Aharun.8m.net|Kontrgerilla.com|HaberKanal.net|Haberver.in .. Terör, derin/paralel devlet, kontrgerilla ve bağlantılı konularda 2001'den beri yayındayız
Ergenekon davasına bakan mahkeme Başkanı Köksal Şengün´ün özel yetkilerinin kaldırılarak Bolu hakimliğine atanmasının ayrıntıları netleşiyor. HSYK´da hakkındaki iddialar görüşülen Şengün´ün, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay´ın liderliğindeki ´Ergenekon davasını etkileme´ çetesi adına devreye giren bayan avukat Tülay Bekar´ın yönlendirmelerinden etkilendiği şüphesi doğdu. Daire üyeleri yaptıkları değerlendirme sonucunda Şengün´e, ´Kendisine iletilen Yargıtay üyeliği vaadinden sonra yargısal kararlarında değişiklikler olduğu, Ergenekon davası sanıklarının tahliyeleri yönünde oy kullanmaya başladığı, bu durumun mesleğin onur ve şerefi ile bağdaşmadığı´ gerekçesiyle ´yer değiştirme´ cezası verdi.
Şengün´ün tayin gerekçesi netleşti
Ergenekon davasına bakan mahkeme Başkanı Köksal Şengün´ün özel yetkilerinin kaldırılarak Bolu hakimliğine atanmasının ayrıntıları netleşiyor. HSYK´da hakkındaki iddialar görüşülen Şengün´ün, eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay´ın liderliğindeki ´Ergenekon davasını etkileme´ çetesi adına devreye giren bayan avukat Tülay Bekar´ın yönlendirmelerinden etkilendiği şüphesi doğdu. Daire üyeleri yaptıkları değerlendirme sonucunda Şengün´e, ´Kendisine iletilen Yargıtay üyeliği vaadinden sonra yargısal kararlarında değişiklikler olduğu, Ergenekon davası sanıklarının tahliyeleri yönünde oy kullanmaya başladığı, bu durumun mesleğin onur ve şerefi ile bağdaşmadığı´ gerekçesiyle ´yer değiştirme´ cezası verdi.
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Ergenekon davasına bakan İstanbul 13´üncü Ağır Ceza Mahkemesi´nin Başkanı Köksal Şengün´e, kadın avukat T.B.´nin yönlendirmeleri ve kendisine Yargıtay üyeliği vaat edilmesinden sonra Ergenekon davası sanıkları hakkında tahliye yönünde oy kullanmaya başladığı gerekçesiyle, oy çokluğuyla yer değiştirme cezası verdi. Şengün, Bolu´ya düz hakim olarak atandı. HSYK 2´nci Dairesi, milletvekili seçilen Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal´ın tahliyesi yönünde oy kullanmasıyla yeniden gündeme gelen Şengün hakkında yürütülen müfettiş soruşturması sonunda hazırlanan rapor üzerindeki incelemelerini tamamladı. HSYK 2´nci Dairesi, telefon dinlemesinde Yargıtay üyeliği teklif edilen ve Ergenekon davasını bırakması istenen bu konuşmaların yanısıra Şengün´ün özel hayatına ilişkin iddiaları da değerlendirdi. Bu eylemleri nedeniyle ?Mesleğin onur ve saygınlığını yitirdiği, doğru ve tarafsız görev yapamayacağı? sonucuna varan Daire, 2´ye karşı 5 oyla Şengün´e, hakkındaki disiplin cezası kesinleşmemesine rağmen ?yer değiştirme cezası? verdi.
İTİRAZ HAKKI VAR AMA DÜŞÜNMÜYOR
Daire üyeleri yaptıkları değerlendirme sonucunda Şengün´e, Kendisine iletilen Yargıtay üyeliği vaadinden sonra yargısal kararlarında değişiklikler olduğu, Ergenekon davası sanıklarının tahliyeleri yönünde oy kullanmaya başladığı, bu durumun mesleğin onur ve şerefi ile bağdaşmadığı gerekçesiyle yer değiştirme cezası verdi.Şengün´ün özel yetkilerini de kaldıran Daire, Şengün´ü Bolu´ya düz hakim olarak atadı. Şengün´ün karara itiraz hakkı bulunuyor. HSYK Genel Kurulu da aynı doğrultuda karar verirse Şengün Bolu´da ya sürekli olarak kalacak ya da başka bir yere yine tenzil-i rütbe ile gönderilecek. Dün Habertürk´e açıklama yapan Şengün karara sert tepki göstermişti. Böyle bir tayini kesinlikle hak etmediğini söyleyen Şengün, ?Çok ağır ve uygun olmadığına inandığım karar. 37 yıldır görevdeyim. Asla ve asla böyle bir cezaya muhatap olacak bir eylemde bulunmadım, bulunmam da. Bunu zul kabul ederim. Bu kararın neresine itiraz edeceksiniz. Aynı kişilere ´Verdiğiniz kararı düzeltin mi´ diyeceksiniz? Bu gözdağından başka bir şey değil. Yer değiştirme korkunç bir şey.? demiş ve itiraz etmeyi düşünmediğini ima etmişti.
ÇETENİN BASKILARIYLA ÖRTÜŞEN TAVIR DEĞİŞİKLİĞİ
Çeteye yönelik teknik takipte çarpıcı telefon görüşmeleri tespit edilmişti. Ayrıca Ergenekon dava sürecinde Şengün´ün verdiği kararlar incelendiğinde gerçekten de belli bir tavır değişikliği gözleniyor. Bu iddia doğru olmayabilir ancak ortada bir şüphenin var olduğu da görülüyor.
ERTOSUN KARŞI OY KULLANDI
Daire kararını, 2´ye karşı 5 oyla aldı. Kurul´un eski üyelerinden Ali Suat Ertosun ile Danıştay tarafından HSYK´ya seçilen Ziya Özcan, ceza verilmemesi yönünde oy kullandılar. ( Sabah, Hürriyet)
TAHLİYE YÖNÜNDE OY KULLANMAYA BAŞLAMIŞTI
Ergenekon davalarında yaklaşık 3.5 yıldır mahkeme heyetine başkanlık yapan Köksal Şengün´de, ilerleyen süreçte tavır değişikliği gözlenmişti. Son olarak CHP´den milletvekili seçilen gazeteci Mustafa Balbay ve Prof. Dr. Mehmet Haberal´ın tahliye olması yönünde oy kullanan Şengün, gazeteci Tuncay Özkan, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Albay Dursun Çiçek´in de arasında bulunduğu bir çok sanığın tahliye edilmesi için de oy kullanmaktaydı.
ŞENGÜN´DEN SANIK İDDİALARINA ŞAŞIRTICI DOĞRULAMA
Birinci Ergenekon davasının 148. duruşmasında, o günlerde tartışılmakta olan ´yargıtay üyelerinin Ergenekon sanığı Başsavcı İlhan Cihaner´i kurtarma planları´nı işleyen ses kayıtları gündeme gelmiş, sanıkların olayın bazı çevrelerin bir tertibi olduğu iddialarına Hakim Köksal Şengün´den şaşırtıcı bir doğrulama gelmişti. Tutuklu sanık İşçi Partisi Genel Sekreteri Nusret Senem, ´Nerde laikliği, hukuku savunan biri varsa hakkında tertip yapılıyor´ ifadelerini kullanmıştı. Hamdi Yaver Aktan´la ilgili olayın önemli olduğunu söyleyen Senem, ´Şimdi de Aktan hakkında yeni tertipler uygulanıyor´ demişti. Bunun üzerine mahkeme başkanı Köksal Şengün araya girerek, ´Dün de benim hakkımda yayınlandı´ ifadesini kullanmış, Senem de, ´Bakın şahsınızı hedef alan komplolarda nasıl da irkiliyorsunuz. İşte yargıladığınız bizler de aynı şekilde tertiplere muhatabız´ şeklinde karşılık vermişti. Mahkeme Başkanının bu şekilde sanıkların iddialarına katılması, onlarla diyaloğa girmesi şaşırtmıştı. Sanık ve hakimin medyayı komploculukla suçlamasında cesaret alan diğer sanıklar da Cumhuriyet gazetesine atılan bombaların teslim edildiği Ataşehir´deki evle ilgili medyada yer alan haberlere tepki göstermiş ve bu olayın da medyanın bir komplosu olduğunu iddia etmişti.
CİHANER VE ISLAK İMZA DOSYALARINI SÜRPRİZ ŞEKİLDE YARGITAY´A GÖNDERMİŞTİ
Şengün ayrıca, Erzurum Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kendi mahkemelerine gönderilen ve İlhan Cihaner´in sanığı olduğu Erzincan Ergenekon dava dosyasını ve kendi mahkemelerinde görülen ´Islak İmza´ dava dosyasını sürpriz şekilde Yargıtay´a göndermişti. Yine kendi mahkemelerinde görülmekte olan ´Islak İmza´ davasının Erzincan´daki bu davayla birleştirilmesine karşı oy kullanmış ancak diğer üyelerin oylarıyla iki dava birleştirilmişti. (Abdullah Harun / kontrgerilla.com)
6 Mart 2009´da Köksal Şengün´ün Ergenekon şüphelisi Tülay Bekar´la yaptığı görüşme
BEKAR: Yine ... almışlar ya, ne biçim bunlar olmaz ki böyle ya. YETER, BIKTIM ARTIK, GİDİYİM KAFAMA SİLAHI DAYAYIP İNTİHAR EDEYİM
ŞENGÜN: Ne olur neyi düzelteceksin, ha neyi düzelteceksin.
BEKAR: İnternet haberlerine bakıp keyfimi kötü yapıyorum.
ŞENGÜN: Seni seviyorum.
BEKAR: Ya anlayamadığım şey konuşmaları böyle rahatlıkla nasıl servis edebiliyorlar internete.
ŞENGÜN: Şeyler veriyor.
BEKAR: Yani bu suç değil mi yani bunu anlayamıyorum bu konuda suç duyurusunda bulunabilecek babayiğit bi savcı yok mu?
ŞENGÜN: Kime suç duyurusu yapacaksın.
BEKAR: Eğer iddianamesi hazırlanmış bir dosyada ki bazı belgeler servis ediliyorsa bu muhakkak Savcılık makamının suçudur yani.
ŞENGÜN: Niye polis de eder bilmem ne eder.
BEKAR: E o zaman polisini denetimi altına alsın sayın savcılık makamı, onun odasına gidip oturmayı, onların koltuğunda oturmasını iyi biliyor, bak bugün sinirliyim kapat telefonu.
7 Mart 2009´da Köksal Şengün´ün, Tülay Bekar´la yaptığı telefon konuşması
BEKAR: Seyfi OKTAY ile dedikodunu yaptık. Çok sosyal demokrat çok harika bir insan olduğunu duymuş... düşebilecek en iyi mahkeme dediler bana dedi.
ŞENGÜN: Sol gösterip sağ vuran deseydin.
BEKAR:... seni şikayet ettim artık o da hidayete ermiş dedim... Seninle tanışmayı çok arzu ediyor çokta merak ediyor seni.
ŞENGÜN: Ooo buyursun başım gözüm üzerine.
BEKAR: Bu zamanda dedi tekrar birinin böyle savaş vermesi lazım onlar için dedi ne kadar zor koşullarda çalıştıklarını biliyorum dedi. Seni de çok merak ediyor, böyle olduğunu duydum ama diyor, NİÇİN GECİKİYOR, İDDİANAMEYİ NİÇİN KABUL ETTİ Kİ DİYOR.
ŞENGÜN: ... Herkes rahat rahat konuşuyor.
19 Ağustos 2009 tarihindeki görüşme
BEKAR: ... Üstüne çok geliyorlar heralde her taraftan. Herkes senin ... farklı kanala geçtiğini düşünüyor. En son Aydınlık dergisini al oku neler yazmışlar bi bak. EMEKLİ OL EMEKLİ.
ŞENGÜN: Yok Ankara oraya geleceğim ya.
BEKAR: Bence de ne yap ne et buraya gel... Kapılarında mı yatarsın göbek mi atarsın. Yoksa konuşmam seninle, herkes aleyhine konuşuyor. Adını söylemeye utanacaksın yakında.
16 Eylül 2009 günü saat:12.10´da Mehmet Seyfi OKTAY ile Ali Hadi EMRE arasındaki polisin takibine takılan görüşme
M.S.OKTAY´ın ... O MEŞHUR BAŞKANLA BİRLİKTE OLMA DURUMU OLABİLİR BU AKŞAM dediği,
A.H.EMRE´nin vallaha olsa iyi olur birde o konu netleşse iyi olur yani yav yani bu çok sıkıntı çekiyorum ben şimdi öbür taraftan bir görüşsen bir netleştirsek bu işi iyi olur yani dediği,
M.S.OKTAY´ın BU ARA SABRETSİNLER BU ARA BİR SONUCA BAĞLANACAK O dediği,
A.H.EMRE´nin İşte bir konuşun bir konuşun ona göre dediği,
M.S.OKTAY´ın Ya ONU BAĞLADIK BAĞLADIK YANİ HANİ BİR BAKIMA BAĞLANDI.. YETMİYOR ADAMIN GÜCÜ YETMİYOR YOKSA O AÇIDAN BAĞLANDI O İŞ dediği...
28 Mart 2009 günü Tülay BEKAR´ın Köksal ŞENGÜN ile yaptığı ve polisin takibine takılan görüşme
T.BEKAR :SENDE EMEKLİ OL DA GÖRELİM BAKALIM, bu gidişle nasıl olsa yakında olacaksın bu kadar yoğun baskıya dayanamazsın YANİ BEN BASKI YAPIYORUM YA Benim dışımdakini takmazsın nasıl olsa da Beni ciddiye alırsın, YANİ EMEKLİ OL ONDAN SONRA DA GİT BASIN AÇIKLAMASI YAP,... YERİ YERİNDEN OYNAT NE GÜZEL OLUR VALLAHİ O ZAMAN BAYILIRIM YANİ, NASIL MUTLU OLURUM ANLATAMAM SENDE GİT EMEKLİ, EMEKLİ OL LÜTFEN EMEKLİ OL NE OLUR EMEKLİ OL
K.ŞENGÜN :Nedir ne biliyorsun emekli niye olayım
T.BEKAR :Hiçbir şey bilmiyorum ya resmen şey piyon gibi oynuyorlar ya olmaz ya, sen bu oyunun içinde yer alma, GİT EMEKLİ OL İŞTE NE İŞİN VAR YA ...o iddianamede ki her şey komik niye onları çıkarttırmadın ki bunların burada özel hayatın burada ne işi var niye demedin ki
K.ŞENGÜN : Ya iddianamede olanları ben iddianameden çıkarmam, görsünler yaptıkları iddianameyi insanlar görsün daha iyi, yapılan şeylerin yanlışlığı daha iyi görünür
T.BEKAR :Ama orda senin de sorunun olduğunu düşünenler vardır
K.ŞENGÜN :Ha yani orda yazılanları insanlar görsün ki yanlışları görsünler insanlar
HİÇ OLMAZSA HABERAL´I BIRAKSA...
Tülay Bekar´ın Seyfi Oktay ve ekibi ile yaptığı görüşmeler ve aldığı kararlar doğrultusunda Başkan Köksal Şengün ile konuşmalar yaptığı ve ilişkiler kurduğu ortaya çıktı.
Polisin teknik takibine takılan 02.08.2009 günkü Mehmet Seyfi OKTAY ile Tülay BEKAR arasındaki görüşmede Şengün´e Haberal´ı tahliye etmesi için baskı yapıldığı görülüyor.
M.Seyfi´nin Efendim bi teşekkür edelim dedim ne GÜZEL BİR SOFRA HAZIRLAMIŞSINIZ ondan sonra sohbet güzel.... Her şey güzel. Çok sağolun dediği,
Tülay´ın Teşekkür ediyorum sağolun dediği,
M.Seyfi´nin BAŞKANI SIKIŞTIRMADIK DEMİ dediği,
Tülay´ın yok hiç sıkıştırmadık efendim, o zaten bizi çok seviyor sizi çok seviyor. Yani...kimse yoktu ve ZATEN BİZE GÜVENMEZSE BİRLİKTE OLMAZDI efendim dediği,
M.Seyfi´nin YANİ ÖZELLİKLE ŞEY O İKİ KİŞİ ÜZERİNDE KENDİSİ AÇTI dediği,
Tülay´ın Yok hayır ben aynı şekilde ki BEN BAZEN DAHA AĞIR KONUŞUYORUM... dediği,
M.Seyfi´nin YANİ HİÇ OLMAZSA BU ŞEY O HABERAL´I FALAN HİÇ OLMAZSA BİR BIRAKSA ÇOK İYİ OLUR dediği... ( Bugün)
HSYK´DAN AÇIKLAMA: GÖREV DEĞİŞİKLİĞİNİN NEDENİ, ŞENGÜN´ÜN KARARLARI VE MUHALEFET ŞERHLERİ DEĞİL
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün´ün Bolu Hakimliğine yetkilendirilmesinin, verdiği karar ve muhalefet şerhleri nedeniyle olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.HSYK´dan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün´ün, Bolu Hakimliğine yetkilendirilmesi sebebiyle çıkan haber ve yorumlar üzerine basın açıklaması yapılmasına gerek görüldüğü belirtildi. Açıklamada, Kamuoyunda ´Ergenekon´ olarak bilinen davada yargılamayı etkilemeye yönelik çalışma yapmak, silahlı terör örgütüne üye olmak ve yargı görevini etkileme suçunu işlediklerinden bahisle haklarında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 2010/857 sırasına kayden cezai soruşturma başlatılan bazı şahıslarla uygunsuz hareket ve ilişkiler kurarak mesleğin şeref ve nüfuzunu, şahsi onur ve saygınlığını yitirdiği, yaptığı işler ve davranışlarıyla görevini doğru ve tarafsız yapamayacağı kanısını uyandırdığı iddialarıyla hakkında 31/08/2010 tarihinde inceleme ve soruşturma izni verilen Sayın Köksal Şengün´ün, soruşturma sonunda eylemler, sabit görüldüğünden 11/07/2011 tarihinde yer değiştirme cezası ile cezalandırılmasına, o yerde göreve devamı yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar vereceği kanaatine varıldığından cezanın kesinleşmesine kadar Bolu Hakimliğinde yetkilendirilmesine karar verilmiştir. denildi.
Şengün´ün, son günlerde verdiği karar ve muhalefet şerhleri nedeniyle böyle bir tasarrufa tabi tutulduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığı vurgulandı.Şengün hakkında 31 Ağustos 2010 tarihinde inceleme ve soruşturma izni verildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: 03/12/2010 tarihinde Teftiş Kurulu Başkanlığı adalet başmüfettişleri tarafından düzenlenen ön raporda, adı geçen hakimin geçici bir tedbirle başka bir yargı çevresinde görevlendirilmesi istenmiş; 13.12.2010 tarihinde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Teftiş Kurulu Başkanlığının talebini mevcut delil durumuna göre reddetmiş; 11/04/2011 tarihinde ilgilinin görev yerinin değiştirilmesi talepli soruşturma raporu 2. Daireye intikal etmiş; 05/05/2011 tarihinde 2. Daire ilgilinin savunmasının alınmasından sonra tedbir talebinin değerlendirilmesine karar vermiş; 06/07/2011 tarihinde ilgilinin savunması 2. Daireye gelmiş; 11/07/2011 tarihinde dosya dairesinde görüşülmüştür.
Normal disiplin prosedürü işlediği kaydedilen açıklamada, 11/04/2011 tarihinde tedbir talepli olarak gelen dosya 11/07/2011 tarihinde karara bağlanmıştır. Anayasamızın 20/2. maddesinde yer alan kişisel verilerin korunması ilkesi gözetilerek, adı geçen hakim hakkında disiplin cezası verilmesi ve başka yerde yetkilendirme tedbiri uygulanmasına esas alınan ve mahkeme kararına istinaden yapılan fiziki takip tutanakları ile telefon görüşme kayıtları kamuoyu ile paylaşılmamıştır. denildi. ( Cihan)
MAHKEME MÜZAKERELERİNİ AVUKAT BEKAR´A ANLATTI, O DA ERGENEKON´A İLETTİ
15 Temmuz 2011 - Ergenekon terör örgütü davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´nin başkanı Köksal Şengün´ün tayin sebebi netleşiyor. Şengün hakkında HSYK başmüfettişlerince yapılan soruşturma sonunda düzenlenen raporda çarpıcı ayrıntılar yer aldı. HSYK ikinci dairesine sunulan raporda, Şengün´ün uygunsuz hareket ve ilişkileriyle mesleğin onur ve saygınlığını yitirdiğine dikkat çekiliyor. ´Tülay Bekar´ın Ergenekon sanıkları Doğu Perinçek ve Veli Küçük´le ilişkisinin olduğu bilindiği halde Şengün´ün Bekar´la makama uygun olmayacak gönül ilişkisi yaşadığına´ vurgu yapılıyor. Bu sebeple Şengün´ün görevini tarafsız ve doğru yapamayacağı belirtiliyor. Raporda ayrıca, Şengün´ün, mahkemenin heyet halinde yaptığı Ergenekon müzakerelerini Tülay Bekar´la paylaştığı aktarılıyor. Şöyle deniliyor: Tülay Bekar´ın, Köksal Şengün´den edindiği bilgileri örgüt üyelerine her görüşme sonrasında rapor edilip iletilmesine zemin hazırlamıştır.
ERGENEKON DAVASI HAKKINDA SEYFİ OKTAY´LA GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİ YAPTI, TALİMAT ALDI
Rapora yansıyan ilginç ayrıntılardan bir tanesi ise Şengün´ün yasak aşk yaşadığı Bekar için iki ayrı telefon tahsis etmesi ve bu telefonları sadece Bekar´la görüşmek için kullanması. Başmüfettişler ayrıca kamuoyunda Ergenekon olarak bilinen davada Şengün´ün eski Adalet bakanı Seyfi Oktay´la görüşmeler yaptığı ve Oktay´a görüş açıkladığı, dava üzerine Oktay´la müzakereler yaptığına işaret edildi. Müfettişler, Oktay ve Tülay Bekar´la yapılan görüşmeler sonucunda Şengün´ün tutuklu sanık Mehmet Haberal´ın tahliyesi için muhalefet şerhi yazdığına vurgu yaptı.
YARGITAY ÜYESİ OLABİLMEK İÇİN OKTAY´LA GÖRÜŞTÜ
Başmüfettişler, Şengün´ün, Ergenekon davasının tutuklu sanıklarını tahliye etmek için uğraşan eski Adalet Bakanı Oktay´la Yargıtay üyesi olmak için görüşmeler yaptığını belirtti. Bu yöndeki telefon görüşmeleri ve Oktay´la yaptığı buluşmalar, ayrıca Oktay aracılığıyla eski HSYK Başkanı Kadir Özbek´ten randevu talep etmesi dinlemeye takılmıştı. HSYK kaynakları ise Şengün´ün Yargıtay üyesi olabilmek için Oktay´ın Ergenekon´la ilgili görüşlerini dikkate aldığını açıkladı. Buna göre Şengün, Yargıtay üyesi olabilmek için terör örgütü davasını hiçe saymış. ( Zaman)
15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı15.7.2016
17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin
darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak
değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor.
Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken
canlı yayında darbe..
Tamamı17.07.2016
20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen
cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu
iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı.
Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe
yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı20.01.2015
11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı11.3.2014
19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı19.12.2015
12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı12.10.2015
18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı18.08.2015
09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı9.10.2016
24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına
katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek
verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele
Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir
ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı24.06.2013
16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine.. Tamamı16.12.2018
08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı8.11.2014
01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı1.11.2014
08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı8.2.2014
14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı14.1.2014
03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı3.11.2014
02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı2.12.2013
19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı19.6.2013
21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin
"şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında
"işkence ..
Tamamı21.11.2022
29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı29.11.2022
30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı30.11.2022
29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı29.11.2022
29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı29.11.2022
29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı29.11.2022
02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı2.12.2022
28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı28.11.2022
28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı28.11.2022
02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı2.12.2022
30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı30.11.2022
30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı30.11.2022
28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı28.11.2022
21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı21.11.2022
21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı21.11.2022