Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nin (FETÖ/PDY) adliye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 15'i tutuklu 20 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.
29.04.2017 18:50 Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) adliye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 15'i tutuklu 20 sanık hakkında açılan davanın ilk duruşması başladı.
24.04.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Kırklareli Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan salonda 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı iddia edilenlerin de bulunduğu 15'i tutuklu adliye ve ceza infaz kurumu personeli hakim karşısına çıktı.
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, salon çevresinde geniş güvenlik önemi aldı. Tutuklu sanıklar, duruşma salonuna ceza infaz kurumu ring araçlarıyla getirildi.
Sanık yakınları, duruşma salonunun önünde kurulan kontrol noktasında üst araması yapıldıktan sonra salona alındı.
Sanıkların kimlik tespiti ile başlayan duruşmada, Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe tarafından okundu. İddianamede, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan, itirafçı yasası ile tutuksuz yargılanan zabıt katibi Y.G.'ye, 2012'de girdiği KPSS'de çıkabilecek soruların bir öğrenci yurdunda FETÖ'nün adliyeden sorumlu sözde imamı H.A tarafından verildiği belirtildi. İddianamede, H.A'nın, KPSS'ye giren örgüt üyelerine zabıt katipliği sözlü mülakat sınavlarında referans olduğu bilgisi ifade edilerek, örgüt aracılığıyla memur olan ve daha sonra ihraç edilen memurlardan evli olanların 100, bekarların 125 lira her ay örgüt için 'himmet' topladığı, 17-25 Aralık tarihinden sonra örgütten ayrılmak isteyen üyelerin adliye imamı H.A., tarafından tehdit edildiği kaydedildi.
Tutuklu yargılanan FETÖ'nün sözde adliye imamı H.A, savunmasında, hakkındaki suçlamaları reddetti.
Soruşturma kapsamında kendisine bir rol verildiğini ileri süren H.A, iddiaların senaryodan ibaret olduğunu öne sürdü.
İddianamede 'Zafer' kod adıyla anıldığını belirten H.A, hiçbir zaman kod adı kullanmadığını savundu.
Örgütle hiçbir bağının bulunmadığını ve kimsenin 'himmet' adı altında para toplamadığını ileri süren H.A, şöyle konuştu:
'Bu örgütün kurum ve kuruluşunda bulunmadığım halde böyle bir örgütte yönetici kadrosunda olmam da mümkün değildir. Hakkımda isnat edilen iddiaların hiçbirini kabul etmiyorum. Ben kimseden para toplamadım. Ayrıca adliyenin katiplik sınavına ilişkin usulleri bilmem mümkün değil. Dolayısıyla sınavda çıkması muhtemel soruları da bilmem mümkün değildir. Ne kendim, ne de başka birileri vasıtasıyla kimseye sınav sorusunu da vermedim. Şahsım için böyle bir iddianın akla ve mantığa izah edilemeyeceğini düşünüyorum.'
Duruşmada, 2'si Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemi ile olmak üzere 8 sanığın ifadeleri tamamlandı.
Sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında duruşma salonundan çıkartılarak ceza infaz kurumu ring araçlarına bildirildi.
Duruşmaya yarın devam edilecek.
25.04.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) adliye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 15'i tutuklu 20 sanığın yargılandığı davanın ikinci duruşması başladı.
Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan salonda 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı iddia edilenlerin de bulunduğu adliye ve ceza infaz kurumu personeli 20 sanık katıldı.
Kırklareli Emniyet Müdürlüğü polis ekipleri, salon çevresinde geniş güvenlik önemi aldı. Tutuklu sanıklar, duruşma salonuna ceza infaz kurumu ring araçlarıyla getirildi.
Sanık yakınları, duruşma salonunun önünde kurulan kontrol noktasında üst araması yapıldıktan sonra salona alındı.
'17-25 Aralık sürecinden sonra hiçbir dini faaliyette bulunmadım'
Görevinden ihraç edilen tutuklu sanıklardan Hasan Uzun, üzerine atılan suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
İlk maaşını FETÖ'ye vermediğini savunan Uzun, hiç kimseye para aktarmadığını belirtti.
Uzun, 17-25 Aralık sürecinden önce bir kaç kez arkadaşlarıyla birlikte sohbetlere katıldığını anlatarak, 'Bu sohbetlerin FETÖ ile bir ilgisi yoktu. Sohbetlerde Kur'an-ı Kerim okuyup çay içerdik. Devlet büyüklerimizin açıklamalarının ardından kesinlikle bir araya gelmedik. 17-25 Aralık sürecinden sonra hiçbir dini faaliyette bulunmadım. Herkesle bağlarımı kopardım. Çok korkmuştum.' diye konuştu.
Cezaevinin sözde il imamı olarak adlandırılan Onur Eci'nin kendisinden öğrencilere yardım amacıyla para istediğini ifade eden Uzun, maddi durumunun kötü olması nedeniyle hiç para vermediğini kaydetti.
Uzun, gözaltına alınmasının ardından ev aramasında 'Efendi hazretleri' başlıklı nota ilişkin, 'Bu not kağıdı Nakşibendi tarikatına aittir. O dönemde oraya gidiyordum. Kağıda, gördüğüm rüyaları yazdım. Orada bahsedilen hoca efendi de odur.' ifadelerini kullandı.
Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe'nin 'Emniyet ve savcılıktaki ifadenle şu anki savunmada farklılıklar gözüküyor, bu konu hakkında ne diyeceksiniz?' sorusu üzerine Uzun, 'Emniyette baskı altında titreye titreye, korkarak, savcılıkta ise psikolojim bozuk olarak ifade verdim.' dedi.
Uzun'un savunmasının ardından duruşmaya ara verildi.
Eski zabıt katibi tutuklu sanık Muhammet Bahtiyar Eskin, '9 ay tutuklu kaldım ve biraz konuşacağım' diyerek savunmasına başladı.
Üzerine atılı suçlamaları reddeden Eskin, terör örgütü ile hiçbir bağının bulunmadığını ileri sürdü.
Silahlı terör örgütü yöneticiliği iddiasından yargılandığını hatırlatan Eskin, dosyadaki hiçbir suçlamanın delilinin bulunmadığını iddia etti.
Dosyada 'Yeşil' kod adlı gizli tanığın ifadeleri doğrultusunda tutuklanarak mesleğinden atıldığını belirten Eskin, suçlamaların tamamen bir senaryodan ibaret olduğunu savundu.
Savunması sırasında mahkeme heyetine hitaben, 'Ben 5 yıldır adliyede görev yaptım beni hiç araştırmadınız mı?' dedi.
Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe de araştırmadıklarını ifade ederek, esasa ilişkin savunmasını sürdürmesi uyarısında bulundu.
Stajyerlik ve görev süresi boyunca cemaat evlerinde kalmadığını, kimseden yardım istemediğini ileri süren Eskin, 4 arkadaşı ile birlikte bekar evinde kaldıklarını anlattı.
Duruşmada, ilk oturumla birlikte 13 sanığın savunmaları tamamlandı.
Sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında duruşma salonundan çıkartılarak ceza infaz kurumu ring araçlarıyla cezaevine götürüldü.
Duruşmaya yarın devam edilecek.
26.04.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) adliye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 15'i tutuklu 20 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşmasında, tutuklanan ve daha sonra örgüte ait önemli bilgiler vererek, itirafçı olduğu gerekçesiyle serbest bırakılan zabıt katibi Sinan Çörekçi, duruşmada, himmet parası vermek istememesi üzerine 'Allah tokadını vurur, ya senden, ya ailenden çıkar' şeklinde tehdit edildiğini anlattı.
Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan salonda 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı iddia edilenlerin de bulunduğu adliye ve ceza infaz kurumu personeli 20 sanık katıldı.
Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılan Çörekçi, örgüte ilişkin önemli bilgiler verdi.
Çörekçi, örgütle yaklaşık 5 yıl önce memur olabilmek için bağ kurduğunu, ailesinin maddi durumunun çok kötü olduğunu ve bu nedenle bakımlarını sağlamak amacıyla memur olmayı çok istediğini kaydetti.
Örgütle bağının olmasından çok pişman olduğunu, savunmasını kendi iradesi ve hiçbir baskı altında olmadan verdiğini aktaran Çörekçi, şöyle devam etti:
'Zabit katipliği sınavına girmeden önce Gaziantep'te özel bir firmada asgari ücretle çalışıyordum. 2010 yılında babamın alzaymır hastası olduğunu öğrendim. Ailemin ve babamın hasta olması nedeniyle tüm giderlerini karşılamak zorundaydım. Bu nedenle memur olmayı çok istiyordum. Bu nedenle örgütle bağ kurarak, zabit katipliği sınavına katıldım. Kırklareli'ne geldiğimde de örgüte ait Hüseyin Top Öğrenci Yurduna geldim. Burada klavye sınavından bir gün önce Onur Eci, yurda gelerek sınavda çıkabilecek metinleri getirdi. Gece geç saatti ve biz sabaha kadar sorulara çalıştık. Sınavda da başarılı olduk. Klavye sınavından 6 gün sonrada mülakat oldu. Mülakat sınavına girdikten sonrada Hakan Altun, yurda gelerek bizimle görüştü. Sonuçlar açıklanmadan memurluğa hak kazandığımızı söyledi ve maaşımızdan her ay 125 lira verilmesini istedi. Bu paranın fakir ailelere verileceğini söyleyerek ben de kabul ettim.'
Bu cemaatin dini görüşlerinin olduğunu ve işe gireceklere yardım ettiğini bildiğini anlatan Çörekçi, örgütün terör bağının olduğunu öğrenince çok yanlış yaptığının farkına vardığını ve bu nedenle örgüte ait bilgileri deşifre ettiğini dile getirdi.
Kırklareli'nde üç arkadaşı ile kiraladıkları evde FETÖ üyelerince toplantılar düzenlendiğini bildiren Çörekçi, 'Ben bir süre sonra toplantılara katılmamak için farklı bahaneler üretmeye başladım. Rahatsızlık duymaya başlamıştım. Ben örgüte ailemin maddi durumunun kötü olması nedeniyle katıldım, ancak bu örgütün terör örgütü olduğunu bilmiyordum. Sınavı başarıyla tamamladıktan sonra maaşımızdan 125 lira istendi. Bu ücreti bir süre sonra vermek istemediğimi bildirdim ancak, ailem ile tehdit edildim. Para vermeyeceğim deyince 'Allah tokadını vurur, ya senden ya ailenden çıkar' şeklinde tehditlere maruz kaldım.' diye konuştu.
'İktidar dışında, HDP bile olmak üzere kendimize yakın olan partilere oy vermemiz istendi'
Çörekçi, 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütün sohbet toplantılarını azalttığını ve düzenlenen toplantılarda, siyasi konuşmalara ağırlık verildiğinden bahsetti.
FETÖ'nün deşifre olmaya başlamasıyla toplantıların tedbir amaçlı ayda bir kez yapılmaya başlandığını anlatan Çörekçi, 'Örgüte ait okulların kapatılmasından sonra toplantılar azaltılarak tedbirli olunmaya başlandı. Bu toplantılarda seçimde iktidar dışında, HDP bile olmak üzere kendimize yakın olan partilere oy vermemiz istendi. Bizden sorumlu Hakan Altun, bir gün sohbette deşifre olduğunu ve bu nedenle toplantıları Tarık isminde birinin yapacağını söyledi.' ifadelerini kullandı.
Sinan Çörekçi, telefonunda bulunan örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'un ise FETÖ üyelerince zorla yüklendiğini ileri sürerek, bu programı defalarca sildiğini ancak sürekli yüklendiğini dile getirdi.
Telefonundan ByLock'u silmesi üzerine bu defa da 'Cover Me' ve 'Tango' programlarının yüklendiği bilgisini paylaşan Çörekçi, FETÖ üyelerinin bazılarının kod adı kullandığını ifade etti.
Çörekçi, 'Vicdanen 'iyi mi yaptım kötü mü yaptım?' diye düşünerek itirafçı olduğunu' sözlerine ekledi.
27.04.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) adliye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, 15'i tutuklu 20 sanığın yargılandığı davanın dördüncü duruşmasında, tutuklanan ve daha sonra örgüte ait önemli bilgiler vererek, itirafçı olduğu gerekçesiyle serbest bırakılan zabıt katibi Yusuf Gökşen, duruşmada, zabıt katipliği sınav sorularının 9'unun kendilerine gösterildiğini anlattı.
Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan salonda 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı iddia edilenlerin de bulunduğu, adliye ve ceza infaz kurumu personeli 20 sanık katıldı.
Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katılan Gökşen, örgüte ilişkin önemli bilgiler verdi.
Gökşen, örgütle ilgili üzerine atılı bulunan suçlamaları kabul etmediği belirterek, olayların aydınlığa kavuşturulmasını sağlamak amacıyla bildiklerini doğru ve eksiksiz olarak anlatacağını aktardı.
Ailesinin maddi imkansızlıkları nedeniyle 2012 yılında memur olmaya karar verdiğini bildiren Gökşen, bu nedenle bu yapının dershaneleri ve yurtlarına gittiğini ifade etti.
Girdiği KPSS sınavından 76 puan aldığını anlatan Gökşen, şöyle devam etti:
'Yurtta kaldığım dönemde bu örgütün herhangi gibi bir yapılanmasında bulunmadım. Sadece memur olabilmek amacıyla yapıya ait dershane ve yurtlarda kaldım. Memur olduktan sonra sadece düzenlenen sohbetlere katıldım. 2013 yılında Kırklareli'de düzenlenen zabıt katipliği sınavına başvurdum. Kırklareli'ye geldiğimde ise yapının Hüseyin Top öğrenci yurduna gittim. Yurtta benim gibi sınava katılmak için 15-16 kişi bulunuyordu. Yurdun 4. katında sınava çalışıyorduk. Sınava girmeden önce FETÖ üyelerince bize sınav soruları gösterildi. Biz de o sorulara çalışarak sınavdan başarıyla ayrılarak, ilk maaşımızdan kurban adı altında '400', daha sonra da her ay olmak üzere düzenli olarak 125 lira verdik.'
Haksız yere işe girdikleri yönündeki iddiaları kabul etmediğini ifade eden Gökşen, gece gündüz demeden sınava çalıştığını ve başarılı olduğunu savundu.
Sohbetlerin sadece kendisine ait evde yapılmadığını ileri süren Gökşen, şöyle devam etti:
'Bizim ev sanki terör örgütü propagandası yapılmış gibi kastediliyor. Bizim evde örgüte ait hiç bir belge ve doküman bulunmazdı. Sohbetleri Hakan Altun düzenler ve gelirken yanında kitaplar getirirdi. Hakan, deşifre olduktan sonra ise 5-6 ay bizim eve gelmedi. Hakan, benim telefonuma örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u yüklemek istedi ancak ben kabul etmedim. Bunun üzerine ev arkadaşım Sinan'ın telefonuna yükleyerek haberleşiyorduk.'
-'Varınızı yoğunuzu satın ve Bank Asya'ya yatırın çağrısı yapıldı'-
Gökşen, 17-25 Aralık sürecinden sonra örgütten uzaklaştığını savundu.
Düzenlenen sohbetlerde Hakan Altun'un Bank Asya'ya yönelik çağrılarda bulunduğunu öne süren Gökşen, 'Altun, 17-25 Aralık sürecinden sonra düzenlenen bir sohbette 'Varınızı yoğunuzu satın ve Bank Asya'ya yatırın' çağrısında bulundu. Biz bu çağrıya uymadık.' dedi.
Gökşen, vicdanen rahatsızlık duyduğundan örgüte ait bildiklerini anlattığını sözlerine ekledi.
Mahkeme heyeti SEGBİS'in arıza vermesi nedeniyle duruşmaya bir süre ara verdi.
Tüm sanıkların savunmalarının tamamlanmasının ardından 'Yeşil' kod adlı gizli tanık SEGBİS yöntemi ile sesi değiştirilerek dinlendi.
Yeşil, ifadesinde, zabıt katipliği sınavından önce Hüseyin Top Öğrenci Yurdunda iddianamede adı geçen sanıkların toplandığını ileri sürdü.
Sınavdan bir gün önce ismini hatırlamadığı bir kişinin katiplik sınavında çıkan metinleri sınavda yazamayan kişilere verdiğini öne süren Yeşil, verilen soruların sınavda çıktığını iddia etti.
Deşifre olmamak için her şeyi anlatmak istemediğini ifade eden Yeşil, savcılıktaki ifadesinde bildiklerini doğru ve eksiksiz şekilde anlattığını belirtti.
Sanık Hakan Altun'un sohbetlerde FETÖ üyelerinin ilk maaşlarını istediğine şahit olduğunu aktaran Yeşil, bazı FETÖ üyelerinin kod adı kullandığını anlattı.
Bazı avukatlar Yeşil'in savcılıktaki verdiği ifadenin tamamını anlatmasını istedi.
Yeşil, deşifre olmamak amacıyla bazı sorulara cevap vermedi.
Duruşmada, Yeşil'in dinlenmesinin ardından sanık avukatlarının talepleri alındı.
Sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında duruşma salonundan çıkartılarak ceza infaz kurumu ring araçlarıyla cezaevine götürüldü.
Öte yandan sanıklardan Muhammet Bahtiyar Eskin, ring aracına bindirildiği sırada görüntü alan basın mensuplarına 'Çekin sonra alacağım bunları.' dediği duyuldu.
Duruşmaya yarın devam edilecek.
28.04.2017 GÜNKÜ DURUŞMADA YAŞANANLAR
Kırklareli'de FETÖ/PDY'nin adliye yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında 15'i tutuklu, 20 sanığın yargılandığı davada 4 kişi tahliye edildi.
Kırklareli'nde FETÖ/PDY'nin adliye yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı belirtilen adliye ve ceza infaz kurumu personeli 15'i tutuklu, 20 sanığın yargılanmasına devam edildi. Kırklareli Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, haklarında, 'terör örgütü üyesi olmak' suçlamasıyla 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan sanıklardan Hasan Uzun, Mehmet Emin Doğan, Muhammed Cengiz ve Osman Göktürk, tahliye edildi. Davada tutuksuz yargılanan Türkmen uyruklu Yhtyyar Annayev'in FETÖ'ye ait bir yurtta öğretmenlik yaptığı ve yurt dışına kaçma ihtimalinin bulunması üzerine tutuklanmasına karar verildi.
Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Osman Bekmezci, mütalaasını verdi.
Bekmezci, mütalaasında, gizli bir tanığın Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığına örgüte ilişkin flaş bellek ile önemli bilgiler sunduğunu bildirdi.
Savcılığa sunulan bellek içerisinde FETÖ terör örgütü tarafından zabıt katipliği sınavını kazanacakların isimlerinin listelendiğini belirten Bekmezci, zabıt katipliği sınavını kazanacakların isimlerinin listelenerek, isimlerin yanlarına referans olan kişilerin örgüt içerisindeki kod isimler ile 1'den 5'e kadar puanlar verildiğini, listede sınavdan başarılı olacak 27 kişinin isminin yazıldığını aktardı.
Mütalaada, 15 sanığın tutukluluk halinin devamına, tutuksuz yargılanan bir sanığın ise tutuklanması talep edildi.
Osman Bekmezci, tutuksuz yargılanan Türkmenistan uyruklu sanık Yhtyyar Annayev'in hakkında yeni bir beyanda bulunulması, Bylock kullandığının tespit edilmesi ayrıca ifadelerinde yurtta belletmenlik görevini üstlendiğini ikrar etmesi, yabancı uyruklu olması ve kaçma şüphesi nedeniyle tutuklanmasını talep etti. Tutuklu sanıklardan, Adem Çalışkan, Alparslan Varlık, Birkan Ercan, Ernur Çağır, Fatih Şükrü Gökçek, Hakan Altun, Hasan Uzun, Hüsamettin Tursun, İlyas Uzun, Mehmet Emin Doğan, Muhammed Cengiz, Muhammet Bahtiyar Eskin, Onur Eci, Osman Göktürk ve Yusuf Karpuz'cunun tanık ve sanık ifadeleri, itirafçı şüpheli beyanları, sanıklar üzerine atılı suçu işledikleri yönünde somut olguları var olan delilleri karartma şüphesinin bulunduğu, tutuklu kaldıkları süre ve iddianamede talep edilen sevk maddeleri de göz önüne alındığında mağduriyete sebep olmayacağının anlaşıldığını söyledi.
Bekmezci, söz konusu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.
Ayrıca, Bekmezci, tutuksuz sanık Özkan Akdemir, Kadir Özcan ve itirafçı zabıt katipleri Yusuf Gökşen ile Sinan Çörekçi'nin haklarındaki adli kontrol kararının kaldırılması talebinin reddedilmesini istedi.
Mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi.
Halk Eğitim Merkezi'nde oluşturulan salonda 2. Ağır Ceza Mahkemesince öğle arasından sonra görülen duruşmada, aralarında örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' kullandığı iddia edilenlerin de bulunduğu, adliye ve ceza infaz kurumu personeli 20 sanık hazır bulunduruldu.
Mahkeme Başkanı Vahdet Yeltepe, duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Osman Bekmezci'nin mütalaasına ilişkin kararı açıkladı.
Yeltepe, tutuklu sanıklardan Hasan Uzun, Mehmet Emin Doğan, Muhammed Cengiz ve Osman Göktürk'ün tahliye edilmesine karar verdiğini bildirdi.
Tutuklu sanıklar Adem Çalışkan, Alparslan Varlık, Birkan Ercan, Ernur Çağır, Fatih Şükrü Gökçek, Hakan Altun, Hüsamettin Tursun, İlyas Uzun, Muhammet Bahtiyar Eskin, Onur Eci ve Yusuf Karpuz'un adli kontrol hükümlerinin uygulanması suretiyle serbest bırakılmaları durumunda kaçacakları veya yargılamayı sonuçsuz bırakmak amacıyla saklanacakları yönünde şüphenin var olduğunu, tutuklulukta geçirdikleri süreyle mahkum olacakları cezanın infazında hürriyeti kısıtlama yönünde bir ihlalin oluşmadığının anlaşıldığını, tutukluluk hallerinin devamına hükmedildiğini belirten Yeltepe, Türkmenistan uyruklu tutuksuz sanık Yhtyyar Annayev'in tutuklanmasına karar verildiğini ifade etti.
Yeltepe ayrıca, tutuksuz sanık Özkan Akdemir, Kadir Özcan ve itirafçı zabıt katipleri Yusuf Gökşen ile Sinan Çörekçi'nin haklarındaki adli kontrol kararının kaldırılmasının reddedildiğini söyledi.
Annayev, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince duruşma salonundan çıkarıldığı esnada görüntü alan basın mensuplarına 'Çekin, çekin bunları alacağım.' dediği duyuldu.
Sanıklar, geniş güvenlik önlemleri altında duruşma salonundan çıkartılarak ceza infaz kurumu ring araçlarına bildirilerek cezaevine götürüldü.
Mahkeme, 9 Ağustos 2017 tarihine ertelendi.
İddianameden
İddianamede, Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan, itirafçı yasası ile tutuksuz yargılanan zabıt katibi Y.G'ye, 2012'de girdiği KPSS'de çıkabilecek soruların bir öğrenci yurdunda FETÖ'nün adliyeden sorumlu sözde imamı H.A tarafından verildiği yer alıyor.
H.A'nın, KPSS'ye giren örgüt üyelerine zabıt katipliği sözlü mülakat sınavlarında referans olduğu bilgisi aktarılan iddianamede, örgüt aracılığıyla memur olan ve daha sonra ihraç edilen memurlardan evli olanların 100, bekarların 125 lira her ay örgüt için 'himmet' topladığı belirtildi.
İddianamede, 17-25 Aralık tarihinden sonra örgütten ayrılmak isteyen üyelerin adliye imamı H.A tarafından tehdit edildiği ifade edilerek, örgüt üyelerinin şifreli haberleşme programı 'ByLock' aracılığıyla görüşmeler yaptığı anlatıldı.
Sanıklar hakkında, 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan beş yıldan onar yıla kadar hapis cezası isteniyor.
(29 Nisan 2017, 18:50)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: