´Islak imza ve andıç´ davası kapsamında hakkında soruşturma başlatılan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesi´ne geldi. Şüpheli sıfatıyla ifade vermesi beklenen Başbuğ´u görüntülemek için çok sayıda basın mensubu sabahın erken saatlerinde adliyede yerlerini aldı. Akşam geç 20.30´a kadar süren savcılık sorgusu sonrası Başbuğ tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi. Başbuğ, örgüt üyeliği ve darbe teşebbüsüyle suçlanıyor.
05.01.2012 12:45 İnternet andıcı davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 30 Aralık 2011´de görülen celsede birçok sanığın ifadesinde ve bazı belgelerde adı geçen Başbuğ hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılarak gereğinin yapılmasını talep etmişti. Söz konusu yazının İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ulaşmasının ardından, Başbuğ hakkında soruşturma başlatılmıştı. Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından gönderilen yazıda saat 13.30´da İstanbul Adliyesi´nde bulunması istenen Başbuğ´un bugün ifade vermesi bekleniyor.
İstanbul Adliyesi´nde Başbuğ nöbeti
Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ´un ´İnternet Andıcı´ soruşturması kapsamında bugün Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesi´ne gelerek ifade vermesi bekleniyor. Çok sayıda basın mensubu Başbuğ´u görüntülemek için sabahın erken saatlerinde adliyede yerlerini aldı. Bugün Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesi´ne gelmesi beklenen Başbuğ için basın mensupları erken saatte nöbet tutmaya başladı. Onlarca gazeteci, Başbuğ´un adliyeye gelmesini görüntülemek için adliye önünde yerlerini aldı. Başbuğ´un mazeret bildirmemesi durumunda öğle saatlerinde adliyeye gelmesi bekleniyor.
Başbuğ adliyeye geldi
05.01.2012 13:34 Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, ´ıslak imza ve internet andıcı´ davası kapsamında şüpheli sıfatıyla ifade vermek için Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesi´ne geldi. Davaya bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, sanık savunmalarında ve belgelerde adı geçen İlker Başbuğ hakkında suç duyurusunda bulunarak gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´na yazı yazılmasını kararlaştırmıştı. Mahkemenin, aldığı karar doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından internet andıcı kapsamında Başbuğ hakkında soruşturma başlatmıştı. Soruşturmayı Ergenekon savcısı Cihan Kansız yürütüyor.
Fenerbahçe Orduevi´nden çıkan Başbuğ, ifade için Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesi´ne geldi. Başbuğ, yoğun güvenlik önlemleri altında adliye binasına hakim ve savcıların kullandığı kapıdan girdi. Çok sayıda basın mensubu Başbuğ´u görüntülemek için sabahın erken saatlerinde adliyede yerlerini aldı. İnternet andıcı davasında sanıklar, davaya konu olan sitelerin emir komuta zinciri içerisinde kurulduğunu belirterek Başbuğ´u işaret etmişti.
BAŞBUĞ´UN SORGUSU SAVCI KANSIZ VE SEÇEN TARAFINDAN YAPILIYOR
İnternet andıcı soruşturması kapsamında adliyeye gelen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, kapıda bekleyen basın mensuplarına gülümseyerek adliyeye girdi. İlker Başbuğ, saat 13.30 sıralarında Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesi´ne geldi. Kendisini karşılayan görevliyle tokalaşan Başbuğ, basın mensuplarına gülümseyerek adliyeye girdi. Başbuğ, basın mensuplarının, Bir açıklama yapacak mısınız? şeklindeki sorusunu cevapsız bıraktı. İnternet andıcı soruşturması kapsamında şüpheli olarak ifadeye gelen eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ´un sorgusu başladı. Sorguya soruşturma savcısının yanı sıra Başsavcı Vekili Fikret Seçen´in de katıldığı belirtildi. Öğle saatlerinde Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesi´ne gelen Başbuğ´un sorgusu başladı. Başbuğ´un savcı Cihan Kansız tarafından ifadesi alınıyor. Sorguya Başsavcı Vekili Fikret Seçen de katılıyor.
FLAŞ!!! BAŞBUĞ´A TUTUKLAMA TALEBİ
05.01.2012 20:33 Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ savcılık soruşturmasından sonra örgüt yöneticiliği suçlamasıyla tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. (Cihan)
FLAŞ!!! BAŞBUĞ TUTUKLANDI
06.01.2012 00:40 Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ tutuklandı. Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesinde, soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından ´şüpheli´ sıfatıyla ifadesi alındıktan sonra tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edilen Başbuğ´un işlemleri tamamlandı. Mahkeme, emekli Orgeneral İlker Başbuğ´un tutuklanmasına karar verdi. Başbuğ, 7 saat süren savcılık sorgusunun ardından, TCK´nın 314/1. maddesi gereğince ´örgüt yöneticiliği´ ve 312/1. maddesi gereğince de ´cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs´ suçlarından tutuklanması istemiyle mahkemeye sevk edilmişti.
İlker Başbuğ sağlık kontrolünden geçirildi
06.01.2012 02:36 İnternet andıcı soruşturması kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Adli Tıp Kurumu´nda sağlık kontrolünden geçirildi.İstanbul Adliyesi´ndeki işlemleri tamamlanan İlker Başbuğ sihay renkli bir araca binerek adliyeden ayrıldı. Başbuğ´a adliye çıkışında sivil polis araçları eskortluk yaptı. Çevik kuvvet polisleri de geniş güvenlik önlemi aldı. İlker Başbuğ´un cezaevinden önceki durağı Yenibosna´daki Adli Tıp Kurumu oldu. Başbuğ burada yaklaşık 20 dakika kalarak sağlık kontrolünden geçirildi. Başbuğ daha sonra aynı araçla cezaevine götürüldü. ( Cihan)
Başbuğ´un avukatı Sezer: Kendisi suçlamaları çok ağır buldu
06.01.2012 02:45 İnternet andıcı soruşturma kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ´un avukatı İlkay Sezer, Müvekkilim, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya yönelik suçlamayla, terör örgütünü kurmak ve yönetmek suçlamasıyla tutuklanmış bulunmaktadır dedi.Sezer, Başbuğ´un tutuklanmasının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Bir basın mensubunun Kendisine irtica ile mücadele eylem planı da soruldu mu? sorusuna Sezer, Şimdi onun sorulması normaldir. Yani dosyada zaten var. Ama bunun müvekkille ilişkilendirilebilecek hiçbir tarafı yok. Dava dosyasında da bu yok. En son yapılan 29 Aralık 2011 tarihli duruşma tutanaklarını lütfen okuyun. Müvekkilin bu belgelerde neresinde imzası var, neresinde onayı var. Çok ciddi beyanlar var. Bir binbaşımız var, tutuksuz yargılanıyor. Duruşma savcısı da, ben kendisinin imzasını hiçbir yerde görmedim dedi. Bu haldeyken, suçlama bu şekilde. Burada 40 - 50 civarında soru soruldu. Türkiye Cumhuriyeti´nin 26. Genelkurmay başkanı olarak, hakkında böyle bir tedbir uygulanan ilk genelkurmay başkanı. Çok ağır bir suçlama olduğunu, bu haliyle kabul edilemez olduğunu duruşmada hakim beye de söyledi cevabını verdi.
Buraya gelmeden önce böyle bir durum olacağını düşünüyor muydu? sorusuna ise Sezer, Bu kadar yıllık devlet tecrübesine sahip birisinin düşünmemesi mümkün değil. Ama buna rağmen benim müvekkilim, Pazartesi günü benden buraya gelip Cumhuriyet Savcılığı ile gelişine ilişkin konuyu koordine etmemi istedi. Kesinlikle bu soruşturmayla ilgili, ifade verip vermeme konusunda bir tereddüdü olmadı. Nitekim biz geldiğimizde soruşturma savcılığı zaten gününü belirlemişti. Başka da bir davete de gerek olmaksızın bugün buraya öğleden sonra geldik. Akşam saatlerine kadar da ifade verdi şeklinde konuştu.
Başbuğ´un sorulan sorulara samimiyetle cevap verdiğini vurgulayan Sezer, Neden geçmişteki açıklamaları yaptığını, gerekçesinin ne olduğunu, Türk silahlı kuvvetleri komutanı olması sebebiyle emir - komuta ettiği insanların psikolojik yapısını bildiğini, bunlarla ilgili iyi niyetli yapılmış açıklamalar olduğunu, hepsini tek tek söyledi. Burada başka bir amacın olmadığını söyledi. Ben de cebir ve şiddete dayalı bir soru sorulduğunu hatırlamıyorum ifadelerini kullandı. ( Cihan)
İlker Başbuğ, mahkeme sorgusunda suçlamaları reddetti
06.01.2012 03:22 Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ´un, mahkeme sorgusunda suçlamaları reddettiği öğrenildi.Emekli Orgeneral Başbuğ´un, sevk edildiği İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesinde verdiği ifadede, ´Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin 26. Genelkurmay Başkanı olarak ´silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle´ suçlanmasının trajikomik olduğunu´ belirttiği kaydedildi.
Başbuğ´un, ´Bu suçu reddediyorum. Bu suçla itham edilen kişi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti´nin 26. Genelkurmay Başkanıdır. Bunu tarihe not olarak düşmekte yarar görüyorum. Ben, Genelkurmay Başkanı olarak TSK´nın komutanıyım, ki bu TSK, dünyanın en güçlü ordularından biridir. Böyle bir orduya komutanlık eden bir kişinin, ´silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmekle´ suçlanması, gerçekten trajikomik diyebiliriz´ dediği öğrenildi.
İlker Başbuğ´un, Genelkurmay 2. Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve 2008-2010 yılları arasında da Genelkurmay Başkanı olarak atanmasının, şu anki siyasi iktidar tarafından yapıldığını hatırlatarak, bu görevi yaptığı yıllar içinde çeşitli vesilelerle Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile çalışmaları olduğunu, Milli Güvenlik Kurulunun bir üyesi olarak, hükümetin bakanlarıyla da birlikte çalıştıklarını aktardığı kaydedildi.
´Silahlı terör örgütü kurma ve yönetme´ suçlamasının çok üzücü ve anlaşılması zor olduğunu belirten Başbuğ´un, böyle bir suçlamanın, Silahlı Kuvvetlere, ülkeye, devlete şerefiyle ve onuruyla görev vermiş biri için çok ağır bir iddia olduğunu söylediği de ifade edildi.
-´Bu iddianın bu şekilde dile getirilmesi benim için en ağır ceza´-
Başbuğ´un, ´Bu iddianın bu şekilde dile getirilmesi bile benim için en ağır cezadır. Bundan sonra ne ceza verilirse verilsin, bu beni daha fazla üzmez. Benim görevim esnasında böyle bir şey varsa gereken yapılmalıydı´ ifadelerini kullandığı öğrenildi.
´İnternet andıcı´ başlığı altında, internet sitelerinde çıkan yazılar ve 1-2 haber ile Genelkurmay´ın itham edildiğini söyleyen Başbuğ´un, ´1-2 basın açıklaması ve 1-2 internet sitesi haberiyle hükümeti yıkmakla itham ediliyorsam, bu çok acıdır. Benim böyle kötü bir amacım olsa, 700 bin kişilik gücü elinde tutan bir komutan olarak bunu yapmanın başka yolları olabilirdi. Görev hayatım boyunca her zaman kanunların ve anayasanın çizgisinde oldum. Ancak bugün iddia edilen suçlar ve bu suçlamaya giden değerlendirmeler, dosyadan vakıf olduğumuz üzere benim dönemimle ilgili internet siteleriyle bir ilgim olmadığı da savunmalarımda mevcuttur´ ifadelerini kullandığı da kaydedildi.
-´Sizler tarihe not düşeceksiniz´-
Başbuğ´un, ´Andıç, bir karargahtaki faaliyetleri başlatan bir eylemdir. Bu andıç ile 4 sitenin kurulması işlemi başlamıştır, ancak bu sitelerin aktif hale gelmesi için andıç yeterli olmaz. Bunun olması için uygulama emri yayınlanması gerekir, ancak bu konuda öyle bir şey de söz konusu olmamıştır. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. Serbest bırakılmamı talep ediyorum´ dediği de öğrenildi.
Emekli Orgeneral Başbuğ´un, sözlerini, ´Son olarak, bir Genelkurmay Başkanının, bir terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanması, bu bana verilecek en büyük cezadır. Bunun bu şekilde söylenmesi bile verilecek en büyük cezadır. Bundan daha büyük cezanın olabileceğini ben düşünmüyorum. Takdir mahkemenizindir. Bizler gelip geçiciyiz, ancak sizler tarihe not düşeceksiniz´ şeklinde tamamladığı kaydedildi.
-Avukattan ´Yüce Divan´ talebi-
Öte yandan, İlker Başbuğ´un ardından söz alan avukatı İlkay Sezer´in ise Başbuğ´a yöneltilen suçlamalara ilişkin savunmasını yaptıktan sonra Anayasa´nın 148. maddesinde yapılan değişikliği gerekçe göstererek, müvekkili Başbuğ´un Yüce Divan´da yargılanmasını talep ettiği öğrenildi. ( Zaman)
Başbuğ: Takdir yüce Türk milletinindir
06.01.2012 03:26 Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince hakkında başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, adliyeden çıkarılırken, ´Türkiye Cumhuriyeti´nin 26. Genelkurmay Başkanı, terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlandı. Takdir yüce Türk milletinindir´ dedi. ( Cihan)
Başbuğ, Silivri Cezaevi´ne konuldu
06.01.2012 03:48 Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, İnternet Andıcı Soruşturması kapsamında, şüpheli sıfatı ile ifade vermek için geldiği Beşiktaş´taki İstanbul Adliyesi´nde tutuklandı. Adli Tıp Kurumu´nda sağlık kontrolünden geçirilen Başbuğ, Silivri Cezaevi´ne götürüldü.İnternet Andıcı Soruşturması kapsamında ´şüpheli´ sıfatıyla ifadeye çağrılan Başbuğ, Ergenekon Soruşturması´nı yürüten Savcı Cihan Kansız´a, yaklaşık 7 saat ifade verdi. Başbuğ, savcılık sorgusunun ardından Terör örgütü yöneticisi olmak ve darbeye teşebbüs suçlarını işlediği iddiasıyla, tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. 12. Ağır Ceza Mahkemesi´nde yargılanan Başbuğ, Silahlı terör örgütü yöneticisi olmak, cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs suçlamaları ile tutuklandı. Adliyedeki işlemleri tamamlanan Başbuğ, çok sayıda polis aracı ve bir ambulans eşliğinde önce Adli Tıp Kurumu´na getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen Başbuğ, TEM Otoyolu üzerinden Silivri Cezaevi´ne götürüldü. Cezaevi önünde toplanan yaklaşık 20 kişi, Türk bayrakları sallayarak Başbuğ´un tutuklanmasını protesto etti. Şahıslar Ordu millet el ele, Ergenekon yalanı Amerikan planı şeklinde sloganlar attı. ( Cihan)
BAŞBUĞ´UN İFADESİ: İNTERNET ANDICI ARZEDİLMEDİ |
Tarihe not düşülsün
Ergenekon Silahlı Terör Örgütü yöneticisi ve üyesi olduğum ve hükümeti ıskata teşebbüs ettiğim iddialarını kesinlikle reddediyorum. Bir Genelkurmay Başkanı´na yöneltilen bu suçlamaları da tarihe bir not olarak düşülmesini istiyorum.
Emri ben vermedim
Albay Dursun Çiçek´i yakinen tanımıyorum, kendisi hakkında bir kanaat getirmem doğru değildir. İrticayla Mücadele Eylem Planı´nın basına da yansıyan 1´incisi fotokopiydi. Fakat daha sonra ıslak imzalı gelen plan, bana okumuş olduğunuz kriminal raporlarına göre belgedir. Buna fotokopi diyemem. Kesin kararı yargı verecektir. Bu belgenin benim talimatlarım doğrultusunda hazırlandığını kesinlikle reddediyorum. Karargâhta belgelere yönelik evrak kırpma işlemi için de emir vermedim.
Andıç arz edilmedi
Söz konusu andıcı ben gazetede 4 Kasım 2009 tarihinde haber olması üzerine gördüm. Göstermiş olduğunuz Nisan 2009 tarihli internet siteleri andıcı, sözlü ya da yazılı olarak bana arz edilmedi. Edilmiş olsaydı üzerinde imza veya parafım olması gerekirdi. 14 Nisan´da onayıma sunulduğunu, duruşma tutanaklarından öğrendim.
Hiçbir ilgim yoktur
4 Şubat 2009´da basında site isimleri yer aldıktan sonra konunun ne olduğunun araştırılması için talimat verdim. İlk bakışta bu site faaliyetlerinin 2007´de çıkan 5651 sayılı kanunla teknik açıdan uyumlu olmadığı görüldü. Bu tarihte sitelerin faaliyetlerine son verildi. Şifahi olarak emir vermiş olabilirim. Net hatırlamıyorum. Bu sitelerdeki yayınlara müdahale etmedim. Benim Genelkurmay Başkanı olarak görev yaptığım süre zarfında soruşturma konusu haberler yayımlanmamıştır. Bilgisayarlardan arşiv kayıtlarının silinmesiyle benim hiçbir ilgim yoktur. Bu konudan bilgim de yoktur. Site içeriklerinin silindiği yönünde bana herhangi bir bilgi verilmedi. Site içeriklerinin ne olduğunu iddianameyi gördükten sonra öğrendik.
Odamda bilgisayar yok
Bana bu sitelerin içerikleriyle ilgili herhangi bir bilgi ve teklif de gelmedi. Benim görev yaptığım dönemde hiyerarşik olarak bana herhangi bir bilgi aktarımı yapılmadı, aleyhte beyanlara katılmıyorum. Ben o dönemde internete dahi girmedim, odamda bilgisayar bile yoktu.
Gölcük belgelerini ilk defa görüyorum
(Gölcük Donanma Komutanlığı İstihbarat Kısım Amirliği zeminine gizlenmiş halde bulunan delillerden İrticayla Mücadele Eylem Planı´nın taslağı mahiyetinde olduğu anlaşılan PROJE isimli bir belge soruldu) Bu belgeyi ilk defa görüyorum. Daha önceden herhangi bir bilgim yoktur. Benim bahsedilen ibarelerden ve bu iki belge arasındaki irtibattan haberim yoktur.
Mumcu´yu etkilemedim
(Nuran Yıldız aracılığı Erkan Mumcu´ya ulaşarak cumhurbaşkanlığı seçim sürecine etki etme girişiminde bulunduğu iddiası) Kesinlikle reddediyorum, benim bu konularla hiçbir işim olmaz. Erkan Mumcu´yu isim olarak tanırım, özel bir görüşmem olmamıştır. Kendisini cumhurbaşkanı seçim sürecinde herhangi bir şekilde etkileme girişimim olmamıştır.
TSK´yı koruma refleksiyle söyledim
29 Nisan 2009 tarihinde karargâhta yapmış olduğum basın toplantısında, boş lav silahları için ´boru´ tabirini kullandığım doğrudur. Benim brifingdeki açıklamalarım kötü amaçlı değildir. Herhangi bir şekilde kara propaganda amaçlı bir hareket içerisinde olmadım. Benim burada komutan olarak Türk Silahlı Kuvvetlerini koruma refleksi içerisinde bu açıklamaları yaptım. Bu olaydan sonra el bombalarına ve lavlara özel numara verme çalışmasına başladık.
Camiye bomba çok ağır hakaret
Kamuoyunu yanlış yönlendirme gibi özel bir kastım yoktur. Genelkurmay Başkanı olarak, askeri üniformayı giyen birisi olarak, bir askerin elindeki bombası camiye atacak iddialarını benim aklım almıyor. Bu iddia bana çok ağır bir hakaret geldi.
İddia olunan belge bir fotokopiydi
İddia olunan belge bir fotokopi idi, askeri savcılık belge ile ilgili kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vermişti. Bu belge bir tanım içine girmiyordu, o nedenle ´kağıt parçası´ dedim. İddia olunduğu gibi psikolojik harekât faaliyeti içerisinde yer almadım.
İşte savcının diğer soruları
Ergenekon örgütünün üyesi misin, bu örgüt için faaliyet yürüttün mü?
TSK içinde böyle bir örgütlenme var mı?
Yürümekte olan bir soruşturmayla ilgili beyanlarda bulunarak kamuoyunu yanlış yönlendirme çabanızın sebebini açıklayınız?
Gerçeğe muhalif beyanlarınız ile yürütülen soruşturmaları ve hazırlanan iddianameleri itibarsızlaştırma gayretinizin sebebini açıklayınız?
Genelkurmay Başkanlığı´nca takibi yapıldığı anlaşılan internet sitelerinin AKP karşıtı ve AKP yanlısı olarak isimlendirilmelerinin sebebini açıklayınız?
Basın toplantısı için Oruç Firkateyni´ni seçmenizin özel sebebi nedir?
Osman Paksüt ile AKP´nin kapatılması hususunu görüştünüz mü?
Balyoz Darbe Planı kapsamında sizi iknaya yönelik herhangi bir girişim oldu mu? ( Hürriyet)
(05 Ocak 2012), son güncel.: (10 Şubat 2012)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Başbuğ tutuklanırsa istifa edecekler mi?
Başbuğ´un ifadesi Perşembe alınıyor
İlker Başbuğ´a soruşturma
Mahkemeden Başbuğ´a suç duyurusu
Andıcı İlker Başbuğ da onaylamış
Başbuğ andıç uyarılarını dinlememiş
Başbuğ konuştu, andıç ve planlar yazıldı
Başbuğ´a dokunma, alta müebbet
Başbuğ´dan korkunç bir tehdit
Başbuğ´dan inanılmaz gaflar: ´Böyle rezillik olur mu yeter yahu´
Genelkurmay´ın provokasyon siteleri ya da ´internet andıcı´ konulu manşetlerimiz
Islak imzalı ´İrtica ile Mücadele Eylem Planı´ ya da ´AKP ve Gülen´i Bitirme Planı´ manşetlerimiz
İnternet andıcı iddianamesinde arama yap
Islak İmza iddianamesinde arama yap
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap