Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu, Ergenekon savcılarının talebi üzerine toplandı ve 7´ye 4 oyla imzanın Albay Dursun Çiçek´e ait olduğuna karar vererek sonucu mahkemeye iletti.
Bir kez daha incelendi: ´Islak İmza´ Albay Çiçek´in
Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu, Ergenekon savcılarının talebi üzerine toplandı ve 7´ye 4 oyla imzanın Albay Dursun Çiçek´e ait olduğuna karar vererek sonucu mahkemeye iletti.
Adli Tıp Kurumu Genel Kurulu Ergenekon Savcılığı´nın talebi üzerine toplandı ve Dursun Çiçek´in imzasını taşıyan İrticayla Mücadele Eylem Planı hakkında kararını verdi. Heyet, inceleme sonucunda 7´ye karşı 4 oyla ?İmza Dursun Çiçek´e ait? sonucuna vardı. Muhalif kalan üyeler herhangi bir görüş belirtmediler. Rapor mahkeme ve savcıya bugün gönderildi. Albay Çiçek, soruşturma kapsamında iki kez tutuklanıp serbest bırakılmıştı. Adli Tıp Kurumu´nun yeni raporu henüz Ergenekon savcılarına ulaşmadı. Savcı Zekeriya Öz ile Fikret Seçen, ?Dursun Çiçek´in talebi üzerine gönderdik. İlk raporu Adli Tıp İhtisas Kurulu vermişti. Şimdiki kararı Adli Tıp Genel Kurulu verdi. Zaten bizim için imzanın Dursun Çiçek´e ait olduğu kesindi dedi.
Belge ve tartışmalar
İrtica eylem planı, aylar sonra bir subayın savcılara gönderdiği orijinal belge ve beraberindeki ihbar mektubuyla tekrar gündeme gelmişti. Belgeyi gönderen subay, Tartışmaların başladığı dönemde Albay Dursun Çiçek´in odasındaki belgelerin imha edildiğini, kendisinin sadece bu belgeyi kurtarabildiğini yazmıştı. İrticayla Mücadele Planı, Taraf gazetesinin 12 Haziran 2009 tarihli sayısıyla gündeme gelmişti. Belgede, AK Parti ve Fethullah Gülen cemaatini yıpratmak için yapılması gerekenler sıralanıyordu. ´AKP ve Gülen´i Bitirme Planı´ başlıklı haberde, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´nca yürütülen soruşturma kapsamında, bir şüphelinin ofisinde yapılan aramada ele geçirildiği iddia edilen bir belgeye istinaden, Genelkurmay Harekat Başkanlığı Bilgi Destek Dairesi 3. Bilgi Destek Şube Müdürlüğü´nde ´İrtica ile Mücadele Eylem Planı´ adı altında bir çalışma yapıldığı belirtiliyordu. Çalışmayı içeren belgenin altında 3. Bilgi Destek Şube Müdürü Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek´in paraf ve imzasının bulunduğu iddia edilmiş ve belgeye ait fotokopiler yer almıştı. Taraf gazetesinde yayımlanan haber üzerine Genelkurmay Başkanlığı´nca soruşturma emri verilmiş ve aynı gün Askeri Savcılık tarafından olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Albay Dursun Çiçek örgüt üyeliği suçlaması ile tutuklanmış ve Hasdal Askeri Cezaevi´ne konulmuştu. Kurmay Albay Dursun Çiçek tutuklanmasının ardından 24 saat geçmeden avukatlarının tutukluluğa yaptığı itiraz üzerine tahliye edilmişti. Belgenin sahte olmasının anlaşılması üzerine, askeri savcılık kovuşturmaya yer olmadığına karar vermişti. Genelkurmay Başkanlığı, doğruluğu ortaya konulamayan belgeyi üretenler, sızdıranlar ve yayımlayanlar hakkında gerekli soruşturmanın yapılması amacıyla dosyanın İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´na gönderilmesi kararlaştırmış ve Sahte belge üretenler yargılansın demişti. Daha sonra tekrar tutuklanan Çiçek, ikinci kez serbest bırakılmıştı. ( Cnnturk)
Takdir hakkı hakimin, adli tıp kararı onu bağlamaz
09 Şubat 2010: Adli Bilimciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Nevzat Alkan, Adli Tıp Üst Kurulu´nun kararının belgenin orijinal ve üzerindeki imzanın da Dursun Çiçek´e ait olduğunu tescillediğini aktardı. Alkan şunları söyledi: Karar 7´ye karşı 4 oy çoğunluğu ile alınmış. Bu da belgenin altındaki imzanın ıslak yani belgenin orijinal olduğunu gösteriyor. Adli Tıp Kurumu kendi içinde son karar merciidir. Oy çokluğuyla alınan bu karar doğrultusunda mahkeme değerlendirme yapar. Yani mahkeme kararını oluşturmada bunu dikkate alabilir. Çünkü Adli Tıp Kurumu, bilirkişi heyeti olarak bilinen ve birçok önemli davada verdiği kararlar kabul edilen bir kurum. Ancak karar verme aşamasında bu kararın ne kadar etkili olacağı hakimin bileceği bir iş. Hakim, bilirkişinin hazırladığı raporda ikna olmuşsa eğer başka bir bilirkişiye gitmeyebilir. Bunun birçok örneği de var. Otuz kişilik bir heyetin oybirliğiyle aldığı bir kararı hâkimin kabul etmeme yetkisinin de olduğunu biliyoruz. Hâkim burada bilirkişiye sadece danışır. Bu, Dursun Çiçek´le ilgili verilen kararın kabul edilmeyeceği anlamına gelmez. ( Zaman)
(08 Şubat 2010, 16:24), son güncel.: (09 Şubat 2010)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: