Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla, aralarında polis ve öğretmenlerin bulunduğu 41'i tutuklu 123 sanığın yargılanmasına devam edildi.
07.04.2018 18:04 Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye olduğu iddiasıyla, aralarında polis ve öğretmenlerin bulunduğu 41'i tutuklu 123 sanığın yargılanmasına devam edildi.
04.04.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla yargılanan tutuklu, tutuksuz sanıklar ve avukatları ile yakınları katıldı.
Davanın ikinci celsesinde heyet, dosya kapsamındaki sanıkların örgüt içindeki yerleri ve kategorilerinin bulunduğu belgenin kendilerine ulaştığını belirtti.
Savunma yapan tutuklu sanık Ali Öztürk, mahkemeye ulaşan belgede kendisinin A5 kategorisinde yer aldığını ve bu kategorinin 'Yapıya en bağlı kişi, hizmet hareketine her şeyini adamış olan kişi' tanımlandığını belirtti.
Öztürk, bu belgeyi kabul etmediğini dile getirerek, şöyle konuştu:
'Bu belgeyi hazırlayanlar hakkında davacıyım, şikayetçiyim. Hiçbir belgeyi kabul etmiyorum. Ayrıca benim sözde ByLock yazışmalarım okundu, bunları da kabul etmiyorum. Bunlar bana hiçbir şey ifade etmiyor. 20 aydır tutukluyum, çocuklarım mağdur. Tahliyemi talep ediyorum.'
Bu sırada Mahkeme Heyeti Başkanının, Adıyaman'da ifade veren İ.O'nun sanık hakkında 'Ali Öztürk FETÖ'cüdür. Kendisinin sohbet ve toplantılara gittiğini biliyorum.' şeklindeki beyanlarını sorması üzerine Öztürk, 'Bu kişi ile Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü'nde birlikte çalıştık. Resmi toplantılar haricinde kendisi ile hiç görüşmedim. Ne anlamda bunları söylemiş, anlamış değilim.' dedi.
Diğer tutuklu sanık Beytullah Çakıcı da mahkemeye ulaşan belgelerin yüzde 95'inin yanlış olduğunu öne sürerek, belgeyi hazırlayanlar hakkında davacı ve şikayetçi olduğunu belirtti.
Mahkeme Heyeti Başkanı, Trabzon'daki FETÖ davasında tanık olarak dinlenen H.G'nin, 'Beytullah Çakıcı ile birlikte polis sınavlarına çalıştık, aynı dönemde memur olduk. Polislik sınavlarını da 'hizmet hareketi' yardımı ile kazandı. Bu kişi de yapı ile beraberdir.' şeklindeki beyanını okudu.
Kişinin söylediklerinin aralarındaki husumetten kaynaklandığını iddia eden Çakıcı, 'Bu kişi ile Trabzon'da beraber çalıştık. Ben trafik polisliği yaparken bu kişinin bir akrabasının arabasını bağladım. Beni aradı, 'Bağlama arabayı.' diyerek ricada bulundu. Ben de kabul etmedim, arabayı bağladım. Bu durumdan dolayı kendisi bana kin ve nefret beslemiş. Daha sonra da bu kinini sürdürdü. Bu nedenle bana suç atmış. Polis sınavına da bileğimin hakkıyla çalıştım, kazandım.'
Heyet, diğer tutuklu ve tutuksuz sanıklara söz verilmek üzere duruşmayı yarına erteledi.
05.04.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla yargılanan tutuklu, tutuksuz sanıklar ve avukatları ile yakınları katıldı.
Tutuklu sanıklardan Faruk Mermer, savunmasında, terör örgütüyle bağlantısının olmadığını savundu.
Mermer, hayatı boyunca yanlış bir iş ve işlem yapmadığını belirterek, şunları kaydetti:
'Ben devletime ve milletime hiçbir zaman yanlış yapmadım. Hakkımda düzenlenen ve mahkemeye gönderilen belgelerde hata var. Bunları kabul etmiyorum. Adalet illa ki tecelli edecek, ben bir an önce tecelli etmesini istiyorum.'
Diğer tutuklu sanık Reşat Özbek de, FETÖ ile bağlantısı ve ilişiği olmadığını öne sürerek, 'Mahkemeye gönderilen ve benim örgüte en yakın olan kişiler ile birlikte zikredilmemi kabul etmiyorum. Bu A5 belgesinde bulunan tüm bilgilerimi sadece emniyete verdim, bu bilgiler sadece emniyette olmalıydı, bu belgeyi düzenleyenler hakkında davacı ve şikayetçiyim.' diye konuştu.
Diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkların savunmalarının ardından avukatlara söz verildi.
Cumhuriyet Savcısı, tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına, tutuksuz sanıklardan Koray Tenşi'nin duruşmaya gelmemesi dolayısıyla ve hakkındaki deliller ışığında tutuklanmasına karar verilmesini istedi.
Mahkeme heyeti, banka bilirkişisinin rapor hazırlaması için 5 günlük ek süre verilmesine, ByLock IP'leri tespit edilen sanıkların görüşme kayıtlarının istenmesine karar verdi.
Heyet, tutuksuz sanıklardan Koray Tenşi hakkında, mevcut delil durumu ve dosyaya gelen yeni belgeleri dikkate alarak tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmasına hükmetti.
Ayrıca, Hüseyin Gürler, Adem Topal, Ahmet Sis, Ali Alptekin, Akif Bol, Ertan Özcan, Mehmet Güler, Murat Zirve ve Zekeriya Duman'ın tutuklu kaldıkları süre ve mevcut delil durumları göz önüne alınarak tahliyesi kararlaştırıldı.
Duruşma, 25 Temmuz tarihine ertelendi.
İddianamede, 41'i tutuklu 123 sanık hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.
Paralel yapı-16 Ekim (2017) 'Düzce 127 sanık Emniyet Yapılanması' davası
(07 Nisan 2018, 18:04)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: