Paralel yapı ile ilgili ilk arama ve gözaltılar Adana'da başladı. Aralarında bir Emniyet Müdür Yardımcısı ve şube müdürü olmak üzere 8 emniyet personelinin evinde arama yapılıyor. Eski istihbarat şube müdürleri İsmail Bilgin ve Ertuğrul Yetkin'in de içinde olduğu bu 8 emniyet mensubu gözaltına alındı. İlerleyen saatlerde Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Dağ ile akşam saatlerinde de Ankara'da 4 polis müdürünün gözaltına alınmasıyla sayı 13'e yükseldi. Operasyonların yasa dışı dinlemelerle ilgili olduğu öğrenildi.
08.04.2014 10:10 Flaş gelişme!.. Fetullah Gülen'in paralel devlet yapılanmasına yönelik ilk operasyon başladı.. Adana'da, aralarında bir Emniyet Müdür Yardımcısı ve şube müdürü olmak üzere 8 emniyet personelinin evinde aramalar yapılıyor. Evlerde yapılan aramalar sürüyor ve zanlılar teker teker emniyete getiriliyorlar.
8 GÖZALTI
Eski istihbarat şube müdürleri İsmail Bilgin ve Ertuğrul Yetkin'in de içinde olduğu 8 emniyet mensubu gözaltına alındı.
YASADIŞI DİNLEME SORUŞTURMASI
Saat 10.28: Operasyonların yasa dışı dinlemelerle ilgili olduğu ve evlerde yapılan aramalar sürdüğü bildiriliyor. Gözaltına alınan zanlıların Adana İl Emniyet Müdürlüğü'ne getirildiği öğrenildi.
OPERASYONUN DETAYLARI
Saat 11.27: Adana Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bu sabah 17 Aralık operasyonundan sonra İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'ndan Sosyal Hizmetlerden ve Polisevi'nden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı'na atanan ve daha sonra buradan da Kemal Serhatlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak görevlendirilen Emniyet Müdürü eski Yardımcısı İsmail Bilgin ile İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden Hassas Noktaları Korumalar Şube Müdürlüğü'ne atanan Ertuğrul Yetkin ile 1 komiser ve 5 polis memerunun evine baskın yaptı. Bu polisler gözaltına alınırken evlerinde de arama yapıldı.
Gözaltına alınan emniyet mensupları Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından getirildikleri Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.
Gözaltına alınan polisler önce Terörle Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisler, daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi.
Yasa dışı dinlemelere yönelik gazetelerde çıkan haberlerin ihbar kabul edildiği ve dinlenen bazı kişilerin şikayetleri üzerine çalışma yürütüldüğü öğrenildi.
Suriye'ye 19 Ocak'ta giden MİT'e ait TIR'ların Adana'da aranması 'Paralel yapının' organizasyonu olarak değerlendirilirken, kapatılan özel yetkili mahkeme savcıları ile bazı jandarma subayları kısa sürede başka görevlere ve illere atanmış, bu aramanın yapılması ile ilgili olarak da 'casusluk soruşturması' açılmıştı.
EYLEMCİYE 50 LİRA VERMİŞTİ
Saat 11.58: İstihbarat ve Terörle Mücadele Şubelerinden Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevini yürütürken, 20 Ocak'ta Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Müdür Yardımcılığı'na getirilen İsmail Bilgin, Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu'na atanmıştı. İsmail Bilgin, Gezi Parkı eylemleri sırasında kulağına gelen taşla yaralanmış, ayrıca bir protestocunun 'Siz bizim vergilerimizle maaş alıyorsunuz" demesi üzerine "Benim maaşımdan senin payına 50 lira" diyerek cebinden çıkardığı 50 lirayı eylemci gence uzatmıştı.
Evinde ve makamında arama yapılan Ertuğrul Yetkin de Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan döneminde Asayiş Şube Müdürlüğüne görevine getirilmiş, mahkeme kararıyla tekrar istihbarat şube müdürlüğü görevine dönmüştü. 17 Aralık'tan sonra Ertuğrul Yetkin Hassas Bölgeleri Koruma Şube Müdürlüğü görevine atanmıştı.
GÖZALTI SAYISI 9'A YÜKSELDİ
Saat 12.33: Yasa dışı telefon dinlemelerine yönelik Adana Emniyet Müdürlüğü’nde kurulan özel ekibin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün desteğiyle yaptığı operasyon kapsamında Emniyet Müdür Yardımcısı Halil Dağ da gözaltına alındı. Böylece gözaltına alınan polis sayısı 9’a yükseldi. Gözaltına alınan polis memurlarından birinin de kadın olduğu belirtildi.
17 Aralık operasyonu ardından Kaçakçılıktan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinden Güvenlikten Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcılığı’na atanan Halil Dağ, daha sonra Adana’daki Kemal Serhadlı Polis Meslek Yüksek Okulu’na Öğretmen Müdür Yardımcısı olarak atanmıştı.
Operasyonu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Doğan’ın yürüttüğü, Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un da birkaç kez Adana Emniyet Müdürlüğü’ne giriş çıkış yaptığı ileri sürüldü.
OPERASYONUN NEDENİ MERSİN Mİ?
Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan’ın yürüttüğü Emniyet Müdür eski Yardımcısı İsmail Bilgin ile Şube Müdürü Ertuğrul Yetkin’in de bulunduğu 8 polisin evlerinde arama yapılarak gözaltına alınmasıyla ilgili operasyonun “Mersin’deki yasadışı dinlemeyle” ilgili olduğu öğrenildi. Efkan Ala’nın İçişleri Bakanlığı’na atanmasının hemen ardından “Güneyde bir ilimizde başta vali olmak üzere emniyet müdürü ve bazı hakimler ile tüm partilerin tamamını dinlemişler” açıklamasının ardından soruşturma başlatıldı. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında o dönem Adana ve Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan İstihbarat ekipleriyle ilgili inceleme yapıldı. Mersin’de yasa dışı dinlemenin tespit edilmesinin ardından ise operasyon yapıldığı öğrenildi.
GÖZALTINDA ALINAN İSİMLER
Saat 12.56: Operasyonda gözaltına alınan isimler de belli olmaya başladı. O şahısların şunlar olduğu öğrenildi:
1. İsmail Bilgin (Kemal Serhatlı Polis Okulunda Öğretmen Emniyet Müdürü 2. Sınıf Emniyet Müdürü)
2. Ertuğrul Yetkin (Evrak Arşiv Şube Müdürü 3.Sınıf Emniyet Müdürü)
3. Fevzi Mert (100. Yıl Polis Merkez Amirliğinde Grup Amiri Komiser)
4. Abdullah Karaca (İstihbarat Şube Müdürlüğünde Polis memuru iken Emekliye Ayrıldı.)
5. Ramazan Kasap (İstihbarat Şube Müdürlüğünde Polis Memuru)
6. Mehtap Avcu (İstihbarat Şube Müdürlüğünde Polis Memuru)
7. Hasan Serçe (İstihbarat Şube Müdürlüğünde Polis Memuru)
8. Ahmet Şenal (İstihbarat Şube Müdürlüğünde Polis Memuru)
9. Halil Dağ (Emniyet Müdür Yardımcısı)
SUÇLAMA KONUSU: YASA DIŞI DİNLEME YAPMAK
SORUŞTURMA EVRAK NO: 2014/20181
Saat 13.08: Adana'da sabah saatlerinde başlayan operasyonun hedefindeki 3'ü emniyet müdürü 1'i komiser 9 polise yöneltilen suçlama belli oldu: 'Sahte isimlerle yasa dışı dinleme yapmak ve bu eyleme iştirak etmek'... Gözaltına alınan polislerin evlerinde yapılan aramada suça konu olduğu iddiasıyla dijital veri ve kayıtlara el koyuldu.
Adana Emniyet Müdürlüğü'ndeki yasa dışı telefon dinlemeleri ile ilgili Polis ve Mülkiye Baş Müfettişlerinin yaptığı inceleme sonunda Adana Emniyet Müdürü Hüseyin Avni Coş dahil aralarında MİT görevlilerinin de bulunduğu bir çok kamu görevlisi ve bürokratın sahte isimlerle, sahte olaylar üzerinden mahkeme kararı alınarak dinlendiği ortaya çıktı.
Bunun üzerine Adana Cumhuriyet Başsavcılığı 7 Nisan'da 2014/20181 dosya numarası ile soruştarma başlattı. Adana 1.Sulh Ceza Mahkemesi'nden alınan arama ve gözaltı kararı ile operasyona başlandı.
Sabah 07.00 sıralarında başlayan operasyonlar kapsamında 17 Aralık operasyonun ardından Kemal Serhatlı Polis Okulu Öğretmen Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Adana eski Terör ve İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nden Evrak Arşiv Şube Müdürlüğü'ne atanan Ertuğrul Yetkin, Güvenlik Şube Müdürü Halil Dağ, 100.Yıl Polis Merkezi Amirliği'nde görevli komiser Fevzi Mert, İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memurları Ramazan Kasap, Mehtap Avcu, Hasan Serçe, Ahmet Şenal ve kısa bir süre önce emekliye ayrılan eski İstihbarat Şube polislerinden Abdullah Karaca gözaltına alındı.
Polislerin evlerinde yapılan aramalarda yasa dışı dinlemelerle ilgili olduğu öne sürülen bir çok dijital kayıda el koyulduğu belirtildi.
ANKARA'DA DA 4 GÖZALTI
Saat 17.17: Operasyon Ankara'ya sıçradı.. Ankara Emniyet İstihbarat Dairesi'nde 4 polis müdürü gözaltına alındı.
GÖZALTINDAKİ POLİSLER: ÇOK ŞÜKÜR VATANI SATMADIK!
Saat 17.32: Adana'da gözaltına alınan polisler önce Terörle Şube Müdürlüğü'ne götürülmüştü. Polisler, daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Adana Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Çıkışta arkadaşlarının sarıldığı polislerin, 'çok şükür vatanı satmadık' dediği belirtildi. Ancak haklarında yürütülen soruşturmanın 'vatana ihanet' suçlamasını da içerdiği ileri sürülüyor. Yasadışı yapıldığı ortaya çıkan dinlemelerin yabancı ülkelere de sızdırıldığı iddia edilmişti. Son örnek olarak Suriye ile ilgili Dışişleri toplantısı internete sızdırılmış, Türkiye'nin almayı düşündüğü güvenlik önlemleri deşifre edilmişti.
------------------------------------------------------------------------------
DIŞİŞLERİ BAKANINI MAKAMI DIŞINDA DA DİNLEMİŞLER
09.04.2014 11:13 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun makam odasında, aralarında Genelkurmay İkinci Başkanı Yaşar Güler, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile Dışişleri Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu'nun katıldığı ve 'üst düzey gizlilikle' yapılan Suriye'ye müdahale konulu toplantının ortam dinlemesinin kayıtlarının YouTube'de yayınlanması üzerine harekete geçen istihbarat birimleri, Davutoğlu'nun makam odası dışında da takip edildiğini ortaya çıkardı. Yenişafak'In haberine göre; Dışişleri Bakanı'nın, MİT TIR'ları ile ilgili yaşanan arama skandalı sürecinde de paralel yapının yakın takibinde olduğu belirlendi. TIR'lara baskın yapıldığı gün, dünyanın dörtbir yanındaki büyükelçileri Adana'ya davet eden ve onlara konferans veren Davutoğlu'nun, aynı gün MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'la bütün temaslarının kayda alındığı öğrenildi. Devletin en mahrem görüşmelerini dinleyip ifşa etmekte sakınca görmeyen şebekenin, devletin atacağı hamlelerden önceden haberdar olup buna göre önlem almayı amaçladığı dile getiriliyor.
Dosya kaçırma telaşı
Adana'da 8 emniyetçi hakkında verilen arama ve gözaltı kararının duyulmasıyla birlikte paralel yapılanmayla ilişkili olduğu iddia edilen bazı emniyet mensuplarının, evlerini arayarak evdeki birçok dosyayı başka yerlere naklettirdiği öğrenildi. İddiaya göre, koliler halinde paketlenip apar topar evlerden taşınan dosyalar, imha edilmek üzere başka adreslere götürüldü.
BİLGİLERİ ANKARA'YA AKTARMIŞLAR
Adana'da 8 kişinin ifade işlemlerinin sürdüğü saatlerde, paralel yapıya yönelik ilk dalga operasyonun diğer ayağı da Ankara'da gerçekleşti. Adana'daki yasadışı dinlemelerin an be an Ankara'daki bir merkeze iletildiğini belirleyen savcılık, bununla ilgili olarak Ankara Emniyeti İstihbarat Dairesi'nde görevli 4 polis müdürünü gözaltına aldırdı. Adana merkezli operasyon kapsamında gözaltına alınan polis müdürlerinin ifade için Adana'ya getirileceği öğrenildi.
Hakim ve savcıları kendi imzalarıyla dinlettiler
İlk dalgasında 12 polisin gözaltına alındığı soruşturmada, yasadışı dinlendiği belirlenen hakim ve savcıların da paralel çeteden şikayetçi oldukları öğrenildi. Yasadışı dinlemelere yönelik gazetelerde çıkan haberlerin ihbar kabul edildiği ve dinlenen kişiler arasında yeralan çok sayıda hakim ve savcının, durumdan şikayetçi oldukları ortaya çıktı. Bir aydır süren çalışmalar sonucu, aralarında hakim ve savcıların da olduğu yüzlerce ismin sahte isimlerle kayda alındığı tespit edildi. İşin en ilginç tarafı ise telekulak mağduru hakimlerin, kendi telefonlarına ilişkin dinleme kararı altında kendi imzalarının olması. Paralel çetenin, dinleme kararlarını onaylaması için hakime götürdüğü belgeye sahte isimler yazdığı, çoğunlukla da gerçek numara belirtmek yerine IMEI numarasıyla talepte bulunduğu, karara imza atan hakimlerin bu yöntemle kandırıldığı ifade ediliyor.
Baskından sonra görevden alındı
Adana Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorguya götürülenler arasında bazı isimler dikkat çekti. 19 Ocak'ta 'paralel çete'nin MİT'e ait TIR'lara baskın girişiminin hemen ardından Adana Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdür Yardımcılığı görevinden alınarak Kemal Serhatlı Polis Okulu Müdürlüğü'ne atanan İsmail Bilgin bunların başında geliyor. İsmi öteden beri Fethullah Gülen grubuna yakınlığıyla anılan Bilgin, 2007 yılındaki Zirve Yayınevi cinayetleri sırasında Malatya'da görevliydi. Bilgin, cinayeti araştırmakla görevli polisler arasındaydı. Malatya'nın ardından önce İstanbul ardından Adana'ya atanan Bilgin'in adı Gezi olayları sırasında da haberlere konu oldu. Yol kapatan Gezi eylemcilerinden birinin polise 'Sizin maaşınızı biz ödüyoruz' demesi üzerine Bilgin, cebinden çıkardığı 50 lirayı eylemciye uzatmış ve 'Maaşımda senin payın bu kadar. Al ve dağıl!' demişti. (Yenişafak)
------------------------------------------------------------------------------
İŞTE İSMAİL BİLGİN'İN İFADESİ
09.04.2014 16.29 Adana'da 8 polisin gözaltına alındığı yasa dışı dinleme operasyonuna ilişkin suçlanan eski Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin, Emniyet'teki ifadesinde 'yasa dışı dinleme emri vermediğini' savundu.
Adana’da ‘sahte isimle yasa dışı dinleme yapmak veya eyleme iştirak’ suçlamasıyla gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 8 polis arasında yer alan eski Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Bilgin’in Adana TEM Şube Müdürlüğü'ndeki ifadesine T24 haber portalından Arzu Yıldız ulaştı. Bilgin ifadesinde, “Kesinlikle başka isimler kullanarak herhangi bir şahsın dinlenmesi için talimat vermedim" diyerek "yasa dışı dinleme emri vermediğini" savundu.
Bu arada Adana'da MİT'e ait bazı TIR'lara yönelik operasyonlara katılan iki askeri personelin de gözaltına alındığı belirtildi.
'DİNLEME YAPILMIŞSA BİLE...'
Adana’da ‘sahte isimle yasa dışı dinleme yapmak veya eyleme iştirak’ suçlamasıyla gözaltına alınan İsmail Bilgin, Emniyet'teki sorgusu sırasında, dinleme talep edilen numaraların "hakim veya savcıya ait olup olmadığını bilmediğini" belirtti. Bilgin, ifadesinin devamında "Hakim ve savcı ile ilgili bir dinleme yapılmışsa bile bu dinlemelerin önleyici dinleme mahiyetinde olacağı düşünüldüğünde bir izne tabi olmayacağını mahkeme kararının bu konuda yeterli olacağını düşünmekteyim" ifadesini kullandı.
Bilgin’in üç sayfalık ifadesinde Star gazetesinde yayımlanan dinleme listesi soruldu. İfadesinin ilk sayfasında özgeçmişini anlatan Bilgin, yasa dışı dinlemelerle ilgili “hukuksuz bir işlem yapmadığı” savunmasını yaptı. İşte Bilgin’in ifadesi ve yöneltilen soruların tamamı:
Soru: Adana’da aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 13.054 kişinin dinlendiğine dair Star gazetesinde yer alan haberde iddia edildiği gibi kamu görevlilerini yasa dışı dinlediniz mi ya da dinleme talimatı verdiniz mi?
“Ben hiçbir şekilde yasa dışı dinleme talimatı vermedim. Bizim yaptığımız bütün çalışmalar 5397 sayılı kanun çerçevesinde yapılmıştır. Bu çerçeve içerisinde hakim kararı alınmaktadır. Hakim kararı alınmadan hiçbir dinleme yapılmamıştır.”
Soru: Söz konusu haberde, yasa dışı olarak dinlendiği iddia edilen şahısların farklı isimlerle dinlendiği anlaşılmaktadır. Başka isimler kullanarak herhangi bir şahsın telefonunun dinlenmesi talimatı verdiniz mi?
“Hayır, hiçbir şekilde yasa dışı dinleme ile ilgili bir emir vermedim. Yaptığımız çalışmalar beyan ettiğim gibi 5397 sayılı kanuna göre yapılmıştır. Kesinlikle başka isimler kullanarak herhangi bir şahsın dinlenmesi talimatı vermedim.”
Soru: Başka isimler kullanarak herhangi şahısın telefonunun dinlenilmesi talimatını verdiyseniz, şu ana kadar kaç kişiyi bu şekilde dinlediniz?
“Biz hukuksuz bir dinlemede bulunmadık. Yapılan tüm işlemler 5397 sayılı kanun çerçevesinde yapılmıştır ve neticesinde hakim kararı alınmıştır. Hakim kararı alınmadan TİB hiçbir şekilde yazılı veya sözlü bilgi aktarımı yapamaz.”
Soru: Yapılan yasa dışı dinlemeleri ne amaçla yaptırdınız, yasa dışı olarak dinlenildiği iddia edilen şahıslarla ilgili dinleme yapılması için herhangi bir kişi, oluşum ya da kurumdan bu konuda talimat aldınız mı? Şayet talimat almadıysanız, dinlemeleri ne amaçla yaptırdınız?
“Hukuksuz olarak herhangi bir dinleme yapılmadı. Yapılan her işlemin ardında hakim kararı bulunmaktadır. Talimat olarak da yalnızca kanunların verdiği talimatlar bizim için geçerlidir ve bağlayıcıdır. Bize başka bir talimatın verilmesi söz konusu değildir.”
Soru: Söz konusu haberde yasa dışı olarak dinlenildiği iddia edilen şahıslarla ilgili yaptırmış olduğunuz dinlemelerden elde edilen bilgileri hangi bir amaç için kullandınız?
“Dinlemelerden elde edilen verilen süre dolduktan sonra 10 gün içerisinde imha edilir ve imha edilmiştir.”
Soru: Söz konusu haberde yasa dışı olarak dinlenildiği iddia edilen şahıslar ile ilgili Adana Adliyesi'nde Cumhuriyet Savcısı olan Ş. U.’ın 356 387 xxxx xxxx imeı numaralı telefonu olduğu ve 31.01.201231.04.2012 tarihleri arasında F. Y. adı ile dinlenildiği anlaşılmıştır. Söz konusu şahısın telefon dinlemesinin yapılmasıyla ilgili olarak herhangi bir talimat verdiniz mi?
"Herhangi bir talimat vermedim..."
Soru: Söz konusu haberde yasa dışı olarak dinlenildiği iddia edilen şahıslarla ilgili Adana Adliyesi'nde hakim olarak görev yapan S. K.’ye ait 358 299 046 xxx xxx imeı numaralı telefonunu cebir şiddet kullanarak, tehdit, zorla haraç almak, silahla adam yaralamak, çek senet tahsilatı yapmak gibi haksız ekonomik çıkar sağlamak üzere örgüt kurduğu ve yönettiği şeklinde istihbarı mahiyette bilgi alındığı gerekçesiyle 18.04.2012-19.10.2012 tarihleri arasında T. İ. isimli şahısın kimliği ile mahkeme kararı alınarak, dinlenildiği 18.04.2012 tarihinde ikinci kez uzatma kararı alınarak yasa dışı şekilde 6 ay süre ile dinlenildiği anlaşılmıştır. Söz konusu şahısın telefon dinlemesinin yapılmasıyla ilgili olarak herhangi bir talimat verdiniz mi?
“Belirtilen şahıs ile ilgili ne gibi bir dinleme yapıldığını hatırlamıyorum. Dinleme yapılmış ise de resmi evraklara bakıldığında ne amaçla dinlenildiği yazmaktadır. Yapılan dinleme resmi evraktaki şekli ile yapılmıştır.”
Soru: Söz konusu haberde, yasa dışı olarak dinlenildiği iddia edilen şahıslarla ilgili yapılan dinlemelerde dinlenilen numaraların hakim veya savcı olduğunu biliyor muydunuz? Dinlenen numaralarla ilgili mahkeme kararı almadan izlenilen prosedür nedir?
“Dinlenilen numaralarla ilgili mahkeme kararı almada izlenilen prosedür şube müdürlüğüne bağlı ilgili büro amirliğinin talebi üzerine numaralarla ilgili olarak istihbarat daire başkanlığının oluru alınarak, mahkemeden talep edilir. Mahkeme talebi uygun görmesi halinde karar verilir.”
Soru: Telefon dinlemesi yapılan şahısların hakim ve savcı olduğunu biliyor muydunuz? Şayet biliyorsanız üstlerinize bilgi verdiniz mi? Hakim ya da savcıların HSYK’ya tabi olduklarını bunlarla ilgili yapılacak olan tahkikat ile ilgili yetkili merciden izin alınması gerektiğini biliyor muydunuz?
“Ben kanunsuz olan hiçbir evraka imza atmadım. O numaraların hakim veya savcıya ait olup olmadığını bilmiyorum. Benim numara ve isimleri tek tek kontrol etmem mümkün değildir. Ben yasa dışı kastı ile hareket etmiş değilim. Yasanın bana vermiş olduğu görevi yine yasal mahkeme kararlarına dayanarak yerine getirmeye çalıştım. Ben hakim ve savcı ile ilgili bir olay ya da dinleme hatırlamıyorum. Yanı sıra hakim ve savcı ile ilgili bir dinleme yapılmışsa bile bu dinlemelerin önleyici dinleme mahiyetinde olacağı düşünüldüğünde bir izne tabi olmayacağını mahkeme kararının bu konuda yeterli olacağını düşünmekteyim. Ancak yeniden belirtmek isterim ki, hakim ve savcılara ilişkin bir dinleme olduğunu sanmıyorum.”
Soru: İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaptınız süre boyunca teknik büro amirliği görevini ve şube müdür yardımcılığı kimler tarafından yürütülmüştür?
“İstihbarat Şube Müdürü olarak görev yaptığım süre içerisinde teknik büro amiri Aytaç Akyol, Şube Müdür Yardımcılığı görevini ise Mefa Güner, Oğuz Akın ve Ertuğrul Yetkin yapmıştır.” (Radikal)
------------------------------------------------------------------------------
6 POLİS İÇİN TUTUKLAMA TALEBİ
09.04.2014 18:37 Adana'daki yasa dışı dinlemelere yönelik soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen emniyet mensubundan 2'si serbest bırakıldı, 6 zanlı tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde dün ikametlerinde arama yapılarak gözaltına alınan ve sağlık kontrolünün ardından sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 2. Sınıf Emniyet Müdürü İsmail Bilgin, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ertuğrul Yetkin ile aralarında bir komiserin de bulunduğu daha önce istihbarat şubesinde görev yapmış 1'i kadın, 1'i emekli 6 polisin, soruşturmayı yürüten Adana Cumhuriyet Başsavcıvekili Ali Doğan tarafından ifadeleri alındı. Şüphelilerden polis memuru Ramazan Kasap ve kadın polis memuru Mehtap Avcu savcılık işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Aralarında iki emniyet müdürünün de bulunduğu 6 zanlı ise tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi.
Tutuklanması istenen zanlıların isimleri şu şekilde:
1-İsmail Bilgin (Kemal Serhatlı Polis Okulunda Öğretmen Emniyet Müdürü 2. Sınıf Emniyet Müdürü)
2-Ertuğrul Yetkin (Evrak Arşiv Şube Müdürü 3.Sınıf Emniyet Müdürü)
3-Fevzi Mert (100. Yıl Polis Merkez Amirliğinde Grup Amiri Komiser)
4-Abdullah Karaca (İstihbarat Şube Müdürlüğünde Polis memuru iken Emekliye Ayrıldı.)
5-Hasan Serçe (İstihbarat Şube Müdürlüğünde Polis Memuru)
6-Ahmet Şenal (İstihbarat Şube Müdürlüğünde Polis Memuru)
(08 Nisan 2014, 10:10), son güncel.: (09 Nisan 2014, 18:37)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER: