Türkiye´yi aylarca sarsan ´İrtica İle Mücadele Eylem Planı´nın fotokopisi Ankara´daki ofisinde bulunan ve medyaya yansıyarak kamuoyunun büyük tepkisine sebep olan Ergenekon tutuklusu ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Necdet Sezer´den üstün hizmet madalyası almış olan emekli üsteğmen avukat Serdar Öztürk´ün parmak izi Savcı Zekeriya Öz´ün talimatı üzerine polis zoruyla alındı. Poliste parmak izi kayıtları bulunmadığı için parmak izi polis zoruyla alınan Öztürk, tutanağa, parmak izinin başka bir yere taşınacağından kuşkulandığını belirterek şerh koydu. Serdar Öztürk ilk gözaltına alındığında, savcılıkta sorgusu yapılırken kendi bürosunda bulunan belgelere itiraz etmiş, polisin koyduğunu ileri sürmüş ve bürodaki belgeleri incelerken de parmak izi bırakmamak için ameliyat eldiveni giymişti. Ancak belgelerin bürosunda bulunduğu, polis aramaları esnasında bürosunda bulunan avukatları tarafından imzalanmış arama tutanağı ve aramanın polis kamerasıyla saniye saniye kaydedildiğinin ortaya çıkmasıyla tespit edilmişti. Öztürk´ün, belgeleri polis koydu şeklindeki suç duyurusunu dikkate alan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın başlattığı soruşturma ise iddianın geçersizliği tespit edilerek takipsizlik kararıyla sonuçlanmıştı. Ergenekon davasında yargılanan diğer bir subay Yarbay Mustafa Dönmez gibi Serdar Öztürk de sık sık gündeme getirdikleri birbirinden ilginç iddialarla, ev ve bürolarında bulunan kroki, belge ve silahlara itiraz ettiler ve bunları polislerin yerleştirdiğini ileri sürdüler. Askeri mahkemede halen yargılanmakta olan Yarbay Dönmez´in iddiaları bizzat aramalara katılan askeri personel tarafından yalanlandı.
Skandalı patlatan Üstün Hizmetçiden ´parmak izi´ şovu
Türkiye´yi aylarca sarsan´İrtica İle Mücadele Eylem Planı´nın fotokopisi Ankara´daki ofisinde bulunan ve medyaya yansıyarak kamuoyunun büyük tepkisine sebep olan Ergenekon tutuklusu ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Necdet Sezer´den üstün hizmet madalyası almış olan emekli üsteğmen avukat Serdar Öztürk´ün parmak izi Savcı Zekeriya Öz´ün talimatı üzerine polis zoruyla alındı. Poliste parmak izi kayıtları bulunmadığı için parmak izi polis zoruyla alınan Öztürk, tutanağa, parmak izinin başka bir yere taşınacağından kuşkulandığını belirterek şerh koydu. Serdar Öztürk ilk gözaltına alındığında, savcılıkta sorgusu yapılırken kendi bürosunda bulunan belgelere itiraz etmiş, polisin koyduğunu ileri sürmüş ve bürodaki belgeleri incelerken de parmak izi bırakmamak için ameliyat eldiveni giymişti. Ancak belgelerin bürosunda bulunduğu, polis aramaları esnasında bürosunda bulunan avukatları tarafından imzalanmış arama tutanağı ve aramanın polis kamerasıyla saniye saniye kaydedildiğinin ortaya çıkmasıyla tespit edilmişti. Öztürk´ün, belgeleri polis koydu şeklindeki suç duyurusunu dikkate alan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı´nın başlattığı soruşturma ise iddianın geçersizliği tespit edilerek takipsizlik kararıyla sonuçlanmıştı. Ergenekon davasında yargılanan diğer bir subay Yarbay Mustafa Dönmez gibi Serdar Öztürk de sık sık gündeme getirdikleri birbirinden ilginç iddialarla, ev ve bürolarında bulunan kroki, belge ve silahlara itiraz ettiler ve bunları polislerin yerleştirdiğini ileri sürdüler. Askeri mahkemede halen yargılanmakta olan Yarbay Dönmez´in iddiaları bizzat aramalara katılan askeri personel tarafından yalanlandı.
Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek tarafından hazırlandığı iddia edilen İrtica İle Mücadele Eylem Planı´nın fotokopisi Ankara´daki ofisinde bulunan avukat Serdar Öztürk´ün parmak izi, Ergenekon savcısı Zekeriya Öz´ün talimatıyla, cezaevinde polis zoruyla alındı. 26 Ekim´de, İstanbul Emniyet Müdürlüğü´nden Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi´ne gelen polisler, Savcı Zekeriya Öz´ün talimatıyla, Serdar Öztürk´ün parmak izini alacaklarını söyledi. Ancak Öztürk, parmak izi vermeyi reddetti.
Öztürk: Hakkımda delil üretileceğinden şüpheleniyorum
Parmak iziyle hakkında yeni deliller üretileceği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunan Öztürk, 2 Aralık´ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´na verdiği dilekçede, ihbar mailleri ve bilgisayarlara yüklenen bilgiler ´Maymuncuk´ olarak kullanılarak, Türk Silahlı Kuvvetleri´ne operasyon yapıldığını iddia etti. Öztürk, bu belge ve CD´lerin İstanbul Teknik Üniversitesi laboratuvarlarında incelenmesini de talep etti. 24 saat sonra, 3 Aralık´ta, Silivri´ye yine polisler geldi. Bu kez ellerinde Ergenekon savcısı Zekeriya Öz ve Silivri Cumhuriyet Savcısı Necip Doğan´ın talimatları vardı. Savcı Öz, Öztürk´ün cezaevine girerken alınan parmak izinde karakteristik özelliklerinin belirgin olmadığını belirtti ve görevlilere yardımcı olunmasını istedi. Savcı Doğan da, Öztürk´ün rızasına bakılmaksızın parmak ve avuç izlerinin alınması talimatı verdi. Bunun üzerine Öztürk, parmak izi tutanağına, şu şerhi düştü: ?Mukayeseli parmak izi yapılmasını ilk ben talep ettim. Savcı Zekeriya Öz´ü de uymadığı için HSYK´ya şikayet ettim. Aylar sonra, iki kez parmak izi vermeme rağmen tekrar parmak izimin alınması, yeni deliller üretileceği şüphesini doğurmuştur. Parmak izimi rızam dışında veriyorum. Bu tarihten sonra hiçbir belgede çıkacak parmak izimin delil olarak kabul edilemeyeceğini belirtirim.?
(24 Aralık 2009, 18:15)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Avukat Serdar Öztürk´ün şovları
Yarbay Mustafa Dönmez manşetlerimiz
Ergenekon soruşturmasını/davasını akamete uğratma girişimleri