Başka dosya inceleyip Şahin´e rapor verdiler. Ergenekon davasına bakan mahkemenin dikkati bir skandalı daha ortaya çıkardı. Adli Tıp 4. İhtisas Dairesi, Ergenekon sanığı İbrahim Şahin´e ´cezai sorumluluğu tam değil´ raporu verdi. Mahkeme raporlardaki çelişkiyi sorunca skandal ortaya çıktı.
Mahkeme dikkatli çıkınca, Ergenekon Şahin´i kurtaramadı
Başka dosya inceleyip Şahin´e rapor verdiler.Ergenekon davasına bakan mahkemenin dikkati bir skandalı daha ortaya çıkardı. Adli Tıp 4. İhtisas Dairesi, Ergenekon sanığı İbrahim Şahin´e ´cezai sorumluluğu tam değil´ raporu verdi. Mahkeme raporlardaki çelişkiyi sorunca skandal ortaya çıktı.
Adli Tıp raporuyla Ergenekon sanığı İbrahim Şahin´i kurtarma operasyonu mahkeme üyelerinin dikkati sayesinde önlendi. Raporlarındaki çelişkileri gidermesi için uyarılan Adli Tıp Kurumu, Ergenekon Silahlı Terör Örgütü iddiasıyla sürdürülen soruşturma kapsamında ´örgüt yöneticisi´ iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Emniyet Özel Harekat Dairesi eski Başkanı İbrahim Şahin´e verilen ?cezai sorumluluğu tam değil? raporunun başka bir tutuklu sanığa ait dosya incelenerek verildiği için geri çekti.
Skandal Adli Tıp´a sevkle başladı
İbrahim Şahin´in avukatlarının Adli Tıp Kurumu yetkilileri hakkında suç duyurusu yapmasına neden olan olay Adli Tıp´ın Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi hakimlerinin, İbrahim Şahin hakkında verilen iki ayrı raporun birbiriyle çeliştiğini tespit etmesiyle ortaya çıktı. Skandala dönüşen olaylar zinciri şöyle gelişti: 13. Ağır Ceza, İbrahim Şahin´i 5-23 Temmuz 2010 tarihleri arasında müşahede altında tutularak, rapor hazırlanmasını için Adli Tıp´a sevk etti.
Çelişkiyi mahkeme ortaya çıkardı
Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu, 20 Ağustos 2010 tarihinde İbrahim Şahin ile ilgili ´cezai sorumluluğu yoktur´ raporu verdi. Ancak 13. Ağır Ceza, Adli Tıp´ın Kasım 2009´da verdiği ?Şahin´in sağlık durumunun cezaevinde kalmasına engel olmadığı? raporuyla ?cezai ehliyeti yoktur? raporu arasında çelişki olduğunu görüp bu çelişkilerin giderilmesi için Adli Tıp´a yeni bir talimat yazdı. Bunun üzerine dosyaları ve raporları inceleyen Adli Tıp, bir skandalı ortaya çıkardı.
O da Silivri´de ama Şahin değil
Çünkü Adli Tıp, başka bir kişiye ait dosyayı inceleyerek İbrahim Şahin´e ´cezai ehliyeti yoktur´ raporu verdiği vermişti. Mahkemeden İbrahim Şahin´in dosyasını istemeyen Adli Tıp Kurumu, Silivri Cezaevi´nde tutuklu bulunan ve Kadıköy Adliyesi´nde başka bir suçtan yargılanan başka bir tutukluya ait dosyayı inceleyerek, İbrahim Şahin´e ´cezaevinde kalamaz´ raporu verdiği belirlendi.
Sezer affetti
Susurluk skandalı davasında da örgüt yöneticisi olduğu iddiasıyla yargılanan ve 6 yıl hapis cezasına çarptırılan İbrahim Şahin, Adli Tıp´tan aldığı ´hafıza kaybı´ raporu üzerine dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından affedilmişti.
Bu kadar tesadüf arka arkaya gelir mi?
Adli Tıp 4. İhtisas Kurulu, bunun üzerine 16.12.2010´da Ergenekon davasına bakan mahkemeye gönderdiği iki sayfalık yazıda, yanlış dosya incelenerek verilen raporun geri çekildiğini bildirdi. Kurum yazısında ´Müzekkerenize ilişkin dava dosyasının kurumumuza hiç ulaşmadığı ortaya çıktı. Şahsın tüm tıbbı belgelerini inceleyen dosyanın Adli Tıp Gözlem İhtisas Dairesi´ne müşahede amacıyla gönderilmesi talep olunur. Bunun üzerine yeni rapor düzenlenecektir´ denildi.
İhmal değil planlı girişim.. İşte sorular
Adli Tıp´ın raporu geri çektiğini öğrenen Şahin´in avukatları, Adli Tıp yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundular.Başkasının dosyasıyla İbrahim Şahin´e ´cezai ehliyeti yok´ raporu verilmesi bazı soruları da beraberinde getirdi: 1) Adli Tıp, Şahin´in dosyasını görmeden nasıl rapor hazırladı? 2) Silivri Cezaevi´nde tutuklu bulunan İbrahim Şahin´in dosyasının, yine Silivri Cezaevi´nde tutuklu olan, cezai ehliyeti olmayan bir başka sanıkla karıştırılması bir tesadüf olabilir mi? 3) Şahin´in dosyası, hamile bir kadın ya da sağlığı yerinde olan birisiyle değil de neden cezai ehliyeti olmayan birisiyle karıştırıldı? ( Star)
Şahin bunadığını ileri sürerek tahliye istiyordu
Özel Harekatçı İbrahim Şahin, Ergenekon davasının ilk duruşmalarında avukatları vasıtasıyla, yıllar önceki bunama raporunu hatırlatarak tahliye talebinde bulunmuş ancak mahkeme bu talepleri reddetmişti. Duruşmalardan birinde söz alan Şahin, bunamış durumda olduğunu, eski Cumhurbaşkanı Necdet Sezer´in bile bu rapora istinaden Susurluk davası hapis cezasından kendisini affettiğini vurgulayarak Ergenekon davasına bakan mahkemenin bu rapora güvenmemesini eleştirmişti. İbrahim Şahin´in evinde suikast planları ve çok sayıda silahlar ele geçirildi. Polis aramalarındaki çok ilginç bir ayrıntı da Şahin´in evindeki arama sırasında oturduğu koltuktan saatlerce kalkmamasından şüphelenen polisin koltukta yaptığı aramada gizli bir bölmede glock silah bulması olmuştu. İbrahim Şahin´in adı son olarak da geçtiğimiz haftalarda Ergenekon davasına bakan mahkemece kabul edilen, Sivas´ta Ermeni cemaat lideri Minas Durmazgüler´e suikast girişimi iddianamesinde de geçmişti. İddianamede, Durmazgüler´e suikast girişimine katılmakla suçlanan kişilerin İbrahim Şahin´in ekibinde yer aldığı belirtiliyor. Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan eski Özel Harekat Dairesi Başkanı İbrahim Şahin´in evinde bulunan bir kroki üzerine Ankara Gölbaşı´ndaki bir arazide başlatılan kazıda bulunan poşet içerisinde çok sayıda silah, mühimmat, uzi mermileri, bomba ve lav silahı çıkmıştı.
(31 Aralık 2010, 11:15)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
İbrahim Şahin´e Adli Tıp´ta şüpheli raporlar verilmesi manşetlerimiz
Adli Tıp´taki Kontrgerillacılar
Sağlıkta kontrgerilla örgütlenmesi
Ergenekon davasını engelleme girişimleri
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde ara