Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü yapılanması kapsamında firari eski futbolcu Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür için hazırlanan iddianame kabul edildi. Şükür 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.
13.01.2019 17:07 Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü yapılanması kapsamında firari eski futbolcu Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür için hazırlanan iddianame kabul edildi. Şükür 'Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapis cezası ile yargılanacak.
4 Ocak'taki gelişmeye göre, iddianamede, Selmet Şükür'ün adresinde yapılan aramada, FETÖ'nün propaganda ve eleman kazanma amacıyla kullandığı, kayyum atanan Feza Yayınevi'ne ait, örgütün elebaşı Fetullah Gülen'in yazarı olduğu 2 adet 'İnsanlığın İftihar Tablosu Sonsuz Nur 1-2' isimli kitapların ele geçirildiği belirtilerek, sanığın mal varlığına el konulduğu aktarıldı.
Selmet Şükür'ün, kayyum atanan İnelsan şirketiyle birlikte FETÖ'nün parasını akladığına dair Sakarya İl Emniyet Müdürlüğüne ihbarda bulunulduğu anlatılan iddianamede, 'Gizli tanık X1, 'Selmet Şükür'ün, Hakan Şükür adına inşaatlar yaptırdığını biliyorum. Örnek vermek gerekirse Hakan Şükür Konaklarını babası, oğlu adına yaptırıp satmıştır. Selmet Şükür'ün halen inşaat yapım işlerine devam ettiğini biliyorum.' şeklinde beyanda bulunmuştur. Buna göre şüphelinin firari Hakan Şükür'ün finans işlerini takip ettiği anlaşılmıştır.' denildi.
'FETÖ şüphelileriyle aynı tarihte yurt dışı giriş çıkış kaydı var'
İddianamede, Selmet Şükür'ün yurt dışı kayıtları incelendiğinde, haklarında 'silahlı terör örgütü' üyeliğinden soruşturma yürütülenlerle aynı tarihte giriş çıkış yaptığının tespit edildiği bildirilerek, sanığın bu eylemini, örgütsel faaliyet kapsamında gerçekleştirildiğinin değerlendirildiği kaydedildi.
Sanık hakkındaki MASAK raporuna göre, Hakan Şükür ile arasında 227 bin 371 lira para trafiğinin bulunduğu aktarılan iddianamede, ayrıca TMSF'ye devredilen ve örgütsel faaliyet kapsamında önemli bir konumda olduğu değerlendirilen bir şirket ile 3 Kasım 2015'te 185 bin, 6 Kasım 2015'te 123 bin 500 lira para trafiğinin belirlendiği ifade edildi.
İddianamede, sanık hakkındaki HTS raporunda, haklarında soruşturma yürütülen birçok kişi ile telefon trafiğinin de saptandığı belirtilerek, örgütün Sakarya yapılanmasında önemli konumda bulunan Remzi Çinemre ve firari Hakan Alaçam ile de telefon görüşmelerinin tespit edildiği anlatıldı.
İddianamede, ele geçirilen örgüt elebaşına ait kitaplar, gizli tanık beyanı, MASAK raporu, yurt dışı giriş çıkış ile HTS kayıtları, KHK kapsamında kapatılmasına karar verilen şirkette alacaklı olduğu senetlerin tespiti gibi deliller dikkate alındığında, sanığın hiyerarşik yapıya uygun olarak davrandığı ve örgütle organik bağlantı içerisinde bulunduğu kaydedildi.
Selmet Şükür'ün 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 aydan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenen iddianamede, sanığın savcılıktaki ifadesinde üzerine atılı suçlamaları kabul etmediği belirtildi.
Sanık Şükür'ün yargılanmasına 5 Şubat'ta başlanacak.
05.02.2019 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında hakkında dava açılan firari eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür, hakim karşısına çıktı.
5 Şubat'ta Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Selmet Şükür ile avukatları ve yakınları katıldı.
Duruşmada, kimlik tespitinin yapılması ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamenin özetinin okunmasının ardından Şükür'ün savunmasına geçildi.
Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, FETÖ üyesi olmadığını savunan Şükür, "Nasıl böyle bir işin içine düştüm gece-gündüz düşünüyorum. Bir inşaat yaptım, kendim yaptırdım. Hakan Şükür bana yaptırmamıştır, bu şekilde inşaat işlerini takip etmiyorum. İnelsan ile herhangi bir iş yapmadım, kimseyi tanımıyorum. Sadece bir inşaat yaptım, ikinci inşaata başladım fakat soruşturma nedeniyle bitmedi. Hakan Şükür'ün menajerliğini yaptım ve birçok transfer gerçekleştirdim, 50 yıl esnaflık yaptım, gelir kaynağım budur. Bana gönderildiği söylenen para; kardeşim ev yapmıştı, Hakan da ev almıştı, parayı bana gönderdi. Ben de parayı ödeyerek tapuyu Hakan adına aldım. Söz konusu para bu taşınmaza aittir." ifadelerini kullandı.
Şükür, FETÖ mensubu kimseye para vermediğini, kendisinden para istenemeyeceğini iddia ederek, "FETÖ'cü tanıdığım bir kişi yoktur. Suçlamaları kabul etmiyorum, suçsuzum, beraatimi talep ediyorum." dedi.
Söz alan sanık avukatları da suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, sanığın mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasını istedi.
Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, tanıkların dinlenilmesini, sanığın yurt dışı giriş-çıkış kayıtlarının istenmesini ve dosyadaki eksik hususların tamamlanmasını talep etti.
Sanığın kardeşi E.Ş'nin tanık olarak dinlenilmesine, yurt dışı giriş-çıkış kayıtlarının İl Emniyet Müdürlüğü Pasaport Şube Müdürlüğü'nden istenmesine hükmeden mahkeme, Selmet Şükür'ün mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılması talebini reddederek bu istemin incelemeye alınmasına karar verdi.
Duruşma, 16 Nisan'a ertelendi.
16.04.2019 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında hakkında dava açılan eski futbolcu ve milletvekili firari Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür'ün yargılanmasına devam edildi.
Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Selmet Şükür ile avukatları ve yakınları katıldı.
Duruşmada, celse arasında gelen evrak ve delillerin dosyaya konulmasının ardından sanık avukatlarının önerdiği tanıklar dinlenildi.
Tanık olarak dinlenilen Selmet Şükür'ün kardeşi, ağabeyinin ticari faaliyetlerini kendi parasıyla yaptığını, Hakan Şükür'ün babasına herhangi bir para göndermediğini anlatarak, ağabeyinin örgüte yardımda bulunmadığını savundu.
Tanık İ.Y. Selmet Şükür'ün yanında 40 yıl çalıştığını, Hakan Şükür'ün babasına bir lira dahi göndermediğini iddia ederek, zaman zaman Hakan Şükür'ün Sakarya'daki kiracılarından kiralarını toplayıp Şükür'e ilettiğini kaydetti.
İ.Y, Selmet Şükür'ün sadece 2014'te ablasının cenazesi için Almanya'ya gittiğini, o yıl alınan 10 yıllık ABD vizesi olmasına rağmen bir kez bile bu ülkeye gitmediğini anlattı.
Söz verilen sanık Selmet Şükür, önceki beyanlarını tekrarladığını ve bu aşamada bir diyeceğinin olmadığını söyledi.
Sanık avukatları, Selmet Şükür'ün yürüttüğü inşaat faaliyetleri üzerindeki tedbir kararının kaldırılmasını ve sanığın sağlık nedenleriyle duruşmalardan vareste edilmesini talep etti.
Talebi değerlendiren mahkeme heyeti, sanık Şükür'ün sağlık nedenleriyle duruşmalardan vareste olmasına karar verirken, sanığın ticari faaliyetleri üzerindeki tedbir kararının değerlendirilmesi için inşaat firmasının ortaklık yapısının incelenmesine sonraki duruşmada karar verilmesine hükmetti.
Gizli tanık X1'in tarafların bilgisinin olmadığı bir tarihte mahkemece dinlenilmesine karar veren mahkeme heyeti, ayrıca firari Hakan Şükür'ün şirketteki hisseleri üzerinde tedbir olup olmadığının öğrenilmesi için Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı ile Sakarya Defterdarlığına müzekkere yazılmasını kararlaştırdı. Duruşma, 4 Temmuz'a ertelendi.
04.07.2019 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davada eski futbolcu ve milletvekili firari Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür'ün "silahlı terör örgütü üyeliği"nden yargılanmasına devam edildi.
Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuksuz sanık Selmet Şükür ile avukatları ve yakınları katıldı.
Duruşmada, celse arasında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı, Sakarya Defterdarlığı ve Serdivan Belediyesinden gelen evrak ile gizli tanığın dinlenilemediği zapta geçirildi.
Söz verilen sanık Şükür, önceki savunmalarını yinelediğini belirterek, mahkemenin bir an önce yargılamayı bitirmesi talebinde bulundu.
Sanık avukatları da mal varlığı üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını ve gizli tanığın duruşmada dinlenilmesini talep etti.
Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, gizli tanığın dinlenilmesini istedi.
Gizli tanığın duruşmada dinlenilmesi talebinin reddine, daha sonra mahkemece dinlenilmesine, sanık avukatının sorularının gizli tanığa sorulmasına ve sanık Şükür'ün banka mevduatları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.
22.10.2019 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür'ün Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden yargılanmasına devam edildi.
Duruşmada, mahkemeye gelen bazı belgeler kayda geçirildi. Cumhuriyet savcısı, gizli tanığın dinlenmesini istedi.
Sanık Şükür, önceki ifadelerini tekrar ettiğini belirtti. Sanık avukatları da müvekkillerinin beraatini ve mal varlığı üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını talep etti.
Gizli tanığın dinlenmesine, sanık avukatının dosyaya sunduğu soruların gizli tanığa sorulmasına ve sanık Şükür'ün mal varlığı üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 24 Aralık'a erteledi.
ŞÜKÜR'ÜN MAL VARLIĞINA YENİDEN TEDBİR
Eski futbolcu ve milletvekili firari Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür'ün FETÖ üyeliğinden yargılandığı dava kapsamında mahkeme tarafından kaldırılan mal varlığı üzerindeki tedbir kararı itiraz sonucu yeniden konuldu. Baba Şükür'ün taşınmazlarla birlikte il genelinde yaklaşık 300 milyon liralık mal varlığı olduğu ifade ediliyor.
9 Kasım 2019'daki gelişmeye göre, Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, 22 Ekim günü görülen duruşmada tutuksuz sanık Selmet Şükür'ün avukatları, müvekkillerinin beraatini ve mal varlığı üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını talep etti. Gizli tanığın dinlenmesine, sanık avukatının dosyaya sunduğu soruların gizli tanığa sorulmasına ve sanık Şükür'ün mal varlığı üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 24 Aralık tarihine erteledi. Karara Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti.
300 milyon TL'lik mal varlığı
İtirazı inceleyen 4. Ağır Ceza Mahkemesi baba Selmet Şükür'ün mal varlığı üzerindeki tedbir kararının yeniden konulmasına karar verdi. Mahkemenin kararı tapu müdürlükleri, icra dairesine ve bankalara gönderildi. Baba Şükür'ün taşınmazlarla birlikte il genelinde yaklaşık 300 milyon liralık mal varlığı olduğu ifade ediliyor.
Baba Şükür 2016'da tahliye edilmişti
FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında 12 Ağustos 2016'da gözaltına alınan Selmet Şükür tutuklanmış, 25 Kasım 2016'da sağlık sorunları nedeniyle ev hapsi uygulanması ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye edilmişti.
24.12.2019 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
FETÖ kapsamında aranan eski futbolcu Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür'ün davasına devam edildi.
Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Selmet Şükür katılmazken avukatları hazır bulundu.
Celse arasında gizli tanığın tanıklıktan çıkarılmasıyla diğer gelen belgeler okunup zapta geçirildi.
Söz alan sanık avukatları, zapta "okundu" olarak geçen belgeleri göremediklerini, gizli tanığın 4 celsedir bulunamadığını ifade ederek, sanığın mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılmasını ve mahkeme dosyasına gelen belgelerin UYAP'a işlenmesini istedi.
Görüşünü açıklayan duruşma savcısı, dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasını istedi.
Gizli tanığın dinlenilmesi kararından vazgeçilmesine, sanığın mal varlığı üzerindeki tedbirin kaldırılması talebinin reddine, dosyaya gelen evrakların UYAP'a işlenmesine, İstanbul Başsavcılığından sanığın şirketi ortaklarından Hakan Şükür'ün mal varlığına tedbir konulup konulmadığı ile soruşturmanın akıbetinin sorulmasına hükmeden mahkeme heyeti, duruşmayı 2 Nisan'a erteledi.
SÜREÇ
Sakarya'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında firari eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür'ün babası Selmet Şükür, 12 Ağustos 2016'da gözaltına alınmış, ertesi gün çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanmıştı. Selmet Şükür, 25 Kasım 2016'da sağlık sorunları nedeniyle ev hapsi uygulanması ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliye edilmişti.
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Şükür hakkında, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
Selmet Şükür'ün, kayyum atanan İnelsan şirketiyle FETÖ'nün parasını akladığına dair Sakarya Emniyet Müdürlüğüne ihbarda bulunulduğu anlatılan iddianamede, "Gizli tanık X1, 'Selmet Şükür'ün, Hakan Şükür adına inşaatlar yaptırdığını biliyorum. Örnek vermek gerekirse Hakan Şükür Konaklarını babası, oğlu adına yaptırıp satmıştır. Selmet Şükür'ün halen inşaat yapım işlerine devam ettiğini biliyorum.' şeklinde beyanda bulunmuştur. Buna göre şüphelinin firari Hakan Şükür'ün finans işlerini takip ettiği anlaşılmıştır." ifadelerine yer veriliyor.
İddianamede, sanık hakkındaki HTS raporunda, haklarında soruşturma yürütülen birçok kişi ile telefon trafiğinin de saptandığı belirtilerek, örgütün Sakarya yapılanmasında önemli konumda bulunan Remzi Çinemre ve firari Hakan Alaçam ile de telefon görüşmelerinin tespit edildiği kaydediliyor.
(13 Ocak 2019, 17:07), son güncel.: (24 Aralık 2019)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: