Kırıkkale'de 2014 yılında lise öğrencilerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Bolu Abant'a geziye götürdükleri ve bu bahaneyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) propagandasını yaptıkları öne sürülen, örgütün öğrenci yurdunda çalışan ve evlerinde kalan 4 sanığın yargılanmasına devam edildi. Yine Kırıkkale'deki diğer üç davada, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin yargılanan 6 sanıktan 2'si, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından hapis cezasına çarptırıldı.
23.09.2017 21:13 Kırıkkale'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin iki ayrı davanın görülmesine devam edildi.
1) GEZİYE GÖTÜRÜLEN ÖĞRENCİLERE FETÖ PROPAGANDASI
Kırıkkale'de 2014 yılında lise öğrencilerini Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına Bolu Abant'a geziye götürdükleri ve bu bahaneyle Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) propagandasını yaptıkları öne sürülen, örgütün öğrenci yurdunda çalışan ve evlerinde kalan 4 sanığın yargılanmasına devam edildi.
21 Eylül'de Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "kamu kurum ve kuruluşlar ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık, kamu kurum ve kuruluşlarının zararına dolandırıcılık, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahlı terör örgütüne üye olma" suçlarından tutuksuz yargılanan C.S. ve K.D. ile avukatları hazır bulundu, Z.K. ve H.C. mazeretleri dolayısıyla duruşmaya katılmadı.
Müştekilerden o dönem lise öğrencisi olan R.P, sanıklardan H.C'nin kendisini arayarak, "Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına gezi düzenliyoruz" dediğini iddia etti.
R.P, resmi kurum tarafından düzenlendiğini sandıkları için ailesinin geziye katılmasına izin verdiğini belirterek, "Geziden bir gün önce öğrenci evinde kaldık. Bir video açtılar. Bunu izleyenlerden gezi parası olan 10 liralık ücreti almayacaklarını, izlemeyenlerden ise alacaklarını söylediler. Ben para da vermedim, videoyu da izlemedim. H.C'den şikayetçiyim." diye konuştu.
Diğer öğrenci B.G. de H.C'nin geziden bir gün önce okula geldiğini ve düzenleyecekleri geziye gelmek isteyip istemediklerini sorduğunu öne sürdü.
H.C'nin, geziyi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına düzenlediklerini söylediğini ileri süren B.G, "Ailem izin vermiyordu. H.C, babamı aradı ve izin aldı. Geziden bir gün önce 5 arkadaş, H.C'nin yönlendirdiği öğrenci evine gittik. Geceyi orada geçirdik. Burada video izletmek istediler. İzlemeyenlerden gezi için 10 lira alınacağını söylediler. Videoda Fetullah Gülen Arapça dua gibi bir şeyler yapıyordu. Sabah, araç dolu olduğu için H.C. bizimle geziye gelmedi ve 'aileleriniz sorarsa benim de geziye geldiğimi söyleyin' dedi. H.C'den şikayetçiyim." ifadelerini kullandı.
Dönemin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü de devletin, kurumun ve kendi adının bu gezide kullanılmasından dolayı şikayetinin devam ettiğini söyledi.
Sanık C.S. ise öğrencilerin ailelerinin "cemaati" tanıyan insanlar olduğunu ve yardımda da bulunduklarını iddia etti.
Öğrencilerin hafta sonları evlere geldiğini ileri süren C.S, geziyi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına düzenledikleri iddiasının doğru olmadığını ve öğrencilerin geziyi "cemaatin" düzenleyeceğinden haberlerinin olduğunu savundu.
Sanık K.D. de öğrencileri çok fazla tanımadığını belirterek, geziyi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü adına düzenlemediklerini ileri sürdü.
Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı 17 Kasım'a erteledi.
2) KARI KOCA 2 SANIĞA HAPİS CEZASI
Yine Kırıkkale'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin davalarda yargılanan 6 sanıktan 2'si, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarından hapis cezasına çarptırıldı.
22 Eylül'de Kırıkkale 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, "silahlı terör örgütüne üye olmak" ve "terörizmin finansmanın önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlamasıyla haklarında dava açılan tutuklu sanıklardan Yasin Akaslan Kırşehir'den Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Sanığın, tutuksuz yargılanan eşi Meliha Akaslan ve avukatları duruşmada hazır bulundu.
Sanık Yasin Akaslan, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddederek, FETÖ'nün kapatılan okulunda asgari ücretle geçimini sağlamak için çalıştığını iddia etti.
Orada çalıştığı sırada hiçbir illegal iş yapmadığını ileri süren Akaslan, "ByLock kullanmadım. Lösemi hastasıyım ve sağlık problemlerim dolayısıyla tahliyemi ve beraatimi talep ediyorum." dedi.
Meliha Akaslan ise ByLock kullanmadığını ve kendisinin de asgari ücretle FETÖ'nün kapatılan yurdunda bir dönem çalıştığını savundu.
Örgüt üyeliği suçunu kabul etmediğini ifade eden Akaslan, beraatini istedi.
Mahkeme heyeti, karı ve kocaya 6 yıl 11 ay 22'şer gün hapis cezası vererek, lösemi hastası Yasin Akaslan'ı tahliye etti, eşi Meliha Akaslan ise tutuklandı.
3) 4 SANIĞIN DAVASI
Aynı mahkemedeki diğer duruşmaya, tutuklu sanık Fikret C, Çorum'dan SEGBİS ile katıldı. Tutuksuz sanık İlhami A. ile avukatlar duruşmada hazır bulundu.
Sanıkların savunmaları alan mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 19 Ekim'e erteledi.
Aynı mahkemedeki başka bir duruşmada yargılanan Abdurrahman G. ve Mehmet G. ile avukatları hazır bulundu.
Mahkeme heyeti, savunmaların ardından eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 17 Ekim'e erteledi.
Paralel yapı-16 Mayıs (2017) 'Kırıkkale Öğrenci Gezisi Usulsüzlüğü 4 sanık' davası
(23 Eylül 2017, 21:13)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: