Kayseri'de 2013 yılında Askeri Liselere Giriş Sınavı'nda usulsüzlük yapıldığı iddiası ile düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 kişiden 1'i adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 2 kişinin de tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.
|
|
06.06.2015 14:52 Kayseri'de 2013 yılında Askeri Liselere Giriş Sınavı'nda usulsüzlük yapıldığı iddiası ile düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 kişiden 1'i adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 2 kişinin de tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.
Kayseri'de 2 gün önce 2013 yılında Askeri Liselere Giriş Sınavı'nda usulsüzlük yapıldığı iddiası ile düzenlenen operasyonda 4 kişi gözaltına alınmış ve Kayseri Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadenin ardından 1 kişi serbest bırakılmıştı.
Gözaltında bulunan 3 kişi de bugün geçirildiği sağlık kontrolünün ardından mahkemeye sevk edilmişti.
Mahkemeye sevk edilen 3 kişiden 1'inin adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenilirken, 2 kişinin de tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edildiği öğrenildi.
-8 yakalama kararı-
Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nce, Kayseri ve Ankara'da askeri liselere giriş sınavlarında soruların verildiği, cemaate mensup adaylara soruların ezberletildiği iddiasıyla ilgili düzenlenen operasyonda 4 eğitimci gözaltına alınmıştı. Soruşturma kapsamında 4 kişinin de arandığı bildirilmişti.
Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yürütülen soruşturma kapsamında, "Suç işlemek amacıyla Fetullahçı Terör Örgütü'ne üye olmak, ÖSYM Kanunu'na muhalefet, askeri liselere giriş sınavlarında usulsüzlük" iddiasıyla 8 kişi hakkında yakalama kararı çıkarılmıştı.
-4 gözaltı-
Şüphelilerden 3'ü Kayseri'de, biri Ankara'da gözaltına alınmış, Adreslerinde bulunamayan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatılmış, ancak adreslerinde bulunamayan zanlılardan 3'ünün operasyon öncesi Kırgızistan'a kaçtığı tespit edilmişti. Gözaltına alınanlardan 1 'i ise emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.
(06 Haziran 2015, 14:52)
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: