Danıştay, saldırıyla ilgili kamera kayıtlarının olduğu kendisindeki bilgisayarı bulamadığını mahkemeye bildirdi. Mahkeme, Emniyet´e yazarak Danıştay´daki 25 bilgisayarı incelemesini ve o bilgisayarı bulmasını istedi. Saldırı esnasında olmayan tekbir atılması olayını var gösteren Danıştay´ın, var olan bir harddiski bulamaması şaşkınlığa ve ´bir şeylerin açığa çıkmasından mı korkuluyor´ sorusuna yol açıyor.
12.01.2013 09:05 Danıştay, kayıt yapabilme özelliği bulunduğu belirtilen Genel Sekreter Yardımcısı´nın odasındaki bilgisayara ait hard diski tespit edemediklerini bildirdi. OYAK davasının önceki duruşmasında kurumun eski Genel Müdürü Orhan Çoban, Danıştay binasındaki kameraları kayıt edebilme özelliği bulunan bilgisayarın genel sekreter yardımcısının odasında bulunduğunu söylemişti. Bunun üzerine mahkeme, Danıştay´dan söz konusu bilgisayarın hard diskini istemişti.
Ancak incelemeler sonucunda Danıştay´dan gelen hard diskin içinin boş olduğu anlaşıldı. Mahkeme, ikinci kez Danıştay´dan olay tarihinde söz konusu bilgisayarda bulunan hard diskin gönderilmesini istedi. Danıştay bu sefer de mahkemenin istediği ´16 ve 17 Mayıs 2006´ tarihleri yerine 2009-2011 yılında kullanılan bilgisayara ait hard diski gönderdi. 28 Aralık 2012´de görülen duruşma sonunda mahkeme ara kararında bir kez daha Danıştay´a yazı yazılmasını kararlaştırdı. Mahkeme, Danıştay´dan ´genel sekreter yardımcısı´na ait 16 Mayıs ve saldırı günü 17 Mayıs 2006 tarihlerinde kullanılan bilgisayarın hard diskini istedi. Ancak yine mahkemenin istediği cihaz mahkemeye ulaşamadı.
Danıştay´ın, 25 bilgisayardan hangisinin o dönemde genel sekreter yardımcısı tarafından kullanılan bilgisayar olduğunu tespit edemeyeceğini bildirmesi üzerine mahkeme, Ankara Emniyet Müdürlüğü´ne yazı yazarak söz konusu bilgisayarların incelenmesini ve hangi bilgisayarın o dönemde kullanıldığının tespit edilmesini istedi. (Yakup Çetin / Zaman)
-Sanık ve avukatlar olayı ortaya çıkardı!-
Danıştay saldırısıyla ilgili sürpriz gelişme olan ´saldırı günü başka bir kamera kaydının bulunduğu´nu, aslında Oyak davasında tutuklu olarak yargılanan Oyak Güvenlik eski Genel Müdürü Orhan Çoban ilk kez dile getirmişti. Davanın 11 Ekim 2012 tarihinde görülen 4. duruşmasında savunmasını yapan Çoban, kameraları kayıt eden cihazın Genel Sekreter Yardımcısı odasındaki dolapta kilitli olduğunu ve sistem arıza yapsa bile Genel Sekreter odasındaki bilgisayarda kamera görüntülerinin izlenip, kayıt yapılabildiğini´ söylemişti. Bu ifade üzerine mahkeme bilgisayarın peşine düştü. Danıştay´dan mahkemeye iki kez gönderilen harddisklerin başka bilgisayarlara ait olduğu ortaya çıktı. Mahkemenin ısrarla peşine düştüğü bilgisayarı bularak inceleme yaptırması ve Çoban´ın iddiasındaki gibi saldırı dönemine ilişkin herhangi bir kaydın bulunup bulunmadığını tespit ettirmesi bekleniyor.
Danıştay´daki bu sürpriz kamera kaydıyla ilgili bir diğer ilginç gelişme de yine sanık avukatları aracılığıyla yaşandı. Danıştay´a ait bilgisayarların log kayıtlarını (yapılan tüm işlemlerin tutulduğu kayıtlar) inceleyen sanık avukatları, saldırgan Alparslan Arslan´ın keşif yaptığı gün olarak belirtilen 16 Mayıs 2006 günü ´yiğit´ isimli kullanıcının gün boyu sık sık görüntüleri izlediğini iddia etti. Avukatlar, söz konusu log kayıtlarını da savunmalarında mahkemeye sundu. Bu gelişme üzerine ara karar alan mahkeme, Danıştay´a yazı göndererek, söz konusu bilgisayarda işlem yapan ´yiğit´ isimli kullanıcının kim olduğunu sordu. Ancak gelen cevap yine olumsuzdu. Danıştay, ´yiğit´ isimli kullanıcı hakkında bilgilerinin olmadığını belirtti.
-Olmayan tekbiri bulur, olan disk ve kullanıcıyı bulamaz!-
Saldırı esnasında olmayan tekbir atılması olayını var gösteren Danıştay´ın, var olan bir harddisk ile yiğit isimli kullanıcıyı bulamaması ise şaşkınlığa ve ´bir şeylerin açığa çıkmasından mı korkuluyor´ sorusuna yol açıyor. Hatırlanacağı gibi saldırıdan sonra heyecanlı şekilde basına bir açıklama yapan Danıştay üyesi Tansel Çölaşan, tetikçi Alparslan Arslan´ın saldırı esnasında tekbir getirdiğini iddia etmişti. Ancak saldırı, Ergenekon davası bünyesine alınıp soruşturma derinleştirilince Çölaşan´ın tekbir iddiasının doğru olmadığı ortaya çıktı. Olay yerinde saldırıya maruz kalan diğer Danıştay üyeleri, saldırganın tekbir getirmediğini açıkladılar.
Danıştay saldırısının gerçekleştiği gün binadaki güvenlik kameralarının kayıt yapmaması ya da kamera kayıtlarının yok olduğunun anlaşılması üzerine bir soruşturma başlatılmış, soruşturma kamera kayıtlarının silindiği iddiasıyla davaya dönüşmüştü. Davanın OYAK Güvenlik´in eski Genel Müdürü Orhan Çoban´ın da aralarında bulunduğu 10 sanığı var. (Abdullah Harun / kontrgerilla.com)
(12 Ocak 2013, 09:05)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
O gün çok konuşan hatta tekbir getirtenler(!) şimdi suskun
Danıştay´ın kameralarına bakan OYAK Güvenlik´le ilgili tüm manşetlerimiz
OYAK kameraları böyle karartıldı
OYAK: Devleti korumak ayıp değil
OYAK´ta belge imha paniği
Oyak´ta şok delil: Verileri silelim
Biri emretmiş biri planlamış biri vurmuş biri karartmış biri de örtmüş
İşte adım adım Danıştay saldırısı
Danıştay ve Ergenekon davalarının birleştirilmesi manşetlerimiz
Danıştay soruşturması sil baştan
Oyak iddianamesinde arama yap
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap