İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz darbe planıyla ilgili yeniden yargılanan 236 sanığın 'suçlarının sabit olmadığı' iddiasıyla beraatine karar verdi. Savcı mütalaasında sanıkların beraatini isterken seminer ses kayıtlarının dahi delil olmadığını belirtti. Savcı sanıkların masum olduklarını, sadece maksadını aşan konuşmalar yaptıklarını savundu. Mahkeme de savcıya uyarak beraat kararı verdi. Skandal nitelikteki bu kararla çok sayıda somut kanıtı bulunan darbe girişimi örtbas edilmiş oldu. Paralel yapı tartışmalarının gölgesine saklanan karara gerekçe olarak bazı şüpheli deliller öne çıkarıldı. Üzerinde şüphe olmayan deliller ise maksadını aşan eylemler olarak değerlendirildi.
03.04.2015 19:52 İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz darbe planıyla ilgili yeniden yargılanan 236 sanığın 'suçlarının sabit olmadığı' iddiasıyla beraatine karar verdi. Savcı mütalaasında, "Dosyadaki dijital verilerin delil vasfına sahip olmadığı anlaşılmıştır. Sanıklarla, suça konu dijital veriler arasında bağ kurulmasının mümkün olmadığı kanaatine varılmıştır." dedi.
Savcı, Çetin Doğan, Dursun Çiçek, Engin Alan, Ergin Saygun, İbrahim Fırtına, Özden Örnek'in de aralarında bulunduğu 236 sanığın beraatlerini istedi. İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, Balyoz darbe planıyla ilgili yeniden yargılanan 236 sanığın 'suçlarının sabit olmadığı' iddiasıyla beraatine karar verdi.
DURUŞMA DETAYLARI
Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce Anadolu Adalet Sarayı’ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu’nda görülen davanın 5. duruşmasına aralarında MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, CHP milletvekili aday adayı emekli Albay Dursun Çiçek, emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına ve emekli Oramiral Özden Örnek’in de bulunduğu 140 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.
SALONDA ELEKTRİK KESİNTİSİ
Duruşmada sanık ve avukat sayısının çokluğu nedeniyle yoklama yaklaşık 1 saat sürdü. Salona yeni gelen sanık ve avukatlarının eklenmesi sırasında elektrik kesintisi yaşandı ve salon yaklaşık 1 dakika karanlıkta kaldı. Bu sırada mahkeme Başkanı Özlem Karaçam’ın katibine "Kaydetmiş miydin?" diye soru yöneltmesi tüm salonu güldürdü.
BARANSU’NUN ESKİ EŞİNİN EVİNDEKİ BELGELER SORULDU
Mahkeme Başkanı Karaçam, "Sizi dikkatle dinlemek istiyoruz, herkesin söylediğini. Bugün beyanlarınızı alacağız. Lütfen kimse izinsiz duruşma salonunu terketmesin" dedi. Mahkeme başkanı Karaçam, Balyoz’da Kumpas soruşturması kapsamında gazeteci Mehmet Baransu’nun eski eşi Esra Konur’un evinin ardiyesinde yapılan arama kapsamında soruşturmayı yürüten savcılığa "Balyoz", "Oraj", "Suga", "Çarşaf", "Sakal" adlı eylem planlarına ilişkin ’delil niteliği taşıyan belgelerin olup olmadığının’ sorulduğunu belirtti. Soruşturma savcısının eylem planlarına ilişkin belgelerin olmadığı yönünde mahkemeye cevap verdiğini ifade etti.
BİLİRKİŞİ RAPORUNA KARŞI BEYANLAR ALINDI
Mahkeme Başkanı Karaçam ardından , İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) görevlileri bilirkişiler Prof. Dr. Uluğ Bayazıt, Doç. Dr. Feza Buzlıca ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe Tosun Mısırlı’nın dava dosyasındaki dijital delillere ilişkin hazırlanan rapor ve ek raporlara ilişkin savcıya bir diyeceğinin olup olmadığını sordu. Savcı Ramazan Öksüz herhangi bir diyeceğinin olmadığını belirtti.
"7 NİSAN’DAN ÖNCE GERİ VERİLMESİNİ TALEP EDİYORUM"
Bilirkişi rapor ve ek raporlara ilişkin sanık ve avukatlarının beyanlarının alınmasına geçildi. Emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, "Bilirkişi raporlarına katılıyorum, avukatım İlkay Sezer’in mahkemeye sunduğu dilekçelere de katılıyorum ve mahkemenizin en kısa sürede beraat kararı vermesini talep ediyorum" dedi. CHP İstanbul ikinci bölgeden milletvekili aday adayı emekli Albay Dursun Çiçek, "Çalınan masumiyetimizin ve seçilme hakkımız dahil bütün haklarımızın 7 Nisan’dan önce geri verilmesini talep ediyorum ve Kumpasçılar hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istiyorum" diye konuştu.
"DİJİTAL VERİLERİN SAHTE OLDUĞU SON BİLİKİŞİ RAPORUYLA İSPTALANMIŞTIR"
Emekli Orgeneral Çetin Doğan, "Dijital verilerin sahte olduğu son bilirkişi raporuyla ispatlanmıştır. Davanın en kısa sürede sonuçlandırılmasını ve beraatimi talep ediyorum" dedi. Emekli Korgeneral Engin Alan da, bilirkişi raporuna katıldığını belirterek beraatini istedi.
SAVCI: DELİL VASFINA SAHİP OLMADIĞI ANLAŞILMIŞTIR
Mütalaasını açıklayan savcı "Dosyadaki dijital verilerin delil vasfına sahip olmadığı anlaşılmıştır. Sanıklarla, suça konu dijital veriler arasında bağ kurulmasının mümkün olmadığı kanaatine varılmıştır" dedi.
Anayasa Mahkemesi'nin "haklarının ihlal edildiği" yönünde verdiği kararın ardından yeniden görülen "Balyoz Planı" davasında mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, Çetin Doğan, Halil İbrahim Fırtına, Engin Alan, Ergin Saygun, Dursun Çiçek, Bilgin Balanlı ve Özden Örnek'in de aralarında bulunduğu 236 sanığın beraatini istedi.
Anadolu Adalet Sarayı'ndaki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda görülen duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Ramazan Öksüz, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.
Öksüz, dosya kapsamındaki bilirkişi raporlarını özetleyerek, seminer ses kayıtlarında bir kısım kişilerin maksadını aşan cümleler sarf ettiği tespit edilmişse de genel ses kayıtlarına bakıldığında bunların jenerik oyun kapsamında olduğunu ve iddia edilen darbe planlarıyla bağlantısının bulunmadığının anlaşıldığını bildirdi.
Kurumlara yazılan yazılara verilen yanıtların bilirkişi raporlarını doğruladığını belirten Öksüz, dosyadaki dijital verilerin delil vasfına sahip olmadığını ve suça konu dijital veriler arasında bağ kurulmasının mümkün olmadığı kanaatine varıldığını aktardı.
Dijital verilerin delil değeri kalmadığından raporlara itibar edilemeyeceği kanaatinde olduğunu ve dijital verilerin güncellenmesine olanak bulunamayacağını vurgulayan Öksüz, Birinci Ordu Plan Seminerine ait ses kaydının, delil vasfı taşımadığına kanaat getirdiğini bildirdi.
Öksüz, bu kapsamda dijital delillerin delil vasfı olmadığından aralarında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, MHP İstanbul Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Orgeneral Ergin Saygun, emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı ve eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek'in de bulunduğu 236 sanığın mahkumiyet hükmünün iptalini ve ayrı ayrı beraatlerini talep etti.
Savcı Öksüz, ayrıca dijital veriler hakkında sahtecilik iddiasına ilişkin kuvvetli suç şüphesi bulunduğundan, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasını istedi.
Savcının mütalaasını açıklamasının ardından, salonda bulunan sanıklar alkışlarla sevinç gösterisinde bulundu.
MAHKEME BERAAT KARARI VERDİ
Mahkeme, kapatılan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 236 sanık hakkında verdiği mahkumiyet hükmünün iptaline karar verdi.
Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, dijital verilerle ilgili "sahtecilik" iddiasına ilişkin kuvvetli suç şüphesi bulunduğundan, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasına da hükmetti.
KARAR BİR SKANDAL
Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) hak ihlali kararından sonra yeniden görülen Balyoz davasında kararın kısa sürede çıkması dikkati çekti. İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 236 sanıklı, binlerce sayfalık yüzlerce klasörlük dosyayı 40 dakikada inceledi. Ardından Çetin Doğan ve Ergin Saygun’un da aralarında olduğu 236 Balyoz hükümlüsü hakkında bütün suçlamalardan beraat kararı verdi.
Fatih ve Beyazıt camilerinin en kalabalık olduğu cuma namazı sırasında bombalanması, cübbeli ajanlara askerî hava müzesinin bastırılması, Türk jet uçağının düşürülerek pilotun şehit edilmesinin ardından Yunanistan’ın tahrik edilmesi gibi suçlamaların yer aldığı dosyadaki kararda, ‘sanıklara yöneltilen darbeye teşebbüs suçunun delillerinin sabit olmadığı’ öne sürüldü.
İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya aralarında eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, emekli Orgeneral Bilgin Balanlı, MHP Milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek’in de bulunduğu 141 sanık katıldı. Sanıklar bilirkişi raporları doğrultusunda beraat talep etti.
“İSTANBUL’UN ÜZERİNE ÇÖKECEĞİZ”
Daha sonra mütalaasını açıklayan savcı Ramazan Öksüz, bütün sanıkların beraatini talep etti. Savcı Öksüz, mütalaasında tartışmalı tespitlerde bulundu. Balyoz davasında yer alan dijital verilerin delil olamayacağını savundu. Yine aralarında ıslak imzalı belgelerin de olduğu bazı delillerle sanıklar arasında illiyet bağının kurulamadığını iddia etti.
SEMİNER SES KAYITLARI BİLE DELİL OLAMADI!
SAVCI: SANIKLAR MASUM, SADECE MAKSADI AŞTILAR!
Savcı Öksüz, daha önce sanıkların da kabul ettiği Balyoz semineri ses kayıtlarını da delil olarak değerlendirmeyeceği yönünde görüş bildirdi. Savcının delil olamayacağını iddia ettiği ses kayıtları, sanıklar tarafından kabul edilmişti. Bu şok ses kayıtlarında, sanıkların “İstanbul’un üzerine çökeceğiz, acıma yok tepeleme var.” gibi şok ifadeleri kullandığı, gözaltına alınacak sanıkların nerede gözaltında tutulacaklarının konuşulduğu görülüyordu. Savcı bu konuşmaları “maksadını aşan ifadeler” olarak nitelendirdi. Ancak bu konuşmaların darbe suçuna delil olamayacağı yönünde tartışmalı bir karara imza attı.
40 DAKİKADA JET KARAR
Mahkeme daha sonra kararı açıklamak üzere ara verdi. Yaklaşık 40 dakikalık aranın ardından mahkeme binlerce sayfalık yüzlerce klasörden oluşan Balyoz dosyasını karara bağladı. Duruşma salonuna tekrar giren mahkeme başkanı Özlem Karaçam, kararı okumaya başladı. Mahkeme Başkanı Karaçam, ilk olarak İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin verdiği ve Yargıtay’ın onadığı Balyoz kararını iptal ettiklerini açıkladı. Mahkeme kararında, Çetin Doğan, Ergin Saygun, Bilgin Balanlı, Dursun Çiçek, Mehmet Otuzbiroğlu’nun da aralarında olduğu 236 sanığın adı sayıldıktan sonra, “Sanıklar hakkında Türkiye Cumhuriyeti icra heyetini cebren ıskata veya vazife görmeye men etmeye teşebbüs suçundan cezalandırılmaları istemi ile kamu davası açılmış ise de sanıklara yüklenen suçu işlediklerinin sabit olmadığından 5271 sayılı CMK’nın 223/2-e maddesi uyarınca beraatlerine” ifadeleri kullanıldı.
SABIKA SİLİNECEK, TAZMİNAT ÖDENECEK
Mahkeme, alınan son raporlarda Balyoz dosyasında yer alan bazı CD’lerde sahtecilik yapıldığı yönünde şüphelerin doğduğu, bu nedenle muhtemel sahteciliği yapan kişi ya da kişiler hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca sanıkların sabıkalarının silinmesine karar verdi. Mahkeme Adli Sicil Genel Müdürlüğü’ne yazı yazarak sanıkların sabıkalarının silinmesini talep etti. Mahkeme sanıkların cezaevinde geçirdikleri süre için tazminat talep etme hakları olduğunu belirtti. Kararın ardından salonda bulunan sanıklar mahkeme heyetini uzun süre alkışladı. Daha sonra mahkeme heyetine giden bazı sanıkların hakimlere tek tek teşekkür ettikleri görüldü.
MAHKEME, DELİLLERİ GÖRMEZDEN GELDİ
Balyoz sanıklarına beraat kararı veren yeni Balyoz mahkemesi, Balyoz planını yapanların kendileri tarafından kaydedilen sesleri, aralarında Tayyip Erdoğan ve Abdullah Gül’ün yanı sıra belediye başkanlarına kadar yüzlerce gerçek kişi isimlerinin kullanıldığı gözaltı listelerini görmezden geldi. Muhataplarının hiçbir zaman yalanlayamadığı ses kayıtları için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bile katıldığı TV programında ‘Dinleyince şoke oldum.’ demişti.
Yargıtay verdiği Balyoz kararında seçimlerle işbaşına gelen hükümetin TSK içindeki bir grup tarafından hedefe konulduğuna hükmedilmişti. Kararda, asker arasında görev dağılımı yapıldığı ve fişleme belgelerinin oluşturulduğuna dikkat çekilmişti. Yine kararda dijital verilerin ilk defa Balyoz kararında delil olmadığı belirtilerek daha önce birçok farklı davada benzer verilerin delil olarak mahkumiyete esas yapıldığı savunulmuştu.
Mahkeme Başkanı: Baransu’nun eski eşinin evinde bulunan evrakların Balyoz’la ilgisi yok
Mahkeme başkanı Özlem Karaçam, duruşmada geçtiğimiz günlerde tutuklanan gazeteci-yazar Mehmet Baransu’nun eski eşinin evinde yapılan aramada Balyoz davasını ilgilendiren belgelerin bulunmadığını açıkladı. Mahkeme başkanı Balyoz belgelerini yazdığı için tutuklanan gazeteci Mehmet Baransu’nun boşandığı eşinin evinde yapılan aramaya ilişkin İstanbul Başsavcılığı’na, bulunan evrakların içeriğinin sorulduğunu kaydetti. Mahkeme başkanı Karaçam, gelen cevapta, bulunan evrakların Balyoz davası ile ilgili olmadığı yönünde bilgi verildiğini açıkladı.
BALYOZ VE KOZMİK ODA ÖRTBAS EDİLDİ
Skandal karar başka açılardan da bakılabilir. Sadece bazı şüpheli deliller öne çıkarıldı ve kararın haklılığına gerekçe yapıldı. Bu sonuç ve gerekçe bir örtbas olayının yaşandığını gösteriyor. Çünkü davada darbe planı yapıldığını, bu girişimin hayata geçtiğini kanıtlayan ve tartışılmayacak açıklıkta çok sayıda delil söz konusu idi. Saatlerce uzunluktaki seminer ses kayıtları, davada dinlenen tanıkların ifadeleri, seminer toplantısına dair ilk askeri bilirkişinin hazırladığı rapor, Çok gizli belgelerin Gölcük istihbarat şube zemin karoları altında bulunması ve basına da yansıyan dönemin en üst komutanları Hilmi Özkök ile Aytaç Yalman'ın birbiriyle girdiği polemikler.. Bunlar bir arada değerlendirildiğinde o dönem açıkça bir darbe hazırlığının yapıldığı, kısmen bile olsa uygulamaya geçtiği ve dönemin bu iki üst komutanının direnmesi nedeniyle daha ileriye gidemediği anlaşılıyordu. Ancak olayın bu kısımları gözlerden kaçırıldı. Paralel yapının varlığı ve bazı deliller üzerine düşen şüpheler ön plana çıkarıldı. Gündem yoğunluğu içinde bu skandal örtbas hayata geçirildi.
Darbe suçunun en aşağılık bir suç olduğu söylenir hep. Askeri darbe girişimleri gibi paralel darbe de bu aşağılık suç kapsamına giriyor şüphesiz. Ancak bir üçüncü suç daha söz konusu.. Paralel yapı bahane edilerek darbe girişiminin aklanması da bir suç olsa gerekir. Bunu mahkemelerin yapmış olması durumu değiştirmeyecektir. Balyoz davasında bazı sanıkların masumiyetinden bahsedilebilir. Bu zaten sıkça dile getiriliyor, masumların araya karışmış olabileceği belirtiliyordu. Ancak bir çoğu için durum böyle değil. O kişiler aklandık diye sevinmesinler. İşledikleri açık olan suçlar sık sık karşılarına çıkmaya devam edecektir. Mahkumiyet veren mahkeme bir kesim tarafından peşinen lanetlenirken diğeri tarafından savunuluyor, ancak kimse delillere hukuken bakma ihtiyacı hissetmiyor ve konjonktüre göre hareket ediliyorsa mahkemenin verdiği kararın hukuki olduğu söylenemez.
Örtbas skandalının bir benzeri de Kozmik Oda davasında yaşandı. O dava da örtbas edildi. Nasıl olsa konjonktür müsait, bir günah keçisi var. O keçinin günahı yok mu, elbette var. Ancak var diye eski keçi de aklanmamalı. Ne ifrat ne de tefrit olmalı.. (Abdullah Harun / kontrgerilla.com)
BALYOZ'DA İKİNCİ DAVA DA BERAATLE BİTTİ
11.04.2015 12:08 Balyoz Davası'nda aldıkları mahkumiyet kararları Yargıtay tarafından bozulan 64 sanığın yargılandığı davanın karar duruşması görüldü. Savcı, HAVELSAN görevlisi Ömer Faruk Yarman, emekli amiral Levent Görgeç, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu sanıkların tamamı için beraat istedi. Mahkeme 63 sanığın 'Yüklenen suçu işledikleri sabit olmadığından' beraatına karar verirken, sanıklardan yüzbaşı Ali Göznek hakkında yakalama kararının infaz edilemediğinden dosyasını ayırdı.
Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki Şehit Hakan Kılıç Konferans Salonu'nda görülen davaya 40 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı. Davada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, HAVELSAN görevlisi Ömer Faruk Yarman, emekli amiral Levent Görgeç, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 63 sanık için beraat istedi. Beraat kararı istemesine gerekçe olarak ise sanıklarla suça konu dijital veriler arasında bağ kurulmasının mümkün olmadığı kanaatine varıldığını belirtti. Savcı Öksüz, suça konu dijital verilerin veri bütünlüğünün bozulduğunu ve sanıkların üzerlerine atılı suçu işlediklerine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve mahkumiyetlerine yeterli delil bulunmadığını kaydetti. Davada son sözü sorulan sanıklar ise beraatlarını talep etti.
63 SANIĞA BERAAT, 1 SANIĞIN DOSYASI AYRILDI
Mahkeme heyeti, HAVELSAN görevlisi Ömer Faruk Yarman, emekli amiral Levent Görgeç, emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında bulunduğu 63 sanığın 'Yüklenen suçu işledikleri sabit olmadığından' beraatına karar verdi. Heyet, hakkında yakama kararı
infaz edilemeyen sanık yüzbaşı Ali Göznek'in dosyasını ayırdı. Sanık Göznek hakkında ayrılan dosya yeni esas üzerinden yürütülecek.
DAVA DOSYALARI BİRLEŞTİRİLDİ
Dava kapsamında 62 sanık üzerinden yargılama yapılıyordu. Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün dosyası ve yakalaması olan sanık yüzbaşı Ali Göznek'in dosyası bu dava ile birleştirildi ve sanık sayısı 64 oldu. Bugün karar duruşması görülen yargılamada Ersöz de dahil 63 kişinin beraatına karar verilirken hakkındaki yakalama kararının infaz edilememesi nedeniyle Göznek'in dosyası ayrılmış oldu.
SAHTE OLDUĞU KESİN OLARAK BELİRLENEN DELİLLER...
Mahkeme heyeti, geçtiğimiz hafta Balyoz Ana Davası’nda sahte olduğu kesin olarak belirlenen ve sahte olduğu yönünde kuvvetli şüphe oluşan dijital delillerle ilgili olarak suç duyurusunda bulunduklarını belirtti. Ana dava için suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden mahkeme, bu konuda yeniden karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.
TAZMİNAT HAKLARI HATIRLATILDI
Mahkeme heyeti, dava aşamasında tutuklanan sanıklara tutuklu geçirdikleri süreler yönünden ve önceki mahkumiyet kararının kısmen infaz edilmesi nedeniyle uğranılan maddi ve manevi zararlarla ilgili olarak tazminat davası açma haklarının bulunduğunu da hatırlattı.
Balyoz ve Ergenekon davalarında yaşanan delil tartışmaları
Paralel yapı-Çeşitli davalardaki kumpaslar manşetlerimiz
Yalan tanıklık suç duyurusu getirir
Özkök ve Yalman'dan şok inkar
Kumpas'la doğan kahramanlar
TÜBİTAK: Deliller sahte değil
Kumpasa bak' cambazlığı zirvede
Balyoz'da 230 tahliye ve yeniden yargılama kararı
AYM: Balyoz'da hak ihlali var
Balyoz:Yeniden yargılamaya 2.ret
Balyoz'da 237 ceza kesinleşti
Bir Balyoz da AYM'den
Flaş!!! Yargıtay Balyoz'u onadı
Yargıtay'dan Balyoz gibi gerekçe
Tutuklu askerlerden bildiri
Balyoz temyiz duruşmaları manşetlerimiz
Yargıtay Başsavcılığı: Balyoz onansın
Flaş!!! Balyoz davası bitti
Balyoz planı ve davasıyla ilgili manşetlerimiz
Balyoz ve diğer davalardaki delil tartışmaları
Ergenekon, Balyoz ve bağlantılı iddianamelerde arama yap
(03 Nisan 2015, 19:52), son güncel.: (11 Nisan 2015, 12:08)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: