Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, görevini kötüye kullandığı ve soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla Yargıtay 4. Ceza Dairesi´nde bugün yargılanmaya başlayacak. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı´nın görevlendirdiği iki başmüfettiş tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede 7 suçlamada bulunulmuştu.
Kaçmaz´dan şov ve tehdit: Kimin kimi yiyeceğine su karar verir
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, görevini kötüye kullandığı ve soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla Yargıtay 4. Ceza Dairesi´nde bugün yargılanmaya başlayacak. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı´nın görevlendirdiği iki başmüfettiş tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede 7 suçlamada bulunulmuştu.
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, görevini kötüye kullandığı ve soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla Yargıtay 4. Ceza Dairesi´nde bugün yargılanmaya başlayacak. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı´nın görevlendirdiği iki başmüfettiş tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede 7 suçlamada bulunulmuştu. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı´nın görevlendirdiği iki başmüfettiş tarafından yürütülen soruşturmada 7 suçlamada bulunulmuştu. Suç duyurusu üzerine Ankara Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi´ne dava açmıştı. Mahkeme ise Osman Kaçmaz´ın birinci sınıf hakim olması nedeniyle dosyayı ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 4.Ceza Dairesi´ne gönderdi. Yargıtay 4. Ceza Dairesi´nin ilk derece mahkeme sıfatıyla yapacağı yargılamanın ilk duruşmasına basını almayacağı öğrenildi. ( Star)
İlk duruşma yapıldı
Duruşma sonrası çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Kaçmaz, sürecin devam ettiğini belirterek bir şey söylemek istemediğini ifade etti. Siyasi savunmamı yaptınız sorusuna Kaçmaz, ´hayır´ cevabını verdi.
Kaçmaz´dan şov ve tehdit
05 Mart 2010: Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, görevini kötüye kullandığı ve soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla Yargıtay 4. Ceza Dairesi´nde dün yargılanmaya başladı. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı´nın görevlendirdiği iki başmüfettiş tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede 7 suçlamada bulunulmuştu. Suç duyurusu üzerine Ankara Başsavcılığı soruşturma başlatmış ve Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi´nde dava açmıştı. Mahkeme ise Osman Kaçmaz´ın birinci sınıf hakim olması nedeniyle dosyayı ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 4.Ceza Dairesi´ne göndermişti. Duruşma sonrası çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Kaçmaz, sürecin devam ettiğini belirterek bir şey söylemek istemediğini ifade etmiş, ´siyasi savunmamı yaptınız?´ sorusuna ´hayır´ cevabını vermişti. Ancak ayrıntılar geldikçe Kaçmaz´ın, iddiaları cevaplamadığı ve tamamen siyasi bir savunma yaptığı ortaya çıktı.
Kaçmaz: Kimin kimi yiyeceğine su karar verir
Yargıtay Ceza Genel Kurulu salonunda yapılan duruşmaya Kaçmaz ile avukatı katıldı. YARSAV eski Başkanı ve Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ömer Faruk Eminağaoğlu da Kaçmaz´a destek için duruşmayı izledi. Yargıtay 4. Ceza Dairesi Başkanı Osman Yaşar, Ankara 7. Ağır Ceza Mahkemesi´nin son soruşturma kararıyla Kaçmaz´ın İstanbul Atatürk Havalimanı´nda olmasına karşın, Ankara´da bulunuyormuş gibi UYAP üzerinden e-imza ile işlem yaparak görevini kötüye kullandığı, Konya eski Başsavcısı Fatih Özdemir´in Okyanus Operasyonu kapsamında telefonlarının dinlendiği yönünde bilgi vererek soruşturmanın gizliliğini ihlal suçlamalarıyla yargılandığını belirtti. Daha sonra Kaçmaz´ın savunması dinlendi. Yargının kuşatma ve yıpratma altında olduğunu, Anayasa Mahkemesi, Danıştay, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ve Yargıtay Başkanı´na sokak jargonu ile hakaret edildiğini öne süren Kaçmaz, Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner´i savundu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın yasa dışı dinleme ve gizli tanık beyanları ile köşeye sıkıştırıldığını iddia eden Kaçmaz, Cumhurbaşkanı Gül ile Başbakan Erdoğan hakkındaki kararları nedeniyle saldırılara uğradığını savundu. Kaçmaz, iddialara ilişkin savunma yapmak yerine Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan´ı hedef aldı. Kaçmaz savunmasını tehditle bitirdi: Süreci planlayan, yöneten, icra eden kişilere sesleniyorum; başlarını iki ellerinin arasına alıp iyice düşünsünler; sular çekilince karıncalar balıkları, sular yükseldiğinde balıklar karıncaları yer, hiç kimse şimdiki gücüne güvenmesin, kimin kimi yiyeceğine su karar verir. ( Zaman)
Osman Kaçmaz beraat etti
06 Mayıs 2010: Yargıtay 4. Ceza Dairesi, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz´ın Görevi kötüye kullanma ve hazırlık soruşturmasının gizliliğini ihlal suçlarından yargılanmasını sonuçlandırdı. Daire, Kaçmaz´ın görev gereklerine aykırı hareket ettiğinin anlaşıldığı, ancak bu eylem sonucunda herhangi bir mağduriyet, kamu zararı ve hukuk düzeni içerisinde bireylere haksız kazanç sağlandığına dair bir tespit yapılmadığından beraatine karar verdi. Yargıtay Genel Kurul Salonu´nda yapılan duruşmayı Osman Kaçmaz ve avukatı Baykal Doğan´ın yanı sıra eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Sincan Adliyesi´nde görevli bazı hakimler ile Osman Kaçmaz´ın oğlu da izledi. Esas hakkındaki görüşünü açıklayan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, Kaçmaz´ın ´görevi kötüye kullanma ile hazırlık soruşturmasının gizliliğini ihlal´ suçlarından beraatına karar verilmesini talep etti. 16 Ekim 2008´de görevinden izin alarak ayrıldığı ve izin dönüşü 17 Ekim 2008´de mesai saatleri içinde göreve başlaması gerekirken İstanbul Havalimanı´nda bulunduğunu dile getiren Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, Kaçmaz´ın Sincan Mahkemesi´ndeki görevlileri arayarak göreve dönmüş gibi göreve başlama yazısı yazdırdığını söyledi. Bu eyleminde Kaçmaz´ın görev gereklerine aykırı hareket ettiğinin anlaşıldığını vurgulayan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, fakat bu eylem sonucunda herhangi bir mağduriyet, kamu zararı ve hukuk düzeni içerisinde bireylere haksız kazanç sağlandığına dair bir tespit yapılmadığını ifade etti. 14 Ocak 2009 tarihinde Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı ile yaptığı telefon görüşmesinde ise ´Okyanus operasyonu´ kapsamında Konya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özdemir´in mahkeme kararıyla dinlendiği bilgisinin Özdemir´e iletilmesi gerektiğini söylediğinin iddia edildiğini anımsatan Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, Mehmet Özdemir hakkında ´Okyanus operasyonu´ ile ilgili dava açılmadığı ve Özdemir ile ilgili herhangi bir mahkeme kararı bulunmadığını kaydetti. Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, Kaçmaz´ın Özdemir´e mahkeme kararının bildirilmesini istediği tarihte ´Okyanus operasyonu´ sırasında herhangi bir ihbar yapıldığına dair delil bulunmadığı gerekçesiyle bu suçtan da beraatını istedi.
Yok edilmek isteniyorum
Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz ise savunmasında; verdiği kararlar nedeniyle bazı kişilerin rahatsızlık duyduklarını iddia etti. Bazı kişilerin canlarının yanması nedeniyle siyasi makamlarda oluşturulan plan nedeniyle hedef seçilip bu planı tetikleyen ve uygulayan kişilerce yok edilmem için uydurma, hukuk dışı bir süreç sonucu huzurunuza getirildim. diyen Kaçmaz, asıl canı yanan ve yanma ihtimali bulunan bu şahsiyetlerin bugün kendi yerinde yüce yargı önünde yaptıklarının hesabını veriyor olmaları gerektiğini ileri sürdü. Toplumda herkesin, hangi makam ve mevkide bulunursa bulunsun hesap vermesi gerektiğini dile getiren Kaçmaz, boyun eğmediklerini eğdiremeyeceklerini belirtti. Hesap günü geldiğinde karşılarında boyun eğmeyen, diz çökmeyen Yüce Türk milletinden aldığı güçle dimdik ayakta duran, Yüce Türk yargısını ve onun bağımsız yargıçlarını karşılarında bulacaklarını anlatan Kaçmaz, Ben cadı değilim, burası da engizisyon mahkemesi değil, yüce Türk milleti adına mutlak adaletin tecelli ettiği yerdir. Beni yakamayacaklar. Ben Donkişot da değilim, Sanço ile beraber yel değirmenleriyle savaşmıyorum. Ben yüce Türk milletinden aldığım güç ve yetkiyle adalet savaşı vermekteyim. Tarih göstermiştir ki, hangi güce sahip olursan ol, bu milletin sağduyusu, direnişi ve boyun eğmeyişi galip gelmiştir. ifadelerini kullandı. Yargıtay 4. Ceza Dairesi de kararında, Kandıra Cumhuriyet Başsavcısı´nı telefonla arayarak Konya Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özdemir´in dinlendiğini söyleyerek, Soruşturmanın gizliliğini ihlal ettiği iddiasıyla Kaçmaz hakkında kamu davası açıldığını hatırlattı. Cumhuriyet Başsavcısı Özdemir hakkında verilmiş herhangi bir dinleme kararı bulunmadığı anlaşıldığından Kaçmaz´ın bu suçtan beraatına hükmedildiğini dile getiren Daire, Kaçmaz´ın göreve gelmeden görevinin başındaymış gibi UYAP aracılığıyla göreve başlama yazısı yazdırmasının görev gereklerine aykırı olduğunun kabul edildiğini vurguladı. Kaçmaz, kamu zararı, haksız kazanç sağlama veya herhangi bir mağduriyet oluşmadığı göz önüne alınarak bu suçtan da beraat etti. Kararın ardından Kaçmaz, alkışlar arasında Yargıtay´dan çıktı. Beraat ettiğini ve bunun bir dönüm noktası olduğunu ileri süren Kaçmaz, Adalet Bakanlığı´nın kurmuş olduğu tuzağa yüce yargıçların düşmediğini iddia etti. Bundan sonra hukuksuz sorgulamaların olmayacağını düşündüğünü dile getiren Kaçmaz, sadece Berlin´de hakimlerin olmadığını, Ankara´da da hakimlerin olduğunu kaydetti. Anayasa değişiklik paketini eleştiren eski YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da aslında böyle bir davanın açılmaması gerektiğini ileri sürerek 6 Mayıs´ların boşuna yaşanmadığını savundu. ( Cihan)
(04 Mart 2010, 13:42), son güncel.: (06 Mayıs 2010)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Flaş!!! Ankara 7. Ağır Ceza: Kaçmaz yargılansın
Kaçmaz hakkında Adalet Bakanlığı´nın başvurusuyla dava açılması manşetlerimiz
Osman Kaçmaz´la ilgili tüm manşetlerimiz
Kontrgerilla´nın yargıdaki örgütlenmesi