Tam
EskidenYeniye
 

Cumhuriyet´e Molotof, Ergenekon´la birleşti

Yargıtay, Cumhuriyet Gazetesi´ne molotofkokteyli atılmasıyla ilgili davayı Ergenekon ana davasıyla birleştirdi. Olayla ilgili davaya bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi dosyanın Ergenekon ile birleştirilmesini istemiş, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise birleştirilmesine yer olmadığına karar vermişti. Anlaşmazlık üzerine devreye giren Yargıtay, 9 gün içerisinde karar vererek dosyaların birleştirilmesine hükmetti. Duruşmada ayrıca Danıştay saldırısıyla ilgili tanık ifadelerinin dinlenmesine devam ediliyor.

Cumhuriyet´e Molotof, Ergenekon´la birleşti

Yargıtay, Cumhuriyet Gazetesi´ne molotofkokteyli atılmasıyla ilgili davayı Ergenekon ana davasıyla birleştirdi. Olayla ilgili davaya bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi dosyanın Ergenekon ile birleştirilmesini istemiş, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise birleştirilmesine yer olmadığına karar vermişti. Anlaşmazlık üzerine devreye giren Yargıtay, 9 gün içerisinde karar vererek dosyaların birleştirilmesine hükmetti. Duruşmada ayrıca Danıştay saldırısıyla ilgili tanık ifadelerinin dinlenmesine devam ediliyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen Ergenekon ana davasının bugünkü 181. duruşmasına tutuklu sanıklardan Hüseyin Görüm, Hayrettin Ertekin ve Ergün Poyraz ile duruşmada mahkeme heyetine sarf ettiği sözler nedeni ile 4 gün duruşmalardan men edilen İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek katılmadı. Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile emekli Yüzbaşılar Muzaffer Tekin ve Fikret Emek´in de aralarında bulunduğu diğer 23 tutuklu sanık ise duruşmada hazır bulundu. Bugünkü duruşmada Bayram Demir, Seyhun Zayim, Boğaç Kaan Murathan, Bora Ballı, Fatih Derdiyok ve Bedirhan Şinal isimli 6 sanık, ilk kez Ergenekon davasının tutuklu sanıkları arasında yer aldı.

MOLOTOF VE ERGENEKON DAVALARI BİRLEŞTİ

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, bu sanıkların, tutuksuz yargılanan Murat Aplak ile birlikte Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması olayının sanıkları olduğunu açıkladı. Başkan Şengün, daha önce Bu davanın İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldüğünü, birleştirme kararı ile Ergenekon ana davasına gönderildiğini hatırlattı. Şengün, Ancak mahkememiz, aynı konuya ilişkin davaların aynı mahkemede görülme zorunluluğu bulunmadığına karar vermiştik. Ayrıca mahkememizin iş yoğunluğu ve davaların birleştirilmesinin verilecek karar süresini olumsuz etkileyeceğinden birleştirilmesine gerek olmadığı yönünde karar vermiştik. hatırlatmasını yaptı. Şengün, iki mahkeme arasında oluşan ihtilaf nedeniyle konuya Yargıtay 5. Ceza Dairesinin el koyduğunu, fiili ve hukuki irtibat bulunması nedeniyle iki davanın birlikte görülmesinde yarar bulunduğu da belirtilerek birleştirilmesi yönünde karar verildiğini açıkladı.

4 dava Ergenekon ile birleşti, sanık sayısı 106

Verilen bu birleştirme kararının ardından Ergenekon ana davasına toplam 4 dava dosyası birleştirilmiş oldu. Ergenekon ana davası ile ilk önce sanıkları arasında Alparslan Arslan´ın da bulunduğu Cumhuriyet gazetesine el bombası atılması ve Danıştay saldırısına ilişkin 6 sanıklı dava birleştirilmişti. İki ayrı dosyanın birleştirilmesinin ardından da iki sanıklı Vatansever Kuvvetler Güç Birliği Hareketi davası Ergenekon ana davası ile birleştirilmişti. Alparslan Arslan´a Glock marka silah satılmasına ilişkin 4 sanıklı dava ise geçtiğimiz ay verilen birleştirme kararı ile Ergenekon ana davasına dahil edilmişti. Bu davanın sanıkları arasında bulunan Aykut Metin Şükre, aynı zamanda Danıştay davasının da tutuklu sanıkları arasında yer alıyordu. Bugün açıklanan kararda ise 29 Mart 2008 tarihinde Cumhuriyet gazetesine el bombası atılmasına ilişkin 6´sı tutuklu 7 sanıklı davanın da Ergenekon davası ile birleştirildiği kaydedildi. 46´sı tutuklu toplam 86 sanık ile yargılamaya başlayan Ergenekon ana davasında sanık sayısı 27´si tutuklu 106´ya ulaşmış oldu.

Mahkeme iş yükü gerekçesiyle kabul etmek istememişti

Molotof davasına bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, Cumhuriyet Gazetesi´ne molotofkokteyli atılmasıyla ilgili davanın Ergenekon davasıyla birleştirilmesini istemişti. Mahkeme, 22 Aralık 2010 tarihinde görülen duruşmada, davanın sanıklarının iddia edilen Ergenekon terör örgütünün amaçları doğrultusunda atılı eylemleri işledikleri, Ergenekon terör örgütüne yardım ettikleri iddiası ile yargılandıklarını hatırlatmıştı. 12. Ağır Ceza Mahkemesi dosyaları Ergenekon davasına bakan 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ne göndermişti. Bu kararı inceleyen 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise iddianamede birleştirme talebi bulunmadığını ve iş yükünün artacağını belirterek birleştirmeye yer olmadığına karar vermişti.İki mahkeme arasındaki uyuşmazlık üzerine 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 10 klasörden oluşan Cumhuriyet gazetesine molotof atılması ile ilgili dava dosyası ile 750 klasör, 10 DVD´den oluşan Ergenekon dava dosyasını 4 Nisan 2011 tarihinde Yargıtay´a gönderilmek üzere İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´na göndermişti. Buradan Yargıtay´a gönderilen dava dosyaları ile ilgili 12 Nisan 2011 tarihinde Yargıtay Cumhuriyet Savcısı Ali Karaisli, iki dosyanın birleştirilmesinde fiili ve hukuki yarar görmediği yönünde görüş bildirdi. Ancak, Yargıtay 5. Ceza Dairesi 13 Nisan 2011 tarihinde oy birliği ile davanın Ergenekon ile birleştirilmesine karar verdi. Dairenin kararında, Her iki mahkemenin dava dosyaları arasında sanıklar ve suçlar yönünden şahsi, hukuki ve fiili irtibat bulunduğu anlaşılmakla, davaların birlikte yürütülmesinde yarar görülmektedir. denildi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi birleştirme kararının ardından dosyaları İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ne gönderdi. 13. Ağır Ceza Mahkemesi de molotof davası sanıklarının duruşmada hazır edilmeleri için yazı yazdı.

Yargıtay bu kez çok hızlı karar verdi

Molotof atılmasıyla ilgili davanın tutuklu sanıklarından Boğaç Kaan Murathan´ın avukatı Burak Bekiroğlu, Türk hukuk tarihinde bir ilkin gerçekleştiği görüşünde. Jet hızıyla ulaşım da dahil tüm işlemlerin 14 gün içerisinde bittiğini belirten Bekiroğlu, Müvekkilim 28 aydır bir kişinin beyanı üzerine tutuklu bulunuyor. Uyuşmazlığın çözümünün uzaması halinde aylarca tutukluluk devam edecekti. Müvekkilim ve diğer sanıklar daha da mağdur olacaktı. Ancak Yargıtay kararı bu kadar hızlı vermesi tutuklu sanıkların mağduriyetlerini engelleyecektir. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da mağduriyetlerin engellenmesi için yargılamanın hızlı yapılmasını dile getiriyordu. Bu hızlı kararla da Başbakan doğrulanmış oldu. diye konuştu. 30 Mart 2008 tarihinde Cumhuriyet gazetesine molotofkokteyli atılmasıyla ilgili davada 6´sı tutuklu 8 sanık yargılanıyordu. ( Cihan, AA, Cihan)

DANIŞTAY TANIKLARININ DİNLENMESİNE DEVAM

Danıştay davasının Ankara´daki karar duruşmasından 10 gün önce sanık Osman Yıldırım´ı ceza evinde ziyaret ettiğini belirten, diğer sanık Süleyman Esen´in avukatı Mehmet Ener, O görüşmemizde Osman, el bombalarını Veli Küçük´ten aldığını söyledi. Hablemit (Necip Hablemitoğlu) suikastini de teklif etmişler. Kabul etmemiş. dedi. Konuyla ilgili özel yetkili Cumhuriyet başsavcı vekili Hamza Keleş´e sözlü olarak bilgi verdiğini belirten tanık Ener, bu konuları mahkemede Osman´ın da kendisinin de dile getirmediklerini söyledi.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki Ergenekon davasının bugünkü duruşması tanık ifadelerinin dinlenmesiyle devam ediyor. Sanık Alparslan Arslan ve arkadaşı avukat Tarkan Toper ile Danıştay baskınından bir gün önce bir restoranda bir araya gelen iş adamı Koray Yılmaz´ın tanık olarak ifadesinin alınmasına devam edildi.

Mahkeme Başkanı Köksal, birleştirme konusunda yaptığı açıklamanın ardından dün de ifadesine başvurulan tanık Koray Yılmaz´ı tekrar tanık kürsüsüne çağırdı. Hakim Özese ve hakim Haşıloğlu, Koray Yılmaz´ın kendi üzerine kayıtlı bir cep telefonunun sahibi olduğu Karmayapı ve KSG şirketindeki ortağı Leyla Ecin´in kullandığını açıklaması üzerine bu telefonun baz istasyonu kayıtlarına göre görüştükleri kişilerle ilgili sorular yönelttiler. Hakimler, Yılmaz´a şirketin telefonu ile İkinci Ergenekon davası sanığı Özel Kuvvetler Komutanlığı´ndan emekli olduktan sonra avukatlık yapan emekli albay Levent Göktaş ile görüşüldüğüne ilişkin kayıtlar olduğuna dikkat çektiler. Hakimler Özese ve Haşıloğlu, Leyla Ecin´in kullandığı, Koray Yılmaz adına kayıtlı cep telefonun ile Göktaş arasında 5 Nisan 2008 tarihinde mesajlaşma olduğuna dikkat çekerek Yılmaz´a Levent Göktaş´ı tanıyıp tanımadığını, Leyla Ecin´in Göktaş ile tanışıklığının içeriğini sordular. Göktaş´ı tanımadığını belirten Yılmaz, Leyla Ecin meslek icabı avukatlarla görüşüyordu. Ama nedir ne değildir bilmem ve isterseniz öğrenir size söylerim. şeklinde cevap verdi.

Üye Hakim Hasan Hüseyin Özese, tanık Koray Yılmaz´ın dün yapılan duruşmada İstanbul´a geldiğimde Balmumcu´daki misafirhanede milletvekilleriyle görüşürdüm ifadesini hatırlatarak Ankara´da yaşadığınıza göre milletvekilleriyle orada görüşmek daha kolay değil mi diye sordu. Tanık Yılmaz Her yerde görüşebilirim. Zaten arkadaşlarım. diye konuştu.

Esen´in eski avukatı Ener de tanık olarak dinlendi

Danıştay yargılamasının Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi´nde yapıldığı tarihlerde tutuklu sanıklardan Süleyman Esen´in avukatlığını yapan Mehmet Ener, tanık sıfatıyla ifade verdi. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Menfur Danıştay cinayeti ve o dönem basına yansıyan bazı detay konularla alakalı bilginize başvurmak için sizi çağırdık. dedi. Doğru söyleyeceğine dair yemini yaptırılıp bilgisi sorulan tanık avukat Mehmet Ener, davanın karar duruşmasından önce sanıklardan Osman Yıldırım´ı cezaevinde ziyaret etmesi ve konuyu savcıya anlatması ile ilgili bazı bilgileri tekrar etmek istediğini söyledi. Ankara´dan geldiği için yol yorgunu olduğunu ve olayın üzerinden uzun zaman geçtiği için bazı detayları hatırlayamayabileceğini belirten Ener, daha önce bu konu ile alakalı verdiği ifadesinin doğru olduğunu, kendisine bu konu ile alakalı her sorunun sorulabileceğini söyledi.

Osman benimle görüşmek istemiş

Mahkeme Başkanı Şengün´ün, Önce siz bildiklerinizi anlatın. diye uyarıda bulundu. Tanık Ener bunun üzerine Duruşmalara geliş gidişleri sırasında Osman Yıldırım, avukatlığını yürüttüğüm Süleyman Esen´e benimle görüşmek istediğini söylemiş. Hatta ceza evinde mazgaldan da bu konu ile alakalı bir not vermiş kendisine. Ayrıca bu görüşmenin Esen için de iyi olacağını söylemiş. Süleyman bunları bana aktardı. Ben de cezaevine Süleyman´ı ziyarete gittiğim bir gün, kendisine Osman Yıldırım ile görüşeceğimi söyledim. dedi.

Osman ile görüştüm

Tanık Ener´in, cezaevi görevlilerinden de görüşme yaptıkları oda dışında beklemeleri konusunda ricada bulunduğunu söylemesi üzerine Başkan Şengün, Normalde görevliler beklemezler mi? diye sordu. Ener, Genelde beklemezler. Benim ricam üzerine bir görevli, görüşmemiz boyunca dışarıda bekledi. diye konuştu. Osman Yıldırım´ın, Meslekte geçmişiniz var mı? diye sorduğunu belirten Ener, Hakimlikten geldiğimi söyleyince belli olduğunu ve beğendiğini söyledi. Sonra da bana bazı detaylar anlattı. Türkiye´deki bazı konuları etkileyecek bilgilerdi bunlar. Ben de hafızamın iyi olmadığını, isimleri aklımda tutamadığımı söyledim. Duruşmaya çıkan mahkeme başkanının da babacan birisi olduğunu belirterek konuyu ona anlatması yönünde tavsiyede bulundum. bilgisini verdi.

Yıldırım, el bombalarını Veli Küçük´ten aldığını söyledi

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün´ün, İyi de bu size verdiği detaylar, bilgiler nelerdir? diye sorması üzerine Ener, Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarını Ata..´lı bir ilçede Veli Küçük´ten aldığını, bombaları aldığı evde bir toplantı düzenlediklerini, Hablemitoğlu suikastini de kendisine teklif ettiklerini ancak kabul etmediğini söyledi. diye konuştu.

Muzaffer Tekin ve Zekeriya Öztürk´ten tepki

Anlattığı konuların herhangi bir basın-yayın organında haber olarak değerlendirilip değerlendirilmediğinin sorulması üzerine Ener, böyle bir haberden bilgisinin olmadığını söyledi. Bunun üzerine tutuklu sanıklardan Muzaffer Tekin, elindeki bazı fotokopileri mahkeme heyetine göstererek Yayınlandı. diye bağırdı. Başkan Şengün´ün, Sabredin, size de sıra gelecek. uyarısından sonra bu sefer tutuklu sanık Mehmet Zekeriya Öztürk, Gerçekler saklanmasın. diye oturduğu yerden müdahalede bulundu. Başkan Şengün bu kez de Biz de gerçekleri saklamasın diye uğraşıyoruz. dedi.

Savcıdan önce gazeteci Şamil Tayyar´a bilgi verdi

Bu açıklamaların ardından tanık avukat Ener, konuyla alakalı gazeteci Şamil Tayyar ile görüştüğünü belirterek, Bazı sanıklar hakkında ve dosyadaki bazı konularla alakalı bilgi istedi. Bir süre sonra dosyaya benim kadar vakıf olmadığını anlayınca bu işten vazgeçtim. diye konuştu. Başkan Şengün bu açıklamaya Dosyaya sizden daha fazla hakim olmasını mı bekliyordunuz? Siz bir avukatsınız ve dosya size ait. diye tepki gösterdi. Sanık Osman Yıldırım ile yaptıkları görüşmeye ilişkin de bazı bilgileri Şamil Tayyar ile paylaştığını belirten Ener, Görüşmeye ilişkin özel bilgileri Tayyar´a vermedim. Çünkü belki başka bir araştırma konusu olabilecek bilgilerdi. şeklinde konuştu.

Başkan Şengün: Bunları mahkemede neden söylemediniz?

Osman Yıldırım ile yaptığı görüşmeden bir gün sonra Şamil Tayyar ile görüştüğünü belirten Ener, iki gün sonra da Ankara özel yetkili Cumhuriyet Başsavcı vekili Hamza Keleş´e de bu görüşme ile alakalı bir ziyarette bulunduğunu söyledi. Ener´in, savcı Keleş´e bu bilgileri sözlü olarak anlattığını söylemesi üzerine Başkan Şengün, Bunları nasıl yazıya dökmezsiniz ve şifaen söylersiniz? diye tepki gösterdi. Ener´in Almadı efendim. cevabı üzerine Başkan Şengün Ve siz de yazıya dökmediniz? diye tepkisine devam etti. Bunun üzerine Ener, Savcı bir suç unsuru görmedi ki yazıya dökmedi. cevabını verdi.

Osman´a ikinci ziyaret

Daha sonra karar duruşmasının görüldüğünü ve sadece kararın açıklandığını belirten tanık Ener, sanık Osman Yıldırım´ın kendisine verdiği bilgileri bu duruşmada hakime söylemediğini dile getirdi. Duruşmadan sonra Osman Yıldırım´ın, kendisini fax çekerek tekrar çağırdığını belirten Ener, bu kez cezaevi savcısına durumu bildirerek ikinci bir görüşme yaptığını söyledi. Ener, sanık Yıldırım´ın bu görüşme sırasında da Sizin talepleriniz reddedildiği için ben de hiçbirşey anlatamadım. dediği bilgisini verdi.

Tanık Ener´in verdiği bilgilerin ardından Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, Anlatılan detaylar sizin müvekkiliniz lehine olan konular. Osman anlatmadı ama siz neden anlatmadınız bunları? diye sordu. Ener, Ben savcı Hamza Keleş´e anlattım. Mahkemede hiç dile getirmedim. diye cevapladı. Başkan Şengün, Adaletin sağlanması için çaba harcıyorsunuz. Bunları sizin mahkemede de anlatmanız gerekirdi. Biri gelmiş size bu bilgileri vermiş, gidip mahkemede anlatsanıza. diye tepki gösterince Ener, O duruşmada sadece karar açıklanmıştı. Biz taleplerimizi daha önceki duruşmalarda vermiştik. Ayrıca kendisinin anlatmasını istedim. Eğer ben böyle bir görüşme yaptığımızı ve Osman Yıldırım´ın da bana bu bilgileri verdiğini söylesem ve o da bunları yalanlasa benim savunma direncim kırılırdı. cevabını verdi.

Ener: Bu yaşıma kadar kimseye emir vermedim

Tanır Ener, Yıldırım´ı iki kez ziyaret etmesinin ardından Osman Yıldırım emri Mehmet Ener´den mi yoksa başka birinden mi aldı? şeklinde haberler yayınlandı. Bu yaşıma kadar kimseye emir vermedim, yol göstermedim, ricada bulunmadım. dedi.

Arslan´ın sinirlendiği an

Tanık Ener´in Ankara´da yapılan yargılama sırasında sanık Alparslan Arslan´ın, öğleden önce verdiği ifadesinde Süleyman Esen bizim liderimizdir. dediğini söylemesi, Alparslan Arslan´ın tepkisine yol açtı. Alparslan oturduğu yerden Yalan diye bağırırken Ener cümlesine Öğleden önce Cumhuriyet gazetesine atılan el bombalarını Süleyman Esen´den aldığını söyledi ama öğleden sonra da yalan söylediğini ve ifadesini değiştirdiğini, el bombalarını Süleyman´dan almadığını söyledi. diye konuştu. Bunun üzerine Alparslan Arslan oturduğu yerden bağırmaya ve tanık Mehmet Ener ile sanık Süleyman Esen´e yönelik hakaretler etmeye başladı. Bunun üzerine de kendisini korumakla görevli biri uzman Çavuş üç jandarma, Alparslan Arslan´ı, ağzını peçete ile kapatarak duruşma salonundan dışarı çıkardı. Bu bağrışmaların ardından duruşmaya ara verildi. ( Cihan)

(19 Nisan 2011, 12:03)

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

Cumhuriyet gazetesine molotoflu saldırı ve Ergenekon bağı manşetlerimiz

Danıştay ve Ergenekon davalarının birleştirilmesi manşetlerimiz

Danıştay soruşturması sil baştan

Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap

http://www.kontrgerilla.com/mansetgoster.asp?haber_no=3204    yazdır/print




ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.019.681