent Sarıkahya (Yakalama kararı gerçekleşti ve tutuklandı)
Muvazzaf Tümgeneral Mustafa Bakıcı (Yakalama kararına itiraz etti)
Muvazzaf Tuğamiral Alaettin Sevim (Yakalama kararına itiraz etti, sağlık raporu aldı)
Muvazzaf Orgeneral Nusret Taşdeler (Ege Ordu Komutanı) (GATA´ya yattı tedavi görüyor)
Muvazzaf Korgeneral İsmail Hakkı Pekin (Genelkurmay İstihbarat Başkanı) (GATA´ya yattı tedavi görüyor)
Muvazzaf Korgeneral Mehmet Eröz
Albay Ziya İlker Göktaş
(23 Ağustos 2011), son güncel.: (24 Ağustos 2011)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Andıç maillerini atan memurun isyanı
Andıç maillerini atan memurun isyanı
Flaş!!! Andıç´ta 14 yakalama kararı
İnternet andıcı iddianamesinde arama yap
GENELKURMAY´IN PROVOKASYON SİTELERİ YA DA ´İNTERNET ANDICI´ KONULU MANŞETLERİMİZ