Ergenekon davasının tutuksuz sanığı emekli Albay Arif Doğan, JİTEM personelinin Özel Harp Dairesi (ÖHD) tarafından eğitildiğini açıkladı.
JİTEM, Özel Harp´te eğitiliyordu
Ergenekon davasının tutuksuz sanığı emekli Albay Arif Doğan, JİTEM personelinin Özel Harp Dairesi (ÖHD) tarafından eğitildiğini açıkladı.
Resmî makamlar tarafından kabul edilmeyen JİTEM´i kendisinin kurduğunu belirten Doğan, böyle bir birimin varlığını belgelerle de ortaya koyuyor. Eski ve halk arasında bilinen ismiyle Özel Harp Dairesi (ÖHD), yeni adı Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) olan askeri dairedeki deneyimli subay ve astsubayların JİTEM personeliyle özel olarak ilgilendiğini ifade eden Doğan, JİTEM´in sembolü olan akrep amblemli kartviziti de ilk kez Zaman ile paylaştı. Üniforma ve yazışmalarda kullanılmayan akrep ambleminin sınırlı sayıda olduğunu, kartvizitlerin arkasında kod numarası bulunduğunu anlattı. Bu rakamın, kişinin JİTEM arşivinde kayıtlı dosya ve kod numarası olduğunu söyledi.
Doğu ve Güneydoğu´da faili meçhul cinayetler, gasp, uyuşturucu ve insan kaçakçılığıyla ismini duyuran JİTEM, resmi makamlar tarafından kabul edilmese de kurucusu Arif Doğan, böyle bir birimin olduğunu belgelerle ortaya koyuyor. Öyle ki JİTEM´le ilgili ayrıntıların yer aldığı bir kitap da kaleme aldı. Kuruluşun başından ayrıldıktan sonra yanlış işler yaptığını savunan Doğan, bunu Ergenekon davasına ilişkin mahkemedeki savunmasında da yineledi. JİTEM biriminde görev alan personelin özel olarak seçildiğini söyleyen Doğan, kullanılan araç ve sembollerin de bu ölçüde olduğunu aktardı.
Doğan, ´JİTEM´i Ben Kurdum´ isimli kitabında bahsettiği ancak görseline yer vermediği akrep logosunun detaylarını da anlattı. JİTEM´in özel bir yazışma ve iletişim tekniği olduğunu belirten Doğan, kimi sembollerin anlamını yalnızca kendisi ile birimin arşivcisinin bildiğini öne sürdü. Akrep amblemi ile ilgili de şunları kaydetti: JİTEM´in amblemidir. Akrep, dünyada intihar eden ve kendine en sadık hayvandır. Ölümü gördüğünde başkası tarafından öldürülmeyi reddediyor ve intihar ediyor. On tane mermi varsa dokuz tanesini kullanırım, onuncusunu da kafama sıkarım. Yani mücadele ettiğim güçlerin, örgütlerine gidip teslim olmam. Onun için amblem olarak bunu seçtik. Arif Doğan, üniforma ve yazışmalarda bulunmayan akrep ambleminin sınırlı sayıda ve arkasında kod numaralarının bulunduğu kartvizitlerde kullanıldığını anlattı. Kartın arka yüzünde ´önce vatan sonra can´ ifadesi yazılı. Bunun yanında şahsın birim içinde kullanılan kod ismine tekabül eden ´kod numarası´ yer alıyor. Bu numara, kişinin JİTEM arşivinde kayıtlı bulunan dosya ve kod numarası olarak da kullanılıyor.
Güneydoğu´da yanlış bir politika izledik
JİTEM´in kurucusu Arif Doğan, uzun yıllar görev yaptığı Doğu ve Güneydoğu´da devlet eliyle yanlış politikalar izlendiğine dikkat çekti. Devletin bölge halkını yeniden kazanmak için geçmişe dönük özeleştiri yapması gerektiğini ifade eden Doğan, PKK ile Kürtlerin aynı kategoride değerlendirilemeyeceğini vurguladı. Doğan, şunları kaydetti: Güneydoğu´da yanlış işler yapıldığını kabul etmek gerekiyor. Yeri geldi, bütün Diyarbakır´a PKK´lı gözüyle bakıldı. En büyük yanlış böyle başladı. Bizim hedefimizde Kürtler değil, PKK vardı. Ama kimi zaman katı politikalar izlendi. Bu da yöre halkını devlete karşı haklı olarak tavır almasına neden oldu. İyi şeyler yapmak için hâlâ vakit var. İnsanları kazanmak için öncelikle onların değerlerine saygı göstermek gerekiyor. ( Zaman)
(14 Şubat 2011, 11:15)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
ERGENEKON SANIĞI ALBAY ARİF DOĞAN´LA İLGİLİ MANŞETLERİMİZ
JİTEM´i ispatlayan belgeler: Jand. Komutanı Korg. Hulusi Sayın´dan Arif Doğan´a tebrik yazısı
Aygan: Doğan, aklınca JİTEM´i gömecek
Arif Doğan mahkemede JİTEM´i savundu
JİTEM´in varlığını ispatlayan resmi belgeler
JİTEM´le ilgili tüm manşetlerimiz
Özel Harp Dairesi ile ilgili manşetlerimiz
Özel Harp Dairesi sayfamız