Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından avukat Serdar Öztürk´ün ´gerçeğe aykırı tutanak hazırlamakla´ suçladığı polislerin savcılık tarafından korunduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Serdar Öztürk, suçladığı polislerin sicil numaralarını savcılığa yanlış bildirmiş. Dolayısıyla Öztürk´ün verdiği sicil numaralarını araştıran savcılık, söz konusu polislere ulaşamıyor.
Polislerin sicillerini hatalı bildirmiş
Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından avukat Serdar Öztürk´ün ´gerçeğe aykırı tutanak hazırlamakla´ suçladığı polislerin savcılık tarafından korunduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Edinilen bilgilere göre Serdar Öztürk, suçladığı polislerin sicil numaralarını savcılığa yanlış bildirmiş. Dolayısıyla Öztürk´ün verdiği sicil numaralarını araştıran savcılık, söz konusu polislere ulaşamıyor.
´Ergenekon´ soruşturması kapsamında tutuklanan avukat Serdar Öztürk hakkında gerçeğe aykırı tutanak düzenledikleri iddia edilen iki polis memurunun ´kasıtlı olarak bulunmadığı´ iddiası gerçek dışı çıktı. Öztürk´ün suçladığı iki polis memuruna ait sicil numaralarını, savcılığa verdiği dilekçesinde kendisinin hatalı bir şekilde yazdığı belirlendi. Suç duyurusu dilekçesinde polislerin ismi de bulunmuyor. Savcılık, Öztürk´ün verdiği hatalı sicil numaraları üzerinden ilgili polislere ulaşmaya çalışıyor ancak hiç bir işlem yapamıyor.
Hürriyet gazetesinde dün yayınlanan habere göre avukat Serdar Öztürk, ´gerçeğe aykırı tape tutanakları hazırladıkları´ iddiasıyla iki polis memuru hakkında, İstanbul ve Ankara savcılıklarına ayrı ayrı suç duyurusunda bulundu. Ankara savcısı, iki polisin İstanbul Terörle Mücadele Şubesi´nde çalıştığını saptadı. İstanbul´daki savcı ise polislerin bulunamadığını belirterek takipsizlik kararı verdi. Yine habere göre ´bulunamayan polislerden biri´ Ankara´dan gelen dosya üzerine açılan soruşturmada savunma yapmak için imzayla savcılıktan dosyanın kopyasını aldı. Haberde bilinerek ihmalde bulunulduğu izlenimi verilmek istense de polis memurlarının bugüne kadar bulunmamasında asıl hatanın Serdar Öztürk´te olduğu anlaşıldı. Öztürk, mesaj trafiğini yanlış olarak tutanağa geçirdiğini belirttiği polis memurlarının sicil numaralarını dilekçesinde T3411493 ve T3457715 şeklinde göstermiş. Oysa poliste siciller altı rakamdan oluşuyor ve bu şekilde düzenlenmiyor.
GÖRÜNTÜLER ÖZTÜRK´Ü YALANLAMIŞTI
Serdar Öztürk, Ergenekon soruşturmasının başından beri kendisine yönelik ciddi suçlamalara cevap vermek yerine polis ve savcıları suçlama yöntemine başvurdu. Ergenekon silahlı terör örgütü tutuklusu Albay Levent Göktaş´ın avukatı sıfatıyla kamuoyunun önüne çıkan Öztürk, müvekkilini Arena programına çıkarak savunmaya çalışmış ve tahliye olacağını ileri sürmüştü. Ama söylediği gibi olmadı. Türkiye´yi ayağa kaldıran AK Parti ve Gülen´i bitirme planı olarak bilinen millete komplo belgesi de ilk olarak onun ofisinde bulundu. Öztürk, önce bu belgeyi reddetti. Polis ve savcıları komplo kurmakla suçladı. Ancak bürosundaki bütün aramaların görüntülü olarak kayda alındığı ve ofisindeki avukatlarının da bulunan tüm evrakları imzaladığı ortaya çıkınca bu kez susmayı tercih etti. Mahkemedeki savunmasında da bu konuya değinmedi. Ben hiç bilgisayar kullanmayı bilmem ama bende iki tane CD bulundu. diyen Öztürk´ün, yaptığı savunmada bilişim ve bilgisayar teknolojisiyle ilgili ayrıntılı açıklama yapması ise dikkat çekmişti. ( Zaman)
İŞTE HÜRRİYET´TE DÜN YAYINLANAN ´SAVCI POLİSİ BULAMADI´ BAŞLIKLI HABER |
Yanlış kayıt yapıldı
Hakkında gerçeğe aykırı bir şekilde kendisi tarafından bir başka kişiye mesaj gönderilmiş gibi tutanak düzenlendiğini, bu tutanağa dayanılarak örgüt üyesi olarak suçlandığını iddia eden Avukat Serdar Öztürk, ?tape? tutanaklarını hazırlayan ve altında sicil numaraları bulunan iki memur ile TİB Başkanlığı hakkında Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılıklarına suç duyurusunda bulundu. Öztürk´ün suç duyurusu üzerine soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Hakan Büyükabacı, bilirkişi incelemesi yaptırdı. Bilirkişi raporunda, ?Öztürk´e ait numaraya gelen mesajın, kendisine gelmiş gibi değil, kendisinden karşı kişiye gönderilmiş gibi kayıtlara girdiği? tespit etti. Savcı Büyükabacı, sicil numaraları kayıtlı polislerin İstanbul Terörle Mücadele bürosunda görev yaptığını belirledi. Bunun üzerine Büyükabacı, iki polis hakkındaki evrakı 13 Eylül´de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´na gönderdi.
İstanbul: Böyle polis yok
Aynı dönemde aynı yöndeki suç duyurusu dilekçesine bakan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Kaplan ise 26 Ekim´de, ?Bahse konu sicil numaralı polis memurlarının olmadığı? gerekçesiyle takipsizlik kararı verdi. Avukat Öztürk, takipsizlik kararına itiraz etti. Savcı Kaplan, kararının gerekçesini şöyle açıkladı: ?Dilekçede sicil numarası belirtilen polislerin tesbit edilemediği ve Cumhuriyet Savcılığımızın bu delilleri yeniden incelemeye konu etmesinin devam eden davaya müdahale kapsamında olacağı anlaşılmıştır.?
Polis fotokopi almış
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı´nda, Ankara´dan gelen yetkisizlik kararı verilen dosya nedeniyle 2011/139174 esas numarası ile başlatılan soruşturma ise devam ediyor. Bu soruşturmayı savcı Ali Çelebi yürütüyor. Savcı Kaplan´ın ?Bulamadığı? polis memuru Y.E.´nin ise 2 Kasım´da soruşturma savcılığına ?şüpheli? sıfatı ile dilekçe vererek dosyadan fotokopi çektirdiği belirlendi. Memur suçlarına bakmakla görevli Kaplan, geçen hafta HSYK kararı ile özel yetkili Cumhuriyet savcısı olarak Beşiktaş Adliyesi´ne gönderildi. ( Hürriyet)
ISLAK İMZA DAVASI ONUN BÜROSUNDA BAŞLADI |
Aramalara katılan avukat, Öztürk´ü yalanladı: Belge onun ofisinde bulundu
Masum insanlara suç isnat edip askerî mahkemelerde yargılamayı öngören ıslak imzalı ´Kaos Planı´ avukat Serdar Öztürk´ün ofisinde ele geçirilmişti. Avukat Serdar Öztürk, bütün delillere rağmen ´Kaos Planı´nın ofisinde yapılan aramada ele geçirildiğini kabul etmiyordu. Öztürk ve avukatları, komplo planının polis tarafından ofise bırakıldığını iddia ediyordu. Fakat ek klasörlerde ortaya çıkan belgeler, planın polisler tarafından bırakılmadığını kanıtlıyor. Aramalara müdafi avukat sıfatıyla katılan Özge Evci, El konulan belgeleri ben paraf ettim. Polislerin ellerinde içeriye girerken herhangi bir çanta veya paket yoktu. ifadelerini kullanıyor. İddianamenin 18. ek klasöründe, Levent Göktaş´la aynı ofisi paylaşan avukat Özge Evci´nin ifadeleri yer alıyor. Serdar Öztürk´ün ofisinde aramanın yapıldığı gün polisle birlikte aramalara müdafi avukat sıfatıyla katılan avukat Evci, şu ifadeleri kullanıyor: Avukat Levent Göktaş ile birlikte ofis arkadaşı aynı büroda görev yapıyordum. Serdar Öztürk Bey´i bu vesile ile tanıyorum. Olay günü, Serdar Öztürk Bey´in bürosuna gittim. Ben avukat olduğumu, Serdar Öztük Bey´in müdafisi olarak hazır bulunacağımı söyledim. 10-15 dakika kadar bekledik. Aynı büroda görev yapan arkadaşlardan Çağrı Yılmaz Bey geldi. Kapıyı açtı, büroya girdik. Avukat Serdar Bey´e ait odayı gösterdi. Aramaya imkânların elverdiği ölçüde bizler de katılıyorduk. Bürodan çıkarıldığı ve meslekî faaliyetle ilgisinin bulunup bulunmadığı yönünden kontrol edilen belgeler ve dosyaları bir polis memuruyla birlikte ben paraf ediyordum. Numaralandırma işlemlerini memur bey yapıyordu, evrakın boş yerlerini bizzat ben çizerek iptal ediyordum. Bu şekilde el konulan evrakların tamamını ben paraf ettim. Şu an bana göstermiş olduğunuz ´İrtica ile Mücadele Eylem Planı´ başlıklı ve gizli ibareli olup 4 sayfadan ibaret olan ve Dursun Çiçek ismi ve imzası bulunan fotokopilerde bulunan paraflar benim paraflarıma benzemektedir. Belgenin aslının getirilmesine gerek yoktur. Boş alandaki çizgi tarafımdan çizilmiştir. Büroda arama yapan polislerin üzerinde normal yazlık kıyafetleri vardı. Polislerin ellerinde içeriye girerken herhangi bir çanta veya paket yoktu. Sadece arama kararı ve eki yazılar vardı. Arama sırasında bu belgelerin konulması çok zayıf ihtimaldir. Zaten bizler de gerekli dikkat ve özeni göstermeye çalıştık.
Madalyalarını geri iade etme girişimi ile başlayan şovlar, ´Belgeyi ofisime polisler koydu´ diyerek ortalığı ayağa kaldırmasıyla sürmüştü
Avukat Serdar Öztürk, TV´den 51 Numaralı DVD´yi ve diğer belgeleri büroya polisin koyduğunu iddia etmiş ve bu iddia Ergenekoncu çevrelerce de günlerce dile getirilmişti. Hatta Öztürk iddiasını daha da ileri götürerek DVD ve diğer CD-DVD´leri polisin koyduğunu ispatlayacaklarını açıklamıştı: DVD´nin oraya polis memurlarınca konulduğunu tespit ettik. DVD içinde bulunan görüntülerin tespit tutanağına ulaştık. DVD´de bir savcının havaalanında gizlice çekilmiş görüntülerinin bulunduğunu ileri süren Öztürk, şöyle devam etmişti: Havaalanında bulunan kameraların diğer görüntülerinden bu görüntüyü çeken kişinin de tespit edileceğini anladık. DVD´yi büroya koyan polis memurunun ismi ve resmini de tespit edip Ankara Savcılığı´na başvurdum.
Aramaların polis kamerasına kaydedildiğinin ortaya çıkması ve kendi avukatlarının imzaları Öztürk´ün şovunu bitirdi
Ancak Öztürk´ün bu iddiası aramanın polis kamerasınca saniye saniye kaydedildiğinin ve arama esnasında Öztürk´ün bürosunda bulunan 3 avukatının tutanağı imzaladıklarının ortaya çıkmasıyla yalanlanmıştı. Öztürk´ün avukatı Hasan Gürbüz, müvekkiline ait böyle bir belge olmadığını ve komplo kurulduğunu iddia etmişti. Ancak, Öztürk´ün bürosundaki arama sırasında Öztürk´ün avukatı Demet Reçber´in de hazır bulunduğu ve büroda ele geçirilen belgelerle ilgili tutanağa polis ve savcıyla birlikte imza attığı ortaya çıktı. Avukatlık bürosunda yapılan arama sırasında Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin kamera kullandığı ve kameraların an be an aramaları kaydettiği ve arama yapılan her yere savcı, avukat ve polisin birlikte girdiği öğrenilmişti. Serdar Öztürk´ten elde edilen CD, DVD ve bilgisayar hard disklerinin imajlarının da kısa süre içinde kopyalanarak tutanak karşılığı teslim edildiği, kamera uygulamasının Levent Göktaş´ın ofisinde ele geçirilen 51 no´lu DVD ile ilgili olarak ortaya atılan ´polis koydu´ iddiası gibi benzer bir olayla karşılaşmamak için yapıldığı öğrenilmişti.
Kendi bürosuyla müvekkilinin bürosunda Türkiye´yi sallayan dvd ve belgeler ele geçti
Serdar Öztürk, bazı üst düzey yargı mensupları ile bürokratlara ait şantaj amaçlı namahrem görüntüler ile Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Yalçınkaya´nın özel hayatı ve ailesiyle ilgili fişleme dosyalarının bulunduğu 51 Numaralı DVD´nin sahibi Göktaş´ın avukatı ve iş ortağıydı. Öztürk, TV´den 51 Numaralı DVD´yi büroya polisin koyduğunu iddia etmişti.
Kendisini sivil değil askeri savcıların sorgulamasını istemiş ve bürosunda ele geçen harddiski askeri savcılığa teslim etmişti
Ergenekon tutuklusu Avukat Serdar Öztürk´ün sivil yargıdan kaçma çabası dikkatlerden kaçmamıştı. Bürosunda yapılan aramada ´İrtica Eylem Planı´ bulunan Ergenekon tutuklusu Serdar Öztürk´ün avukatları, müvekkilleri Öztürk´ün Askeri Savcılık tarafından ifadesinin alınmasını talep etmiş ve ayrıca kopyası çıkartılan harddisk´i de Askeri Savcılığa teslim etmişlerdi. Bunlarla da yetinmeyen Serdar Öztürk, Taraf Gazetesi´nde yayımlanan ´İrtica ile Mücadele Planı´nı basına sızdırdıkları gerekçesiyle savcılar ve polisler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Öztürk´ün avukatları, belgeyi sızdırdıkları iddiasıyla Fatih Cumhuriyet Savcılığı´na başvururak, polis şefleri hakkında suç duyurusunda bulunmuşlardı. Suç duyurusu dilekçesinde dosyada ´kısıtlama kararı´ olması nedeniyle avukatlara bile verilmeyen belgelerin bir gazeteye servis yapıldığı savunularak, savcılar ve polislerin görevi ihmal suçundan yargılanması istenmişti. İlk ortaya çıktığında belgeyi inkar eden Öztürk´ün, belgenin sızdırılması iddiasıyla suç duyurusu yapması anlamlı bulunmuştu. Öztürk´ün avukatları ayrıca Ergenekon soruşturma savcılarını aynı gerekçelerle Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu´na (HSYK) da şikayette bulunacaklarını açıklamışlardı. Öztürk´ün Topluma karşı suç olan eylemleri içeren bir belgeyi bürosunda bulundurmayı açıklamak yerine veya ´benim değil, alnım ak´ demek yerine sivil yargıdan kaçma girişimleri, madalyasına düşkün olduğunu iddia eden biri için hayretle karşılanmıştı. Öztürk´ün avukatları, Askeri Savcılığı da başvuruda bulundu. Avukatlar, Öztürk´ün ifadesinin Askeri Savcılık tarafından alınmasını talep etti. Öztürk´ün avukatı Hasan Gürbüz konuyla ilgili şunları söyledi: Serdar Öztürk avukat olduğu için kanunlar gereği polis ifade alamıyor. Belgeleri inceleyemediği için savcılığa da ifade vermedi. Sorgu hakimi ise ´Soru sormayız´ dedi. Bu noktada, Öztürk´ün ifadesini Askeri Savcılığın alması için başvuruda bulunduk. Çünkü belgeyle ilgili soruşturmayı da Askeri Savcılık yürütüyor. Öztürk´ün ifadesinin alınmaması eksiklik yaratır. Bu başvuruyu yaparken Öztürk´ün bürosundaki bilgisayarın hard diski´nin kopyasını da Askeri Savcılığa verdik. Çünkü belgenin bu bilgisayardan çıktığı iddia ediliyor. İnceleme yapması için hard disk´in kopyasını askeri savcılığa teslim ettik.
Sorguda belgeleri ameliyat eldiveniyle inceledi
Serdar Öztürk´ün avukatı Demet Reçber, müvekkilinin 6 Haziran 2009 tarihindeki sorgusunda parmak izi istediğini belirterek, şöyle anlattı: O gün üzerinde ´gizli´ ibaresi olan birçok belge müvekkilime gösterildi. Kendisi üzerinde ´gizli´ yazısını görünce ameliyat eldiveni istedi ve belgeleri bu eldiveni giyerek yaklaşık bir dakika inceledi. Bu sırada hakim ve polisler de eldiven giydi. Hakim inceleme sırasında müdahale etti ve ´Belgeleri incelemeniz için değil tespit için size gösterdik´ dedi. Belgenin Öztürk´ün bürosunda ortak kullanım alanında bulunan bir masanın altındaki yeşil çantanın içinden çıktığı iddia edilmişti. Öztürk´ün avukatı Hasan Gürbüz ise kendilerinin belgeyi görmemelerine rağmen Emniyet birimleri tarafından kendilerine belgenin bürodaki beyaz renkli bir klasörden çıktığının beyan edildiğini söyledi. Söz konusu beyaz klasör, 4 Haziran 2009 tarihinde Öztürk´ün bürosunda tutulan arama ve el koyma tutanağında şöyle anlatılıyor: Bir adet beyaz klasörün içerisinde 326 sayfalık, tarafımızdan 1´den 326´ya kadar numaralandırılan ve Avukat Özge Evci´ye paraflatılan ´Gizli - Çok Gizli´ kaşeli bilgisayar çıktılı, daktilo çıktılı, el yazmalı teksir kağıtlarından dökümanlar... Öztürk´ün avukatları belgenin gazetecilere sızdırıldığını ileri sürerek Ergenekon savcıları ve polis hakkında suç duyurusunda da bulunmuştu. Serdar Öztürk´ün avukatları, Fatih Cumhuriyet Savcılığı´na verdikleri suç duyurusu dilekçesinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Sağ Terör Büro amirliği görevlileri, Ergenekon soruşturmasını yürüten savcılar, haberi yayınlayan Taraf Gazetesi ve muhabiri hakkında soruşturma yapılarak soruşturmanın gizliliğini ihlal edenlerin tespit edilerek cezalandırılmasını istediler. Avukatlar, dosya üzerinde kısıtlama olduğu gerekçesiyle kendilerine bile bilgi verilmediği halde, ´İrtica ile Mücadele Planı´ adlı belgenin gazetecilere sızdırılarak soruşturmanın gizliliğinin ihlal edildiğini ileri sürdüler. Serdar Öztürk, avukatlığını yaptığı Ergenekon tutuklusu, emekli Albay Levent Göktaş´ta bulunan şantaj CD´si ve mermiler için de ?Polis koydu? demişti.
Şov bitmedi: Belgeleri polis koydu iddiasını tutturamayınca yılmadı, bu kez sabıkalı birini suçladı, üstelik de o kişinin bulunmasını istedi
Daha önce ofisinde ele geçirilen Kurmay Albay Dursun Çiçek´in hazırladığı ´AKP ve Gülen´i Bitirme Planı´ belgesini arama yapan polislerin koyduğunu iddia eden Serdar Öztürk, ağız değiştirip ´Belgeyi sabıkalı biri bıraktı, araştırılıp bulunsun´ iddiasında bulunmuştu. Belgenin polislerce yerleştirildiği iddiası çürüyen Serdar Öztürk ağız değiştirerek bu kez daha soyut bir suçlamayla sabıkalı birisinin belgeleri bürosuna yerleştirdiğini iddia etti ve bürosunun bulunduğu sokaktaki telefon görüşme kayıtlarının incelenerek bu kişinin bulunabileceğini belirterek savcılıktan bu isteğinin değerlendirilmeye alınmasını istemişti. Serdar Öztürk´ün ağız değişikliği, Yarbay Mustafa Dönmez´i hatırlatmıştı. Yarbay Dönmez de arazisinde ve evinde ele geçen malzemelerin polislerce yerleştirildiğini iddia ederek polisi suçlayarak askerleri savunmuştu. Ancak aramada hazır bulunan çok sayıdaki asker görevlilerin de polisleri savunması üzerine konuyu saptıran Yarbay, ıslak tükenmezle hazırladığı krokinin kendisine ait olduğunun bilirkişi tarafından kesin olarak belirtilmesine de itiraz ederek oyalama olduğu anlaşılan savunma taktiği yürütmeye devam etmişti. Avukat Serdar Öztürk´ün, dilekçesinde, soruşturma konusu belgenin sabıkalı bir kişi tarafından ofisine konulduğunu iddia ederek, aramanın yapıldığı günden bir gün öncesine ait ofisinin bulunduğu Bestekar Sokak ile ilgili ?iletişimin tespiti? kararı çıkartılmasını talep ettiği belirtildi. Öztürk´ün belgeyi bırakan kişinin bu şekilde tespit edilebileceğini savunduğu, ancak isim vermediği bildirildi. Savcılık, Öztürk´ün bu talebine ilişkin henüz bir karar vermedi. Öztürk, aramada ele geçirilen belgeler ve 250 adet merminin kendisine ait olmadığını ileri sürmüştü. Aramanın yapıldığı gün iş nedeniyle Antalya´da bulunan Öztürk, bu süre içerisinde bürosuna giren kişi ya da kişilerce belgenin ofisine bırakılmış olabileceğini iddia etmişti.
Bu nasıl hukukçu? Savcılara darbe tehdidi
Albay Dursun Çiçek imzalı kaos belgesinin fotokopisi Ankara´daki ofisinde ele geçen ve kaos belgesi skandalının patlamasına neden olan Ergenekon sanığı avukat Serdar Öztürk´ün, savcıları tehdit ettiği de ortaya çıktı. Tutuklandıktan 4 gün sonra Başsavcılığa dilekçe gönderen Öztürk, ´operasyonlar sürerse TSK´nın darbe yapacağını´ iddia ediyor. 6 sayfalık dilekçede Öztürk, Darbe olursa binlerce, on binlerce insanın polislikten atılacağını rahatlıkla göreceksiniz. Bütün polis teşkilatı yenisi kurulmak üzere lağvedilebilir. diyor. Cemaatçi vakıfların ve işadamlarının mal varlığına el konulabileceğini iddia eden Öztürk, Cemaat operasyonunun psikolojik harp ayağını yürüten ajan gazeteciler tutuklanır. TV´ler kapatılır ve mal varlıklarına el konulur. ifadelerini kullanıyor.
TSK´ya saldırmak, çocuk oyuncağı değildir
Ankara´daki ofisinde yapılan aramada ´İrtica ile Mücadele Eylem Planı, 300 adet mermi ve çok sayıda askeri gizli belge´ bulunan Avukat Serdar Öztürk, Ergenekon soruşturması kapsamında 06.08.2009 tarihinde tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklandıktan 4 gün sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´na dilekçe gönderen Öztürk, soruşturmayı yürüten savcılara ´darbe´ ile gözdağı vermeye çalışıyor. 10.08.2009 tarihli 6 sayfalık dilekçede şunlar kaydediliyor: Oynadığınız oyunun ne kadar tehlikeli olduğunu ve nelere yol açacağını bilmeniz gerekir. Çünkü TSK´ya saldırmak, çocuk oyuncağı değildir. Emekli bir subay olarak ifade etmek isterim ki; emekli bir subay olarak ülkenin onurunu ve şerefini korumakla görevli subaylar orduya ve kendilerine yapılan hakaret ve aşağılamaları asla unutmazlar, mutlaka hesabını sorarlar. Şimdi siz hedef seçtiğiniz bilim adamlarının, muhaliflerin ve cemaatçi olmayan insanların ve subayların ev ve işyerlerine delil bırakıp tutukluyorsunuz. Bu aklı da eski bir kuaför hanımın muhteris eşinden ve onun ders verdiği yabancı bir servisten dolayı alıyorsunuz.
Darbe olursa gazeteciler tutuklanır, TV´ler kapanır
Dilekçede savcılara İşlediğiniz suçlardan ötürü yargının önüne çıktığınız gün sizi Potomyalı başbakan bile kurtaramaz. diyen Öztürk, şöyle devam ediyor: Darbe olursa binlerce, on binlerce insanın polislikten atılacağını rahatlıkla göreceksiniz. Bütün polis teşkilatı yenisi kurulmak üzere lağvedilebilir. Cemaatçi vakıfların ve işadamlarının mal varlığına el konulabilir. Cemaat operasyonunun psikolojik harp ayağını yürüten ajan gazeteciler tutuklanır. TV´ler kapatılır ve mal varlıklarına el konulur. Bunlar olduğunda bugün bu zulmü reva görenlere kimse acımaz. Dilekçe üzerine Öztürk hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı´nca ´kamu görevlisine hakaret, TSK´yı aşağılama ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs´ suçlarından soruşturma başlatıldı. Öztürk, geçtiğimiz günlerde tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi´nden Jandarma nezaretinde getirilerek savcıya ifade verdi.
Gözaltına alınırken ´Madalyamı geri alın´ demişti
Ergenekon son dalga operasyonları sırasında 5 Haziran 2009 günü emekli Albay Levent Göktaş´ın avukatı Serdar Öztürk, Ergenekon Terör Örgütü üyesi olduğu iddiası ile Ankara´da gözaltına alınmıştı. Gözaltında iken Serdar Öztürk gözaltında iken avukatı Demet Reçber´e yıllar önce kendisine verilen üstün hizmet madalyası ve beratının Cumhurbaşkanı´na iade edilmesi talimatını vermişti. Öztürk, gözaltında bulunduğu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü´nde de Cumhurbaşkanlığı makamına iletilmek üzere şu dilekçeyi yazmıştı: 1985 yılında binlerce Kara Harp Okulu subayı gibi gerekirse vatan uğrunda canımı feda etmeye yemin ederek askerlik mesleğine adım attım. Askerlik hayatım boyunca yeminime sadık kaldım. 1993-1994 tarihleri arasında Şırnak ili Silopi İlçesi Çalışkan köyü bölgesinde konuşlu Eren bölüğünde bölük komutanı olarak görev yaptım. Bu görevim esnasında 13 Ekim 1994 tarihinde Kuzey Irak sınırında icra edilen operasyon sırasında bubi tuzağına basmak suretiyle ağır yaralandım. İki hafta komada kaldım. İki yıl tedavi gördüm. Bir gözümü ve bazı iç organlarımı tamamen kaybettim. Bu nedenle devletim tarafından şahsıma devlet övünç madalyası verilmiştir. 3 Haziran 2009´da İstanbul Özel yetkili 11´inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkımda terör örgütü üyeliği iddiası ile yakalama kararı verilmiştir. Bir insan, hem devletinin övüncüne mazhar olmuş bir kahraman, hem de terör örgütü üyesi olamaz. Yaptığım hizmet, feda ettiğim gençliğim ve sağlığım. Devletime helaldir. Ancak bu çelişkinin giderilmesi maksadıyla Sayın Cumhurbaşkanlığı´nca tarafıma verilen devlet övünç madalyasını makamınıza iade etmek zorunluluğu doğmuştur.
(Abdullah Harun / kontrgerilla.com)
(09 Aralık 2011, 10:46)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
Avukat Serdar Öztürk´ün şovları
Serdar Öztürk´le ilgili manşetlerimiz
Ergenekon davasını engelleme girişimleri
Ergenekon ve bağlantılı iddianamelerde arama yap