İkinci ´Balyoz Planı´ davası kapsamında haklarında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama emri çıkartılan 8 kişi karara itiraz etti. İtiraz yine aynı mahkemede görüşülecek.
Balyoz yakalama kararlarına itiraz
İkinci ´Balyoz Planı´ davası kapsamında haklarında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından yakalama emri çıkartılan 8 kişi karara itiraz etti. İtiraz yine aynı mahkemede görüşülecek.
Alınan bilgiye göre, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin tensip incelemesi sırasında haklarında yakalama emri çıkartılmasına karar verdiği 8 kişi itiraz etti. Önce Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş, Tümgeneral Beyazıt Karataş, Tuğgeneral Mehmet Eldem ve Tuğgeneral Mustafa Erhan Pamuk, daha sonra da Tümamiral Ahmet Sinan Ertuğrul, Tümgeneral Bülent Kocababuç ve Albay Mehmet Örgen avukatları aracılığıyla itiraz da bulundu. Yakalama emri kararının düzeltilmesi yönündeki itirazın, kararları veren İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirileceği öğrenildi. ( AA, Cihan)
Kararın değişmemesi halinde bir üst mahkeme olan 11. Ağır Ceza´ya itiraz yapılabileceği belirtiliyor. Benzer bir durum geçtiğimiz yıl yaşanmış, yakalama kararları üst mahkeme 11. Ağır Ceza tarafından kaldırılmış, ancak dava başladıktan bir kaç duruşma sonra, 163 sanık duruşma esnasında tutuklanmıştı.
Dijital verilere itiraz edildi
01 Temmuz 2011 - İtiraz eden beş kişinin gerekçeleri belli oldu. Korgeneral Turgut Atman, Tümgeneral Beyazıt Karataş, Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş, Tuğgeneral Mustafa Erhan Pamuk ve Tuğgeneral Mehmet Eldem´in avukatı Ali Fahir Kayacan davaya bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi´ne sunduğu dilekçede, ele geçirildiği öne sürülen dijital verilerde önemli hatalar olduğunu belirterek, delillerin ´soyut´ olduğunu savundu.
Eskişehir´de emekli Albay Hakan Büyük´ün evinde ele geçirildiği belirtilen belgeler üzerine Orgeneral Bilgin Balanlı, Tümgeneral İsmail Taş, Albay Ahmet Erdem, Albay Ahmet Zeki Üçok, Albay Ahmet Dikmen, Albay Mehmet Erkorkmaz, Albay Halit Nejat Akgüner, Bülent Günçal, emekli Albay Hakan Büyük, Albay Onur Uluocak, Albay Rafet Oktar, Albay Servet Bilgin, Albay Sinan Topuz, Binbaşı Refik Levent Tezcan, Binbaşı Ayhan Üstbaş tutuklanmıştı. İddianamenin hazırlanmasının ardından da daha önce ifadesi alınıp serbest bırakılan beş general hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Mahkeme bu sanıkların, mesai saatlerinde içinde davanın görüleceği İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi´ne getirilmesini istedi. Ancak generaller dün avukatları Kayacan aracılığıyla mahkemeye başvurarak, ´yakalama kararına´ itiraz etti. Dilekçede itiraz noktaları şöyle sıralandı:
?Dijital verilerin teknik özellikleri incelendiğinde gerçek olmadıkları ortaya çıkıyor. Tümgeneral Nedim Güngör Kurubaş´a atfedilen Kasım 2003 tarihli dijital belgenin hitap ettiği Bilgin Balanlı o tarihte Korgeneral rütbesinde olmasına rağmen belgede rütbesi Tümgeneral olarak yer almış. Ayrıca Kasım 2003´teki darbe toplantısına katıldığı öne sürülen Tuğgeneral Beyazıt Karataş, 25 Ağustos 2003 tarihinde Washington Askeri Ataşeliği görevine başlamış ve Eylül 2004´e kadar da Türkiye´ye hiç gelmemişti. Suçlamaların Eskişehir´de emekli bir albayın evinde bulunduğu belirtilen bir flaş belleğe dayanılarak yapılması Türkiye´de ve hukukun egemen olduğu diğer ülkelerde ilk defa karşılaşılan bir durum.? Kayacan, müvekkillerine henüz tebliğ gelmediğini kaçak sayılmalarını gerektirecek bir durumun oluşmadığını savundu ve adli kontrol uygulanmasını talep etti. ( Radikal)
(30 Haziran 2011), son güncel.: (01 Temmuz 2011)
HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN
HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:
2. Balyoz iddianamesine kabul
Eskişehir´de yeni Balyoz belgelerinin ele geçirilmesi manşetlerimiz
Balyoz´da yeni belgeler ele geçirildi
BALYOZ İDDİANAMESİNDE ARAMA YAP
Balyoz Planı manşetlerimiz