Tam
EskidenYeniye
 

Fetö Yüksek yargısı yargılanıyor

Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin ayrı ayrı yargılanmasına devam edildi. Bu kapsamda Yargıtay Eski Üyeleri Hüseyin Sarıömeroğlu, İsmail Ergün, İbrahim Kır, İbrahim Tufan Ataman, Ahmet Toker ve Eray Gürtekin hakim karşısına çıkarıldı. Duruşmalardan birinde hakim karşısına çıkan ve illegal dinlemeler yaptırdığı iddia edilen eski Yargıtay üyesi İbrahim Kır şok üstüne şok yaşadı. Tanıklardan biri ise olay savcı Fethat Sarıkaya'ydı.

Önceki haber title=Sonraki haber

17.03.2018 16:47 Ankara'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında görevlerinden ihraç edilen ve çıkarıldıkları mahkemelerce tutuklanan Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ve Hakimler Savcılar Kurulu (HSYK) üyelerinin ayrı ayrı yargılanmasına devam edildi. Bu kapsamda Yargıtay Eski Üyeleri Hüseyin Sarıömeroğlu, İsmail Ergün, İbrahim Kır, İbrahim Tufan Ataman, Ahmet Toker ve Eray Gürtekin hakim karşısına çıkarıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ HÜSEYİN SARIÖMEROĞLU

12 Mart'ta ilk derece mahkemesi sıfatıyla Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, eski Yargıtay üyesi sanık Hüseyin Sarıömeroğlu, iki celsedir yaptığı savunmasına devam etti. Duruşmaya, sanık Sarıömeroğlu ile avukatı katıldı.

Daha önce hakim karşısına çıkan Hüseyin Sarıömeroğlu, savunmasının uzun süreceğini belirterek, heyetten daha sonra belirlenecek bir günde tam gün savunma için duruşma günü verilmesini istemişti. Sarıömeroğlu, bugün savunmasını yaptı.

Usule ilişkin itirazlarını dile getiren Sarıömeroğlu, dava açıldıktan sonra dosyanın taraflara açılması gerektiğini, dosya üzerinde inceleme yaptırılmamasının adil yargılama hakkını ihlal ettiğini ileri sürdü.

Suçlamaların yargılama yerinin Anayasa Mahkemesi olduğu yönündeki itirazının reddedildiğini hatırlatan Sarıömeroğlu, ret kararının gerekçesinin yazılması gerektiğini, yasanın aradığı uygulamanın bu olduğunu savundu.

Sarıömeroğlu, alınan ara kararlara da itiraz ettiğini ancak itiraza ilişkin bir karar verilmediğini öne sürerek, bunların akıbetine ilişkin dilekçesinin de 2,5 aydır incelenmeyi beklediğini, böylelikle mahkemeye erişim hakkının engellendiğini iddia etti.

Arama ve el koyma işlemlerinin de usulüne uygun yürütülmediğini savunan Sarıömeroğlu, el konulan eşyalarını 70-80 kez talep etmesine karşın iade edilmediğini öne sürdü ve bunların iadesini istedi.

Önceki celselerde dile getirdiği görevsizlik yönündeki talebini de anımsatan Sarıömeroğlu, bu konuda yargılama sonunda değil, derhal karar verilmesi gerektiğini savundu.

Sarıömeroğlu, yargılama yerini belirleyen kanun hükmünde kararnamenin iptali istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurulması talebini de yineledi.

Hakkında yürütülen soruşturma sürecine değinen Sarıömeroğlu, evinde gözaltına alınan kişiyle ilgili suçüstü hükümlerine göre işlem yapılamayacağını ileri sürdü.

Sarıömeroğlu, "Yakalama, gözaltı kararları ve soruşturma süreci usul ve yasaya aykırıdır. Usul hükümleri yargılamayı yapan makam karşısında şüpheli veya sanığı koruyan düzenlemelerdir. Bunlar adil yargılamanın gereğidir." dedi.

Sanık Sarıömeroğlu, beraatini ve tahliyesini istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Sanığın tutukluluk halinin devamına, duruşmanın 2 Temmuz'a bırakılmasına karar verildi.

-İddianame

Sanık hakkındaki iddianamede, Sarıömeroğlu'nun, hakimlik mesleği içinde, "davalarda örgütün talimatı doğrultusunda karar verilmesi, yüksek yargıdaki seçimlerde harekat tarzının belirlenmesi, himmet toplanması" amacıyla örgüt üyeleri tarafından düzenlenen toplantılara katıldığı belirtiliyor.

Sanığın, FETÖ'nün HSYK'da etkin olduğu dönemde örgütün talimatıyla Yargıtay üyeliğine seçilenler arasında bulunduğu, örgütün gizli haberleşme sistemi "ByLock"u kullandığı, 2014'te yapılan HSYK seçimlerinde örgütle irtibatlı adaylar için seçim çalışmaları yaptığı ve firari eski Yargıtay üyesi Ali Akın'a, Bank Asya'ya yatırılmak üzere 100 bin lira verdiği tespitleri de iddianamede yer alıyor.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ İSMAİL ERGÜN

13 Mart'ta Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, önceki celsede suçlamaları reddeden eski Yargıtay üyesi sanık İsmail Ergün yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Ergün ve yakınları ile avukatı katıldı.

Duruşmada, eski HSYK üyeleri İbrahim Okur ve Kerim Tosun tanık olarak dinlendi.

Okur, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle duruşmaya katılırken, Tosun, salonda hazır bulundu.

Sanık hakkında ilk olarak Kerim Tosun ifade verdi.

Sanığı 2001'den itibaren tanıdığını, aynı kararnameyle Yargıtay savcılığına getirildiklerini belirten Tosun, çok samimi olmadıklarını ancak odalarının yan yana bulunduğunu söyledi.

Sanık ile Yargıtaya da aynı dönemde seçildiklerini anlatan Tosun, "İsmail Ergün, Yargıtay savcılığı yaptığımız dönemde Nur cemaatinden diye bilinirdi. 17-25 Aralık sürecinden sonra Nurcu değil Fetullahçı olduğu söylendi." dedi.

Tosun, sanığın örgüt üyeliğine ilişkin faaliyetlerine yönelik somut bilgisinin bulunmadığını savundu.

İbrahim Okur da sanığın örgüt üyeliğine ilişkin doğrudan görgüye dayalı bilgi sahibi olmadığını, Yargıtaya seçilme sürecini bildiğini söyledi.

Sanığın Yargıtay savcısıyken üyeliğe seçildiğini dile getiren Okur, "Kendi halinde, sessiz, sakin, işini yapan birisi olarak tanıyorum." diye konuştu.

Anayasa referandumundan sonra 2010'da oluşan yeni HSYK'nın Yargıtay üyeliğine seçim yaptığını anlatan Okur, seçim için eski HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya ve diğer cemaat mensubu kurul üyelerinin talebi üzerine toplantı yaptıklarını, sanığın isminin de bu toplantıda, bu kişiler tarafından gündeme getirildiğini ve onların isteğiyle seçilenler arasında bulunduğunu anlattı.

Tanık beyanlarına karşı söz verilen sanık Ergün ise tanıkların aleyhine bir beyanının bulunmadığını, dosyada hakkında somut bir bilgi yer almadığını savunarak, tahliyesini istedi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Buna göre, sanığın tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla tahliyesine karar verildi.

Sanık için yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir en yakın kolluk birimine imza şartı getirildi. Duruşma 3 Temmuz'a bırakıldı.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ İBRAHİM KIR

13 Mart'ta Yargıtay 9. Ceza Dairesince Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmaya, eski Yargıtay üyesi İbrahim Kır ile yakınları katıldı. Duruşmada birbirinden bomba ifadeler verildi. İlk olarak Yaşar Büyükanıt'ın "suç işlemek için çete kurmak"la suçlandığı Şemdinli iddianamesini hazırlayan Ferhat Sarıkaya tanık olarak dinlendi.

Şemdinli olaylarıyla ilgili iddianameyi hazırladıktan 15 gün sonra hakkında teftiş yapıldığını ve müfettişlerin Van'a geldiğini anlatan Sarıkaya, "İbrahim Kır, başmüfettişti. Van'a gelmişti. Tedirgindim. Dosya kamuoyunda çok tartışılıyordu. Endişelerimi o dönemde İlhan Kaya'ya ilettim. O da 'Merak etme. Tanıdığımız birisi, iyi bir arkadaş.' dedi. Kır ve yanındaki müfettiş, sarı zarf vermek için beni odalarına çağırdı. Aramızda güzel diyalog geçti. Kır'a 'Ceza alırım herhalde.' dedim, o da 'Hayırlısı olsun.' dedi." diye konuştu.

Sarıkaya, İlhan Kaya'nın sözleri ve o dönemdeki teftiş kurulu yapılanmasında FETÖ'nün yoğunluğu nedeniyle İbrahim Kır'ın da cemaatten olduğunu düşündüğünü dile getirdi. Bir soru üzerine Sarıkaya bunun dışında Kır'ın örgütsel bir faaliyetini görmediğini savundu. Ferhat Sarıkaya, "Kanımca dünyanın en tehlikeli, sinsi terör örgütüyle iltisakı olan kişilerin değerlendirilmesi, soruşturulması gerekir düşüncesiyle isim verdim." dedi.

Eski HSYK üyesi İbrahim Okur İbrahim Okur da tanık olarak verdiği ifade HSYK döneminde Yargıtaya üye seçiminde İbrahim Kır'ın seçilmesini FETÖ üyelerinin istediğini iddia etti.

Sanık Kır 'sohbetçi'nin ifadeleri ile şoke oldu ve ayağa kalkıp şunları söyledi;

-"Şu an şoktayım. Elim, ayağım titriyor. Bu şahsı hayatımda ilk kez görüyorum. Benimle alakası olmayan bir sürü şey anlattı. Bana iyi baksın, dinini yıkmasın. Yemin ediyorum, bu kişiyi ilk kez görüyorum. Söylediği adreslerin hiçbirin bilmiyorum."

Yılmaz, yeniden söz alarak "Sanık yemin ediyor ama ben de yemin ediyorum. Kendisini bu toplantılarda gördüm." dedi.

İbrahim Okur, "Sanık bakanlıkta çalışıyordu. Normalde bakanlıktan biri seçilecekse bu kişiyi bakanlık ister ama o seçimde öyle olmadı. Bakanlık ve HSYK'dan seçilenlerin tamamı onların önerisiyle seçildi." ifadelerini kullandı.

Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Şahin de sanığı 2004'te Teftiş Kurulunda çalıştığı dönemden tanıdığını söyledi. Şahin, "Kimin söylediğini hatırlamıyorum ama cemaatten biri kendisi için 'Bizden.' demişti. Eylemlerine ilişkin somut bir bilgim yok." değerlendirmesini paylaştı.

Örgüt toplantılarına "sohbetçi" olarak katılan Nesip Yılmaz ise 17-25 Aralık süreci sonrasında mahrem imamların büyük kısmı yurt dışına çıkınca moral, motivasyon adına toplantılar düzenlendiğini, bu kapsamda 2014'ün ağustos, eylül ve ekim aylarında bir dizi sohbete katıldığını anlattı. Sanığı da bu toplantılarda gördüğünü ve teşhis ettiğini savunan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Örgüt, 17-25 Aralık sonrasında 31 Mart 2014'te yapılan yerel seçimlere büyük önem vermişti. 'Seçimleri alırsak 17-25 Aralık'ı sürdürürüz.' diyorlardı. Başbakanın dershanelere yönelik açıklamasından sonra tedbir amaçlı çok geniş katılımlı bir toplantı düzenlendi. Bu toplantıya mahrem imamlar, il imamları, örgütün üst düzey isimleri katılmıştı. Bu kişiler arasında Ekrem Dumanlı ve Mustafa Yeşil de vardı. Bu 2 kişi Fetullah Gülen'in notlarını getirirlerdi. Dershanelerden sonra Bank Asyanın, örgüte müzahir sivil toplum kuruluşlarının da kapatılabileceği, tedbirin artırılması gerektiği ve örgütün yargı biriminin bu konuda mutlaka bilgilendirilmesi gerektiği Gülen'in notu olarak gelmişti."

Yerel seçimlerden sonra olayların örgütün aleyhine gelişmeye başladığını belirten Yılmaz, ifadesini şöyle sürdürdü:

"Geniş katılımlı toplantıda Bülent Arınç, Hüseyin Çelik gibi etkili ve yetkili isimlere ulaşıp uzlaşma sağlanabileceği konuşuldu. Yargıdaki örgüt mensuplarının neler yapabileceği de konuşuldu. Örgüt seçimde büyük darbe alınca 'herkul.org' adlı siteden Gülen şifreli mesajlar göndermeye başladı. Bu süreçte ByLock geliştirildi. Ekim 2014'te yapılan HSYK seçimi öncesinde hakim ve savcılara mutlaka ByLock kullanmalarına dair notlar geldiğini hatırlıyorum. Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmemesi için ne gerekiyorsa yapılması konusunda talimatlar da geliyordu."

Yargı mensubu örgüt üyeleriyle Cevizlidere, Balgat ve Çukurambar bölgesindeki adreslerde bir araya geldiklerini anlatan Yılmaz, sanığın bu toplantılara birden fazla kez katıldığını söyledi.

Duruşmada tahliyesini isteyen İbrahim Kır için mahkeme ara kararını açıkladı ve tutukluluğun devamına hükmetti. Diğer duruşma 3 Temmuz'da olacak.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ İBRAHİM TUFAN ATAMAN

14 Mart'ta Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, firari eski Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ü aklayan müfettişler arasında bulunan ve önceki celse suçlamaları reddeden eski Yargıtay üyesi sanık İbrahim Tufan Ataman yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Ataman ve yakınları ile avukatı katıldı.

Duruşmada, eski HSYK üyesi İbrahim Okur ve Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Şahin ile eski Yargıtay üyesi Mustafa Sarıçam tanık olarak dinlendi.

Okur ve Sarıçam, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi'yle duruşmaya katılırken, Şahin salonda hazır bulundu.

İbrahim Okur, tanık olarak verdiği ifadede, sanığı Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulunda müfettiş ve başmüfettiş olarak çalıştığı dönemden tanıdığını söyledi.

Sanığın örgüt faaliyetlerine ilişkin somut bilgisinin olmadığını ancak Yargıtaya seçim sürecinden haberdar olduğunu belirten Okur, savcılıktaki ifadesinde de sorulması üzerine bu kapsamdaki bilgilerini aktardığını ifade etti.

Anayasa referandumundan sonra 2010'da oluşan yeni HSYK döneminde Yargıtaya yeni üye seçiminin gündeme geldiğini anımsatan Okur, bu kapsamda cemaat mensubu olduğunu değerlendirdiği eski HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya'nın evinde diğer cemaat mensubu kurul üyelerinin de bulunduğu bir toplantıya katıldıklarını kaydetti.

Okur, toplantıda Kaya ve beraberindekilerin hazırladığı 350 kişilik liste üzerinde çalışma yaptıklarını ve bu ilk toplantıda cemaat mensubu kurul üyelerinin seçilmesini istediği 80 kişiyi belirlediklerini dile getirerek, sanığın da bu isimler arasında yer aldığını bildirdi.

İbrahim Okur, "Biz bu sayıyı azaltmaya çalıştıkça onlar direndi. Bu nedenle istedikleri isimlerin cemaat mensubu ya da cemaatin nüfuz edebileceği kişiler olduğunu düşündük." dedi.

Cemaat mensubu üyelerin Yargıtaydaki aşırı etkinliğini kırmak amacıyla cemaatçi olmayan Yargıtay üyelerini bir araya getirdiklerini belirten Okur, sanığı ise cemaatçi ya da cemaatle ilişkili olduğu için bu toplantıya çağırmadıklarını söyledi.

Ankara İdare Mahkemesi Başkanı Abdullah Şahin de sanığı 2004'te Adalet Bakanlığı Teftiş Kuruluna geldiğinde tanıdığını belirtti.

Şahin, 2011 yılında daha yer aldığı yapı içerisinden ayrıldığını, yapıda aynı grupta bulunduğu dönemin başmüfettişi Gürsel Ceylan'dan, İbrahim Tufan Ataman'ın buraya dahil olduğunu duyduğunu bildirdi. Şahin, Ataman'ın örgüt faaliyetlerine ilişkin somut bilgisinin olmadığını kaydetti.

Eski Yargıtay üyesi Mustafa Sarıçam da Çorum'da düzenlenen toplantılara sanık Ataman ile katıldıklarını söyledi.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Buna göre, sanığın tutukluluk halinin devamına, duruşmanın 4 Temmuz'a bırakılmasına karar verildi.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ AHMET TOKER

14 Mart'ta Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, "Balyoz", "askeri casusluk", Hrant Dink, "devrimci karargah" davalarına bakan mahkemelerin kararlarını onayan Yargıtay 9. Ceza Dairesinin eski üyesi Ahmet Toker, hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Toker ve yakınları ile avukatı katıldı.

Duruşmada, eski HSYK üyeleri İbrahim Okur, Mustafa Kemal Özçelik ve Ömer Köroğlu ile eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici ve eski savcı Bayram Bozkurt tanık olarak dinlendi. Okur ve Bozkurt, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle duruşmaya katılırken, diğer tanıklar salonda hazır bulundu.

Mustafa Kemal Özçelik, tanık olarak verdiği ifadede, Adalet Bakanlığında görev yaptığı dönemde sanığın da Yargıtay'da tetkik hakimi olduğunu söyledi.

Özçelik, "Toker ile ilgili tetkik hakimliğinden beri herkesin kanaati cemaat üyesi olduğu yönündeydi. Sohbet ortamında bir araya gelmedik ama bu yapının içinde olduğunu sık sık duyardım. Cemaat üyesi olduğu konusunda kuşkum yok." dedi.

Toker'in, dosyada sivil imamlar ve Özçelik ile bir araya geldiğine delil olarak gösterilen baz istasyonu sinyalleri bulunduğunu belirterek, bu kişileri tanıyıp tanımadığı ve böyle bir toplantı yapılıp yapılmadığı yönündeki sorusuna karşılık Özçelik, sivil imam olduğu belirtilen kişileri tanımadığını, böyle bir toplantı gerçekleştirilmediğini savundu.

Eski başsavcı Durdu Kavak'ın ifadesinde Yargıtayı yöneten 9 kişilik bir yapıdan söz ettiği ve bu yapı içinde Özçelik ile Toker'i de saydığı anlatılarak, böyle bir yapı olup olmadığı sorulan Özçelik, "Kendi adıma bu ifadenin tamamen yalan olduğunu söylüyorum. Ben o yapıda değildim. Ahmet Bey'in olup olmadığını bilmiyorum." diye konuştu.

İbrahim Okur da sanığı Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki tetkik hakimliği döneminden tanıdığını, Bakanlığın Brüksel'deki bir programına beraber katıldıklarını, dönemin Daire Başkanı Mahmut Acar'ın kendisinden övgüyle söz ettiğini anlattı.

Okur, Toker'in, 2011'deki Yargıtay üyeliği seçiminde cemaat mensubu kurul üyelerince önerilen isimler arasında yer aldığını bildirdi.

Yargıtaya 2011'de 16-17 üyeyi kapsayan ikinci bir seçim yaptıklarını belirten Okur, cemaat mensubu kurul üyelerinin burada da önerdikleri isimlerin seçilmesini istediklerini, kendilerinin ise ilk seçimde yeterince kontenjanları olduğundan bu kez onlara kontenjan vermeyeceklerini söylediklerini savundu.

Konuyla ilgili cemaat mensubu kurul üyelerinden birinin Çukurambar'daki evinde toplandıklarını aktaran Okur, toplantıya Yargıtaydaki durumu anlatmaları için Toker ile eski Yargıtay Genel Sekreteri Aydın Boşgelmez'in de çağrıldığını söyledi.

Toker'in cemaat mensubu olduğunu düşündüğünü dile getiren Okur, bu düşüncesini destekleyen somut olaylar yaşandığını ifade etti.

Bir başka olayın Balyoz davasıyla ilgili olduğunu ifade eden Okur, tutuklama kararlarından sonra kendisine mektuplar geldiğini, bu mektupları kurulda dile getirerek bazı yanlışlar yapıldığını söylediğini anlattı.

MİT müsteşarının ifadeye çağrılması olayının ardından basına özel yetkili hakim ve savcıların yetkisinin azaltılması gerektiği yönünde demeçler verdiğini belirten Okur, cemaat mensubu kurul üyelerinin buna karşı çıktığını bildirdi.

Okur, Balyoz davasında yaşanan olumsuzlukları anlatınca da "Yargıtay'dan birilerini çağıralım, olayın teknik kısmını anlatsınlar" denildiğini ve Toker ile eski Yargıtay üyesi İlyas Şahin'in mektuplarda dile getirilen itiraz konularına karşı teknik anlatım yaptığını ifade etti.

İbrahim Okur, "Burada ilginç olan şey, dosya henüz Yargıtaya gelmemişti ama benim mektuplarla öğrendiğim şeyleri Ahmet Bey de biliyordu." dedi.

Toker ile ilgili kanaat sahibi olmasını sağlayan üçüncü olayın Yargıtay tetkik hakimi Nesrin Şengün'ün üye seçilme sürecine ilişkin olduğunu vurgulayan Okur, Yargıtay'a yapılan 3. ya da 4. seçimde Şengün'ün üye olmasını istediğini ancak cemaat mensubu olduğunu düşündüğü kurul üyesi Teoman Gökçe'nin buna şiddetle karşı çıktığını anlattı.

Bu toplantının sabahında Nesrin Şengün, eşi Erhan Şengün ve Ahmet Toker'i kurula girerken gördüğünü anlatan Okur, "Teoman Gökçe, Toker'e haber etmiş, Toker de Erhan ve Nesrin Şengün'ü yanına götürmüş. Gökçe, burada Şengün'e 'Senin seçilmene destek vereceğim' demiş. Buna benzer olaylar başka zamanlarda da yaşandı. Cemaatçi kurul üyeleri kendilerinin getirmediği isimlerin seçileceğini anlayınca bu kişilere onları kendilerinin seçtirdiği mesajını vermek için bu tür yollara başvuruyorlardı." diye konuştu.

Eski Savcı Bayram Bozkurt da 2010'da Cumhuriyet Savcılığından istifa ettikten sonra Ankara'da FETÖ mensubu avukat Ali Fuat Babatan'ın ofisinde avukatlığa başladığını söyledi.

Ankara'da bir alışveriş merkezindeki Babatan'a ait ofiste yaklaşık 35 avukatın çalıştığını, kendisinin ceza davalarının başında bulunan avukat olarak görev yaptığını anlatan Bozkurt, ofise hakim ve savcılar, dönemin HSYK ve Yargıtay üyeleri ile FETÖ mensubu subayların gelip gittiğini öne sürdü.

Bozkurt, "Bu kişiler, mesai saatinden sonra akşam 19.00-20.00 gibi siyah transporter bir araçla gelirlerdi. AVM'nin güvenlik kameralarında görüntülenmemek için eksi 4'üncü kattan giriş yaparlardı. Kripto bir ofisti. Babatan 2003'te Deniz Kuvvetleri'nin abisi, bir dönem de yargının abisi imiş. Ahmet Toker de iki defa geldi. Benim bulunmadığım zamanlarda da gelmiş olabilir. Burada yemek yerlerdi, Gülen'den gelen notlar iletilirdi, Gülen'in en son Pensilvanya'da verdiği sohbetler dinlenirdi. Bu ortamlara biz girmezdik. Babatan, 'iki ceza davasıyla ilgili Toker'den söz aldık' demişti. Hangi davalar olduğunu bilmiyorum." diye konuştu.

Yargıtay imamına "Kartal" kod adının verildiğini, dönem dönem değişen Yargıtay imamlarının bu kodu kullandığını savunan Bozkurt, "Toker'in bir dönem bu makamda bulunduğunu biliyorum. Sonra İlyas Şahin Yargıtay imamı oldu." iddiasında bulundu.

Tanık Bozkurt'un beyanlarını kabul etmeyen Ahmet Toker, "Bu kadar ağır bir iftiraya hiç maruz kalmadım. Yemin ederim ki o büroya bir kez bile gittiysem şu kapıdan çıkamayayım. Eşim, çocuklarım ölsün, yalan söylüyor." savunmasını yaptı.

Tanık olarak dinlenen eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici de Toker'in başarılı, çalışkan bir tetkik hakimi olduğunu duyduğunu, dönemin daire başkanının da ismini önerdiğini hatırladığını dile getirdi.

Ahmet Toker'in 2011'deki Yargıtay üyeliği seçiminde cemaat mensubu kurul üyelerince önerilen isimler arasında yer aldığını belirten Hamsici, Toker hakkında "çalışkan, dairenin en iyi tetkik hakimi" gibi duyumları nedeniyle bu isme itiraz etmediklerini söyledi.

Hamsici, "Ergenekon, Balyoz davalarında kamuoyunda bazı rahatsızlıklar vardı. Engin Durnagöl bizi evine çağırdı. Bazı kurul üyeleri vardı. Balyoz davası Yargıtaya yeni gelmişti. Toker kısa bir bilgilendirme yaptı. Bizi rahatlatmak amacıyla, yıllardır terör dairesinde olduğunu, dosyanın titizlikle incelendiğini, hak mağduriyetine sebebiyet vermeyeceklerini, daireden adil bir karar çıkacağını söyledi." şeklinde konuştu.

İbrahim Okur'un, Balyoz davasıyla ilgili bu bilgilendirmenin dosya henüz Yargıtaya gelmeden Toker tarafından yapıldığını söylediğinin aktarılması üzerine Hamsici, toplantının dosya Yargıtaya geldikten sonra yapıldığı şeklinde hatırladığını belirtti.

Ömer Köroğlu da sanığı HSYK üyesi seçildiği dönemde Hamsici'nin evinde yapılan toplantıda gördüğünü, bu toplantıda Yargıtaya yönelik genel değerlendirmeler yapıldığını, genellikle Toker'in konuştuğunu, dini konulara da değindiğini, İlyas Şahin'in ise sessiz kaldığını anlattı.

Toker'i 2-3 kez bu tür faaliyetlerde gördüğünü dile getiren Köroğlu, "Toker, saygı duyulan biriydi. 2011'deki Yargıtay üyeliği seçimi için Mehmet Kaya'nın evinde yapılan toplantıya girdiğini de hatırlıyorum." ifadesini kullandı.

Sanık Toker, huzurda alınan ifadelerle ilgili detaylı savunmasını sonra yapmak istediğini söyledi. Talimatla ifadesi alınan eski Başsavcı Durdu Kavak ile eski Yargıtay üyesi İlhami Dal'ın beyanlarını değerlendiren Toker, ifadelerin kurgu olduğunu, bu kişilerin içinde bulundukları durumdan kurtulmak için bu tür beyanlarda bulunduğunu savundu.

Verilen molanın ardından mahkeme heyeti ara kararını açıkladı. Buna göre sanığın tutukluluk halinin devamına, duruşmanın 5 Temmuz'a bırakılmasına karar verildi.

YARGITAY ESKİ ÜYESİ ERAY GÜRTEKİN

15 Mart'ta Yargıtay 9. Ceza Dairesince, Yargıtay Genel Kurul Salonu'nda görülen duruşmada, önceki celse suçlamaları reddeden eski Yargıtay üyesi sanık Eray Gürtekin yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmaya, sanık Gürtekin ve yakınları ile avukatı katıldı.

Duruşmada, eski HSYK üyesi İbrahim Okur ve eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Birol Erdem tanık olarak dinlendi.

Okur, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi aracılığıyla duruşmaya katılırken, Erdem, salonda hazır bulundu.

İbrahim Okur, sanığı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı yaptığı dönemden tanıdığını, başarılı bir hakim olarak bildiğini söyledi.

Sanığın örgüt mensubiyetine ilişkin somut bilgisinin olmadığını ifade eden Okur, Yargıtaya seçilme sürecini anlattı.

Anayasa değişikliğinin ardından 2010'da oluşan HSYK tarafından Yargıtay ve Danıştaya yeni üye seçiminin gündeme geldiğini belirten Okur, bu kapsamda cemaat mensubu olduğunu düşündüğü eski HSYK Genel Sekreteri Mehmet Kaya'nın evinde diğer cemaat mensubu kurul üyeleriyle toplantı yaptıklarını bildirdi.

Okur, toplantıda bu kişilerin getirdikleri isimleri konuştuklarını, ilk etapta 80 isim belirlediklerini, sanığın da cemaat mensubu kurul üyelerince seçilmesi istenenler arasında yer aldığını kaydetti.

İbrahim Okur, "Sanığı listede gördüğümde şaşırmıştım. Bektaşi diye biliyordum, cemaatle ilgisini hiç duymamıştım. O listede olmasa da seçilmesi için üzerinde tartışabileceğimiz, seçilebilecek biriydi." dedi.

Birol Erdem de Yargıtay üyeliği seçimine kadar sanığın cemaat üyeliğine ilişkin bilgisinin olmadığını, sadece öyle tahmin ettiğini söyledi.

Sanığın, Yargıtay üyeliği seçiminde cemaat mensubu kurul üyelerince seçilmesi istenenler arasında bulunduğunu aktaran Erdem, "Ben de bu nedenle cemaat mensubiyetine ilişkin kanaat sahibi oldum." diye konuştu.

Erdem, ilerleyen süreçte cemaat mensubu Yargıtay üyelerinin etkinliğini kırmak için düzenledikleri ve cemaatçi olmayan üyeleri çağırdıkları toplantıya sanığı davet etmediklerini bildirdi.

Tanık ifadelerine karşı söz verilen Gürtekin, tanıkların soyut, tahmine dayalı beyanlarda bulunduğunu savundu. Talimatla ifadesi alınan diğer tanıkların beyanlarının da çelişkili olduğunu ileri süren Gürtekin, tahliyesini talep etti.

Verilen aranın ardından mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına, duruşmanın 5 Temmuz'a bırakılmasına karar verildiğini açıkladı.

Zirve Yayınevi saldırısı Ergenekon ile ilişkilendirilmek istenmişti

Malatya'da 18 Nisan 2007'de Zirve Yayınevi'nde çalışan Alman uyruklu Tilman Ekkehart Geske ile Necati Aydın ve Uğur Yüksel öldürülmüştü.

Zirve Yayınevi cinayeti davasını Ergenekon davası ile ilişkilendirmek amacıyla soruşturma açıldığı, açık ve gizli tanıklar üretilerek yasa dışı vaatlerle temin edilen tanıklardan alınan ifadeler ve soruşturma evrakının, Zirve Yayınevi cinayeti dosyasına konulduğu iddia edilmişti.

Sanık Gürtekin, Zirve Yayınevi cinayetlerine ilişkin davaya bakan mahkemenin başkanıyken Yargıtaya üye seçilmişti.

Paralel yapı-Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay, HSYK üyelerine açılan davalar
Paralel yapı-08 Ekim (2017) 'Ankara 77 sanık Yüksek Yargı Yapılanması' soruşturması/fezlekesi (Yargıtay)

(17 Mart 2018, 16:47)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

PARALEL YAPI KONULU HABER GRUPLARINDAN KISA BİR BÖLÜM: (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)  
Paralel Yapıya yönelik hemen hemen tüm operasyonlar ve açılan davalar
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
Paralel yapı ve diğer kurum kuruluşlarla bağlantıları
Başbakan Erdoğan'ın paralel yapıyla ilgili açıklamaları
Paralel yapı-Abdullah Gül
Paralel yapı-Taksim Gezi Parkı olayları bağlantısı
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar
Paralel yapı-Ergenekon
Paralel yapı-Behçet Oktay intiharı
Paralel yapı-Hablemitoğlu cinayeti
Paralel yapı-Üzeyir Garih cinayeti
Paralel yapı-Cevzet Soysal cinayeti
Paralel yapı-Gaffar Okkan cinayeti
Paralel yapı-Paris cinayetleri
Paralel yapı-Haydar Meriç cinayeti
Paralel yapı-15 Temmuz (2016) 'TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimine açılan davalar'
Paralel yapı-Fenerbahçe/Şike soruşturması
Paralel yapı-Ses kayıtları
Paralel yapı-Hanefi Avcı'nın cemaat iddiaları
Paralel yapı-Sabri Uzun'un cemaat iddiaları
Paralel yapı-28 Şubat süreci
Paralel yapı-Kaset olaylarıyla bağlantısı
Paralel yapı-Rusya Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov suikasti
Paralel yapı-1990 Uğur Mumcu vd. Laiklik suikastleri soruşturmasında kumpas
Paralel yapı-TSK'daki Fetö'cülerin 15 Temmuz askeri darbe girişimi ile bağlantısının delilleri
Paralel yapı-15 Temmuz askeri darbe girişimindeki rollerini saptırma gayretleri
Paralel yapı-Yargılandıkları davalarda Fetö'nün terör örgütü olduğunu kabul etmeyen sanıklar
Paralel yapıya karşı devlet kurumlarının attığı adımlar
Paralel yapı-Deşifreyi ve soruşturmaları engelleme çabaları
Paralel yapı-Kamikaze tahliye girişimleri
Paralel yapı-Teslim olmayıp saklanan ya da yurtdışına firar eden şüpheliler
Paralel yapıya dair hukuki deliller
Paralel yapı mensuplarından gelen itiraflar
Paralel yapı-Suç duyuruları
Paralel yapı-Abdullah Harun
Paralel yapı-Dış ülke bağlantıları
Paralel yapı-Vatana ihanet
Paralel yapı-Misyonerlik/Dinlerarası Diyalog Bağlantıları
Paralel yapı-İslami açıdan sapkın görüşleri
Paralel yapı-Fetullah Gülen'in bedduaları
Paralel yapı-Örgüt mensuplarının intiharları
Paralel yapı konulu kitaplar
Paralel yapı konulu filmler
Paralel yapı bahanesiyle kontrgerilla yapılanmalarının gözden kaçırılma çabaları ... (TÜMÜ ve LİNKLER İÇİN TIKLAYIN)

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=12621    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.010.472