Mersin Nevroz´unda çocukların eline bayrak tutuşturarak Türkiye´yi kaosu sürükleyen takım elbiseli şahsın, Ergenekon tutuklusu Ali Kutlu olduğu ortaya çıktı. Olay sonrası Genelkurmay Kürtlerden ´sözde vatandaş´ olarak söz etmişti.
Meğer bayrağı özde vatandaş yaktırmış!
Mersin Nevroz´unda çocukların eline bayrak tutuşturarak Türkiye´yi kaosu sürükleyen takım elbiseli şahsın, Ergenekon tutuklusu Ali Kutlu olduğu ortaya çıktı. Olay sonrası Genelkurmay Kürtlerden ´sözde vatandaş´ olarak söz etmişti.
PROVOKATÖR ERGENEKONCU
Mersin´de 20 Mart 2005 tarihindeki Nevruz kutlamaları sırasında bayrak yakma eyleminin de Ergenekon terör örgütü tarafından organize edildiği ortaya çıktı. İddianamede soruşturma kapsamında ifade veren ve kayıtlara ´Gizli Tanık 17´ olarak geçen kişi şunları söylüyor: Ali Kutlu, Mersin ilinden derneğe gelmişti. Kendisinin Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) oluşumunun başlangıcında yer aldığını anlatıyordu. Bu kişinin Mersin´de VKGB tarafından organize edilen bayrak mitinginde yer aldığını, bu miting öncesi 2 adet Türk bayrağının VKGB tarafından halkın galeyana getirilmesi için özellikle yaktırıldığını, bundan dolayı da 10.000 kişinin tepki amaçlı Türk bayrağı açtığını bizzat kendisinden duydum. Kutlu, Ergenekon terör örgütünün tetikçileri arasında yer alıyordu. ( Zaman)
19 Şubat 2009: Bayrak yakma olayı ve Ali Kutlu´ya yeni soruşturma
Mersin´de, 2005 Newroz´unda meydana gelen ve 6 çocuğun tutuklanmasıyla kapatılmaya çalışılan ?bayrak yakma? provokasyonunda, Mersin Başsavcılığı Ergenekon tutuklu sanığı ve Mersin VSKGB üyesi Ali Kutlu hakkında soruşturma başlattı. Mersin´de 2005 yılı Newroz´unda çocukların eline bayrak vererek yakmalarını isteyen takım elbiseli kişinin Ergenekon tutuklusu Ali Kutlu´nun olma ihtimali güçlenince savcılık harekete geçti. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mersin Çocuk Mahkemesi ve avukatların talebi üzerine Ali Kutlu hakkında soruşturma başlattı. Olayda tutuklanan 6 çocuğun Avukatı Ali Bozan, ?4 yıldan sonra nihayet bu aşamaya gelindi? dedi. 20 Mart 2005´te Kürtlere yönelik ?linç? kampanyasına dönüşen ?bayrak provokasyonu?nu Ergenekon tutuklusu Ali Kutlu´nun organize ettiği ileri sürülen olay yeniden gündeme geldi. Ergenekon soruşturmasının 17. gizli tanığının beyanları ile Ergenekon üyesi olduğu iddia edilen Ali Kutlu, Mersin TEM Şubesi tarafından gözaltına alınıp, İstanbul Emniyet Müdürlüğü´ndeki sorgusunun ardından özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nde sorgulanıp tutuklanmıştı. Kutlu´nun Mersin´deki ?bayrak provokasyonu?nda yer alıp almadığına ilişkin Emniyet Müdürlüğü´nden istenen bilgi üzerine Mersin Emniyet Müdürlüğü Kutlu hakkında mahkemeye sunulmak üzere bir rapor hazırladı. Hazırlanan ?Fotoğraf mukayese tutanağı? başlıklı raporda ?Türk bayrağımızı yakma olayı esnasında çekilen fotoğraflar ile kamera görüntülerinin incelenmesinde; aynı tarihte meydana gelen olay sırasında çekilen kamera görüntüleri ve fotoğraflardaki Türk bayrağımızı yakmaları için çocuklara vererek bu yönde tahrik ve teşvik eden takım elbiseli şahsa ait görüntüler ile Ali Kutlu?nun ilimizde 13. 04. 2008 günü yakalanmasına müteakip çekilen fotoğraflarının, olay tarihinden, yakalandığı tarihe kadar geçen 3 yılı aşkın süredeki fiziki değişiklikler de olabileceği göz önünde bulundurularak yapılan mukayesesinde; olay mahallindeki kimliği meçhul takım elbiseli şahıs ile Ali Kutlu isimli şahsın fotoğraf görüntülerinin fiziki benzerlik gösterdiği değerlendirilmekte olup, arz ederiz.? denilmişti. Rapor, özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderilmişti.
SAVCILIK DEVREYE GİRDİ
Emniyetin hazırladığı raporun Mersin Çocuk Mahkemesi´ne sunulmasının ardından, mahkeme ve davanın avukatları Ali Kutlu hakkında suç duyurusunda bulundu. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı suç duyurusu üzerine Ergenekon sanığı ve Mersin Vatansever Kuvvetler Güç Birliği (VKGB) Üyesi Ali Kutlu hakkında soruşturma başlattı. Bayrak olayı nedeniyle yargılanan çocukların avukatlarından Av. Ali Bozan, olayla ilgili 6 çocuğun sorumlu tutulduğuna dikkat çekerek, ?Mersin´de meydana gelen bir çok karanlık olayın aydınlanması noktasında da bir aşama katledildi. Toplum vicdanında beraat ettiğine inandığımız çocukların şahsında ´Sözde vatandaş ve zavallılar´ ibareleri kullanıldı. Salt bu çocuklara yönelik kullanılan ibareler de değildi. Biz bu yargılamayı da salt 6 çocuğun beraatı olarak kesinlikle değerlendirmiyoruz. Çünkü çocuklar ilk ifadelerinde de açık bir şekilde kendilerine takım elbiseli bir şahsın baskıyla bu bayrağı verdiğini söylemişlerdi. Biz de her duruşma sonrası ´bu takım elbiseli şahsın kim olduğu, her kimse kimliğini ve arkasındaki güçlerin açığa çıkarılması´ yönünde taleplerde bulunduk. Ama gelinen aşama itibariyle bu provokasyonun arkasında Ergenekon isimli yasa dışı yapılanmanın olduğu açığa çıktı? dedi. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ali Kutlu hakkında yürütülecek soruşturmayı takip edeceklerini söyleyerek, soruşturmanın derinleştirilmesi konusunda da bir hukuki mücadele yürüteceklerine dikkat çekti. ( Mersin/DİHA)
(30 Ocak 2009), son güncel.: (19 Şubat 2009)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: