Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu 18'i tutuklu 19 eski polisin yargılandığı davada 17 sanığa 6 ile 8 yıl arasında hapis cezası verildi. Etkin pişmanlıktan faydalanan ve örgütün çözülmesinde önemli bilgiler veren bir sanığın cezası 1 yıla indirildi. Hükmün açıklanması geri bırakılan sanık serbest bırakıldı. 1 sanığın dosyası ise ayrıldı.
16.12.2017 16:06 Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında dava açılan ve aralarında rütbelilerin de bulunduğu 18'i tutuklu 19 eski polisin yargılandığı davada 17 sanığa 6 ile 8 yıl arasında hapis cezası verildi. Etkin pişmanlıktan faydalanan ve örgütün çözülmesinde önemli bilgiler veren bir sanığın cezası 1 yıla indirildi. Hükmün açıklanması geri bırakılan sanık serbest bırakıldı. 1 sanığın dosyası ise ayrıldı.
15 Aralık'ta Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, 'silahlı terör örgütü kurma ve 'ilahlı terör örgütüne üye olma' suçlarından yargılanan tutuklu sanıklardan Ahmet Özdemir Kayseri'den, Adem Şimşek, İsa Öztaş, Salih Akay Çorum'dan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Diğer tutuklular Ahmet İnanç, Ahmet Tirli, Ali Ramazan Elgün, Hasan Sivri, Mehmet Yanıkoğlu, Tamer Köksal, Eyüp Kaya, Abdullah Genç, Hasan Akpınar, Hasan Karakoç, Savaş Şanlı, Tamer Bulcun, Rahim Aksay, Mehmet İsmail Debbağ ve tutuksuz sanık Seyfettin Atlı ile avukatları salonda hazır bulundu.
Tutuklu sanık Akpınar, savunmasında, terör örgütü üyeliğini kabul etmediğini 18 yıl devlete ve millete şerefiyle görev yaptığını söyledi.
Asılsız ve mesnetsiz belgelerle kendisine suç atılmak istendiğini iddia eden Akpınar, 'ByLock programı ben tutuklanıp iddianamem hazırlandıktan sonra çıktı. Bu işte bir yanlışlık var. Ben bu yapının toplantılarına katılmadım, çocuklarımı okullarına göndermedim, bankalarında para transferim yok. Gazete ve dergilerine üyeliğim yok. Bu yapıya himmet adı altında bağış yapmadım. Suçsuzum tahliyemi talep ediyorum.' diye konuştu.
Karakoç ise kendisinin hayatı boyunca başta FETÖ olmak üzere hiçbir terör örgütüne üye olmadığını savundu. 15 Temmuz hain darbe gecesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile meydanlara indiğini belirten Karakoç, şöyle devam etti:
'Ben yurt dışında hizmet hareketinin okullarında görev yaptım. O zamanlarda bakanlar ve bürokratlar okullara gelir ziyaret ederlerdi. Bizlere teşekkür ederlerdi. 2014 yılında bu yapıdan ayrıldım. Örgütte asıl suçlular yurt dışına kaçtı. Bizlerin evleri dahil arandı hiçbir belgeye rastlanılmadı. Zaten FETÖ'den mağdurduk, bir de bu yapıya üye olduğumuzdan dolayı dava açıldı. Ben suçsuzum beraatımı talep ediyorum.'
Mahkeme heyeti, 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan Mehmet İsmail Debbağ'a 8 yıl 9 ay, Hasan Karakoç'a 8 yıl 5 ay 7 gün, Mehmet Yanıkoğlu, Tamer Köksal, Hasan Akpınar, Savaş Şanlı ve Tamer Bulcun 8 yıl 4 ay, Ahmet İnanç'a 7 yıl 4 ay 22 gün, Ali Ramazan Elgün, Eyüp Kaya ve Rahim Aksay'a 7 yıl 4 ay 22 gün, Abdullah Genç ve Ahmet Özdemir'e 7 yıl 2 ay 22 gün, Hasan Sivri, Adem Şimşek, İsa Öztaş ve Salih Akay'a da 6 yıl 10 ay 15 gün hapis cezası verdi.
Tutuksuz yargılanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanan Seyfettin Atlı ise 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılarak hükmün açıklanması geri bırakıldı. Tutuklu sanıklardan Ahmet Tirli'nin dosyası da tefrik edilerek Kayseri'ye gönderildi.
Öte yandan bir önceki duruşmanın müzakere arasında adliyeden ayrılan ve aranan O.A'nın Yunanistan'a kaçmak isterken yakalandığı ve cezaevine gönderildiği öğrenildi.
Paralel yapı-26 Ekim (2017) 'Kırıkkale 23 sanık Emniyet Yapılanması' davası (bitti)
Paralel yapıya açılan ve sonuçlanan davalar
(16 Aralık 2017, 16:06
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: