Tam
EskidenYeniye
 

Darbede Havalimanı İşgali davası

İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'nın işgal girişiminde bulunulması ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 77'si tutuklu 159 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

05.08.2018 12:01 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'nın işgal girişiminde bulunulması ve burada çıkan olaylarda 2 kişinin şehit edilmesine ilişkin 77'si tutuklu 159 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

30.07.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'deki Alibey Spor Salonu'nda yapılan duruşmaya, 77'si tutuklu 137 sanık ve avukatları katıldı.

TBMM ve Milli Savunma Bakanlığı müdafileri ile şehit yakınları ve müştekiler de salonda hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Abdullah Özer'in Yargıtay'a üyesi olmasının ardından oturuma Oktay Güney başkanlık etti.

Duruşma, müşteki ve tanık ifadelerinin alınmasıyla sürdü.

Duruşmada, darbe girişimi gecesi Atatürk Havalimanı'nda tankın önüne yatarak akıllara kazınan Metin Doğan, 'müşteki' sıfatıyla ifade verdi

Müşteki Doğan, evindeki televizyonda olayları gördüğünü ve kendisine en yakın yer olan havalimanına gittiğini anlattı.

Havalimanına gitme nedenini 'insanları sokağa dökmek' şeklinde açıklayan Doğan, şöyle devam etti:

'Fitili ateşleyeyim, dedim. Oraya gittiğimde de eylemim yaklaşık 5-10 dakika sürdü. Kendimi ezdirmek için bayağı çaba harcadım. Tank durunca da kalktım. Kalktığımda da tankın üzerinde 3 asker vardı. En üstteki, uçaksavarla bana nişan almış, bağırıyordu, 'Ateş edeceğim.' diye. Ben de askerde uçaksavar kullanıyordum. Anladığım en iyi silah oydu. O kadar yakın mesafede savurdukları zaman, kan dolu balon gibi patlıyorsunuz. Ne kadar vahşi ölürsem o kadar çok etki gösterir düşüncesiyle o 'Askerim ateş edeceğim.' dedikçe 'Ateş etmezsen senin ta...' diye küfürler ettim. Tank ikinci kez hızlı bir şekilde hareket edince sol paletin altına yattım. Ama ikinci yatışım çok daha korkunçtu. Tank hızlı şekilde bir geldi ben durduğunu anlamadım. Palet omzuma, kulağıma değdi, sonra bir baktım beşik gibi sallanmaya başladı. Orada da ölmeyince tekrar kalktım ve bir baktım 10-12 kişi tankın etrafını sarmıştı. Artık insanlar eyleme tepkisini göstermeye geçmişti, böylece amacıma ulaşmıştım. Bir tek tankı kullanan askerden şikayetçi değilim. Davaya katılmak istiyorum.'

Duruşma arasında, vatandaşlar ile emniyet ve jandarma görevlilerinden yoğun ilgi gören Doğan, AA muhabirinin, 'Sanıklarla 2 yıl sonra karşı karşıyasınız. Neler hissettiniz?' sorusuna şu karşılığı verdi:

'Yüzlerine bakıyorum. Mesele ben 15 yıl önce bir yanlış anlamadan dolayı nezarethaneye konuldum. Suçsuz yere konulduğum için çıldırmıştım, delirmiştim, duvarları yumruklamıştım, her yerimi parçalamıştım. Benim suçum basit bir suçtu, bunlar vatan hainliği ile suçlanıyorlar. İki yılı aşkındır cezaevindeler. Eğer suçsuzlarsa, yemek yememeleri, kendilerine bakmamaları, hayatlarının kaymış olması lazım. Hepsinin çok mutlu olduğunu, gülerek konuştuklarını görüyorum. Çok güzel saç tıraşı olmuşlar, çok bakımlılar. Suçsuz bir insanın psikolojisinin böyle olmaz zaten. Bana uçaksavarla nişan alan kişiden ve tank komutanı varmış, onlardan şikayetçi oldum. Tankı kullanan askerden şikayetçi olmadım. Görmediği, kör bir noktaya yatmıştım. Görmemiş olduğu bir noktada durmuş olduğu için şikayetçi olmadım.'

'3 yaşındaki çocuk bile darbe girişimi olduğunu anlayabildi'

Duruşmada daha sonra darbe girişiminde havalimanında şehit düşen 16 yaşındaki Mahir Ayabak'ın babası müşteki Zahir Ayabak'ın ifadesine geçildi.

Baba Ayabak, bütün sanıklardan davacı olduğunu söyledi. Ayabak, 3 yaşındaki çocuğun bile 15 Temmuz'da darbe girişimi olduğunu anlayabildiğini belirterek, 'Benim 16 yaşındaki oğlum şehit oldu. Bu sanıklar ülkeyi lekelemek için uğraşıyorlar. En ağır cezayı alsınlar. O gece 01.30-02.00'ye kadar oğlumla telefonda konuşuyordum. Arkada ateş sesi vardı. 'Oğlum havaya mı ateş ediyorlar?' diye sordum. 'Yok baba üstümüze ateş ediyorlar.' dedi. Şu anda bu sanıklar tertemiz giyiniyor, yemeklerini yiyerek su içiyorlar. Niye ülkemize böyle hainlik yapıyorlar? Benim oğlum toprak altında.' ifadelerini kullandı.

Duruşma, müşteki ve tanık ifadelerinin alınmasıyla sürdü.

Duruşmaya, diğer müşteki ve tanık ifadeleriyle devam edilmek üzere yarına kadar ara verildi.

31.07.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'deki Alibey Spor Salonu'nda yapılan duruşmada, havalimanı çalışanları ve polisler tanık olarak dinlenildi.

Duruşmaya SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) yöntemiyle bağlanan Türk Hava Yolları (THY) uçak teknisyeni tanık Sezai Sarı, daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri'nde subay olarak görev yaparken FETÖ'cülerin baskısıyla ordudan atıldığını söyledi.

Daha sonra THY'de işe başladığını anlatan Sarı, 'O gece vardiyaya gittiğimde kartımı giriş kapısına bastım. Bir hareketlilik olduğunu anladım. Ordudan atıldığımdan beri bu grubun yaptıklarını takip ediyordum.' dedi.

Sarı, havalimanındaki hangarın karşı tarafında uçak park yerleri olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Başbakanlık uçağını hazırlamam gerekiyordu. Bunun için uçakların olduğu yere gitmiştim. Sol taraftan birkaç insanın bize doğru geldiğini gördüm. Bu sırada havaya doğru atış sesi duydum ama sıkanları görmedim. Daha kalabalık insan grubu gelmeye başladı. İnsanlar birilerini kovalıyorlardı. Tekrar atış sesi geldi. Bu kez insanların üzerine ateş edilmişti. İnsanlara doğru koşmaya başladım. İnsanlara, askerlere doğru gitmemelerini söyleyecektim. Çünkü askerlerde G3 silahı vardı, bu silahın etkilerini bilirim ama insanların üzerinde ne atışlardan koruyucu bir şey ne de karşılık verebilecek silahları vardı. Ben koştuğum sırada bir kez daha atış yapıldı. Yerde iki vatandaşın vurulduğunu gördüm. Bagaj araçlarına yaralıları yükleyip acil bir şekilde revire gönderdik. Sonrasında insanları ikna etmeye çalıştım. Amacım insanları silahlardan uzaklaştırmaktı. Onlar Cumhurbaşkanını korumak için gelmişlerdi ama Cumhurbaşkanı, Devlet Konukevi'ne geçecekti. Bu yüzden onları konukevinin o tarafa götürmeye çalıştım.'

İkna etmeye çalıştığı insanların bazılarının kendisine tepki gösterdiğini ifade eden Sarı, 'Bana 'Sen FETÖ'cü müsün? Niye bizi buradan götürmeye çalışıyorsun?' diye bağıranlar vardı. Onlara FETÖ mağduru olduğumu da anlatmaya çalıştım.' diye konuştu.

'Askerleri teslim olmaya ikna etmeye çalıştım'

Tanık komiser yardımcısı Ali Yıldırım da olay gecesi eşiyle alışverişte olduğunu, haber alınca da hemen görev yeri olan havalimanına gittiğini aktardı.

Havalimanına gittiğinde, askerlerin ana yol tarafında olduğu bilgisini aldığını belirten Yıldırım, şöyle devam etti:

'Sivil gitmiştim. Karşıma 15 tane asker ve bir ZPT aracı çıktı. Binaya girince sivil olduğum için kimliğimi sorguladılar. İçeride, rütbelinin kim olduğunu sordum. Bir albaya yönlendirdiler. Ona, kışlalarına dönmelerini söyledim. Başta beni kale almadı. Bir anons üzerine şubenin önüne gittim. Bu sırada ateş edildiğini duydum. Tekrar o albayın yanına gittim. 'Bir daha ateş ederseniz, biz de size karşılık vereceğiz.' dedim. Vatandaşları etrafta halka yaptım. Oradan çıktılar. Cumhurbaşkanının uçağının geleceği şeklinde bir anons geldi. Vatandaşları alıp kulenin önüne gittim. Kapı kapalıydı, kırıp binaya girdim. Sistemin olduğu odaya yöneldim. Kapı kapalıydı ama içeride askerlerin olduğunu biliyordum. Onları teslim olmaları yönünde ikna etmeye çalıştım. Kalkışmayı başlatanların ve bu yönde emir verenlerin tutuklandığını anlattım. Benim sivil biri olduğumu düşünüyorlardı. Kapının altından polis kimliğimi gösterdim.'

Sistem odasındaki askerlerin çıkmadığını dile getiren tanık Yıldırım, 'Özel harekat polisleri de kapıya geldi. Operasyon yapmaya karar verdik. O esnada içeriden bir ateş sesi geldi. Bir süre sonra bir uzman çavuş teslim oldu. Onu ele geçirince, diğer arkadaşlarını da ikna etmesini söyledim. Sonrasında üst kata çıktım. Bir binbaşı ve 2 askeri öğrencinin de aralarında olduğu 4 kişilik bir grupla karşılaştım. O binbaşı bana silah doğrulttu. Sonrasında onları da teslim aldık. O binbaşı silah doğrultmasaydı daha çabuk çözebilirdik. Teslim aldıktan sonra, halk bunlara saldırmasın diye tişört ayarlayıp giydirdik. En sonda da Şenlikköy karakoluna teslim ettik.' ifadelerini kullandı.

Yıldırım, gördüğü rütbelileri hatırlayıp hatırlamadığının sorulması üzerine, rütbeli askerlerden sanıklar Yusuf Yenihayat, Mustafa Kol ve Ömer Korkut ile bazı askerleri teşhis etti.

Duruşma, tanık beyanlarına devam edilmek üzere yarına ertelendi.

01.08.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'deki Alibey Spor Salonu'ndaki duruşmada, tanık ifadeleri alındı.

Olay tarihinde havalimanında yolcu hizmetlerinde çalışan tanık Abdullah Yavuz, Trabzon'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile duruşma salonuna bağlanarak ifade verdi.

Tanık Yavuz, 15 Temmuz gecesi 21.30 sıralarında havalimanındaki vardiyasına gittiğini, yarım saat sonra da apron kapısına askerlerin geldiğini anlattı. Askerlerin yanında 2 polis memuru olduğunu, bu polisleri tanımadığını belirten Yavuz, 'Askerler, polislere kuleye gitmek istediklerini söylediler. Bir kısmı bizim olduğumuz bölümde kaldı, bir kısmı ise kuleye gitti. Kuleye gidenlerin içinde bir de albay vardı. Askerler yolcuları belli bir bölümde toplamamı istediler. Birkaç saat sonra özel harekat polisleri ile halk geldi. Onları kuleye yönlendirdik. Benim olduğum yerde bir uzman çavuş vardı. Ona neler olduğunu sorduğumda, bir bilgileri olmadığını söyledi. Salondaki televizyon açıktı, TRT'deki spiker darbe bildirisini okuyordu. Askerler bunu görmüş olabilir ama bir şey söylemediler. Zaten fazla konuşmuyorlardı. Benim olduğum yere gelenlerin içinde er göremedim, hemen hemen hepsi uzmandı.' diye konuştu.

'İkna etmek için askerlerle görüştük'

SEGBİS yöntemiyle beyanda bulunan tanık Mehmet Aziz Gökçe de o dönemde havalimanında emniyet amiri olarak çalıştığını aktardı.

Haber merkezinden bilgilendirilmesi üzerine evinden çıkarak limana gittiğini söyleyen Gökçe, 'Aracımla yola çıktım. Basın Ekspres Yolu'nda 2 tane tank türü araç gördüm. Halkalı lojmanlarından, birlikte görev yaptığım komiseri de alarak limana gittim. Havalimanının normalde giriş yaptığım kapısının kapalı olduğunu gördüm. Aracı VIP yolundaki otoparka koyduk. Limandaki emniyet şube müdürlüğüne gittik. Oradaki arkadaşlarla bir değerlendirme yaptık. Şube müdür yardımcısıyla birlikte yaya olarak nizamiye denilen yere gittik. Askeri araçların orada olduğunu gördük. Bir araç girişten 100 metre kadar içerideyken, diğer araçlar dış taraftaydı. İkna etmek için askerlerle görüştük. O sırada halk geldi. Halkı nizamiyeye yığmaya çalıştık. Orada beklerken, kulenin işgal edildiği bilgisi geldi.' ifadelerini kullandı.

Bilgiyi aldıktan sonra kuleye gittiklerini belirten tanık Gökçe, şöyle devam etti:

'Kule binasının kapısı kapalıydı. Kapıyı açmaları için içeri seslendik. Sanırım bir er vardı, kapının arkasında. Bize, kapının açılması için komutanının gelmesi gerektiğini söyledi. O esnada pasaport şubenin de 50-60 kadar askerle işgal edildiği bilgisi geldi. Bu kez oraya gittim. Kapıda askerleri gördüm. Bir askere, komutanlarının kim olduğunu sordum. Söylediği kişinin yanına gittim. Kendisine durumu anlatarak, askerlerini toplayıp gitmesini, yaptıklarının yanlış olduğunu anlattım. Bu kişinin yarbay rütbesinde biri olduğunu zannediyorum. Kendilerine talimat geldiğini, görevini yapacağını, gitmeyeceğini söyledi. Aramızda sert bir münakaşa geçti. Beni dinlemediler. Koridora doğru ilerledikleri sırada kapıyı açtırıp halkı içeri aldırdım. Halkın baskısıyla askerler içeride sıkıştılar. Sonrasında askerleri dar bir koridora aldık. İkna çalışmaları sonucu çözülmeler başladı. Büyük çoğunluğunun silahlarını aldık. En son rütbeli olduklarını düşündüğüm iki kişi kaldı. Bunlar, talimat gelmeden silahlarını vermeyeceklerini söylediler. Cumhurbaşkanının uçağı geleceği için Devlet Konukevi'ne geçtim. Oradayken, 2 rütbelinin silahlarını hala vermedikleri bilgisi geldi. Özel harekat polislerine durumu bildirdim. Ben konukevinde kaldım, özel harekat polisleri o 2 rütbelinin durumunu halletti. Bizim görevimiz havalimanını askerlerden temizlemekti.'

'Herkesin bir kod adı vardı'

Tanık Murat Ayan da SEGBİS yöntemiyle duruşmaya bağlanıp tanık olarak verdiği ifadede tutuklu sanıklardan Mehmet Duman'ı tanıdığını dile getirdi.

Bolu'da okurken, Mehmet Duman ile 2005-2010 yılları arasında birkaç kez 'cemaat' olarak bilinen örgüt evlerinde düzenlenen yemek organizasyonunda bir araya geldiklerini söyleyen Ayan, 'Bolu'dan sonra İzmir'de sözleşmeli subaylık eğitimi alıyordum. Mahrem imam telefon aracılığıyla bana ulaştı. Karşıyaka'da bir eve gitmemi söyledi. Bu eve gittiğimde de Mehmet Duman ve Enes adlı kişiyle karşılaştım. Yemek yendikten sonra 1 saat kadar sohbet oldu ve ayrıldık. Bu evlerde namaz kılınır, yemek yenirdi. Okul döneminde himmet ya da kurban bağışı gibi şeyler istenmezdi ama işe başlayınca birkaç kez verdim.' diye konuştu.

Ayan, Mehmet Duman'ın avukatının 'Daha önce müvekkil hakkında ifade verdiniz mi?' sorusu üzerine, geçen ay ifade verdiğini söyledi. Ayan, avukatın 'Soruşturma ve dava sürecinden 2 yıl geçti. Bu zamana kadar neden ifade vermediniz?' sorusuna ise 'Korktum' diye yanıt verdi. Sanık Mehmet Duman da söz alarak, çok şaşırdığını ve ömrü boyunca Karşıyaka'ya gitmediğini iddia ederek, tanık hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Tanık eski üsteğmen Hüseyin Alfidan ise tutuklu sanık Harun Oduncu'nun devresi olduğunu anlattı. Ankara'da eğitim görürken, hafta sonraları Oduncu ile FETÖ tarafından tutulan bir eve gidip geldiklerini ifade eden Alfidan, 'Normalde kursiyerlerin eğitim gördüğü yerde kaldığımız bir yer vardı. İnancımız gereği yapmamız gereken şeyleri yapmak, namaz kılmak ve kitap okumak için o eve gidiyorduk. Aslında Harun ve bir arkadaşlarıyla birlikte ev tutacaktık ama benim maddi durumum el vermiyordu. Ev kimin üstüne tutulmuştu bilmiyorum. Eve gittiğimizde 'abi' diye hitap ettiğimiz kişiler de gelirdi. Bu evde hafta sonları kalırdık, risaleler okur, namaz kılardık. Fetullah Gülen'in de kitapları vardı ama ben onun kitaplarının bir tanesini bile bitirmemişimdir.' dedi.

Tanık Alfidan, sanık avukatlarının 'Kod adınız var mıydı?' sorusuna, 'Kod adım Hasan'dı. Herkesin bir kod adı vardı.' diye yanıt verdi. Alfidan, 'Harun Oduncu'nun kod adı var mıydı?' şeklindeki soruyu ise 'Bilmiyorum' diye cevapladı.

Gelmeyen tanıklar hakkında zorla getirme talebi

Tanık beyanlarının ardından, mahkeme başkanı, 15 Temmuz gecesi Atatürk Havalimanı'ndaki görüntülerin incelenmesi işleminin henüz bitmediğini, beklenen bazı raporların dönüşünün yapılmadığını ve bazı sanıklarda ele geçirilen dijital materyallere ilgili raporun mahkemeye ulaştığını belirtti.

Tanık anlatımları ve gelen raporlara karşı görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, duruşmaya katılmayan tanıklar hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına ve tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini istedi.

Duruşmada söz verilen tutuklu sanıklar, aleyhlerine olan tanık beyanlarını kabul etmediklerini söyleyerek, tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı yarına erteledi.

02.08.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'deki Alibey Spor Salonu'nda yapılan duruşmaya, 77'si tutuklu 147 sanık ve avukatları katıldı.

TBMM, Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı müdafileri ile şehit yakınları ve müştekiler de salonda hazır bulundu.

Duruşma, dinlenen müşteki ve tanıkların ifadelerine karşı, sanıkların savunmalarının alınmasıyla sürdü.

Sanıklar, aleyhlerine olan beyanları kabul etmediklerini söyleyerek, tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Duruşmada söz alan sanık avukatları da müvekkilleri hakkındaki adli kontrol ile mal varlıkları üzerindeki tedbirlerin kaldırılmasını, dijital incelemesi tamamlanan cihazların iadesini ve tutuklu sanıkların tahliyesini talep etti.

Duruşma yarın, avukatların beyanlarının alınmasıyla sürecek.

03.08.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri'deki Alibey Spor Salonu'ndaki duruşmaya, 77'si tutuklu 151 sanık ve avukatları katıldı.

TBMM, Cumhurbaşkanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı müdafileri ile şehit yakınları ve müştekiler de salonda hazır bulundu.

Duruşma, taraf avukatlarının tanık ifadelerine karşı beyanda bulunmasıyla sürdü.

Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bir kısım sanık savunmalarının beyanlarının birbiriyle çeliştiğini, birinin diğerinin 'darbeye teşebbüsten' haberi olduğu şeklinde ifadeler kullandığını belirtti.

Müşteki ve tanık beyanlarının da sanık savunmalarıyla çeliştiğini ifade eden mahkeme heyeti, havalimanındaki eylemlere ilişkin görüntülerin bilirkişi raporunun henüz tamamlanmadığını kaydetti.

Mahkeme, bu gerekçelerle beraber dosyadaki kamera görüntüleri, dijital materyal incelemeleri, mevcut delil durumu ile istenilen cezaların alt ve üst sınırını dikkate alarak tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verdi.

Darbe girişiminde Atatürk Havalimanı'ndaki eylemlere ilişkin ham görüntülerin haber ajanslarından ve havalimanı yönetiminden temin edilerek dosyaya gönderilmesi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne yazılan müzekkerenin akıbetinin sorulmasına hükmeden heyet, bu görüntülerin bilirkişiye gönderilerek görüntülü rapor düzenlenmesini karara bağladı.

Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen bir kısım tanıklar hakkında zorla getirme kararı çıkarılmasına, bir kısım tanıkların ise ifadesinin alınması için yazılan talimat dönüşlerinin beklenmesin karar vererek, duruşmayı 8 Ekim'e erteledi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan 708 sayfalık iddianamede, şehitler Mahir Ayabak ve Zekeriya Bitmez 'maktul', 46 kişi 'mağdur' ve 129 kişi 'müşteki' sıfatıyla yer alırken, suçtan zarar görenler arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 65. Hükümet ve TBMM bulunuyor.

Tüm sanıkların 'Anayasa'yı ihlal', 'TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 'örgüte üye olma' suçundan da 15'er yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, bazı sanıklar hakkında 'kasten öldürme', 'öldürmeye teşebbüs etme', 'kamu kurumu faaliyetini cebir veya tehdit kullanarak engellemek', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'hava ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma', 'konut dokunulmazlığı ihlali', 'silahla tehdit', 'kasten yaralama', 'mala zarar verme' suçlarından 15 yıl ila 1 kez ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları talep ediliyor.

'Hava sahasının kontrol altına alınması istendi'

İddianamede, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında darbeci askerler tarafından İstanbul'da uluslararası uçuşlara açık bulunan Sabiha Gökçen ve Atatürk havalimanlarının işgal edilmek istendiği anımsatılarak, Avrupa yakasındaki Atatürk Havalimanı'nın işgal girişiminde 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'na bağlı birlikler ve Hava Harp Okulu'na bağlı bir grup askerin görev aldığı belirtiliyor.

Darbe girişimini planlayan askerler tarafından uluslararası hava alanları uçuşlara kapatılarak, hem Türk vatandaşlarının yurt dışına çıkışlarını engellemek hem de ülke giriş çıkışlarını kontrol altına almak istendiği kaydedilen iddianamede, ayrıca uçuşların kontrol edildiği 'Smart Kule' diye tabir edilen kontrol kulesinin de darbeci askerler tarafından zapt edilerek, hava sahasının kontrol altına alınmasının istendiği vurgulanıyor.

İddianamede, işgal eylemini gerçekleştirmeye çalışan sanıkların 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'ndan çıkış yaptıkları anlatılarak, söz konusu tugayda yapılan darbe girişiminin planlandığı toplantılara katılan sanık eski Yarbay Serbülent Eken ve sanık eski Albay Ömer Korkut'un, Atatürk Havalimanı'nın işgalinden sorumlu olarak görevlendirildikleri kaydediliyor.

Paralel yapı-15 Temmuz (2016)-22 Aralık (2017) 'İstanbul 159 sanık Darbe/Atatürk Havaalanının İşgali' davası

(05 Ağustos 2018, 12:01)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=13345    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.004.616