Tam
EskidenYeniye
 

Fetö İşadamları Tuskon davası

İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanması kapsamında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 86 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Önceki haber title=Sonraki haber

31.03.2018 17:13 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanması kapsamında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 86 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

26.03.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda görülen duruşmada, tutuksuz sanık Mustafa Şevki Kavurmacı savunmasında, Türkiye'nin önde gelen hazır giyim firmalarından birinin kurucu ortaklarından olduğunu, bu firmada yüzde 53 oranında payı bulunduğunu belirterek, ticari hayatını özetledi.

Sanık Kavurmacı, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle bir bağlantısı olmadığını, hiçbir illegal yapıya yardım etmediğini savunarak, emekli maaşı ve kira geliriyle mütevazi bir yaşam sürdüğünü, kendisinin ve eşinin 77 yaşında olduğunu, hizmetçilerinin bile bulunmadığını anlattı.

Vatana, millete hizmet etmeyi ideal kabul ettiğini dile getiren Kavurmacı, şöyle devam etti:

'Şirketimiz 2013'te Borsa'ya açılmıştır. Denetim şirketi tarafından denetleniyoruz. Bütün çekilen paralar kayıtlı ve belirlidir. Şirket, yurt dışına para aktarmamıştır. Ülke ekonomisine ciddi yatırımlarda bulunmuşuzdur. Tüm hesaplar şeffaf olarak takip edilmektedir. Yurt dışındaki şirketlerden de farklı kurumlara para aktarımı mümkün değildir. 2015'te Amerika'daki bir inşaat projesine ortak olarak banka hesabıyla para gönderilmiştir, 10 milyon Amerikan doları havale edilmiştir. 2016 yılının Mart ayında projeden vazgeçilince para şahsımıza iade edilmiştir. 2016 yılında vergi ödemede 80. sırada yer aldık. Bu bizim karinemizdir. Hediye çeki satışı perakende firmalarda, gıda, elektronik sektörlerde de kullanılır. Birçok kuruma hediye çeki satışı yapılmıştır. Kanuna uygun şekilde yapılmıştır. Firmadaki program dünya çapında kullanılıyor. Bir şeylerin silinmesi mümkün değildir.'

Kayyumların, şirkette uzun yıllar çalışan üst düzey yöneticileri işten çıkardığını belirten sanık Kavurmacı, büyüme oranlarının yüzde 15'ten yüzde 7-8'e düştüğünü öne sürdü.

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, 'İddianamede isnat edilen suçlamalara dair bir cevap vermedin, iddianameye gel. İsnatlarla ilgili konuş.' demesi üzerine sanık Kavurmacı, şunları söyledi:

'İddialar mesnetsizdir. Müşterilere kart satışı iddiası vardır. 90 bin ve 30 bin liralık hediye kartları. Bu kartların bedeli şirketimize ödenmiştir. Büyük ve küçük oğlumun çocuklarının okuduğu okullara yatırılan paralar var. Ömer Faruk, çocuklarını okullardan almıştır. İnsan Kaynakları Müdürü olan bir personel bizde 4 ay çalışmış, 13 bin 500 lira net maaşıydı. Beklediğim performansı göremeyince işten çıkartıldı, 44 bin lira tazminat ödedik. Bir diğer personelin ofisinde kitap bulunmuş, tazminatı verildi, işine son verildi.'

Sanık Kavurmacı, sosyal çevresinin çok geniş olduğunu, 15 bin civarında üniversite mezunu çalışanı bulunduğunu, çalışanlarını işe alırken zeki ve fakir olmasına baktığına anlatarak, tek vazifesinin insanlığa hizmet olduğunu, orta halli, gurursuz, mütevazi insanlar olduklarını aktardı. Kavurmacı, istese siyasete girebileceğini ancak hayatı boyunca çalıştığını ve ideolojik gruplarla ilgisi bulunmadığını kaydetti.

'Tarık Çilekçi'yi yakinen tanımam'

Bank Asya'nın kurucu ortağı olduğunu, 8 sene yöneticilik yaptığını, 1 kuruş para almadan ayrıldığını ifade eden sanık Kavurmacı, 'Kendi irademle ayrıldım. Konuşurdum ben, dikkat çekerdim. Vicdanımın, kalbimin el vermediği bir meselede bulunmadım.' dedi.

Duruşmada, sanık Mustafa Şevki Kavurmacı daha sonra Başkan Ali Öztürk'ün sorularına yanıt verdi.

'Avukat Tarık Çilekçi'nin sizinle çalışması görünüyor. Bu kişiyi, Can Dündar'a yapılan yüklü ödemeden hatırlıyoruz. Bu kişiyle ilginiz nedir?' sorusu üzerine Kavurmacı, 'Oğlum Ömer Faruk, Tarık'ı okuldan tanıyormuş. Oğlum bana 'Tarık'ı istihdam edelim, kabiliyetli biri.' dedi. Ettik bizde. Yakinen tanımam. En ufak bir ilgim yoktur. Günümü işimle kitap okumakla geçiririm.' dedi.

'Yapılan aramalarda 'Forum İnşaat AŞ hizmete aittir.' yazısı ele geçirilmiş. Neler diyeceksin?' sorusunu Kavurmacı, 'O şirkette çok küçük bir hissem vardı. Binde 5. Bu hissenin değeri 5-10 bin liraydı. 'Bu hisse öğrenci bursu hizmetlerinde kullanılsın.' dedim.' diye yanıtladı.

Kavurmacı, 'Hizmet kelimesi örgüt jargonunda kullanılan bir kelimedir.' denilmesi üzerine, 'O gün bu mevzular telaffuz edilmiyordu. Burs, fakir öğrencilerin kullanması içindi. Ne FETÖ ne de başka bir cemaat için değildi.' diye konuştu.

'FETÖ'nün iş adamları abisi 2-3 kişi sizin şirkete gelirmiş. Asım ve Halim kimdir?' sorusuna şu karşılığı verdi:

'Bende yemek yerlerdi. Namaz kılardık, ayrılırlardı. Samimi insanlardı. Kıyafet hediye etmek istediğim halde almadılar. Sosyal çevrem geniştir.' şeklinde cevap verdi. 'Bu kişilerin FETÖ'yle ilgisi var mıydı?' sorusu üzerine Kavurmacı 'Bilmem. Ben 2008 yılında bu gruplarla münasebetimi askıya aldım. Ben AK Parti'ye hizmet ettim. Bin metrekare afiş donattım.' dedi.

'Biz silahlı örgüte yardım yapılmış mı ona bakıyoruz'

Başkan Öztürk, 'Kimsenin siyasi kanaatini yargılamıyoruz, kimsenin dini inançlarını yargılamıyoruz. Kimsenin kendi parasını hangi dini inanca verdiğini yargılamıyoruz. Biz silahlı terör örgütüne yardım var mı, hiyerarşik yapısına dahil olunmuş mu onu yargılıyoruz.' dedi.

Sanık Kavurmacı da 'Ben Bediüzzaman 40. Hoca grubuna mensubum.' ifadesini kullandı.

'Fetullah Gülen'in ayak ölçülerinin olduğu bir yazı ve herkul.org sitesinde yayımlanan yazılar ele geçirilmiş. Bunlarla alakanız nedir?' sorusu üzerine Kavurmacı, 'Bunlar internetten gönderilmiş yazılardır. Yazıları okumadım. Ben Fetullah Gülen Bey'i maziden tanırım. Bey dememin sebebi herkese dememdir. 1964 yılından beri tanırım. 40. Hoca grubunda olduğum için yılda 1 defa yemek verilir.' diye konuştu.

'Şirket içinde yazışmalar var. Grubun kasasında yapılan ödemeler var. Suffa Vakfı üzerinden görünecek şeklinde yazışmalar var.' denilmesi üzerine Kavurmacı, şunları anlattı:

'Erzurum'da bir kolej açıldı. 100 bin lira verdim. 'Etraftan 1 milyon toplanır, ödenir, okul yapılır.' dedim. 'Bu parayı vakıf üzerinden gönderin.' dedim. Kamu yararına bir dernektir. Elden para kullanmadık hiç. Legal prosedür olarak kullandık.'

'Bir e-postada Koru Florya'daki ofislerdeki gazetelerin gizlenmesi yazılmış. Hangi gazeteler bunlar?' sorusu üzerine sanık Kavurmacı 'Ortaklardan Mustafa Keleş bize şantaj yapıyordu. 'Tüm gazeteleri gizleyin.' dedim. Biz kendisini mahkemeye verdik. Oğluma ikaz noktasında söyledim.' dedi.

'Oğlun Ahmet Sait Kavurmacı'ya el yazısıyla yazdığın bir mektup var. Neler diyeceksin?' sorusuna Mustafa Şevki Kavurmacı, 'Oğlum Ahmet Sait'e 'Ülkeden ayrılma.' dedim. Evladımdır. 'Projelerin varsa sana yardım ederiz.' dedim. CEO'ydu. Ömer Faruk, yönetim kurulu başkanıydı. Ömer Faruk, asistanımdı. Ahmet Sait, daha farklı görüşü olandı, daha serbest hareket ederdi. Ömer Faruk, hem oğlumdur hem de duygu ve düşüncelerimizi temsil eder.' dedi.

'Örgüt liderinin talimatıyla Bank Asya'ya para yatırıldığı iddiası var. Bu iddiaya neler diyeceksin?' sorusuna Kavurmacı, 'Ben para yatırıldığını öğrendiğimde finans müdürü ve Ahmet Sait'i çağırdım. 'Bu iş bitecek.' dedim, bitirdiler.' şeklinde cevap verdi.

Başkan Öztürk'ün Kimse Yok mu Derneği'ne 3 milyon lira yardım edildiği iddialarını sorması üzerine sanık Kavurmacı 'Suriyeli göçmenler için verilmiştir. Kızılay'da çok prosedür vardı. Onlar vasıtasıyla gönderdim. Her sene 15 milyon civarında yardım yapıyoruz.' diye konuştu.

Duruşmaya ara verildi.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde, tutuksuz sanık Mustafa Şevki Kavurmacı'nın çapraz sorgusuna devam edildi.

Bir katılan avukatının, Fetullah Gülen'in mesh için ayak ölçülerinin yazıldığı kağıdın neden kendisinde olduğuyla ilgili soru üzerine sanık Kavurmacı, '90'lı yıllarda mesh yapmıştım. O ölçüler kalmış. Benim arşivimde çok bilgiler vardır. Zamanında yaptırmış, gelip almışlar.' dedi.

Tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı da tutuksuz sanık olan babası Mustafa Şevki Kavurmacı'ya 'Dosyada gizli tanığın ifadeleri var. 'Ömer Faruk inşaat işiyle, Ahmet Sait tekstil işlerine bakardı' ifadesi var. Bu konuda ne diyeceksiniz?' diye sordu.

Tutuksuz sanık Kavurmacı, '2015'in sonuna kadar Ömer Faruk'un tekstil ile ilgisi yoktu.' dedi.

Ömer Faruk Kavurmacı'nın 'Tekstil şirketinde 2 genel müdür, 1 CEO bulunuyordu. Yönetim kurulu bütçeyi onayladıktan sonra başkanın alt harcama detaylarından bilgisi olabilir mi?' sorusunu yöneltti. Bunun üzerine mahkeme başkanı Ali Öztürk, 'Biz burada terör örgütüne finansman sağlanıp sağlanmadığına bakarız. Konuyla ilgili sorular sor.' dedi.

MAHKEME BAŞKANI'NDAN SERT ÇIKIŞ: İSTERSENİZ İNEĞE TAPIN

Tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı da 'İade edilen ürünler ya da defolu satılamayacak ürünler oluyordu. Bu ürünlerin mali değeri var mıydı?' diye soru sorması üzerine sanık Mustafa Şevki Kavurmacı, 'Kızılay'a verirdik, yardım kuruluşlarına verirdik.' dedi.

Mahkeme Başkanı Öztürk de tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı'ya 'İsterseniz ineğe tapın. Silahlı terör örgütüne finansman sağlanıp sağlanmadığına bakarız. FETÖ ile ilgili olmayan finansmanlar dışında harcanılan paralar bizi ilgilendirmez.' şeklinde uyarıda bulundu.

Başkan Öztürk, Ömer Faruk Kavurmacı'nın Mustafa Şevki Kavurmacı'ya kendisinin sorduğu soruları tekrardan sorduğunu belirtti.

Duruşmada, daha sonra tutuksuz sanık Salih Zenginer'in savunmasına geçildi.

Sanık Zenginer, iddianamede hakkında 3 iddia bulunduğunu, birinin Bank Asya'nın kredi kartı kullanımı olduğunu aktardı.

Zenginer, 4 farklı bankadan kredi kartı kullandığını, Bank Asya'daki kredi kartının en az kullandığı kart olduğunu, bankanın TMSF'ye devredilmesi ve faizsiz olması nedeniyle konut kredisi çektiğini, bu durumda bir sakınca görmediğini anlatarak, örgütsel bir tavır sergilemediğini savundu.

TUSKON 6. Olağan Genel Kurulu’ndaki delege listesinde adının geçtiği iddiaları olduğunu dile getiren sanık Zenginer, 'TUSKON üyesi olarak iddianamede adımı gördüm. Bu genel kurul hiç yapılmadı. İznim alınmadan ismim yazılmış. Olmayan kurula yazılan ismimin yok hükmünde sayılmasını talep ediyorum. Hakkımdaki 3. iddia ise İstanbul Genç İşadamları Derneği üyesi olmamdır. Bu iddia hayatımın çok küçük bir bölümüdür. Hiç kimseyle adım anılmıyor. İddianamedeki başkalarıyla olan yurt dışı çıkışlarım tamamen tesadüf. İş ve aile seyahatlerimin diğer sanıklarla gittiğim gibi bir algı oluşmuş. Aynı uçakta olmadığımız görülecektir. Dernekten noter aracılığıyla istifa ettim. FETÖ’yle bir bağım yoktur.' ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, sanık Zenginer'e Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile TUSKON'a yatırılan paralarla ilgili bilgisinin olup olmadığını sordu.

Zenginer de '17-25 Aralık öncesi yapılmış bu ödemeler. Bir bilgim yoktur.' dedi.

Başkan Öztürk'ün 'İş adamları derneğisiniz. Ama kurban bağışı kabul ediyorsunuz. Nasıl oluyor?' sorusuna sanık Zenginer, 'Üye olduğum tarihten önce yapılan bağışlar. Geçmişi sorgulama gibi bir ihtiyaç duymadım. Üyesi olduktan sonra FETÖ'ye kurban, burs gibi bir ödeme görmedim.' diye konuştu.
Savunma yapan diğer tutuksuz sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddetti.

27.03.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda yapılan duruşmada, savunma yapan tutuksuz sanık Zafer Yalçınkaya, tekstil sektöründe ithalat-ihracat yaptığını, işleri sebebiyle FİADER'e üye olduğunu, polislerin derneğe geldiği gün Türkiye-İzlanda maçını izlediklerini belirterek, dernekten ayrılmak istediğini ve istifa dilekçesini yazdığını öne sürdü.

Sanık Yalçınkaya, 'İddianamede, maçı izlerken polislerin gelmesiyle whatsapp grubundan ayrıldığım iddiaları var. Gruptaki bir arkadaş ayrılın dedi, ayrıldım. Paylaşımlarda Cevşen duasının paylaşılması iddiaları var. Bir arkadaşımız böbrek hastasıydı, bu dua o hastalığa iyi geliyor diye kendi aramızda okumuştuk.' dedi.

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk'ün 'Mütevelli toplantılarında bulundun mu?' sorusuna, Yalçınkaya, 'Ne olduğunu bilmiyorum.' yanıtını verdi.

Bunun üzerine başkan Öztürk, 'Zaten kimse mütevelli toplantılarını bilmiyor. Fetullah bile bilmiyor.' dedi. Sanık Yalçınkaya da 'Mütevelli toplantılarının ne olduğunu sonradan öğrendim.' diye konuştu.

Başkan Öztürk'ün 'Maç hangi gündü?' sorusuna sanık Yalçınkaya'nın 'Salı günüydü.' diye cevap vermesi üzerine, Öztürk 'Salı günü mütevelli gruplarının toplantı günüdür.' dedi.

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, 'FİADER'de zarflı paralar elde edilmiş, çelik kasa üzerindeki el çantasında paralar var. Bu paralardan haberin yok muydu? Lokal olarak kullanılan yerlerde bu kadar para neden bulunur?' diye sordu.

Sanık Yalçınkaya, 'Polis geldiğinde direkt içeri girdi. Paralardan haberim yoktu. Odanın varlığından bile haberim yoktu. Gizlenmiş bir banyo odasından çıktı paralar.' dedi.

Başkan Öztürk'ün 'TUSKON'a bağlı derneklerde, iş adamları derneklerinde himmet, burs, bağış gibi paraların kabul edilmesi durumları var. FİADER üyesisin, bu bağışları duydun mu hiç? Dernek üyesisin bunlar hiç konuşulmuyor muydu?' sorusuna, sanık Yalçınkaya 'Bilmiyorum.' yanıtını verdi.

'ByLock talimatlarındaki gibi konuşma'

Tutuksuz sanık Süleyman Tari de FİADER'e üye olmakla suçlandığını, üyeliğini 5. ayında sonlandırdığını, 10. ayda üyelikten çıkartıldığını söyledi.

Başkan Öztürk'ün, 'Olaylara ilişkin kafamızdaki soru işaretlerini gider. Tek tek isnatlara cevap ver.' demesi üzerine Tari, 'Siz sorun cevap vereyim.' ifadesini kullandı.

Bunun üzerine Öztürk, 'ByLock yazışmalarında verilen talimatlar gibi konuşma bana, geç onu. Kafamızdaki soru işaretlerini gider. Olayları en başından itibaren anlat.' dedi.

Sanık Tari de sosyal çevresi olsun diye 2013 yılının Aralık ayında derneğe müracaat ettiğini, 100 lira aidat verdiğini, üyeliğini 4-5 ay sonra sonlandırdığını anlattı.

Başkan Öztürk'ün '17-25 Aralık operasyonlarından sonra üye olmanın bir sebebi var mı?' sorusu üzerine Tari, 'Ben aralık ayının başları gibi müracaat ettim.' diye konuştu.

'Evde bulunan paralar annemin gün paraları'

Tutuksuz sanık Yusuf Güneş ise savunmasında, kahve kültürü olmadığını, maçları dernekte izlediğini, olay günü Türkiye-İzlanda maçını izledikleri sırada polislerin geldiğini ileri sürerek, 'Aradan bir sene sonra polisler ev adresime geldiler. Evde para bulunmuş, içindeki paralar annemin gün paralarıdır. Listede yazan isimler akrabaların isimleridir. Ben görmemiştim isimleri.' ifadelerini kullandı.

Başkan Öztürk'ün 'FİADER'e yapılan baskında eve geçirilen paralar var. Açıklaman olacak mı?' sorusuna sanık Güneş, 'Amacım maç izlemekti, kafa dağıtmak için. Paralarla ilgili bir bilgim yok.' cevabını verdi.

Kayıtlardaki para konuşmalarının arkadaşlarıyla arsa alma fikriyle ilgili olduğunu iddia eden sanık Güneş, daha sonra bu fikirlerinden vazgeçtiklerini savundu. Başkan Öztürk de kişi başı 15 bin liraya 10 kişi toplanılsa dahi İstanbul'da arsa alınamayacağını belirtti.

Savunması alınan bazı tutuksuz sanıklar da haklarındaki suçlamaları reddetti.

Duruşma, yarına ertelendi.

28.03.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda görülen duruşmaya, aralarında Kavurmacı ve Güllü'nün de bulunduğu 10 tutuklu sanık ile 18 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Duruşma, tutuksuz sanıkların savunmasının alınmasıyla devam etti.

29.03.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) iş dünyası yapılanması kapsamında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan TUSKON'un başkanı Rızanur Meral ve genel sekreteri Mustafa Muhammet Günay ile Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de aralarında bulunduğu 20'si tutuklu 86 sanığın yargılandığı davanın 14. duruşması başladı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yer alan binadaki büyük salonda yapılan duruşmaya, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 14 tutuklu sanık ile 19 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Duruşmada, savunma yapan bazı tutuksuz sanıklar, haklarındaki suçlamaları reddetti.

Taleplerle ilgili görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, eksik hususların giderilmesini ve tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Taleplerle ilgili söz verilen tutuklu sanık Faruk Güllü, şirketinden bilirkişi raporu alınması kararı çıkmasına rağmen, halen raporun hazırlanamadığını, 20 aydır tutuklu olduğunu, şirketinde 15 aydır kayyum bulunduğunu, bu kayyumun şirketin tüm muhasebe kayıtlarını alt üst ettiğini ve bir şey tespit edilseydi mahkeme dosyasına gönderileceğini belirtti.

Sanık Güllü, TMSF başkanın açıklamalarını olduğunu, bu açıklamalarda şirketini dünya markası yapacağını söylediğini hatırlatarak, 'FETÖ ile iltisaklı hareket olsaydı, oradaki arkadaşlar muhakkak belgelere ulaşırdı. MASAK raporlarının hepsini açıkladım. Yanlış bir hesap hareketi yoktur. Örgüt üyesi olduğumu gösteren bir şeye rastlanmamıştır. Hem markam hem aile olarak böyle bir şeyin olması söz konusu değildir. TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu'na katılmadım. 6. Olağan Genel Kurul'da ismimin sayı dolması için yazıldığı söylenmiştir. O tarihlerde yurt dışındaydım. Bank Asya ile ilgili hazırlanan analiz raporunda, para artışı olmadığı ispatlanmıştır. Okul aidatları vardır, para artışı olmamıştır.' dedi.

15 Temmuz darbe girişiminde aracıyla tankları durdurduğunu, ByLock kullanmadığını, ABD dolarının bulunmadığını, örgütle bir para trafiğinin olmadığını, örgütün yurtlarına ve okula gitmediğini dile getiren sanık Güllü, 20 aydır tutuklu olduğunu ve kaçma ile delilleri karartma şüphesi olmadığından tahliyesini istedi.

Söz verilen tutuklu sanık Ömer Faruk Kavurmacı da 19 aydır tutuklu olduğunu, TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu'na katılma, yönetim kuruluğu üyeliği, hediye kuponlardan dolayı suçlandığını, aleyhine hiçbir suçun olmadığının dosyada sabit olduğunu savundu.

Sanık Kavurmacı, soruşturma kapsamında 15 Temmuz'dan sonra yönetim kurulu üyesi olan 3 kişinin tahliye edildiğini belirterek, savunmasında şunları söyledi:

'TUSKON'da yönetim kurulu üyesi ve tutuklu olan benden başka kimse yok. 5. Olağan Genel Kurula katılmak, kuvvetli suç şüphesi olarak kabul edilmiştir. Benden sonra istifa edenlere suç isnadında bulunulmamıştır. Hepsinden önce istifa ettim. Kuvvetli suç şüphesinin olması ve tutukluluğun devam etmesi yasaya aykırıdır. Mağazalardan yapılan hediye kuponların şahsımla ilgisi yoktur. Babam Mustafa Şevki Kavurmacı, tekstil ve inşaat sektörü ayrımını ifade etti. Babam beynine kan pıhtısı gitmesi nedeniyle 2008 yılında beni yönetim kurulu başkanı seçti, beni kendisi yetiştirmiştir. 2015 yılına kadar tekstil işiyle ilgilenmedim. Ahmet Sait Kavurmacı'yla ilgili iddiaların bana yöneltilmesini kabul etmiyorum. Yapılan yazışmalar tekstil ile ilgilidir.'

'Basiretimiz bağlanmış, ağzımızın payını aldık'

Mahkeme Başkanı Ali Öztürk, 'O yazışmalarda A.S.K. ve Ö.F.K'ye bu kadar tosun, bu kadar para yazıyor. Böyle görev paylaşımı oldu mu?' diye sordu.

Sanık Kavurmacı da kendisinin tekstil ile ilgilenmediği için bu konuyla bilgisinin olmadığını, kendisinin şahsi olarak kurbanlarını Suffa Vakfı'na verdiğini, devletin kurumlara yaptığı soruşturmaların tamamlandığını, şirketlerinden ihanet şirketlerine bir kaynak aktarımı yapılmadığını, mahkemeden kendisini Ömer Faruk Kavurmacı olarak, şahsıyla ilgili eylemlerden dolayı yargılamasını istedi.

Ağabeyi Ahmet Sait Kavurmacı veya başkalarının yaptıklarından dolayı kendisinin sorumlu tutulamayacağını savunan sanık Kavurmacı, 'Ben sanayici olarak ekmeğimin peşinden koştum. FETÖ'nün gizli illegal amacından haberim olsa TUSKON'un yanından geçmezdim. Basiretimiz bağlanmış, ağzımızın payını aldık. Ben tutuklanmadan küçük kızım 6 aylıktı, şimdi 25 aylık, babasını tanımıyor. Epilepsi hastasıyım. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak, tahliyemi talep ediyorum.' diye konuştu.

Söz verilen diğer tutuklu sanıklar da tahliyelerini istedi.

Mahkeme, ara kararını yarın açıklayacağını belirterek, duruşmayı bitirdi.

30.03.2018 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, sanık ve avukatların taleplerinin ardından ara kararını açıkladı.

Heyet, tutuklu sanıklar Ömer Faruk Kavurmacı, Faruk Güllü, Tolga Güven, Şafak Koca, Çetin Tekmedir, Ahmet Tuzlu, Mehmet Zenginer ve Mustafa Zenginer'in mevcut delil durumu ve adli kontrol tedbirlerinin yetersiz olacağını dikkate alarak tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Ahmet Şener Gülenç, İlhan Karagöz, Levent Dursunakın, Oğuz Kaan Gündüz, Salih Zeki Azak ve Selahattin Altuntaş'ın, tutuklukta geçirdikleri süre ve bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin amaca ulaşabileceğini göz önünde bulundurarak haklarında yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün polis merkezine imza atmak suretiyle tahliyelerine hükmetti.

Heyet, diğer sanıkları etki altında tuttukları, bu nedenle delilleri yok etme, gizleme, değiştirme, başkaları üzerinde baskı yapma girişiminde bulunma yönünde kanaat oluştuğuna vurgu yaparak, tutuksuz sanıklar Mehmet Ali Göv, Serkan Ercan, Suat Barış, Semih Gayretli, Muhdi Yeyrek, Ceyhun Pilatin ve İsmail Kınay'ın tutuklanmalarına yönelik yakalama emri çıkartılmasını kararlaştırdı.

Savunması alınmayan 23 tutuksuz sanık hakkında bir sonraki celse zorla getirilme kararı çıkartılmasını kararlaştıran heyet, Başbakanlık, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının davaya katılma taleplerinin kabulüne hükmetti.

Mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmanın 18 Haziran'da Silivri'de görülmesini karara bağladı.

CEZA İSTEMLERİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede, firari sanıklar Gülen, Meral ve Günay hakkında, 'anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs', 'TBMM'yi ortadan kaldırmaya teşebbüs' ve ' Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından üçer kez ağırlaştırılmış müebbet, 'terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlarından ayrı ayrı 15 yıldan 22,5 yıla kadar hapis cezası ve 'örgüt suçu kapsamında özel belgede sahtecilik' suçundan da ayrı ayrı 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Sanıklardan Ramazan Erdem, Serkan Ercan ve Süleyman Tari'ye 'örgüt suçu kapsamında özel belgede sahtecilik' ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlarından 8,5 yıldan 18'er yıla kadar hapis cezası öngörülen iddianamede, aralarında Ömer Faruk Kavurmacı ve Faruk Güllü'nün de bulunduğu 80 sanığın 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 7,5 yıldan 15'şer yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede, sanıklarla ilgili sunulan deliller olarak da MASAK raporları, şüpheli ifadeleri, sorgu tutanakları ile 'Boran', 'Demir' ve 'Berat' kod adlı gizli tanık anlatımları, TUSKON 5. Olağan Genel Kurulu sandık kayıt ve hazirun listeleri, iletişim dinleme tutanakları, tanık Yüksel Yılmaz'ın beyanları, ihbar tutanakları, kayyum olarak atanan TMSF raporları, 'ByLock' raporları, Bank Asya hesap dökümleri, Digitürk cevap yazısı, il dernekler müdürlüğünce gönderilen dernek üye kayıt listeleri ve sosyal paylaşım tespitleri yer alıyor.

Tahliye edilip tekrar tutuklanmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 8 Eylül 2016'da tutuklanan sanıklardan Ömer Faruk Kavurmacı'nın avukatları, 1 Mayıs 2017'de 5. Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz başvurusunda bulunarak tahliye talep etmişti. İtiraz dilekçesini değerlendiren hakimlik, dilekçe ekinde sunulan özel bir hastanenin 18 Nisan 2017 tarihli sağlık raporundaki tespitleri değerlendirerek Kavurmacı'nın tahliyesine karar vermişti.

Silivri Devlet Hastanesi'nin 'mahkumun hayatı için kesin bir tehlike arz etmediği' şeklindeki sağlık raporu üzerine İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi'nce çıkarılan yakalama kararı çerçevesinde yeniden gözaltına alınan Kavurmacı, 17 Haziran 2017'de tutuklanmıştı.

Paralel yapı-16 Ağustos (2016) 'İstanbul 86 sanık Tuskon Yapılanması/örgüte finansal destek' davası

(31 Mart 2018, 17:13)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=12697    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.006.146