Ses kayıtları internete düşen ve bu ses kayıtlarını kabul eden Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan, savcı Zekeriya Öz´e 8 saat ifade verdi. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Doğan, ifadesinin yarın da devam edeceğini söyledi.
Arif Doğan, 8 saat ifade verdi, yarın devam edecek
Ses kayıtları internete düşen ve bu ses kayıtlarını kabul eden Ergenekon sanığı emekli Albay Arif Doğan, savcı Zekeriya Öz´e 8 saat ifade verdi. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtsız bırakan Doğan, ifadesinin yarın da devam edeceğini söyledi.
JİTEM´i kendisinin kurduğu, Eşref Bitlis´in öldürülmesinde Cem Ersever´e destek verdiği ve Hizbullah´ın devlet tarafından kurulduğu gibi önemli iddialar ortaya atan ses kaydının sahibi olduğu belirtilen emekli Albay Arif Doğan, bugün Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesi´ne geldi. Sabah 9.30 sıralarında adliyeye gelen Doğan, 17.30´da adliyeden ayrıldı. 8 saat adliyede kalan Doğan, savcı Zekeriya Öz´e ifade verdi. Arif Doğan´ın ifadesinin kameraya kaydedildiği öğrenildi. Adliye çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlamayan Doğan, ifadesinin henüz bitmediğini söyledi. Doğan, yarın öğleden sonra da ifade vermeye devam edeceğini belirtti. Doğan, İfadem bitsin ondan sonra, yarın devam edeceğiz. Çok teşekkür ederim. Öğleden sonra geleceğim. Sizlere sonra açıklama yapacağım, müsaade edin rahatsızım biraz. İstirahat edeceğim. dedi. Tekerlekli sandalye ile adliyeden alınan Doğan, aracına bindirildi ve adliyeden ayrıldı.
Emekli Albay Doğan´a ait olduğu iddia edilen ses kaydında çarpıcı iddialar yer alıyor. Ses kayıtlarının birinde Doğan, 10 bin silahlı adamım var. Resmi görevde bile 10 bin kişi taşıyamaz. Atatürk olsaydı şimdi beni çoktan öldürtürdü. Topal Osman gibi. Sormuş kaç asker çıkartırsın? 10 bin demiş Paşam. Demiş benden fazla Topal´ın adamı var. Öldürün bunu gitsin. Ben üç defa idam cezası aldım. Asmadığına pişman oldular. Eşref Paşa´nın ölümü, Cem Ersever yaptı diyorlar. Eşref´i öyle böyle yapmış! Hayır. Cem Ersever´in arkasına ben destek vermesem, kıçına.., adam mı öldürebilir? Söyleme yaa, bırak şunu ya. Ahmet Cem Ersever´iymiş, Mustafa Deniz´iymiş, Mahsune´siymiş, bunlar çakal yav. demişti. Doğan´a ait olduğu belirtilen son ses kaydında Hizbullah terör örgütünü devletin kurduğu iddia ediliyor. ( Cihan)
Doğan 2. günde de ifade verdi
01 Ekim 2010: ´Ergenekon´ davası sanığı olan ve eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis´in ölümüyle ilgili ses kaydı internete düştüğü için hakkında inceleme başlatılan emekli Albay Arif Doğan, Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesinden ayrıldı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz´e yaklaşık 8 saat süreyle ek ifade veren Doğan, çıkışta gazetecilerin soruları üzerine, ´Ben yine geleceğim buraya. Bazı konular daha var Diyarbakır ve Ankara ile ilgili. Bittiği zaman sizlerle görüşürüm´ dedi. Ne zaman geleceği sorulan Doğan, ´Daveti bekleyeceğim. Sağlığım müsait olursa...´ yanıtını verdi. Bir gazetecinin, ´Hangi savcı alacak ifadenizi?´ şeklindeki sorusu üzerine de Doğan, ´Bilemiyorum, takdir adaletindir´ diye konuştu. Tekerlekli sandalyeyle adliyeden çıkarılan Doğan, araçla buradan ayrıldı. Bu arada, bir ambulans ve 3 kişilik sağlık ekibi, Doğan´ın ifade işlemi süresince adliyede bekledi. ( Zaman)
Ses kayıtları ve JİTEM soruldu
Çıkışta soruları cevaplayan Arif Doğan, savcının kendisine ses kayıtlarını ve JİTEM´le ilgili ifadelerini sorduğunu anlattı. Doğan, bütün sorulara cevap verdiğini söyledi.
Diyarbakır´da da ifade verecek
Diyarbakır´da görülen ve eski Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz´ün de sanıkları arasında yer aldığı faili meçhuller davasında emekli Albay Arif Doğan´ın da ifadesi alınacak. Arif Doğan, internete düşen ses kayıtlarında, JİTEM´in varlığını kabul ediyor ve faili meçhullerden emekli Albay Cemal Temizöz´ü sorumlu tutuyordu. Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, faili meçhul cinayetlerle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında emekli Albay Arif Doğan´ın ifadesine başvuracak. Edinilen bilgiye göre, Ergenekon davası sanığı emekli Albay Doğan´a ait olduğu öne sürülen ve internet ortamına düşen ses kaydında yer alan JİTEM´i ben kurdum.´ sözleri üzerine Diyarbakır Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı da çalışma başlattı. Diyarbakır´da faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmayı yürüten özel yetkili iki savcının, emekli Albay Doğan´ın ifadesine başvuracağı öğrenildi. Savcılığın, Doğan´ın talimatla ifadesinin alınması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´na yazı yazacağı aktarıldı. ( AA)
Arif Doğan yine adliyeye çağırıldı
05 Ekim 2010: Emekli Albay Arif Doğanbu kez özel yetkili Cumhuriyet savcılarından Kadir Altınışık tarafından adliyeye davet edildi. ´Ergenekon´ davası sanığı emekli Albay Arif Doğan´ın, internet ortamına düşen ve kendisine ait olduğu iddia edilen eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis´in ölümüyle ilgili ses kaydına ilişkin ifade vermek üzere yeniden Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesi´ne çağrıldığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Bitlis´in ölümüne ilişkin sözleri olduğu iddiasıyla hakkında inceleme başlatılan ve geçen hafta geldiği adliyede Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz´e 2 gün üst üste ifade veren Doğan, bu kez özel yetkili Cumhuriyet savcılarından Kadir Altınışık tarafından adliyeye davet edildi. Doğan´ın, ses kaydıyla ilgili, başka bir soruşturma (Güneydoğu´daki faili meçhuller soruşturması) kapsamında talimatla ifadesinin alınması yönünde talep olduğu için adliyeye çağrıldığı ve yarın öğleden sonra ifade vermek için adliyeye gelebileceği belirtildi. ( Habertürk)
´Yeşil hayatta, aracılarla görüşüyoruz´
06 Ekim 2010: İnternet ortamına düşen, eski Jandarma Genel Komutanı Eşref Bitlis´in ölümüyle ilgili ses kaydına ilişkin ifadesi alınan ´Ergenekon´ davası sanığı emekli Albay Arif Doğan´ın, ´Yeşil´ kod adlı Mahmut Yıldırım´ın yaşadığı yönünde bilgi verdiği öğrenildi. Alınan bilgiye göre, Doğan´a ait olduğu öne sürülen, Bitlis´in ölümüne ilişkin sözlerin haber sitelerinde yer alması ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının kayıtla ilgili inceleme başlatması üzerine, özel yetkili cumhuriyet savcılarından Zekeriya Öz´ün geçen günlerde ifadesine başvurduğu, ´Ergenekon´ davası sanığı Doğan, ek ifadesinde, ´Yeşil´ kod adlı Mahmut Yıldırım ve ´JİTEM´ ile ilgili açıklamalar yaptı. Doğan´ın ifadesinde, ´Yeşil´ kod adlı Mahmut Yıldırım´ın arkadaşı olduğunu ve halen hayatta olduğunu, kendisiyle Tunceli´de zaman zaman görüştüklerini söylediği öğrenildi. Albay Arif Doğan´ın Yıldırım´la aracı ekipler aracılığıyla görüştükleri yönünde bilgi verdiği de kaydedildi. ´Yeşil´in nerede olduğuna´ dair soruyu yanıtlamadığı belirtilen Doğan´ın JİTEM hakkında sorulan soruya da ´JİTEM´i kendisinin kurduğu ve yönettiği´ şeklinde yanıt verdiği belirtildi. ( Zaman)
Savcıya işe yarar bilgi vermedi
´JİTEM donduruldu. JİTEM´e ilişkin tüm belgeler hala bir JİTEM görevlisinde duruyor´ ifadesini kullandığı belirtilen Doğan´ın, söz konusu JİTEM görevlisinin ismini savcıya vermediği kaydedildi. Öldürülme korkusu nedeniyle söz konusu ismi vermediği ifade edilen Doğan´ın ´JİTEM´in bazı dönemlerde PKK´yı kullandığını´ belirterek, ´ bir dönem yaşanan tır yakma olaylarından bazılarının PKK´ya JİTEM tarafından yaptırıldığını´ öne sürdüğü bildirildi. Doğan´ın, ifadesinde, Eşref Bitlis´in ölümüne ilişkin de ´O bir kazaydı, suikast değildi´ dediği öğrenildi. Doğan´ın savcıya işe yarar bilgi vermediği aksine ses kaydındaki itiraflarından çark ederek konuları saptırmaya çalıştığı ileri sürülüyor.
Doğan´ın JİTEM arşivi
TAKVİM, JİTEM´i ben kurdum diyen ve dönemin Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis´in ölümüyle ilgili ses kaydıyla dikkat çeken Ergenekon´un tutuksuz sanığı emekli Albay Arif Doğan´ın 8 çuvaldan oluşan arşivine ulaşmayı başardı. Geçen hafta Ergenekon savcısı Zekeriya Öz tarafından sorgulanan Doğan´ın, Bitlis´in ölümü ve kendisine ait 8 çuval içerisinden çıkan yaklaşık 2 bin sayfalık dokümanla ilgili sorgulandığı belirtildi. İstanbul Beykoz´da Doğan´a ait bir depoda ele geçirilen ve JİTEM´in arşivi´ olarak adlandırılan dokümanlar, savcıların talimatıyla polis tarafından incelendi. Çuvallar içindeki belge ve dokümanlar tek tek isimlendirilerek savcılara ulaştırıldı. Belgeler arasından çıkan bilgiler ise şok etkisi yarattı. İşte o belgelerden bazıları: - Bir dönem, Güneydoğu´da Hizbullah tarafından dağıtılan bildiri. - Öldürülen Binbaşı Ahmet Cem Ersever´in imzasını taşıyan mesajların yer aldığı dokümanlar. - Üzerinde, Kişiye Özel ibaresi bulunan Arif Doğan´ın para havalesi yaptığı kişilere ait dekontlar ve JİTEM´in faaliyet raporları. - Camiler, Cemevleri, dernek ve vakıflar hakkında toplanan istihbari bilgi. -Bazı askerlerin eşlerinin türban takıp takmadıklarına ilişkin rapor. -1997´de gizli ibareli doküman. El yazısıyla yazılmış belgede, dönemin RP´li milletvekili Abdullah Gül ve dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Erdoğan ile ilgili bilgi notları yer alıyor. - Ajan kimlik formu yazılı belge ve fotoğraflar. - Diyarbakır ve Siirt´te görev yapan gazetecilerin isimleri ve çalıştıkları gazete ve ajansların adlarını içeren belgeler. ( Takvim)
Savcı Doğan´ı yalanladı: Yeşil´in öldüğüne inanıyorum
08 Ekim 2010: Ergenekon davası sanıklarından emekli Albay Arif Doğan´ın Zekeriya Öz´e verdiği 15 saatlik ifadesinde ´Yeşil´in yaşadığını iddia etmesi ´Yeşil´ kod adıyla tanınan ve yıllardır hayatta olup olmadığı tartışılan Mahmut Yıldırım´ı tekrar gündeme getirdi. 1996´dan beri haber alınmadığı belirtilen Yeşil´in öldüğüyle ilgili en ciddi iddia cesedi teşhis ettiğini söyleyen eski Cumhuriyet Savcısı Sacit Kayasu´ya aitti. Yeşil´in cesediyle diş protez yapısının bire bir örtüştüğünü anlatan Kayasu, gazetelerde yer alan fotoğrafın fotomontaj olduğuna inanıyor. Suç örgütü kurmak suçundan yargılanan oğlu Murat Yıldırım´ın kitap çıkarmasını ve fotoğrafları yayınlatmasını anlamlı bulan Sacit Kayasu, savcı olduğu sırada yaşadığı tüm olumsuzlukların da Yeşil soruşturmasıyla başladığını belirtiyor. Yeşil´in öldüğüne inandığını ancak bunu gösteren bir belgenin var olmadığını vurgulayan Kayasu şunları söyledi: Yeşil öyle boş duracak bir adam değil. 1996´dan bu yana kayıp. Bir şekilde adamlarının yaptığı olaylar medyaya yansırdı. Onun öldüğünü düşünmek çok daha mantıklı. Bulduğum cesetteki özellikler bire bir Yeşil´in özelliklerine uyuyor. Kesin olarak öldüğünü söylemek içinde elimizde DNA testi olması gerekiyor ama bundan mahrumuz. Şahsi kanaatim Yeşil´in kesinlikle öldüğü. Öte yandan Ergenekon iddianamelerinde de işlediği cinayetlerle adı sık sık anılan Yeşil´in resmî kayıtlarda hâlâ yaşadığı ve arandığı belirlendi. ( Zaman)
´Yeşil´ yaşıyor iddialarına destek
Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım´ın yaşadığını iki yıldır söyleyen İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün ?Yeşil ölmüş olsaydı bunun bilinmesini isteyenler bunu kamuoyuna mutlaka yansıtırdı? dedi. Ergenekon sanığı JİTEM´in kurucusu emekli Albay Arif Doğan´ın Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz´e verdiği ifadede ?Yeşil yaşıyor, 1.5 yıl önce Tunceli´de görüştüm? demesi ?Yeşil yaşıyor mu? tartışmalarını yeniden başlattı. Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım´ın yaşadığını iki yıldır söyleyen İzmir Bağımsız Milletvekili Recai Birgün ?Yeşil ölmüş olsaydı bunun bilinmesini isteyenler bunu kamuoyuna mutlaka yansıtırdı? dedi.
Yeşil 2009´da Antalya´ya geçti
Arif Doğan´ın ?üç doğrunun arasına bir yanlışı sıkıştırarak? Eşref Bitlis suikastini örtmeye çalıştığını vurgulayan Birgün ?Yeşil´in iki yıl önce hayatta olduğu ve İlyas isimli bir kişiyle birlikte hareket ettiğini, Ankara´dan 4 kişiyle birlikte Antalya´ya geçtiğini, estetik olmadığını ve aynı fiziki görüntüsüyle işlerine devam ettiğini söylemiştim. Son bir yıldır bilgi gelmiyor. Bilgi akışı da kendiliğinden kesilmedi. Ben o akışı kestim? diye konuştu.
´Nereden biliyorsun diye soran yok
Gerçekten aransa Yeşil´in yakalanacağını savunan Milletvekili Birgün ?Bir kişi gerçekten aranıyorsa yüzde 100 bulunur. Bulunmuyorsa, aranmıyordur. Yeşil´in yeterince takip edilmediğine inanıyorum. Geçen yıl bana kimse ´Yeşil´in ölmediğini nereden biliyorsun´ diye sormadı. Yeşil´i devletin belli mekanizmaları yakalatmak istemiyor? dedi.
Yeşil ölse Çatlı gibi duyurulur
Recai Birgün sözlerini şöyle tamamladı: ?Yeşil ölmüş olsa idi onun ölümünün bilinmesini isteyenler bunu kamuoyuna mutlaka yansıtırdı. Abdullah Çatlı gibi bir kazada ölürdü. Ya da Yeşil bulunmak isteniyorsa Çatlı gibi bir kazanın sonrasından ortaya çıkabilir. Ama ben bu mesele yine üç-beş gün konuşulup gündemden düşecek diye düşünüyorum. Yeşil´in yakalanacağını düşünmüyorum. Belki bir ölüm haberi gelir.?
Jand. İstihbarat. Oğuz: ´Doğan bilir, çünkü hala görüşüyorlar´
Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım´ın kimlik bilgilerini TBMM Susurluk Komisyonu´na veren ilk kişi olarak tanınan emekli jandarma istihbarat astsubayı Hüseyin Oğuz, en son 1.5 yıl önce Yeşil´den Ankara´da olduğuna dair bilgi aldığını söyledi. Oğuz, aylar önce star´a yaptığı açıklamada ?Yeşil´in yaşadığını ve deşifre olduğu için Ergenekon soruşturması kapsamında konuşacağını? iddia etmiş ve ?Yeşil ölmedi, Ankara´da yaşıyor, bir süre önce bir lokanta işletiyordu. Biliyorum çünkü yaşayabilmek için Yeşil´i takip etmek zorundayım´ demişti. Arif Doğan´ın ?Yeşil yaşıyor? çıkışını sorduğumuz Hüseyin Oğuz ?Susurluk Komisyonu´na ´Yeşil yakalanıp konuşursa iç savaş çıkar´ demiştim. Artık böyle demiyorum. Çünkü Susurluk´ta başarılamayan Ergenekon soruşturmasıyla başarılmaya başlandı. Yakalananlar daha buz dağının görünen yüzü. Yeşil yaşıyor, öldüğünü ispat edemiyorlar, edemezler de çünkü o hayatta. JİTEM´in kurucusu Emekli Albay Arif Doğan da yaşadığını söylemiş. Söyler, çünkü hala görüşüyorlar. Yeşil, Doğan´ın ekibinin bir parçası? diye konuştu. ( Star)
Oğuz: Yeşil´in yakalanması çok yakın
Yeşil´i ilk olarak deşifre eden emekli Astsubay Hüseyin Oğuz, Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım´ın hala yaşadığını belirterek, ´Kısa sürede yakalanacak´ dedi. ´Ergenekon´ davası sanığı Emekli Albay Arif Doğan´ın savcı Zekeriya Öz´e verdiği ifadelerde ´Yeşil´in kod adlı Mahmut Yıldırım´ın yaşadığını ve kendisiyle Tunceli´de zaman zaman görüştüklerini söylemesi tartışmaları yeniden alevlendirdi. Bu tartışmalar üzerine AKŞAM Yeşil´i tanıyanlara ulaştı. Aileye yakın isimler gelişmeleri izlediklerini ve konuşla ilgili bilgileri olmadıklarını söylerken, Yeşil´i tanıyanlar yaşadığında ısrarlı. Yeşil´in kimlik bilgilerini Susurluk Komisyonu´na ilk kez veren kişi olan emekli Astsubay İstihbaratçı Hüseyin Oğuz çarpıcı açıklamalarda bulundu. Oğuz ´Ben yıllardır Yeşil yaşıyor diyorum. Arif Doğan´ın söylediği doğru ´dedi. Bir dönem ´Yeşil Ankara´da lokanta işletiyor´ diye açıklama da yapan Hüseyin Oğuz o açıklamadan sonra Yeşil ile bağlantısının koptuğunu söyledi. Kendisinin yıllardır Yeşil´in yaşadığını söylediğini belirten Oğuz, ´Arif Doğan´ın son günlerde bazı açıklamalar yapması ve savcılara ifade vermesi ilginç. Eğer Arif Doğan bildiklerini ve bazı isimleri savcılara vermişse Yeşil´in yakalanması çok yakındır´ dedi. Hüseyin Oğuz sözlerini şöyle sürdürdü: ´Çobanlık yaparak hayatımı sürdürmek zorunda kaldım. Çektiklerimi bir ben biliyorum. Tehditler halen devam ediyor´ diye konuştu.
Emeç: Sağ mı ölü mü bilmiyoruz
Murat Yıldırım ile birlikte Yeşil kitabını yazan Cemalettin Emeç ise bu konuyu kitabı yazarken çok tartıştıklarını söyleyerek, ´O günlerde Murat Yıldırım şunu söyledi.´Ailesi olarak bizimle bir irtibatı olmadı. Hiçbir devlet görevlisi gelip öldü de yaşıyor da demedi. Bizde bilmiyoruz´ dedi.
Yerlikaya: ´1997´de telefonla görüştüm´
Yeşil ile Tunceli´de tanışan kişilerden biri olan CHP eski milletvekili Sinan Yerlikaya da Yeşil´in yaşadığına inandığını belirterek, ´Ankara´da beyaz bir Mercedes´i vardı onula gezerdi. En son iki yıl önce ortak tanıdığımız ve onunla görüşen bir arkadaşımız vardı. Yaşadığını Ankara´da olduğunu söyledi. Arif Doğan´ın yalan söylemesi mümkün değil. Birlikte çalışıyorlardı. En son 1997 yılında telefonla konuştuk. Gel itiraflarda bulun dedim. Bana kimse bir şey yapamaz dedi. Arif Doğan´ın itirafları dikkatle incelenmeli. Sürekli Ankara´da durmasa bile cebinde onlarca kimlik var rahatlıkla dolaşır´ dedi. ( Akşam)
Faili meçhuller soruşturmasında JİTEM´in tetikçisi de sorulacak
10 Ekim 2010: Faili meçhul cinayetlerle ilgili soruşturmaları yürüten savcılar, Ergenekon davasının sanığı emekli Albay Arif Doğan´ın ifadesini almaya hazırlanıyor. Edinilen bilgilere göre, Doğan´a, JİTEM´ci Binbaşı Cem Ersever´in yanı sıra ´Hogir´ kod adlı Cemil Işık da sorulacak. Faili meçhuller davası sanıklarından Kamil Atağ, Hogır´ı, Cemal Temizöz´ün odasında gördüğünü söylemişti. Faili meçhuller Türkiye´nin en büyük yaralarından biri. Binlerle ifade edilen dava dosyaları adliyelerin tozlu raflarında bekliyor. Diyarbakır´daki özel yetkili savcılar, faili meçhul cinayetlerle ilgili önemli bir faaliyet yürütüyor. Emekli Albay Arif Doğan´ın Ergenekon savcılarından Zekeriya Öz´e verdiği ifadeyi isteyen savcılar, ifadeleri değerlendirdikten sonra Güneydoğu´daki cinayetlerle ilgili dosyaları yeniden ele alacak. Faili meçhul cinayetlerde adı geçen özellikle asker kişiler hakkında soruşturma izninin verilmemesi nedeniyle çok sayıda dosya raflara kaldırılmıştı. Diyarbakır´daki özel yetkili iki savcı, sır cinayetlerle ilgili cevapsız kalan soruları Doğan´a sorarak aydınlatmaya çalışacak.İsveç´te yaşayan itirafçı Abdülkadir Aygan´a 70 soru gönderen savcılar, paralel bir çalışma yürütüyor. Alınan bilgilere göre, hazırlanan sorular içinde, Doğan´ın Güneydoğu´da görev yaparken karıştığı belirtilen ilk faili meçhul cinayet de yer alacak. İtirafçılar İbrahim Babat ile Abdülkadir Aygan, 1989 yılında Tahsin Sevim, Hasan Utanç ve Hasan Caner adlı üç köylünün infaz edilmesinde Arif Doğan´ın da yanlarında olduğunu iddia etmişlerdi. O dönemde Genelkurmay´ın soruşturma izni vermemesi üzerine Arif Doğan ve beraberindeki JİTEM görevlileri hakkında işlem yapılamamıştı.
Savcıların üzerinde durduğu diğer önemli isim ise ´Hogir´. JİTEM´in komutanlarından Binbaşı Cem Ersever´in ekibinde yer alan itirafçı Cemil Işık´ın kod olarak kullandığı belirtilen ´Hogir´in gün yüzüne çıkarılması amaçlanıyor. Faili meçhul cinayetler davasında tutuklu yargılanan eski korucubaşı Kamil Atağ, bir dönem PKK´nın Cizre bölge sorumlusu olan Hogir´i, yüzbaşı üniformasıyla aynı davanın sanıklarından Cemal Temizöz´ün komutanı olduğu jandarma karakolunda gördüğünü söylemişti. Faili meçhul cinayetler davasının müdahil avukatları, ´Hogir´in ortaya çıkartılması halinde JİTEM ve infazlarla ilgili önemli bilgilere ulaşılabileceğini belirtiyor. JİTEM ve faili meçhul cinayetlerle ilgili davaları takip eden avukatlar, Hogir bazı yerlerde PKK komutanı, bazı yerlerde yüzbaşı veya itirafçı olarak geçiyor. Savcıların elinde Hogir ile ilgili önemli bilgiler olduğunu düşünüyoruz. Hogir´i en iyi Cem Ersever ile Arif Doğan bilir. diyor.Emekli Albay Arif Doğan, Ergenekon soruşturması sırasında JİTEM´i ben kurdum. itirafında bulunmuştu. Geçtiğimiz günlerde yine Doğan´a ait olduğu ileri sürülen bir ses kaydında JİTEM´le ilgili önemli ayrıntılar veriliyordu: İki tane JİTEM vardır, Cemal Temizöz ikincisindendir. İkinci JİTEM 2 tane adamı öldürür gömer. Mesela nedir Cemal Temizöz Albay. ( Zaman)
DHKP-C, JİTEM´ci infaz etmiş
14 Ekim 2010: Ergenekon soruşturmasını yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz´e ifade veren JİTEM´in kurucusu emekli Albay Arif Doğan, altı yıl önce işlenen iki esrarengiz cinayete ışık tuttu. Doğan, Beyoğlu´nda öldürülen üniversiteli Önder Babat´ın katili olduğu gerekçesiyle DHKP- C´nin infaz ettiğini öne sürdüğü Hakan Saraylıoğlu´nun, kendisine çalışan JİTEM elemanı olduğunu söyledi. Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan Selim Bolluk´tan elde edildiği öne sürülen ajandada Saraylıoğlu´nun infazına ilişkin notlar çıkınca, cinayet soruşturması daha sonra Ergenekon davasıyla birleştirilmişti. ( Sabah)
(30 Eylül 2010), son güncel.: (14 Ekim 2010)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Flaş!!! Doğan ses kaydını kabul etti: Yalvarıyorum ifademi alın
Ergenekon-Hizbullah bağlantıları
Ses kaydı: Albayın Jitem itirafları-2
Albay´ın ses kaydı: Ben Jitem´im
´JİTEM´in varlığını ispatlayan resmi belgeler´
JİTEM´le ilgili tüm manşetlerimiz