Ankara'da, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonu ile yurt dışında yakalandıktan sonra tutuklanan, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen'in yargılanmasına devam edildi. Duruşmada 212 kişiyi teşhis ettiğini savunan Gülen masum olduğunu iddia etti: 'Örgütte hiçbir yöneticilik görevim olmadı. Zaten ilk ifademde bunları anlattım ve 200 kişiyi teşhis ettim. Yaptığım bu işlerin suç olduğunu bilmiyordum. Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum.'
22.12.2021 10:01 Ankara'da, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) operasyonu ile yurt dışında yakalandıktan sonra tutuklanan, FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahaddin Gülen'in yargılanmasına devam edildi.
18 Kasım'da Ankara 27. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Gülen ile avukatı katıldı.
Mahkeme Başkanı, önceki celse alınan ara karar gereği dava dosyasına gelen evrakı okudu, ardından savunma yapması için Gülen'e söz verdi.
Örgüt evlerinde kaldığını kabul etti
Aksaray'da üniversite öğrenimi gördüğü dönemde örgüt evlerinde kaldığını, 'Osman' kod adını kullandığını, ev abiliği ve üniversite temsilciliği görevlerinde bulunduğunu anlatan Gülen, aynı zamanda askeri öğrencilerden sorumlu olduğunu ifade etti.
Ağabeyi Mehmet Mezher Gülen'in telefonunda gördüğü ByLock'u kendi telefonuna kurduğunu belirten sanık Gülen, ağabeyi dışında başka kimseyle yazışmadığını ileri sürdü.
Bank Asya hesabını, amcası elebaşı Fetullah Gülen'in talimatından önce açtığını, para hareketlerinin ise babasından kalan mirastan kaynaklandığını savunan Gülen, bir dönem himmet adı altında örgüte para aktardığını kabul etti.
'HAYATIMDAKİ EN BÜYÜK HANDİKAP SOYADIMIN GÜLEN OLMASI'
Örgütün önemli hiçbir hiyerarşik yapılanmasında yer almadığını öne süren Selahaddin Gülen, 'Aksaray Üniversitesi'nde okurken ev ağabeyliği yaptım. O dönemde 'Osman' kod adını kullandım. Çünkü insanlar benden çekiniyordu. Hayatımdaki en büyük handikap soyadımın 'Gülen' olmasıydı” ifadesini kullandı.
'ABD'de örgütsel faaliyette bulunmadım'
Green Card başvurusunun kabul edilmesinin ardından 2015'te ABD'ye gittiğini, burada örgütün kurucularından eniştesi Cevdet Türkyolu'nun Pensilvanya'daki evinde kaldığını anlatan Gülen, 3 bin dolar maaşla örgütün bir okulunda bilgisayar tamircisi olarak çalıştığını söyledi.
Yaklaşık 5 yıl ABD'de yaşadığını, bu süre zarfından sık sık örgüt elebaşı Gülen'i ziyaret ettiğini ve örgütsel sohbetlere katıldığını anlatan Gülen, 'ABD'de bulunduğum dönem örgütsel hiyerarşide herhangi bir görevim olmadı. Sadece okullarında çalıştım, sohbetlere katıldım' dedi.
Geçen yıl evlenmek için Kenya'ya gittiğini, Interpol tarafından arandığı için 4 gün gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldığını ifade eden Gülen, şöyle devam etti:
'Kenya'da evlendim, eşim Türkiye vatandaşıdır. Yaklaşık 7 ay bu ülkede kaldıktan sonra Türkiye'ye getirildim. Gözaltındayken örgüte dair bildiğim her şeyi anlattım. 212 kişinin ismini verdim ve bunları teşhis ettim. Bunun dikkate alınmasını talep ediyorum. İddia edildiği gibi yurt dışında kaçak bulunmuyordum, Türkiye Cumhuriyeti pasaportum vardı. Eğer kaçak olsaydım, bulunduğum ülkelerden sığınma talebinde bulunurdum. Örgüt yöneticisi olmakla suçlanıyorum ancak buna dair dosyada bir delil yok, benim yöneticilik vasfım yoktur. Dinlenen tanıklar da beni doğruluyor.'
Beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Gülen'in tutukluluk halinin devamına hükmederek duruşmayı 3 Şubat 2022 tarihine erteledi.
Dava
FETÖ/PDY'nin 'mahrem yapılanmaları' ile örgüt elebaşı arasındaki irtibatı sağladığı iddia edilen Selahaddin Gülen, MİT tarafından yurt dışında gerçekleştirilen operasyonla yakalanarak, 31 Mayıs'ta Türkiye'ye getirildi. FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni ve özel kalem müdürü Cevdet Türkyolu'nun da kayınbiraderi olan Selahaddin Gülen, mahkemece tutuklanarak, cezaevine gönderildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Gülen hakkında soruşturmasını tamamlayarak, iddianame düzenledi. İddianamede, Gülen hakkında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme' suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası istendi.
'Cinsel istismar' suçundan da tutuklanmıştı
Ankara'da 'terör örgütü yöneticiliği' suçundan tutuklanan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen, Erzurum'da 15 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılandığı dava kapsamında da tutuklanmıştı. 2007'de 15 yaşındaki özürlü S.K'nin farklı tarihlerde toplu cinsel istismara uğradığı şikayetiyle başlayan soruşturmanın o tarihte Gülen yapılanmasına bağlı polis ve savcılarca örtbas edildiği ortaya çıkarılmıştı. Bunun üzerine Erzurum'da iki ayrı dava açıldı. İlki Selahattin Gülen ile Ammar Gülen'in de aralarında olduğu 12 sanık hakkında açılan dava. Sanıklar hakkında 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan 6 yıldan 21 yıla, 'çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 24 yıldan az olmamak üzere hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. Diğer dava ise 2007'deki soruşturmayı örtbas iddiasına yönelik 16 sanık hakkında açılmış olan dava.
Paralel Yapı-31.05.2021-Ankara 1 sanık Gülen'in yeğeni Selahattin Gülen davası
Paralel Yapı-21.12.2017-Erzurum 12 sanık (Gülen'in yeğenleri dahil) Toplu tecavüz davası
Paralel Yapı-18.01.2016-Erzurum 16 sanık Seyfettin Gülen'in tecavüzünü örtbas davası
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
(22 Aralık 2021, 10:01)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: