Türkiye genelinde son 10 günde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) TSK içindeki örgütlenmesine yönelik çok sayıda operasyonda 388 şüpheli gözaltına alındı. Kripto eleman olarak tanımlanan ve ankesörlü telefonlarla aranarak talimat iletilen bir kısmı ise teslim olanların yaptığı itiraflarla ancak ortaya çıkarılabilen bu şüphelilerin büyük çoğunluğunun muvazzaf (halen görevde) subay olması dikkatleri çekti. En büyük operasyon İstanbul'da yapıldı. Tamamı muvazzaf 176 asker hakkında gözaltı kararı verildi. Savcılık açıklamasında, FETÖ'nün TSK içerisine sızmış ve halen deşifre edilemeyen mensuplarının sayıca darbe girişimine katılanlara oranla daha fazla olduğu, bu yönüyle terör örgütünün devletin anayasal düzeni ve bekası açısından halen en büyük tehlikeyi ihtiva eden terör örgütü olduğu vurgulandı. Öte yandan bir kaç gün önce sona eren ve 33 müebbet hapis cezası verilen Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulundaki darbe girişimine ilişkin davada sürpriz bir gelişme yaşandı. Dönemin tümen komutanı olan ve davada müşteki olarak ifade veren emekli tümgeneral Erdoğan Akyol ile bazı askeri görevliler hakkında mahkemeden bilgi saklamak suçlamasıyla mahkemece suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı. Bu gelişme de deşifre edilememiş Fetö askeri yapılanmasının ve Darbe tehlikesinin halen sürdüğüne dair savcılık iddiasını doğruluyor.
14.07.2019 13:33 Türkiye genelinde son 10 günde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) TSK içindeki örgütlenmesine yönelik çok sayıda operasyonda 388 şüpheli gözaltına alındı. Kripto eleman olarak tanımlanan ve ankesörlü telefonlarla aranarak talimat iletilen bir kısmı ise teslim olanların yaptığı itiraflarla ancak ortaya çıkarılabilen bu şüphelilerin büyük çoğunluğunun muvazzaf (halen görevde) subay olması dikkatleri çekti. En büyük operasyon İstanbul'da yapıldı. İşte detaylar:
İstanbul: Tamamı muvazzaf 176 gözaltı
9 Temmuz'da, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) yapılanması soruşturması kapsamında, 176 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, 15 Temmuz 2016'da darbe girişiminin, TSK içerisine sızdırdığı ve birebir veya ikili/üçlü gruplar halinde örgütsel olarak "öğretmen" tabir edilen sivil unsura bağlılık yoluyla, birbirini tanımayan hücreler şeklinde örgütlediği mensuplarına terör örgütü lideri Fetullah Gülen ve örgütün sözde TSK sorumlusu "Namık" kod adlı Adil Öksüz tarafından aşağıya doğru silsile yoluyla bir kısım hücrelere talimat verilmesi ve örgüt mensubu asker şahısların fiilen katılması yoluyla gerçekleştirildiği anlatıldı.
FETÖ'nün TSK içerisine sızmış ve halen deşifre edilemeyen mensuplarının sayıca darbe girişimine katılanlara oranla daha fazla olduğu, bu yönüyle terör örgütünün devletin anayasal düzeni ve bekası açısından halen en büyük tehlikeyi ihtiva eden terör örgütü olduğu vurgulanan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
"Asker şahıs örgüt mensuplarının deşifre edilmesine yönelik Cumhuriyet Başsavcılığımızca 29 Kasım 2017'den bugüne kadar yürütülen soruşturmalar kapsamında örgüt içi iletişim metotlarından biri olarak örgüt mensubu asker şahıslardan sorumlu sivil şahısların asker şahıslarla örgütsel irtibat amacıyla kullandığı büfe, market, fatura ödeme merkezi gibi yerlerde kurulu kontörlü hatlar ile kamuya açık yerlerde kurulu ankesörlü hatlardan örgütsel tarza uygun şekilde irtibat sağlanan ve darbe girişimi veya münhasıran terör örgütü mensubiyeti nedeniyle haklarında işlem tesis edilmeyen 2 bin 287 asker şahıs şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verilmiş, bu şüphelilerden bin 980'i yakalanmış, yakalanan şüphelilerden 515'i etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebiyle açıklamalarda bulunarak örgütsel faaliyet ve mensupları hakkında faydalı bilgiler verdiklerinden bahisle serbest bırakılmış (sabit hat örgütsel irtibatını kabul eden ancak faydasız ve eksik bilgiler veren şüpheliler bu sayıya dahil olmayıp bu tür şüpheliler tutuklama istemiyle sevk edilmiştir), 222'si tutuklama istemiyle sevk edildikleri sulh ceza hakimlikleri önünde etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanma talebiyle açıklamalarda bulunmaları/delil durumu nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, bin 233'ü ise tutuklanmıştır."
Açıklamada, aynı yöntemle örgütsel iletişim modeline uygun şekilde Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Dairesi Başkanlığı ve İstanbul Emniyet TEM Şube Müdürlüğü arasındaki koordineli çalışma sonucunda tespit edilen, mensup olunan kuvvete göre tasnif edildiğinde; 100'ü Kara Kuvvetleri Komutanlığı, 33'ü Hava Kuvvetleri Komutanlığı, 37'si Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, 6'sı Sahil Güvenlik Komutanlığı'na mensup 1 albay, 2 yarbay, 5 binbaşı, 7 yüzbaşı, 100 üsteğmen, 18 teğmen ve 43 astsubay olmak üzere tamamı muvazzaf 176 askeri personel şüpheli hakkında eş zamanlı olarak uygulanmak üzere yakalama ve gözaltı talimatı verildiği bildirildi.
Şüphelilerin yakalanmaları ve gözaltına alınmaları işlemlerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele, Organize Suçlarla Mücadele ve Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince müştereken devam edildiği belirtildi.
İstanbul: TSK'da bir kısmı muvazzaf 40 gözaltı
2 Temmuz'da İstanbul merkezli FETÖ soruşturmasında, aralarında muvazzaf askerlerin de bulunduğu 40 şüphelinin yakalanması için 15 ilde operasyon başlatıldı.
İzmir: TSK'da 20'si muvazzaf 35 gözaltı
9 Temmuz'da İzmir merkezli 20 ilde, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki kripto yapılanmasına yönelik soruşturmada, 35 kişi hakkında gözaltı kararı alındı. Örgüt üyelerinin gözaltına alınması için operasyonların devam ettiği açıklandı.
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ yapılanmasına yönelik bir süredir sürdürülen soruşturmada, kripto örgüt üyelerinin isimleri tek tek tespit edildi. Soruşturma sonrasında 20'si muvazzaf 35 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Mahrem imamlarla büfe ya da ankesörlü telefonlardan görüşme yapan şüphelilerden 20 muvazzaf arasında 2 üsteğmen, 2 teğmen, 16 astsubay, 5 eski asker arasında ise 1 yarbay, 2 üsteğmen, 1 pilot yüzbaşı ile 1 astsubayın bulunduğu öğrenildi. Şüphelilerden 10'unun da sivil oldukları, örgütün şifreli haberleşme sistemi 'ByLock' kullanıcısı ve askerlerle irtibatlı oldukları ifade edildi. İzmir Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, İzmir, İstanbul, Ankara, Kayseri, Balıkesir, Kütahya, Muğla, Amasya, Kocaeli, Adana, Batman, Çanakkale, Malatya, Diyarbakır, Konya, Kırşehir, Mersin, Manisa, Tekirdağ ve Denizli'de yaptıkları eş zamanlı operasyonda şu ana kadar 8 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltılar için operasyonun devam ettiği açıklandı.
Ankara: Hava Kuvvetleri'nde muvazzaf 32 gözaltı
9 Temmuz'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev yapan bazı askerlerin, FETÖ'nün mahrem imamlar ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından periyodik arama sistemiyle haberleştikleri belirlendi. Soruşturma kapsamında, FETÖ ile irtibatları tespit edilen 1 albay, 2 yarbay, 1 binbaşı, 2 yüzbaşı, 9 üsteğmen, 2 teğmen, 15 astsubay olmak üzere toplam 32 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan şüpheliler hakkında soruşturma kapsamında 'idari tedbir' uygulandı. 11'i pilot, 14 şüpheli hakkında 'geçici görevden uzaklaştırma tedbiri' uygulanırken, gözaltı işlemlerinin polis tarafından yürütüldüğü kaydedildi.
Kocaeli: TSK'da 5'i muvazzaf 17 gözaltı
9 Temmuz'da Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmada, FETÖ'nün mahrem askeri yapılanmasında yer aldıkları iddiasıyla 5'i aktif görevde 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 1 teğmen, 6 astsubay ve 8 eski askeri öğrenci olmak üzere toplam 17 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Kararın ardından Kocaeli Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ekiplerince Kocaeli merkezli Ankara, Elazığ, Siirt, Sakarya, Osmaniye ve Manisa'da şüphelilerin yakalanması için operasyon başlatıldı. 7 ilde başlatılan eş zamanlı operasyonlar devam ediyor.
İstanbul: Jandarma'da muvazzaf 28 gözaltı
10 Temmuz'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca FETÖ'nün TSK içerisine sızmış mensuplarının tespitine yönelik soruşturma kapsamında, Jandarma Genel Komutanlığa'na bağlı bir yarbay, bir yüzbaşı, 12 üsteğmen ve 14'ü astsubay olan tamamı muvazzaf 28 asker hakkında eş zamanlı olmak üzere yakalama ve gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanmaları ve gözaltına alınmaları yönelik işlemler devam ediyor.
Ankara: Jandarma'da 46'sı muvazzaf 49 gözaltı
12 Temmuz'da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde görevli asker şahısların FETÖ'nün mahrem sorumlular ile örgüt mensubu askerler arasında iletişim yöntemi olarak kullandığı, ankesörlü, kontörlü büfe telefonlarından periyodik ve ardışık arama sistemiyle haberleştikleri ve FETÖ terör örgütü ile irtibatları tespit edilen 1 teğmen, 48 astsubay olmak üzere toplam 49 şüpheli hakkında 12.07.2019 tarihinden itibaren gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan şüphelilerden 46'sı halen görevde olup diğerleri hakkında soruşturma nedeniyle idari tedbir uygulandı. Gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce devam ettiği bildirildi.
Fetö'ye yönelik operasyonlar örgütün TSK uzantısına yönelik bu sayılanlarla sınırlı değil. Diğer örgüt uzantılarına yönelik de operasyonlar gerçekleşiyor.
MAHKEMEDEN MÜŞTEKİ GENERALE SUÇ DUYURUSU: MAHKEMEDEN BİLGİ SAKLAMA SUÇLAMASI
Öte yandan Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulundaki darbe girişimine ilişkin davada dönemin tümen komutanı olan emekli tümgeneral Erdoğan Akyol hakkında suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.
Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'ndaki eylemlere ilişkin 45'i tutuklu, 53 sanığın yargılandığı davada, 8 sanık ağırlaştırılmış müebbet, 25 sanık müebbet hapis cezasına çarptırıldı. 2 sanık beraat ederken diğer 18 sanık ise 6 ile 25 yıl arası hapis cezalarına çarptırıldı.
10 Temmuz'da sona eren davada Taraf avukatlarına bir gün sonra tebliğ edilen kısa karara göre dava dosyası delilleri kapsamında bazı kişiler hakkında suç duyurusunda bulunuldu.
Buna göre, dönemin Zırhlı Birlikler Tümen Komutanı müşteki Erdoğan Akyol hakkında mahkeme dosyasındaki bilirkişi raporları ile tanık beyanları dikkate alınarak gereğinin takdiri ve ifası için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç ihbarında bulunulmasına hükmedildi.
Görüntülerin, Akyol'un kışlaya geliş ve gidiş zamanını hiç göstermeyecek şekilde teslim edilmiş olduğu gerekçesiyle mahkemece, kayıtları silen veya eksik teslim eden personel hakkında da aynı işlemin yapılması kararlaştırdı.
Olay günü cephanelik görevlisi olan Hüseyin Yağmur ile 2 nolu nizamiye nöbetçisi Cemil Karakaya için de suç duyurusunda bulunan mahkeme, Mustafa Ergin'e yönelik 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan da eski tuğgeneral Ahmet Bican Kırker'in bu eyleminin takdiri için Başsavcılığa suç ihbarında bulundu.
ANKESÖRLÜ KRİPTOLARA 13 BİN GÖZALTI
Örgütün TSK'daki korkunç yapılanmasını gösteren bir delil olarak kripto askerlere yönelik ankesör operasyonlarında bugüne kadar 13 bin 357 kişiye yönelik gözaltılar gösterilebilir.
Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 'ankesörlü telefon ve ardışık arama' yönteminin deşifre edilmesinin ardından mahrem imamlarla irtibatı tespit edilen 14 bin 391 kripto örgüt mensubundan 13 bin 357'si gözaltına alındı.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, TSK içine yuvalanmış FETÖ mensuplarının, örgütün mahrem imamlarıyla ankesörlü veya kontörlü telefonlar üzerinden irtibat kurduğuna ilişkin ilk tespit, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmayla ortaya çıktı.
Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığının 2017'de düzenlediği operasyonda gözaltına alınan bir şüpheli, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itirafçı oldu ve Tekirdağ'da görevli astsubay M.Ö. ile örgütün sohbet toplantılarına katıldıklarını söyledi. M.Ö. hakkında soruşturma başlatan Başsavcılık, dosyayı Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdi.
Tekirdağ'da gözaltına alınan M.Ö, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Emrah Yıldırım tarafından sorgulandı. İtirafçı olan ve örgüte ilişkin bilgiler veren M.Ö, örgüt içinde kendisinden sorumlu mahrem imamıyla sabit telefonlar üzerinden irtibat kurduklarını söyledi.
M.Ö'nün HTS kayıtlarını inceleyen savcı, bu kayıtlardan şüpheli ile ankesörlü telefon üzerinden irtibat kuran mahrem imamı tespit etti ve gözaltına aldı.
Şüphelilerin geçmişe dönük 5 yıllık HTS kayıtlarını inceleyen Yıldırım, örgütün mahrem imamlarının, sorumlu oldukları örgüt mensuplarıyla irtibat kurmak için kullandıkları 'kontörlü ve ankesörlü hatlardan ardışık arama' yönteminin ayrıntılarını ortaya çıkardı.
Tekirdağ'ın ardından tüm illerde 'kontörlü ve ankesörlü hatlardan ardışık arama' yöntemine ilişkin soruşturmalar başlatıldı.
- Aynı sabit telefondan peş peşe aramışlar
Ankesörlü telefon soruşturması kapsamında gözaltına alınan zanlılar için hazırlanan iddianamelerde, mahrem imamların, sorumlu olduğu örgüt üyesi askerle, iletişimin tespitinin önüne geçmek amacıyla market, büfe ve kırtasiye gibi iş yerlerindeki sabit telefonlar üzerinden irtibat kurduğu anlatıldı.
Mahrem imamların, kendilerine bağlı kripto TSK mensuplarını aynı kontörlü veya ankesörlü telefondan sırayla aradıkları, kimi mahrem imamların ise sorumlu olduğu askerlerle aynı gün içinde farklı sabit hatlardan iletişime geçtikleri belirlendi. Bazıları ise aynı gün içinde farklı zamanlarda aynı sabit hattan sorumlu oldukları kripto TSK mensuplarıyla iletişim kurdu.
Örgütte mahrem imam konumunda bulunan kişilerin, sabit telefon üzerinden kendilerine bağlı kripto TSK mensuplarını sırayla araması 'ardışık', mahrem imamın kendisine bağlı kripto TSK mensubunu her ayın belli günlerinde araması da 'periyodik' arama şeklinde tanımlandı.
İddianamelerde, sabit hatlar üzerinden gerçekleştirilen görüşmelerin kısa süreli olduğu, görüşmede genellikle örgüt mensubu askerin sohbet toplantısına gelip gelemeyeceğinin teyit edildiği veya toplantının iptal edildiğinin bu yolla bildirildiği vurgulandı.
Ankesörlü telefon soruşturmasına takılan şüpheli askerlerin, önceki görev yerlerinde de aynı şekilde ankesörlü veya kontörlü telefonlardan arandıkları, aynı mahrem imam tarafından aranan askerlerin benzer veya yakın rütbelerde bulundukları belirlendi.
- 14 bin kişi tespit edildi
Ülke genelinde 'ankesörlü telefon ve ardışık arama' yöntemiyle mahrem imamlarla irtibatı tespit edilen kripto örgüt mensubu 14 bin 391 kişi tespit edildi. Bu kişilerden 13 bin 357'si 891 operasyonla gözaltına alındı.
Gözaltına alınan şüphelilerden 5 bin 127'si tutuklandı. Zanlılardan 7 bin 382'si adli kontrol şartıyla, 803 kişi ise doğrudan serbest bırakıldı.
Şüphelilerden 5 bin 743'ü etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı oldu. Bin 34 zanlı ise firar etti.
- Ankesöre ortak havuz
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, ankesör soruşturmaları kapsamında elde edilen ham bilgileri tasnif ederek ortak bir havuz oluşturdu.
Emniyet birimleri, Türkiye genelinde mahrem imamlarla askerlerin görüşme yaptığı büfe ve gazete bayilerindeki sabit hatlar ile ankesörlü telefonların konumunu tespit ederek tutanak altına aldı. Bu şekilde elde edilen bilgiler ile sabit hatlar üzerinden yapılan görüşme trafiğini gösteren HTS kayıtları bir araya getirildi ve ülke genelinde ortak bir havuz oluşturuldu.
Havuz sistemi üzerinden yapılacak sorgulama sonucu, hakkında soruşturma açılan bir kişinin görev safahatı boyunca bulunduğu illerdeki mahrem imamlarla yaptığı görüşmelerin tamamına bir seferde ulaşılacak.
Böylece aynı kişi hakkında hem mükerrer soruşturma açılmayacak hem de diğer illerden gelecek görüşme kayıtları beklenmeyeceği için dosyalar daha kısa sürede karara bağlanabilecek.
- Darbeciler de ankesöre takıldı
Darbe girişiminde aktif rol oynayan çok sayıda asker de ankesör soruşturmasına takıldı.
Bu kişiler arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a suikast girişimi davası ile Genelkurmay 'çatı davası'nın sanıkları arasında yer alan eski tuğgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş de bulunuyor.
Darbe girişimi sırasında Kara Havacılık Komutanlığındaki eylemlere ilişkin 152 sanıklı davada yargılanan eski Kara Havacılık Okul Komutanı tuğgeneral İdris Feyzi Okan'ın da kendisinden sorumlu mahrem abisi ile sabit hatlar üzerinden görüştüğü tespit edildi.
Malatya'daki 7. Ana Jet Üs Komutanı eski tuğgeneral Emin Ayık da ankesörlü telefon soruşturmasına takılan isimlerden oldu.
Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı, Ankara Emniyet Müdürlüğü ve MİT Müsteşarlığı yerleşkesine ateş ettiğine iddianamede yer verilen pilotlardan eski yüzbaşı Sadullah Abra, darbe faaliyetlerine destek vermek için Malatya'dan Ankara'ya Atak helikopteriyle gelen eski yarbay Hakan Erol ile iki sivilin şehit olduğu, 47 kişinin yaralandığı Gölbaşı'ndaki TÜRKSAT Uydu Haberleşme Merkezi'ne darbeci askerleri taşıyan eski pilotlar albay Erdoğan Erdem ile binbaşı Abdullah Ateştemur'un da ankesörlü telefonla mahrem imamla görüştüğü belirlendi.
Örgütün 'ankesörlü telefon'la görüşme yöntemi, sadece askerler için değil, önemli kurumlardaki FETÖ mensupları için de kullanıldı.
FETÖ'nün Danıştaydan sorumlu abisi eski Danıştay üyesi Galip Tuncay Tutar, eski HSYK üyesi Kerim Tosun, eski Yargıtay 9. Ceza Dairesi üyeleri Ahmet Toker ve Hamza Yaman, eski Yargıtay üyeleri Ahmet Kiriş, Mehmet Sait Demiröz ve Mahmut Kış, ankesörlü telefonla ardışık şekilde aranan yüksek yargıçlar arasında gösterildi.
Ankesörlü telefon soruşturması, FETÖ üyesi olduğunu kabul ederek etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak isteyen dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler'in koruması eski yüzbaşı Burak Akın'ın itirafıyla da gündeme geldi.
Ankesörlü telefonu toplantı tarihleri için kullandıklarını belirten Akın ifadesinde, 'Kontörlü telefonlardan ya da ankesörlü telefonlardan arama yapardık. Toplantının ya da görüşmelerin iptali ve yeni tarihin dışında aranma yapılmazdı. Bazen de her toplantı ya da görüşme esnasında bir sonraki tarihi belirleme imkanı bulunmadığından bu şekilde irtibat kurulurdu. 'Halı saha maçı iptal.' veya 'Bu hafta sinemaya gitmiyoruz.' şeklinde söylediği zaman görüşmenin iptal olduğunu anlıyordum.' beyanında bulundu.
Paralel yapı-15 Temmuz (2016)-26 Nisan (2017) 'Ankara 52 sanık Darbe/Etimesgut Zırhlı Birlikler' davası (bitti)
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
(14 Temmuz 2019, 13:33)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: