Tam
EskidenYeniye
 

Tuskon=Fetö İşadamları davası

İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 86 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

29.06.2019 13:02 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanmasına yönelik FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 86 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

17.06.2019 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki salonda yapılan duruşmada, tanık olarak dinlenilen Özlem Kıyıcı, Ahmet Sait Kavurmacı'nın asistanı olduğunu, daha sonra Ömer Faruk Kavurmacı'nın asistanlığına geçtiğini ifade etti.

Aydınlı Grup'un fabrika binasında cuma günleri sohbet olduğunu ancak hiç katılmadığını, sadece birine denk geldiğini, bu toplantılara katılması için de baskı olmadığını anlatan Kıyıcı, Mahkeme Başkanı Ömer Yıldırım'ın sorularını yanıtladı.

"Yurt içi ve dışı olmak üzere öğrencilere burs, kurban gibi şirketten taleplerde bulunmuştur. Kim bulunmuştur?" sorusuna Kıyıcı, "Ahmet Sait Kavurmacı" cevabını verdi.

"Zaman gazetesi abonesi olmak için ödemeler yapılmış, bu durumu çalışanlar nasıl karşıladı?" sorusu üzerine tanık Kıyıcı, "Ahmet Sait Kavurmacı'nın çalışanlar üzerinde etkisi vardı. O dönem abonelik yaptırmak istemeyenler de oldu. Olumsuz görüş bildirenler de oldu, olumlu görüş bildiren abone olanlar da oldu. Abone olmayanlara mobbing yapılıyordu diyemem." dedi.

"Sohbetlerde Fetullah Gülen'in videoları izletiyor muydu?" sorusunu Kıyıcı, "Ben böyle bir şeye şahit olmadım. Dini sohbetler olduğunu söyledi sadece arkadaşlar. Pazartesi günü üst yöneticilerle istişare toplantıları yapılıyordu. İlk 20 dakikasında herkül.org sitesinde bulunan videolar konuşulurdu. Köşe yazıları okunurdu. Yarısı iş, yarısı sohbet gibi denilebilir. Herkes tarafından da biliniyordu bu durum." diyerek cevapladı.

"Güne herkul.org sitesiyle başlanıyordu"

Başkan Yıldırım'ın, "Güne herkül.org sitesiyle başlanıyordu yani." demesi üzerine tanık Kıyıcı, şunları anlattı:

"Aynen, güne bu şekilde başlanıyordu. Kadın, erkek karışıktı. Ahmet Sait Kavurmacı'nın eşinin yönlendirmesiyle kadınların oluşturduğu bir derneğin düzenlemesiyle ev toplantılarına gittim. Hükümet aleyhine yapılan konuşmalardan dolayı gitmeyi bıraktım. 4-5 kez katıldım, rahatsız olduğum için devam etmeme kararı aldık. Siyasete kaymaya başladı toplantılar. Toplantıda, seçimlerin yaklaşmaya yakın olduğu dönemdi. 'Partilere oy verilsin.' diye konuşmalar oluyordu. 17-25 Aralık sonrasıydı, belediye seçimleri zamanlarında oldu bu konuşmalar."

Bir gün Bank Asya'nın genel müdürünün ofise geldiğini belirten Kıyıcı, "Bu kişi, Ahmet Sait Kavurmacı'nın bankaya yönetim kurulu üyesi olmasını istedi, ailenin tamamı bu durumun taraftarı değildi, üye olmaması konusunda şerh koydu. Üyelik gerçekleşmedi. Ailenin bu durumla ilgili olumlu görüşü yoktu. Zaten üyelik olmadı." dedi.

Türkiye'den Amerika'ya Gülen için pantolon

"Fetullah Gülen için özel pantolon üretimi yapılmış. Amerika'da pantolon yok muydu?" sorusunu tanık Kıyıcı, "Özel dikim yapılırdı. Gülen'in kendisinin giymediği, bunları hediye verdiği söylenirdi. Türkiye'de üretilirdi, Amerika'ya giderdi. Ahmet Sait Kavurmacı vermişti bu talimatı. Hidayet Karaca'nın çalışma ofisine giderdi, bu pantolonlar. Büyük ihtimalle oradan giderdi." diye yanıtladı.

Ömer Faruk Kavurmacı'dan bu konularla ilgili herhangi bir talep gelmediğini aktaran tanık Kıyıcı, Ahmet Sait Kavurmacı'nın 2014 yılında Kurban Bayramı seyahati sebebiyle Amerika'ya gittiğini, eşinin 6-7 aylık hamile olduğunu, şirketle ilgili farklı faaliyetlerden dolayı Amerika'da ofis kurduğunu, kendisinin bildiği kadarıyla ticari faaliyetler kapsamında orada kalmaya devam ettiğini söyledi.

Tanık Özlem Kıyıcı, "Ticari işleyişin dışında çıkan faaliyetleri kimler yapıyordu? Siz daha çok Ahmet Sait Kavurmacı'nın hakkında bilgi verdiniz. Şirketlerde ticari ilişkiler olur, Kavurmacıların arasındaki ilişkiler nasıldı?" şeklindeki sorular üzerine, şunları kaydetti:

"Bu süreçte en etkin isim, Ahmet Sait Kavurmacı'ydı. Mustafa Şevki Kavurmacı'yı çalışmadığım için bilmiyorum. Ömer Faruk Kavurmacı, bu işlerde değildi. 17-25 Aralık sonrası Ömer Faruk Kavurmacı bazı kişilerle görüşmemek için imtina gösterdi, bu konuların içerisinde yer almazdı. İnşaat ofisinde olurdu. Ömer Faruk Kavurmacı, devlet ve hükümet tarafında yer aldığını gördüm. Ahmet Sait Kavurmacı, o zamanlar hizmet denilen yapıyı savunurdu. Aynı görüşte ittifak etmediler. Baba Mustafa Şevki Kavurmacı, Ömer Faruk Kavurmacı'yı daha güvenilir, daha akıllı bulurdu. Yönetim kurulu üyeleri sohbet toplantılarına katılmazdı."

Hediye ürünleri avukat Tarık Çilekçi'nin talep ettiğini, sonradan FETÖ ile bağlantısı ortaya çıkan hakim, savcı, emniyet mensuplarının Ahmet Sait Kavurmacı'yı ziyaret ettiğini söyleyen Kıyıcı, kendilerine bu kişilerin isimlerinin verildiğini, mağazalara da bu isimleri verdiklerini, kendisinin sadece bu alışveriş trafiğini takip ettiğini, bu kişilere alışverişlerinde yüzde 40 indirim yapıldığını, kimin hakim, kimin savcı olduğunu bilmediklerini, sadece kendisinin alışveriş yazışmalarını yaptığını belirtti.

"Mesai sonrası ders"

Bir diğer tanık Ramazan Koçak, sanıklardan Mustafa Şevki Kavurmacı'nın şoförlüğünü yaptığını, şu anda aynı şirkette idari işler yöneticisi olduğunu söyledi.

Silivri Ortaköy'de Ahmet Sait Kavurmacı'ya ait yazlıkta bazı öğrencilere yönelik dersler yapıldığını ifade eden Koçak, "Şirketteki garson ve yemekhane çalışanları da buraya gönderilirdi. Ortaokul öğrencileriydi sanırım. Yazlığa ben belki bir defa girmişimdir. İçeriği hakkında hiçbir bilgim yok. Sohbet mi gerçekleştiriliyor veya başka bir şey mi bilmiyorum." diye konuştu.

Şirketteki mescitte çalışanlara yönelik dersler olduğunu kaydeden Koçak, "Risale okunurdu. Şirketin çalışanlarına kafalarına göre okutulurdu. İçeriklerinde olumsuz bir şeyler olmadığını biliyorum. Akşam mesai sonraları olurdu. Ben hiç katılmadım." ifadelerini kullandı.

Kapatılan Kimse Yok mu Derneğine Ahmet Sait Kavurmacı'dan aldıkları talimatla ürünler gönderildiğini belirten Koçak, "Başka yerlere ve derneklere de gidiyordu. Ramazan ayında dernekler geliyordu. Ürün satış değerini yitirmiş ürünleri gönderiyorduk." dedi.

Tanık Koçak, insan kaynakları müdürünün talimatıyla kapatılan Zaman gazetesine abone olduğunu, bir sene sonra üyeliğini iptal ettiğini anlattı.

İnsan kaynakları biriminde çalışan tanık Merve Gözde Bohan, şirkette sanıklarda Kezban Uyar'ın organize ettiği sohbetlerin olduğunu, ürün geliştirme departmanında gerçekleşen bu sohbetlere ise yöneticisinin isteğiyle bir kez katıldığını söyledi.

Kurban bağışıyla ilgili de kadınlar arasında para toplandığını aktaran Bohan, şunları aktardı:

"Belli ücretler istiyorlardı, ancak ben kurban bağışıyla ilgili hiçbir ücret vermedim. STV'nin kapatılmasının ardından Ahmet Sait Kavurmacı'nın talimatıyla oradan çıkarılanlara işe almamız istendi. Sektörler çok farklıydı. Bu nedenle yalnızca yazılım bölümünde çalışan bir kişiyi aldık. Bazen Mustafa Şevki Kavurmacı ve Ahmet Sait Kavurmacı bazı öz geçmişler yollarlardı. Bunları işe almamız yönünde talimat verirlerdi."

Duruşma, yarına ertelendi.

18.06.2019 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki salonda yapılan duruşmaya, 5'i tutuklu 11 sanık ile avukatları katıldı. Cumhurbaşkanlığı avukatı ve bazı müştekilerin avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, tanıkların dinlenilmesiyle devam etti.

Duruşmada, tanık olarak dinlenen Ahmet Kılıçkıran, Aydınlı Grup'ta muhasebe bölümünde çalıştığını, daha sonra şirketin inşaat bölümünde görevlendirildiğini, halen görevde olduğunu belirterek, şirketin işleyişini anlattı. Tanık Kılıçkıran, şirkette himmet, burs, zekat bağışı toplanmadığını, kendisine böyle bir talep gelmediğini, sadece şirket içerisinde bayramlarda kurban toplandığını duyduğunu, Zaman gazetesine abone olması için kendisine bir teklifte bulunulmadığını, şirkette sohbet toplantılarının da yapılmadığını söyledi. Ömer Faruk Kavurmacı'yla çalıştığını belirten Kılıçkıran, dikkatini çeken bir durumun olmadığını ifade etti.

Bir diğer tanık Savaş Kaya da, Aydınlı Grup'ta stajyer olarak başladığını, stajı bittikten sonra şirketin muhasebe bölümünde çalışmaya devam ettiğini, çalıştığı dönem içerisinde burs, himmet, kurban ve örgüte ait yayınlara abonelik telkinlerin bulunmadığını, şirket içerisinde toplantı yapıldığına şahit olmadığını, cuma günleri çalışanların kendi aralarında mesaiden sonra toplantı yaptıklarını, dini konulardan bahsedildiğini söyledi. Tanık Kaya, kendisinin bu toplantılara çok katılmadığını, bu toplantılarda sadece Risale-i Nur okunduğunu, Fetullah Gülen'in videolarına şahit olmadığını belirterek, "Firma bayramlarda ihtiyaç sahiplerine vermek üzere kamu yararına çalışan derneklere elbise yardımında bulunurdu. Satılacak türde elbiseler değildi, iade elbiseler falandı. Ben bu durumu sadece kayıtlardan biliyorum. Ahmet Sait Kavurmacı'nın Zaman gazetesine abonelik için mail attığını hatırlıyorum. Başka kimseden böyle bir talep gelmedi." diye konuştu.

"Mangalda evrak yakıldı iddiası"

Mahkeme Başkanı Ömer Yıldırım'ın "Bazı kayıtların bir yazlık evde imha edildiğini bilgisini biliyor muyuz?" sorusuna tanık Kaya, "Hayır, böyle bir bilgim yok." dedi.

Tanık Ahmet Karadağ da şirketin finansman biriminde çalıştığını, burs, kurban gibi şeylerin toplatıldığını, Zaman Gazetesi abonelikleri de duyduğunu, bunların Ahmet Sait Kavurmacı'nın yaptırdığını duyduğunu belirtti.

Başkanı Ömer Yıldırım'ın "Büyükçekmece'de bir yazlıkta 10 koli evrakın yakıldığı iddiası var. Bu durumu biliyor musunuz?" sorusunu sordu.

Tanık Karadağ, "Bizim finanstan götürüldü. Kitaplar vardı, 2 koli vardı, mangala götürün yakın denildi. Yazlığa götürüp bıraktık. İsa Taş'ın yazlığı vardı Büyükçekmece'de. Finansman olarak katıldık, 2 arkadaşı dışarıdan çağırdık. Çalışanlar olarak mangal yapıyorduk. Kolilerin içine bakmadık. Mangal partisinde yaktık." dedi.

Tanık Elif Nebioğlu da, Aydınlı Grup şirketinin finans bölümünde çalıştığını, finans uzmanı olduğunu, şirketin eski genel müdür yardımcısı olan Zeynullah Hüda'nın işe başladığında kendisini Zaman Gazetesi aboneliği yaptırdığını, bu gazeteyi okumadığını, bu durumu yöneticisinin istediğini, şu anda Hüda'nın yurt dışında olduğunu duyduğunu söyledi.

Farklı bankadan çekilen 20 milyon dolarlık bir kredinin Bank Asya'ya yatırıldığını ifade eden tanık Nebioğlu, bu durumdan rahatsız olduğunu, bu paranın daha sonra peyder pey kullanıldığını, Hüda'nın talimatıyla şirketin kasasından Bank Asya'nın borsadan 1 milyon 470 adet hisse senedi alındığını belirtti.

Zeynullah Hüda ve avukat Tarık Çilekçi'nin yakın arkadaş olduklarını dile getiren tanık Nebioğlu, cuma günleri için sohbet yapılacağına dair mail atıldığını, bu sohbetlerde kuran okunduğunu, FETÖ'ye dair bir şey hatırlamadığını, bu durumların Ahmet Sait Kavurmacı'nın yurt dışına gitmesine kadar devam ettiğini bildirdi.

Tanıkların dinlenmesinden sonra duruşma, yarına ertelendi.

19.06.2019 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki salonda yapılan duruşmaya, 5'i tutuklu 10 sanık ile avukatları katıldı. Cumhurbaşkanlığı avukatı ve bazı müştekilerin avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, tanıkların dinlenilmesiyle devam etti.

Duruşmada, tanık olarak dinlenen Özgür Oktay, Aydınlı Grup'ta satış danışmanı olarak işe başladığını, daha sonra şirketin olduğu binadaki mağazada müdür olarak görev yaptığını, şirkette hediye verme yetkisinin genel müdür, yönetim kurulu üyeleri ve asistanları ile avukat Tarık Çilekçi'de olduğunu söyledi.

Tanık Oktay, Ömer Faruk Kavurmacı ve Mustafa Şevki Kavurmacı tarafından o zamanlar kamuda görevli tanınmış FETÖ'cü olan kişilere mağazadan hediye verilmediğini, çoğunlukla Çilekçi'nin tanıdıklarının mağazaya geldiğini ifade ederek, "Her sene mağaza müdürleri olarak Sapanca'ya götürülüyorduk. Ahmet Sait Kavurmacı liderliğinde götürüldük. Burada Türkçe Olimpiyatları videoları izletildi, sempati duymamız için. Tekstilden Ahmet Sait Kavurmacı sorumluydu." dedi.

Tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı'nın, "17-25 Aralık'tan önce her yerde canlı yayınlanan Türkçe Olimpiyatları mı izletildi sadece?" sorusuna tanık Oktay, "Evet sadece Türkçe Olimpiyatları izletildi, sonrasında iş ile ilgili programlar yapıldı. Bir günlük programlardı. Sadece bir yıl gittiğimizde bu video izletildi. Diğer yıllar böyle bir şey olmadı." şeklinde cevap verdi.

Diğer tanık Hüseyin Alptekin ise güvenlik görevlisi olarak şirkette çalıştığını, daha sonrasında Ahmet Sait Kavurmacı'nın şoförlüğünü yaptığını, Kavurmacı'nın yurt dışına gitmesinden sonra şirkette baş şoför olarak görevine devam ettiğini söyledi.

Tanık Alptekin, Ahmet Sait Kavurmacı'nın gittiği yerlerle ilgili bilgi vererek, yazlıkta 15 Temmuz'dan sonra FETÖ ile ilgili kitapların yakıldığını, yakılanlar arasında dijital herhangi bir şeyin olmadığını, Ömer Faruk Kavurmacı'nın Ahmet Sait Kavurmacı'nın gittiği sohbetlere toplantılara katılmadığını ifade etti.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesinde iki gün süren duruşma sonucunda sanık ve avukatların taleplerine ilişkin ara karar açıklandı.

Mahkeme heyeti, sanıklar Ali Ayhan Çetintaş, Hasan Kahveci, Mehmet Tezcan ve Sinan Varol'un üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti mevcut delil durumunu dikkate alarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet, bu sanıklar hakkındaki dosyanın bu dava dosyasından ayrılarak başka bir esasa kaydedilmesine ve ayrı bir duruşma günü verilmesine hükmetti.

Heyet, tutuklu sanıklar Yılmaz Şimşek, Menderes Demirci ve Fatih Getir'in savunmalarının alındığı, tutukluluktaki geçirdikleri süreyi dikkate alarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Heyet, adli kontrol kapsamında sanıklar hakkında "yurt dışına çıkış" ve "konutu terk etmeme" yasağı konulmasına hükmederek, bu tedbirin kontrolü amacıyla sanıklara elektronik kelepçe takılmasını kararlaştırdı.

Tutuksuz sanıklardan 41'i hakkında uygulanan adli kontrol şartının da devamına hükmeden heyet, eski Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, terör örgütünün sözde Türkiye imamı olan şüpheli Mustafa Özcan, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in en yakınındaki isimlerden Cevdet Türkyolu gibi örgütün üst düzey isimlerinin bulunduğu firari 34 sanık hakkındaki yakalama kararının sürdürülmesine karar verdi.

Holdinge ait şirket hesaplarına yönelik bilirkişi raporunun beklenilmesine karar veren heyet, bir sonraki celse tanıkların dinlenilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

20.06.2019 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki salonda yapılan duruşmaya, 7'si tutuklu 11 sanık ile avukatları katıldı. Cumhurbaşkanlığı avukatı ve bazı müştekilerin avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, tanıkların dinlenilmesiyle devam etti.

Duruşmada, tanık olarak dinlenilen Esra Gül Tuğran, Aydınlı Grup bünyesinde 21 yıldır yönetici asistanı olarak görev yaptığını, şirkete kayyum atanmadan önce sanık Mustafa Şevki Kavurmacı'nın asistanı olduğunu söyledi.

Tanık Tuğran, kayyum atanmadan önceki süreçte, sanık Kezban Uyar'ın şirkette kadınlar için sohbet organize ettiğini, bu sohbetlerin şirket yönetiminin bilgisi dahilinde cuma namazı sırasında toplantı salonunda yapıldığını, kendisinin de davet edildiğini ancak yoğun çalıştığını bahane ederek hiçbirine katılmadığını kaydetti.

Tanık Tuğran, hakim savcı adaylarının sınavlarında Mustafa Şevki Kavurmacı'ya CV'ler getirildiğini, referans olarak Şevki Kavurmacı'yı gösterdiklerini, bu CV'leri Kavurmacı'nın talimatıyla üst yazıyla ilgili yerlere gönderdiklerini, referans maillerinin yüzde 80 olumlu sonuçlandığını kaydetti.

Tuğran, Mustafa Şevki Kavurmacı'nın talimatıyla şirket üzerinden bazı vakıflara öğrenciler için burs verildiğini, ayrıca her ramazan ayında satışa sunulamayacak olan defolu ya da iade gelen ürünleri hayır için dağıttıklarını, misafirlere hediye olarak verilen ürünlerin de yine defolu ya da iade gelenlerden olduğunu anlattı. Burs verilecek kişilerde bir kriter aranmadığını dile getiren Tuğran, "Burslar fakir öğrencilere verilirdi. Birçok derneğe giyim yardımı yapılırken, Ahmet Sait Kavurmacı bir gün talimat vererek 'Sadece Kimse Yok mu Derneğine verilecek.' dedi. Oraya gönderiyorduk. Şu anda şirkete kayyum atandıktan sonra o satışa sunulamayacak defolu ürünleri Kızılay'a gönderiyoruz." ifadelerini kullandı.

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Ahmet Sait Kavurmacı'nın "Yöneltici odasında ne kadar dergi ve mecmua varsa atın." talimatı verdiğini belirten Tuğran, bunun üzerine odada aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yazdığı kitaplar ile Sızıntı dergisi gibi yayınların da bulunduğu tüm kitap, dergi ve gazeteleri çöpe attıklarını söyledi.

Tanık Esra Gül Tuğran, 17-25 Aralık sonrası Ahmet Sait Kavurmacı'nın kendisini aradığını ifade ederek, "Bana, 'Babamın yarın toplantısı var.' dedi ve isimler verdi. Bu kişiler dershane sahipleriydi. Ertesi gün dershane sahipleri geldi. Bir yazı hazırlamıştı, ellerinde o yazıyla Mustafa Şevki Kavurmacı'nın odasında toplantı yaptılar. Ben içeride değildim." dedi.

Bazı hakim ve savcılara hediye olarak gönderildiği iddia edilen kıyafetlere ilişkin de tanıklıklarını anlatan Tuğran, "3 Nisan 2013'te birisi Şevki Bey'i ziyarete geldi. Bir süre sonra Şevki Bey beni odasına çağırdı. Bana bir liste uzattı. 'Bunlara takım elbise hazırlayın. Ama bunlar hakim savcı. O yüzden dikkatli hazırlayın.' dedi. Listede kimlerin adı olduğunu bilmiyorum. Görevli arkadaşlara mail attım. Depodaki az defolu ürünlerden takım elbiseleri hazırlattık." bilgisini verdi.

Tuğran, Mahkeme Başkanı'nın, "Bu şirketin insani duygularla yardımın ötesinde, belli kişilere belli amaçlarla yardım yaptığını düşünüyor musunuz?" sorusuna şu karşılığı verdi:

"Ahmet Sait Kavurmacı'nın yaptığını düşünüyorum. Mustafa Şevki Kavurmacı'dan emin değilim. Ama Sait Kavurmacı net. Sait Kavurmacı yurt dışına gittikten bir süre sonra daha şirketi yönetti. Sonrasında yönetimi Ömer Faruk Kavurmacı aldı. Sait Bey tekstil, Ömer Bey inşaat işleriyle ilgilenirdi. Ömer Bey göreve geldikten sonra normal işlerine bakardı. Gelirdi, selam verirdi, babasının halini hatırını sorardı. Sait Bey ile Ömer Bey arasında anlaşmazlık vardı. Mesela seçimlerden önce Ömer Bey'in talimatıyla şirketin dışına AK Parti afişleri astık. Ahmet Kavurmacı, bundan 2 saat sonra şirkete geldi. Hışımla odaya girdi. 'Bu afişleri kim astırdı?' diye bağırıp çağırdı. Sonra çekti gitti. Yine mesela şirketin içindeki televizyonda hep STV açıktı. Ömer Bey beni çağırdı, 'Kanalı değiştirin CNN, NTV falan açın.' dedi. Bir gün Sait Kavurmacı, Bank Asya'ya Yönetim Kurulu Üyesi olacağını söyledi. Ömer Bey'in düşüncesi olumsuzdu. Epeyi bir tartıştılar. Bunun üzerine Sait Kavurmacı geri adım attı. Ne zamandı tarihi tam hatırlayamıyorum."

Tuğran, Mahkeme Başkanı'nın, "17-25 Aralık sonrası şirkette bir kırılma olduğunu düşünüyor musunuz? Mali anlamda değil. Yardım, zekat gibi." sorusu üzerine, "Bu tarih bir milattı. 17-25 Aralık'a kadar hediyelik ürünler falan verirdik, sonrasında durduk. Hatta bazı kişiler görüşmeye geldiğinde Şevki Bey görüşmek istemezdi. Ahmet Sait Kavurmacı'da kırılma olmadı, daha fazla yakınlaştı örgüte." dedi.

"Mecburi olarak Zaman gazetesine abone yaptırıldım"

Tanık Deniz Çağrıcı, 2007 yılından beri Aydınlı Grup'ta müşteri ilişkileriyle ilgili bir birimde çalıştığını, darbe girişiminden önce üstünde çok fazla yönetici olduğunu ancak bulunduğu birimin Ahmet Sait Kavurmacı'ya bağlı bulunduğunu söyledi. Mecburi olarak Zaman gazetesine abone yaptırıldığını dile getiren Çağrıcı, ücretinin maaşından ya da kredi kartından kesildiğini anlattı.

Tanık Yasemin Işık, halen şirketin muhasebe ve finans bölümünde çalıştığını kaydederek, "Şirkette cuma günleri sohbet oluyordu. Mail yoluyla duyuruluyordu. Özellikle öğle arasında cuma vakti oluyordu. İsteyen katılıyor, istemeyen katılmıyordu. Bazen boş olursam katılıyordum. Sohbeti yapanlar şirket çalışanı değildi, isim olarak bilmiyorum. Namaz kılma, ibadetler, abdest nasıl alınır gibi şeyler anlatılırdı. Kur'an ve ilmihaller okunurdu. Bu kişiler içinde sanık Kezban Uyar da vardı." ifadelerini kullandı.

Tanık Mehmet Ali Suat Kurt, sanık Ahmet Sait Kavurmacı'nın 2005'ten 2009 yılına kadar şoförlüğünü yaptıktan sonra istifa ettiğini, sonra geri çağrıldığını ve Ömer Faruk Kavurmacı'nın şoförü olduğunu söyledi. Sait Kavurmacı'nın isteği üzerine Zaman gazetesi aboneliği yaptırdığını, parasını Kavurmacı'nın ödediğini, sonrasında okumadıkları için eve gelen bu gazetenin aboneliğini iptal ettirdiğini dile getiren Kurt, şunları anlattı:

"Bir kez Mustafa Şevki Kavurmacı'yı Samanyolu televizyonuna götürecektim. Asistanı bana kıyafetler verdi. Bunları televizyonun güvenliğine teslim ettim. Bu kıyafetler sanırım Hidayet Karaca'nın giyinmesi içindi. Ömer Faruk Kavurmacı pek konuşmayı sevmezdi. İnşaat işlerine bakardı. Bir gün şirketin önünde Ömer Bey'in çıkışını beklerken, bana büyük bir valiz teslim edildi. Aracın bagajına koydum. Valizi yazlığa götürdüm. Evdeki çalışanlardan birine teslim etmiş olmalıyım."

Duruşmaya yarın tanık beyanlarının alınmasıyla devam edilecek.

21.06.2019 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki salonda yapılan duruşmaya, 6'sı tutuklu 12 sanık ile avukatları katıldı. Cumhurbaşkanlığı avukatı ve bazı müştekilerin avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, tanıkların dinlenilmesiyle devam etti.

Duruşmada, tanık olarak dinlenilen Enver Balıkçı, 2013-2018'de Aydınlı Grup'ta bilgi işlem departmanında çalıştığını söyledi. Yoğunlukla muhasebe departmanına destek olduklarını kaydeden Balıkçı, bilgi işlem biriminin Hakan Duran adlı kişiye, Duran'ın ise firari sanık Ahmet Sait Kavurmacı'ya bağlı olduğunu aktardı. Birimlerinin 60-65 kişiden oluştuğunu, global şirketlerin kullandığı bir sistem kullandıklarını ifade eden Balıkçı, bu programdan kalıcı olarak bilgi silmenin mümkün olmadığını, silinse dahi izinin kalacağını anlattı. Kapatılan Zaman gazetesine abonelik yaptırması için hatırlamadığı bir tarihte Ahmet Sait Kavurmacı'nın asistanından talep geldiğini kaydeden Balıkçı, bir süre kapatılan Today's Zaman gazetesine abone olduğunu, 2013 yılında kurban bağışı yapılması için kulağına bir şeyler geldiğini ancak bu bağışı yapmadığını ifade etti. Balıkçı, şirkette sohbet adı altında toplantılar yapıldığını da duyduğunu, bu toplantılara katılması için davet almadığını ve kendi isteğiyle de katılmadığını belirtti.

Duruşmada daha sonra Aydınlı Grup'un Rusya'daki şirketinin finans müdürü Mustafa Şahin tanık olarak dinlenildi. Tanık Şahin, 2016 yılında FETÖ iltisakı nedeniyle kapatıldığını belirttiği Rusya'daki Rus-Türk İşadamları Derneği'ne, bu tarihten önce Ahmet Sait Kavurmacı'nın talimatıyla şirket kaynaklarından aylık 2 bin 500- 3 bin dolar yardım yaptıklarını söyledi. Şahin, 2014 yılı mayıs ayında St. Petersburg'da yapılan "Türkçe Olimpiyatları'na" da yardımda bulunduklarını ifade etti.

Tanık Seyit Dağ da Aydınlı Grup'ta 1992 yılından beri borç yönetim uzmanı olarak çalıştığını, şirkete kayyım atanmadan önce aynı birimde 8 kişi görev yaptıklarını anlattı. Dağ, şirket çalışanlarından İsa Taş'ın Büyükçekmece Güzelce'deki yazlığında finans birimi olarak haftada veya 15 günde bir mangal yaptıklarını belirterek, "2014'ün yaz aylarından birinde yine mangal için toplanmıştık. Mangalda kitap, Zaman gazetesi, dekont, muhtelif dergiler yakıldığını gördüm. Yakanlardan biri de İsa Taş'dı." dedi. Yakma talimatını şirket çalışanlarından "Zeyrullah" adlı kişinin verdiğini ifade eden Dağ, bu kişinin müdürlerden habersiz bir şey yapmaya yetkili olmadığını, herkesin Ahmet Sait Kavurmacı'ya bağlı olduğunu dile getirdi. Tanık Dağ, 2015'de bazı mailleri bulamadığını, durumu finans müdürüne sorunca, 'silindi' yanıtını aldığını belirterek, "Şirkette himmet, kurban, burs için para toplanırdı. Bunlar hep Ahmet Sait Kavurmacı'nın bilgisi dahilinde yapılırdı. Ayrıca tedarikçi firmalara mail atılır burs talebinde bulunulurdu. Olumlu-olumsuz geri dönenler olurdu. Bu paraların tahsilatları konusunda satın almacı arkadaşlar ilgilenirdi. Sonra tahsilatları bana getirirlerdi. Dosyayı oluştururdum. Genelde çek verirlerdi. Çekler hiç şirketin hesaplarına girmeden Merve Eğitim Vakfı'na aktarılırdı. Şirketin ticari işleyişiyle ilgisi yoktu." dedi.

Merve Eğitim Vakfı'na yardım

Şirketin mescidinde bazı akşamlar sohbetler yapıldığını, kadınların sohbetinin ise cuma günleri olduğunu, kendisinin hiçbir sohbete katılmadığını kaydeden tanık Dağ, Mahkeme Başkanının 17-25 Aralık'tan sonra şirketin FETÖ'ye karşı duruşunda bir değişim olup olmadığı sorusuna şöyle yanıt verdi: "Ömer Faruk Kavurmacı 17-25'ten sonra bu yapıya tavrını net olarak ortaya koymuştu. Kardeşi Ahmet Sait Kavurmacı ile bu konuda anlaşamıyordu. Hatta Merve Eğitim Vakfı'na senelik toplu ödeme yapılırdı. Ömer Faruk Kavurmacı ise artık bu kuruma yardım yapılmayacağını söylemişti. Bir gün Ahmet Sait Bey'den 2015 yılında yardım çekleri hazırlamam için bana talimat verdi. Sait Bey'in 100 bin liranın üstünde çek imzalama yetkisi yoktu. Bu nedenle ikisinin arasında kalmamak için 8-9 çekten bir tanesini 100 bin liranın üzerinde hazırlayıp Ömer Faruk Bey'e götürdüm. Bana, 'Ben bunlara ödeme yapılmayacak demedim mi' diye kızıp iptal etmemi söyledi. Ters kayıt yaptım. Ahmet Sait Bey gün içinde bana çekleri sordu. 'Bu çekler sizin imza yetkinizi aştığı için Ömer Bey'e götürdüm, imzalamadı' dedim. Çekleri bankaya iade ettim."

Şirketin yıllık 4 milyon ile 6 milyon arasında nakdi yardım bütçesi olduğunu ifade eden tanık Dağ, "Bunun 2 milyon 200 bin lirası Suffa Vakfı'na yapılırdı. Geri kalanların içinde Merve Eğitim Vakfı ve birkaç dernek daha vardı. Ahmet Sait Kavurmacı, Merve Eğitim Vakfı'na 2015'ten sonra kendi bütçesinden yardım yaptı." şeklinde konuştu.

Duruşmaya, 24 Haziran'da tanık beyanlarının alınmasıyla devam edilecek.

24.06.2019 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki salonda yapılan duruşmada, dosyaya gelen evraklar okundu. Mahkeme Başkanı Ömer Yıldırım, sanıkların telefonlarında yapılan inceleme sonuçlarını okudu.

Gelen raporlarda bir kısım sanıkların, telefonlarında suç unsurlarının bulunmadığı, bir kısmında ise Kakao, Bylock gibi programların ve herkul.org ile ilgili olarak log kayıtlarının olduğu belirtildi.

Tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı'nın telefon incelemesinde Kakao programını kullandığı, herkul.org, risali nur, zaman gibi log kayıtlarının bulunduğu bildirildi.

Bir diğer tutuklu sanık Faruk Güllü'nün telefon incelemesinde ise "Estonya'da maklube ziyafeti" yazılarak bir fotoğrafın paylaşıldığı, özgür herkul.org sitesine giriş kayıtlarının olduğu kaydedildi.

Mahkeme Başkanı Ömer Yıldırım, Ömer Faruk Kavurmacı'nın sağlık durumundan dolayı cezaevi şartlarında kalıp kalamayacağına ilişkin Adli Tıp Kurumundan rapor geldiğini, raporda, Kavurmacı'nın cezaevinde kalmasına ilişkin sorun olmadığı, takibinin yapılması gerektiğinin yer aldığını söyledi.

Başkan Yıldırım, bir kamyonette ele geçirilen TUSKON belgeleriyle hazırlanacak raporun ise hazır olmadığını ifade etti.

Cumhuriyet savcısı, cevabı gelmeyen yazıların dönüşlerinin beklenmesini, bazı sanıklar hakkındaki yakalama kararlarının ve tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi.

Bir kısım sanık avukatları da müvekkillerinin tahliyelerini istedi.

Duruşma, yarına ertelendi.

25.06.2019 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Aralarında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, TUSKON Başkanı Rızanur Meral ile genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay, Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 86 sanık arasından duruşmada hazır bulunan sanıkların savunmaları alındı. İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Cezaevi Kampüsü'nün karşısında yer alan duruşma salonunda dün görülen davada 7'si tutuklu 16 sanık ile avukatları hazır bulundu. Duruşmaya Cumhurbaşkanlığı avukatı ile müşteki avukatları da katıldı.

Duruşmada savunma yapan sanık Ömer Faruk Kavurmacı, "Söylediklerimde en ufak yalan beyanım varsa bana ne söyleseniz başım gözüm üstünde yeri vardır. Benim terör örgütü FETÖ ile bir ilişkim olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu örgüte tavır olarak yapabileceğim her şeyi yaptım. FETÖ'nün okullarından çocuklarımı aldım. Mart 2014 seçimlerinde şirketimin önce cephesine Başbakanımızın ve Kadir Topbaş'ın fotoğraflarını astım. FETÖ ile irtibatlı firmalarla ilişkimi kestim. Benim onlarla tek bir paydam olmadı. Banka hesapları, imzalar didik didik incelendi. Sonuç olarak benimle ilgili delil ortaya konmuş değildir. Bugün burada adaletin tecelli edeceğine inanıyorum. 3 yıl süren tutukluluğuma son vereceğinize inanıyorum. Şirketlerim üzerindeki tedbir ve kayyum kararlarının kaldırılmasını talep ediyorum. Kendi hesaplarımın üstünde, babamın hesaplarının üstünde, eşimle ortak hesaplar üzerinde tedbir vardır. Bu mağduriyetimize son vermenizi istiyorum. Tahliyeme karar verilmesini istiyorum" dedi.

35 aydır tutuklu olduğunu belirten sanık Faruk Güllü, "Bende ByLock yok, dolar yok. Bank Asya hesaplarında artış yok. Örgüt liderinin talimatıyla Bank Asya'ya para yatırmadım. Bana en büyük kriz çıkaran banka Bank Asya'dır. Beni çalışamaz hale getirmiştir. 1 Mart 2014'te TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu'na katılmadım. Ev ve iş yeri aramalarında bir kitap bulunmuştu. Bu kitabı avukatım duruşmada sipariş vererek aldı, yasaklı kitap olsa alamazdı. Gizli tanık Demir'in beyanlarının yanlış olduğu, farazi bilgiler olduğu ortaya çıkmıştır" ifadelerini kullandı.

Savunmasına devam eden sanık Güllü, "15 Temmuz'dan sonra gazetelere ilan verdik. Benim örgütle ufak bir ilişkim olsa çıkar giderdim. Benim alnım ak. Biz 180 yıllık, 6 nesildir devam eden bir firmayız. Örgütle bir ilgim yoktur, tahliyemi talep ediyorum" şeklinde konuştu. Mahkeme savunmaların alınmasının ardından ara kararını açıklamak üzere kısa bir ara verdi. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanıklar Tolga Güven, Mustafa Zenginer ve Çetin Tekdemir'in tahliyesine karar verdi. Heyet, FİADER soruşturması kapsamında 25 sanığın dosyalarının ayrılmasına ve bilirkişi raporunun beklenmesine hükmetti.

Duruşma, 7 Ekim'de Silivri'de görülmek üzere ertelendi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, firari sanıklar Fetullah Gülen, Rızanur Meral ve Mustafa Muhammet Günay hakkında, 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve 'Türkiye Cumhuriyeti hükumetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, 'terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlarından ayrı ayrı 15 yıldan 22,5 yıla kadar, 'örgüt suçu kapsamında özel belgede sahtecilik' suçundan da ayrı ayrı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 80 sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan on beşer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. İddianamede MASAK raporları, şüpheli ifadeleri, sorgu tutanakları ile Boran, Demir ve Berat kod adlı gizli tanık anlatımları, TUSKON 5'inci Olağan Genel Kurulu sandık kaydı ile hazirun listeleri, iletişim dinleme tutanakları, tanık Yüksel Yılmaz'ın beyanları, ihbar tutanakları, kayyum olarak atanan TMSF raporları, Bylock raporları Bank Asya hesap dökümleri, Digitürk cevap yazısı, İl Dernekler Müdürlüğünce gönderilen dernek üye kayıt listeleri ve sosyal paylaşım tespitleri kanıt olarak yer alıyor.

Paralel yapı-16 Ağustos (2016) 'İstanbul 86 sanık Tuskon Yapılanması/örgüte finansal destek' davası

(29 Haziran 2019, 13:02)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=14289    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
65.787.973