Tam
EskidenYeniye
 

Ergenekon davasına gölge düşürmeyin

Mahkeme heyeti müdahillerin sanıklara soru sormasını kısıtladı. Ergenekoncular müdahil avukatları neden sevmiyor? Zira, çapraz sorguda beklenmedik sorular müdahillerden geliyor.

Önceki haber title=Sonraki haber

21 Aralık 2008 17:00 Ergenekon davasında mahkeme heyeti müdahillerin sanıklara soru sormasını kısıtladı. Ergenekoncular müdahil avukatları neden sevmiyor? Zira, çapraz sorguda beklenmedik sorular müdahillerden geliyor.

Müdahillerin sorduğu konunun kendisi ile ilgili olup olmadığı tüm delillerin toplanmasından sonra ortaya çıkabilir

Yeni ceza usulü kanununda özellikle çapraz sorgu ile maddi gerçeğin ortaya çıkarılması amaçlanmaktadır. Kanunun amacı bu iken dava uzun sürmesin diye müdahillerin soru sormasının kısıtlanması gerçeğin ortaya çıkmasını engelleyebilecek ve çok yanlış anlaşılabilecek bir karardır. Sanıkların tehditlerine yönlendirmelerine sessiz kalınırken müdahillerin yasaya uygun görev yapmalarını kısıtlamak, ´bu soru müvekkilinle ilgili değil´ demek baştan önyargı olacaktır. Çünkü müdahillerin sorduğu konunun kendisi ile ilgili olup olmadığı tüm delillerin toplanmasından sonra ortaya çıkabilir. Ayrıca, ceza muhakemesinin amacına uygun olarak suçun örgüt boyutunun ortaya çıkarılması için müdahiller sanıklara soru sorabilir. Yargılamanın kanunlara göre yapılması, adalete gölge düşebileceği izleniminin engellenmesi herhalde mahkeme heyetinin en başta gelen görevi olmalıdır.Sanıklar Türk Halkına örgütlü terör suçu uyguladıkları suçlamasıyla yargılanıyorlar. Bu itibarla mağdur olduklarını ifade eden çok sayıda kişinin davaya müdahil olma talebi normal karşılanmalıyken, sanıkların eylemlerinden doğrudan mağdur olmadıkları gerekçesiyle daha önce reddedilmişti. Buna ek olarak şimdi müdahillerin soru haklarının daha da kısıtlanması halkın zihninde soru işaretleri uyandırmayacak mı? Savunmada gizlenen ilişkilerin çapraz sorguda açığa çıkabildiği son duruşmalarda net şekilde belli olmuşken, üstelik de müdahillerin bu hakları yasayla belirlenmişken ve gerçeğin ortaya çıkmasına, tıpkı yasanın çıkarılış amacındaki gibi hizmet ediyorken bu hakkın kısıtlanması çok yanlış anlaşılmayacak mı?

Soru sınırlamasına hukukçulardan itiraz

Ergenekon terör örgütü davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nin müdahil avukatların sorularına kısıtlama getirmesi hukukçuların tepkisine neden oldu. Ergenekon davasının 28. duruşmasında Köksal Şengün başkanlığındaki mahkeme heyeti önemli bir karara imza attı ve müdahil avukatların sorularına kısıtlama getirdi. Sanıklarına iddianame kapsamında örgüt faaliyetlerine ilişkin soru soran avukatların sadece müvekkillerinin zarar gördüğü eylemden dolayı ve zarar veren sanığa soru sormasına hükmedildi. Karara göre, müdahil Cumhuriyet Gazetesi avukatları ile örgütün eylemlerinden zarar gördüğü ileri sürülen Şebnem Korur Fincancı´nın vekilleri sadece zarar gördükleri suçtan soru sorabilecek.

Söz konusu karara hukukçular tepki gösterdi. Kültür Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Bahri Öztürk, Ceza Muhakemesi Kanunu´na (CMK) göre örgütlü suçlarda müdahil ve avukatlarının suçu işleyen örgüt üyeleriyle birlikte örgüt liderlerine de soru sorabildiğini aktardı. Örgüt liderlerinin örgüt kapsamında işlenen bütün eylemlerden sorumlu olduğunu ifade etti. Müdahillerin TCK´nın 220. maddesi kapsamında yapılan yargılamada zarar gördüğü suçtan dolayı örgüt liderlerine soru sorabileceğini kaydetti. Maddi gerçeği ortaya çıkaracak her türlü sorunun sanıklara sorulabileceğini, bu konuda sınırlama getirilemeyeceğini anlattı.

Eski Cumhuriyet Başsavcısı Reşat Petek ise yeni ceza usulü kanununda özellikle çapraz sorgu ile maddi gerçeğin ortaya çıkarılmasının amaçlandığını ve müdahillerin olayların müphem kalmaması için soru yöneltebileceğini söyledi. Müdahil sayısının çokluğu durumunda yargılamanın hızlı olması için mahkemelerin bazen tedbir alabildiğini aktardı: Müdahillerin sorduğu konunun kendisi ile ilgili olup olmadığı tüm delillerin toplanmasından sonra ortaya çıkabilir. ´Bu soru müvekkilinle ilgili değil´ demek baştan önyargı olacaktır. Ayrıca, ceza muhakemesinin amacına uygun olarak suçun örgüt boyutunun ortaya çıkarılması için müdahiller sanıklara soru sorabilir.

Şebnem Fincancı´nın avukatı Ali Koç, sanıkların terör suçundan yargılandığını hatırlattı. Terörle Mücadele Kanunu´nun 1. maddesinde düzenlenen terör tanımı kapsamında terör örgütü lideri ve üyelerine iddianame kapsamında işlenen bütün suçlardan yargılama yapıldığını söyledi. Koç, Mahkeme başkanı dosyadaki delilleri sormuyor. Onları delillerin değerlendirilmesi bölümünde kullanacağını söylüyor. Ancak yargılamada böyle bir usul yok. Alınan kısıtlama kararı hukuka aykırı. dedi.

Savunmada gizlenen ilişkiler çapraz sorguda açığa çıkıyor

20 Ekim´de başlayan Ergenekon terör örgütü davası ikinci ayını doldurdu. 29 duruşmada, örgütün yöneticisi olmakla suçlanan emekli Tuğgeneral Veli Küçük´ün de aralarında bulunduğu 19 sanık savunmasını tamamladı. Sorgulamalarda dikkat çeken en önemli noktalardan biri, sanıkların birbirleriyle olan ilişkilerini gizlemeye çalışmaları oldu. Ortada bir örgüt veya suç bulunmadığını iddia eden sanıkların birbirleriyle irtibatlarını inkar etmesi soru işaretlerine yol açtı. Söz konusu isimlerin başında Veli Küçük geldi. Çapraz sorguda emekli Orgeneral Şener Eruygur´u tanımadığını söyleyen Küçük, ajandasındaki notların hatırlatılması üzerine, orduevinde Eruygur´la değil başkasıyla görüştüğünü ileri sürdü. Sanık Muammer Karabulut da, geçmişte basın açıklaması yapıp savunduğu Muzaffer Tekin´i tanımadı. Karabulut ayrıca, sanıklardan Sevgi Erenerol´la 2005 yılından beri tanıştığını söyleyince üye hakim Hasan Hüseyin Özese araya girdi: 2005´ten beri tanıdığın Erenerol´la telefonda 632 kez ne konuştunuz?

Silivri Cezaevi´nde devam eden Ergenekon davasının 1 numaralı sanığı Veli Küçük, aynı soruşturma kapsamında tutuklanan ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur´u tanımadığını iddia etti. Savcının, sanık Küçük´ün ajandasında ´görüşülecek, görüşüldü, Fenerbahçe Orduevi´nde görüşme yapacağız´ şeklinde notlar olduğunu belirtmesi üzerine Küçük, Şener Eruygur´un eski jandarma genel komutanı olduğunu söyleyerek, Fenerbahçe Orduevi´ndeki yemekte Eruygur değil bir başkasıyla görüştüğünü ileri sürdü. Yazar Ergün Poyraz, 2007 Temmuz ayında gözaltındayken yapılan sorgusunda neredeyse her gün görüştüğü sanıklardan Muammer Karabulut´u tanımadığını söylemişti. Karabulut ise bir yazısında ´yakın arkadaşı Poyraz´ı Kandıra F tipi Cezaevi´nde ziyaret ettiğini´ anlatıyordu. Karabulut da çapraz sorgusunda Danıştay saldırısında azmettirici olmakla suçlanan sanık Muzaffer Tekin´i tanımadığını iddia etti. Oysa, Karabulut 26 Mayıs 2006´da Danıştay saldırısıyla ilgili gözaltına alınan Muzaffer Tekin için basın açıklaması yapmıştı. Karabulut, sanıklardan Sevgi Erenerol´la da 2005 yılından beri tanıştığını savundu.

Sevgi Erenerol da, sorgusunda savcı Mehmet Ali Pekgüzel´in Devam eden Ergenekon soruşturması şüphelisi Neriman Aydın´la ne zaman, nasıl tanıştınız? sorusuna, 2-3 yıl önce tanıştım, Ankara´da. cevabını vermişti. Ancak, savcının 2003 yılında Neriman Aydın ve tutuklu şüpheli kardeşi Kemal Aydın´ı kiliseye toplantıya çağırmışsınız. açıklaması üzerine, Erenerol, Olabilir. karşılığını verdi. Erenerol, sanıklardan Kuvvai Milliye Derneği üyesi Hüseyin Görüm´ü de tanımadığını savundu. Savcılığın, Kilisedeki toplantılarda çekilmiş fotoğraflar var. demesi üzerine, Kiliseye gelen herkesi tanıyamam. şeklinde cevap verdi.

Müdahillerin varlığı neden önemli?

Ali Akkuş (Zaman): Silivri´de görülen duruşmalarda ilginç bir karara imza atıldı. Müdahil avukatların soru sormasına sınırlama getirildi. Çok sayıda başvuruya rağmen müdahillik taleplerinin sadece ikisini kabul eden mahkemenin, son kararı anlaşılır gibi değil.

Sanıkların eylemlerinden mağdur olanların, görülen davaya müdahil olma talebi evrensel hukukun gereği. Faili meçhuller başta olmak üzere terör ve şiddet eylemleri ile Türkiye´nin yakın tarihine damgasını vurmuş bir örgüt yargılanıyor. İddianameye göre, Ergenekon terör örgütü üyelerinin PKK, DHKP-C, Hizbullah gibi örgütlerle ciddi bağlantılar var. Bu örgütlerin kanlı eylemlerinden mağdur olanların gözü Silivri´deki davada. Sanıkların savcılar ve hakimler üzerinde baskı oluşturmak için her yolu denediğini görüyoruz. Örgütün yöneticisi olmakla suçlanan Doğu Perinçek, mahkeme başkanına ´korkma´ diyerek psikolojik baskı yaparken, Veli Küçük savcılara yönelik küçümseyici ifadeler kullanıyor. Bazı duruşmalarda öyle cümleler sarf edildi ki, soruşturma savcıları Silivri Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyurusunda bulunmak zorunda kaldı. Sanıkların sözlü saldırılarından etkilenmemek mümkün değil. Yargılananların çoğu mahkeme salonları konusunda uzman. Örneğin Veli Küçük. Şişli´de görülen bir davanın duruşma salonuna silahla girmesiyle meşhur. Kemal Kerinçsiz´in mahkeme önlerindeki eylemleri malum. ´Bir emrin var mı abi?´ diyen hakim arkadaşları var.

Ergenekoncular müdahil avukatları neden sevmiyor? Zira, çapraz sorguda beklenmedik sorular müdahillerden geliyor.

Ergenekoncular müdahil avukatları neden sevmiyor? Zira, çapraz sorguda beklenmedik sorular müdahillerden geliyor. Bunu iki örnekle anlatmak mümkün. Muzaffer Tekin, Ümraniye´deki bombaları ´süs malzemesi´ olarak savunmaya çalışıyordu. ´Cumhuriyet´e atılan bombalarla tapa numaraları aynı. Buna ne diyorsun?´ şeklindeki soru, Tekin´in bütün savunmasını çökertti. Tekin´in bu sorunun etkisini anlatmak için ´Aynı safta olduğumuz Cumhuriyet´in avukatlarından taarruz yedik´ demesi kayıtlara geçti. Veli Küçük, müdahil avukata ´bozguncu´ dedi. 3 bin lira ile geçinmeye çalıştığını anlatan Küçük, ´Madem parasız bir adamdın, ne işin var Cumhuriyet gazetesinin satışı için yapılan toplantıda?´ sorusu karşısında söyleyecek söz bulamadı. Müdahillerin sorusu, çaprazdan gelen bir vuruş gibiydi. Derin bağlantıları olan örgütü, yüzeysel bir yargılama ile çözmek mümkün değil. Mahkeme heyeti buna müsaade etmeyecektir. (Ali Akkuş / Zaman)

(21 Aralık 2008, 17:00)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=122    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.038.642