Aharun.8m.net|Kontrgerilla.com|HaberKanal.net|Haberver.in .. Terör, derin/paralel devlet, kontrgerilla ve bağlantılı konularda 2001'den beri yayındayız
Odatv davasına 11. duruşma ile devam ediliyor. Duruşma tutuklu sanık Ahmet Şık ile avukatı Fikret İlkiz´in savunmalarıyla devam ediyor. Duruşmanın ilerleyen saatlerinde ara karar alan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın tutuklu 4 sanığı gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Sait Çakır ve Coşkun Musluk´un tahliyesine karar verdi. Tahliye kararlarına gerekçe olarak, ´suç vasfının değişme ihtimali´ ve ´tutuklu kaldıkları süre´ gösterildi.
12.03.2012 11:50 OdaTV davasına 45 günlük aranın ardından devam edildi. ´Ergenekon´ soruşturması kapsamında Odatv´de yapılan aramalar sonrasında gazeteciler Ahmet Şık, Nedim Şener ve Soner Yalçın´ın da aralarında bulunduğu 12´si tutuklu 14 sanık hakkında açılan davanın 11. duruşması başladı. İstanbul Adalet Sarayı´ndaki özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Muhammet Sait Çakır, Coşkun Musluk, Müyesser Uğur ile tutuksuz sanık İklim Ayfer Kaleli katıldı. Tutuklu sanıklardan Yalçın Küçük ile tutuksuz sanıklar Şükrü Doğan Yurdakul ve Ahmet Mümtaz İdil ise duruşmaya gelmedi. CHP Milletvekili İlhan Cihaner ile gazeteciler Uğur Dündar, Haluk Şahin ve Ruşen Çakır da duruşmaya izleyici olarak katıldı. Dava kapsamında Silivri Cezaevi´nde tutuklu bulunan OdaTV Genel Koordinatörü yazar Doğan Yurdakul, 21 Şubat´ta sağlık sorunları nedeniyle tahliye edilmişti.
-Dijital deliller TÜBİTAK´a yeni bir bilirkişi incelemesi için gönderildi-
Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, dava dosyasıyla ilgili gelişmeleri açıkladı. Başkan Ekinci, TÜBİTAK´a müzekkere yazıldığını daha önce belirlenen bilirkişi listesine yapılan itiraz nedeniyle başka bir bilirkişi listesi istendiğini, gelen 10 kişilik listeden ise 3 kişinin belirlendiğini belirtti. Başkan Ekinci, dosyadaki dijital delillerin imajlarının ve sanık avukatlarının konuyla ilgili verdiği dilekçeler ve mahkemenin hazırladığı sorularla birlikte gönderildiğini ifade etti. Başkan Ekinci ayrıca kuruma raporun en hızlı şekilde hazırlanmasını istediklerini belirten bir yazıda gönderdiklerini bildirdi.
-Emniyet: Ergenekon terör örgütüdür-
Emniyet Genel Müdürlüğü´nden mahkemeye gönderilen Ergenekon yapılanmasının bir terör örgütü olup olmadığına ilişkin cevap yazısındaki, Konu kovuşturmayı yürüten bağımsız mahkemelerin yetkisinde kalmakla beraber ´Ergenekon´ yapılanması bir terör örgütüdür açıklaması Başkan Ekinci tarafından okundu.
-Barış Terkoğlu´nda ele geçen MİT dokümanı çok gizli-
Davanın tutuklu sanığı Barış Terkoğlu´nun ikametinde ele geçirilen ve MİT´e ait olduğu belirtilen dokümanların gizlilik derecesinde olduğunu açıklayan Başkan Ekinci, bu nedenle söz konusu belgelerin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından muhafaza altına alındığını söyledi.
Başkan Ekinci İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi´nden Hanefi Avcı´nın yargılandığı Devrimci Karargah davası dosyasının bir örneğinin talep üzerine gönderildiğini kaydetti.
FİKRET İLKİZ´İN SAVUNMASI
Duruşmada daha sonra, Ahmet Şık´ın avukatı Fikret İlkiz´e savunmasında eksik kalan bölümleri anlatması için söz verildi. Avukat Fikret İlkiz, iddianamede Şık´a talimat verdiği iddia edilen kişinin kendisi olduğunu öne sürdü. İlkiz, iddianamede yer alan telefon tapelerinde müvekkili ile yaptığı görüşmeler bulunduğunu söyledi. İlkiz, Bana kitabıyla ilgili haberler çıktığında ´ne yapayım?´ diye sordu. Ben de ´bir an önce yayınla da üzerindeki şaibe kalksın´ dedim. İşte o tapelerdeki talimat verdiği iddia edilen Fikret ağabey benim. diye konuştu. Savunması sırasında zaman zaman işaret parmağın heyeti doğru sallayarak tüm dikkatleri üzerinde toplayan İlkiz, Biz gazetecileri topluma düşman gibi göstermesin. Gazeteciler yazdıkları için, savcılar gazeteciler nedir anlamadıkları için yargılanıyorlar. dedi.
Fikret İlkiz iddianamedeki iddiaları tek tek yanıtlarken Medya faaliyetlerini iddialarınızın delili olarak sunuyorsunuz dedi. Hakim Ekinci, İlkiz´i Siz diye kast ettiğiniz savcılık makamıdır. Öyle söylerseniz daha doğru olur. Biz daha karar vermedik diye uyardı. İlkiz savunmasında şunları söyledi:
AİHM çerçevesinde ifade ve düşünce özgürlüğünü bu salonda tartışmamamız için hiçbir sebep yok. Bu davanın iddianamesi yazılırken hukuk ve insan hakları kurallarına uyulmadığını görüyoruz. İddianamenin hukuka aykırı olduğu bizim için kesindir. Savcılık iddia makamıdır. Sanığın karşıtı değildir. Davaya bakan mahkeme olağan dönemde olağanüstü görevlidir. Bu davada savcıların davranış biçimleriyle yargı etiği ihlal edilmiştir. Barış, ´Cezaevi avlularında sadece bir avuç gökyüzü var´ demişti. Savcılara soruyoruz; Sizin avlunuzda kaç avuç gökyüzü var? Hukuksuzluğun suç ortağı olmak istemiyoruz. Kimse gazetecileri topluma düşman olarak göstermesin, bu suçtur. Başbakan kitaba bomba diyor. Nereden biliyor? Bu adil yargılamayı etkileme değil midir? İddianameyi yazanlar gazetecilikten zırnık kadar anlamıyor. Telefon tapelerinde benimle yaptığı görüşmeler var. Bana kitabıyla ilgili haberler çıktığında ´Ne yapayım?´ diye sordu Ahmet Şık. Ben de ´Bir an önce yayınla da üzerindeki şaibe kalksın´ dedim. İşte o tapelerdeki talimat verdiği iddia edilen Fikret Abi benim. Gazetecilerin haber kaynakları gizlidir ve korunmalıdır.Ama bu davada haber kaynaklarına el konuldu. İddianamede ´anlaşılmıştır´, ´tespit edilmiştir´ deniliyor ama biz ne anlayabildik ne tespit edebildik.
AHMET ŞIK´IN SAVUNMASI
Fikret İlkiz´in savunmasını tamamlamasının ardından Ahmet Şık ve Nedim Şener´in çapraz sorgusuna geçildi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Odatv davasında, tutuklu sanık Ahmet Şık, mahkeme heyetinin sorularını cevapladı. Ahmet Şık, söylenecek çok şeyin bulunduğunu ancak susmayı tercih ettiğini belirtip, suskunluğunun masumiyetinden ve haklılığından geldiğini söyledi. Şık, üye hakimin, gazeteci Alper Görmüş´ün Nokta Dergisinde yayınlanan ´darbe günlükleri´ haberine ilişkin soru sorması üzerine, sinirlenerek ses tonunu yükseltti. Şık, ´Bana doğru dürüst soru sorun. Bunun davayla ne ilgisi var?´ demesi üzerine Başkan Ekinci, Şık´ı uyararak sorulara cevap vermesini, aksi takdirde yerine oturmasını istedi. Ahmet Şık, yüksek ses tonuyla konuşmaya devam edince bazı jandarma görevlilerinin ayağa kalktığı görüldü.
Şık, Alper Görmüş´ün yaptığı haberde kendi adının bulunmadığını ancak bir gazeteci olarak böyle bir habere imza atmak isteyeceğini ifade etti. Üye hakimin, iddianamede yer alan telefon tapelerine dair sorularını da cevaplayan Şık, ´Tapelerin tamamının okunması lazım. Savcı işine gelen yerleri almış, gelmeyen yerleri almamış. Yazdığım kitapta kimsenin katkısı yoktur ve kimseden kitabımla ilgili talimat almadım. Nedim Şener´in bu kitapla hiçbir ilgisi yok. Olsaydı söylerdim. Ben kimsenin emeğini yemem. Telefonda ´Fikret Ağabey´ dediğim kişi avukatımdır. Avukatım bile davanın gizli sanığı haline gelmiştir.´ şeklinde konuştu. Ahmet Şık çapraz sorgusunda şunları söyledi: ´Yine susma hakkımı kullanıyorum. Bilin ki susmam suçsuzluğumdan ve haklılığımdan. Tapelerin tamamının okunması lazım. Savcı işine gelen yerleri almış, gelmeyen yerleri almamış. Nedim Şener´in bu kitapla hiçbir ilgisi yok. Olsaydı söylerdim. Ben kimsenin emeğini yemem. Bu kitabı yazmakta tek katkı benim haber kaynaklarım.´
NEDİM ŞENER´İN SAVUNMASI
Ahmet Şık´ın ardından kürsüye gelen Nedim Şener de üye hakimlerin sorularını cevapladı. Nedim Şener, yapmadığı ve yazmadığı bir şeyi anlatmaya çalıştığını ve bunun çok zor olduğunu söyledi. Şener, gözaltına alınmadan önce bir kitap çalışmasının bulunmadığını ancak tahliye edildiğinde Devlet Denetleme Kurulu raporları doğrultusunda, Hrant Dink cinayetiyle ilgili yeni bir kitap yazacağını kaydetti. Sanık Şener, ´Ahmet´le mahkemede ayrıldık. Ben ´ilahi adalet´ diyorum, o ´diyalektik adalet´ diyor.´ ifadesini kullanarak tahliyesini talep etti.
Üye hakim, Şener´e Dink cinayeti ile ilgili yeni kitap çalışmalarını sordu. Şık, Çıkınca DDK´nın Dink cinayetiyle ilgili ortaya çıkardığı skandalı da anlatacağım bir kitap yazacağım diye cevap verdi. Nedim Şener, ´Ahmet Şık´ın kitabının çıkması için yardımcı oldunuz mu?´ sorusuna, ´Yayınevinden Ertürk Bey´i tanırım. Ahmet´e katkım yoktur´ yanıtını verdi. Şener, sorgusunda şunları söyledi: Bu davada herkes yazdığı şeyden sorumlu. Benim zorluğum, başkalarının yazdıkları yüzünden suçlanıyor olmam. Beni dinleten Emniyet. İçine şifre de konmuş. Dink cinayeti üzerinden emniyet ve jandarma yıpratılıyor. Ahmet´le mahkemede ayrıldık. Ben ´ilahi adalet´ diyorum, o ´diyalektik´ diyor. Kitapları yazdığıma ve katkı yaptığıma dair tek delil yok. Yargılama konum gazetecilik faaliyetimdir. 100´e yakın davaya çıktım. ´İleride soracaklar neden yattın?´ diye ´Yazmadığım kitaplardan´ demek zorunda kalacağım.
SONER YALÇIN´IN SAVUNMASI
Soner Yalçın çapraz sorgusunda ´Büyük ihtimalle bizi yine burdan Silivri´ye göndereceksiniz. Yeni bir tarih vereceksiniz. Biz tekrar gelip gazetecilik, yazarlık üzerine konuşmalar yapacağız. Masumiyetimizi anlatacağız ve tekrar Silivri´ye döneceğiz. Bu böyle sürüp gidecek. Bu yüzden herhangi bir talebim yok. Tutukluluk kararı veren hakim ve savcıların en az 3 gün hapishanede yatması gerekir´ ifadelerini kullandı.
BARIŞ TERKOĞLU´NUN SAVUNMASI
Gazeteci Barış Terkoğlu da çapraz sorgusunda şunları söyledi: Ben inandıklarımı yazmaya devam edeceğim. Beni hapsederek engelleyemezsiniz. Gir çık, gir çık olacaksa müebbet verin veya tedavi ettirin beni. Çünkü ben tüm yazdıklarıma sonuna kadar inanıyorum. Ben Balyoz´la ilgili bir haber yapıyorum. Bir yanlışlığı düzeltiyorum. Ben adalete yardımcı oluyorum. Yaptığım haberlere ait bir düzeltme var mı? Yok. Demek ki doğru yapmışız. Sizden sadece bu tabloya baktığınızda ´bir hata yapılıyor mu´ diye bakmanızı istiyorum. Sizden tahliye isteyerek sizi zor durumda bırakmak istemiyorum. Ben adalet istiyorum.
BARIŞ PEHLİVAN´IN SAVUNMASI
Terkoğlu´ndan sonra konuşan Barış Pehlivan, Bilgisayar kullanmamız konusunda kararınıza rağmen bilgisayarı kullanamamaktayız dedi. Pehlivan, Odatv ofisinde el konulduktan sonra dosyaya konulmayan ama kendilerine de verilmeyen yazılı evrakların adli emanetten istenmesini talep etti. Pehlivan, Odatv çalışanlarının evlerine son altı ayda 3 kez hırsız girdi. En son 1 Mart´ta oldu. Ama evlerden hiçbirşey çalmıyorlar sadece ortalığı dağıtıyorlar. Bir hırsız birşey çalmayacaksa neden eve giriyor. Bunun normal olmadığını biliyorum. Bu gözdağlarıyla bizlere pislikleri bulaştıramazlar. Ahmet Şık´ın kitabını Odatv´ye kimin koyduğunu bir sonraki duruşmada söyleyeceğim. Nasılsa tutukluğum devam edecek. şeklinde konuştu.
MÜYESSER UĞUR´UN SAVUNMASI
Müyesser Uğur da çapraz sorgusunda ´Artık hüküm verin´ dedi ve şunları söyledi: Bizim konumumuzu anlaşılır halde açıklayabilir misiniz lütfen? Tecavüzcü mü, terörist mi; ne? Artık bana hüküm verin. Buraya gelip gitmekten utanıyorum. İklim Ayfer Kaleli´nin işlediği öne sürülen suçlar ve onun için talep ceza benden fazladır. O tutuksuz ben tutukluyum. Neden? 1 yıldır bunun cevabını arıyorum. O sarışın sen esmersin veya o uzun boylu sen kısa gibi bir cevap bile kabulümdür. Yeter ki bir cevap veriniz. Annemin durumu ağırlaşırsa onu görmek için izin istiyorum.
COŞKUN MUSLUK´UN SAVUNMASI
Davanın meşruiyetini yitirdiğini ancak hala devam ettiğini belirten sanık Coşkun Musluk ise, Burada savunma yapmak zorunda kaldığı için utanıyorum dedi.
-Sanıklarla konuşan eski Emniyet Müdürü Emin Arslan dışarı çıkarıldı-
Bu arada taleplerin alınması sırasında verilen kısa aranın ardından Mahkeme Başkanı Ekinci, duruşmayı izleyen eski Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Emin Aslan´ın arada sanıklarla konuştuğunu belirterek, İleride tanık olma durumunuz olabilir. Lütfen dışarı çıkın dedi.
-Savcı, Sait Çakır´ın tahliyesini istedi-
Savunma ve taleplerin alınmasının ardından Savcı Ufuk Ermertcan mütalaasını açıkladı. Savcı, tutuklu sanık Odatv yazarı Sait Çakır´ın tahliyesini isterken diğer 9 sanığın tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi.
4 SANIĞA TAHLİYE KARARI
Duruşmanın ilerleyen saatlerinde ara kararlarını açıklayan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, davanın tutuklu 4 sanığı gazeteciler Nedim Şener, Ahmet Şık, Sait Çakır ve Coşkun Musluk´un tahliyesine karar verdi. Tahliye kararını oybirliği ile alan mahkeme heyeti, karara gerekçe olarak, ´suç vasfının değişme ihtimali´ ve ´tutuklu kaldıkları süre´yi gösterdi.
-Diğer tutukluluklara devam-
Heyet ayrıca tutuklu sanıklar Yalçın Küçük, Soner Yalçın, Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu, Hanefi Avcı ve Müyesser Uğur´un üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların bulunması, delillerin henüz toplanamamış olması, sanıklar hakkında isnad edilen suçun katalog suçlardan olmasını gerekçe gösterip diğer koruma tedbirlerinin bu aşamada yeterli olamayacağını belirterek sanıkların tahliye taleplerini oy birliği ile reddetti. Böylece söz konusu davada tutuklu yargılanan sanık sayısı 6´ya düştü.
-Duruşma 18 Haziran´a ertelendi-
Mahkeme ayrıca,dava dosyasındaki dijital verilerle ilgili bilirkişi raporu hazırlayacak olan TÜBİTAK´a olası gecikmenin önlenmesi amacıyla raporun en hızlı şekilde hazırlanması için yeniden müzekkere yazılmasına karar verdi. Duruşma 18 Haziran´a ertelendi.
-Duruşmadan notlar-
Mahkeme Başkanı Yalçın Küçük´ün gelmediğini görünce Yalçın Küçük yoksa duruşmanın yarısı bitmiş demektir dedi ve güldü. Aralarda sanıkların kulağına birşeyler fısıldadığı görülen Emin Aslan salondan çıkartıldı. Hakim, ´İleride tanıklığına başvurulabilir´ dedi. Hanefi Avcı, kitabının çıktığı yayınevinin redaktör ve editörlerinin duruşmaya getirilmesini, bu tarih karmaşasını aydınlatmalarını talep etti. Hanefi Avcı gelecek duruşmada bir saat bilgisayarlı sunum yapma sözü aldı. Avukat Celal Ülgen, Doğan Yurdakul´un tahliyesi için Yetmez ama teşekkürler dedi. Sait Çakır gazetelerde çıkan ´Tuncay Özkan´ın tecriti bitti´ haberleri hakkında Özkan tecritten alınmadı. Ben tecrite, Tuncay Özkan´ın yanına alındım dedi.
CEZA İSTEMLERİ
Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince hazırlanan iddianamede, Yalçın Küçük´ün ´silahlı örgüt kurmak ve yönetmek´, ´kaos ortamı oluşturmak amacıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek´, ´devletin güvenliği veya iç ve dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin ekmek´, ´yasaklanan bilgileri temin etmek´, ´adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek´ suçlarından ve ´örgüt yöneticisi sıfatıyla diğer şüphelilerin işlemiş olduğu özel hayatın gizliliğini ihlal etmek´ suçundan 21 yıldan 43 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.
Soner Yalçın´ın ´silahlı örgüte üye olmak´, ´kaos ortamı oluşturmak amacıyla halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek´, ´devletin güvenliği veya iç ve dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri temin etmek´, ´yasaklanan bilgileri temin etmek´, ´adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs etmek´, ´özel hayatın gizliğini ihlal etmek´ ve ´kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek´ suçlarından 14 ile 36,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, gazeteci Ahmet Şık ile eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı´nın ´silahlı örgüte yardım etmek´ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.
İddianamede, Nedim Şener´in ´silahlı örgüte yardım etmek´ suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.
İddianamede, diğer sanıkların da benzer suçlara ilişkin olarak 7,5 ila 23 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılması isteniyor.
15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı15.7.2016
17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin
darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak
değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor.
Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken
canlı yayında darbe..
Tamamı17.07.2016
20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen
cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu
iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı.
Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe
yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı20.01.2015
11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı11.3.2014
19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı19.12.2015
12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı12.10.2015
18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı18.08.2015
09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı9.10.2016
24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına
katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek
verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele
Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir
ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı24.06.2013
16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine.. Tamamı16.12.2018
08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı8.11.2014
01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı1.11.2014
08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı8.2.2014
14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı14.1.2014
03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı3.11.2014
02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı2.12.2013
19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı19.6.2013
21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin
"şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında
"işkence ..
Tamamı21.11.2022
29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı29.11.2022
30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı30.11.2022
29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı29.11.2022
29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı29.11.2022
29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı29.11.2022
02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı2.12.2022
28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı28.11.2022
28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı28.11.2022
02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı2.12.2022
30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı30.11.2022
30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı30.11.2022
28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı28.11.2022
21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı21.11.2022
21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı21.11.2022