Tam
EskidenYeniye
 

Sanıklar: Senaryoda gerçek isim olmaz

Balyoz davasında bugün 31. duruşma görülüyor.

Önceki haber title=Sonraki haber

Balyoz davasında 31. duruşma

Balyoz davasında bugün 31. duruşma görülüyor.

´Balyoz planı´ iddialarıyla ilgili eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Halil İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan´ın da aralarında bulunduğu 162´si tutuklu 196 sanıklı davanın 31. duruşması başladı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi´nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya Halil İbrahim Fırtına ve Özden Örnek ile MHP´den milletvekili seçilen emekli Korgeneral Engin Alan´ın da aralarında bulunduğu tutuklu 145 sanık ile tutuksuz yargılanan 16 sanık katıldı. Çetin Doğan, Korgeneraller Nejat Bek ve Mustafa Korkut Özarslan´ın da aralarında bulunduğu 17 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, Çetin Doğan ile duruşmaya katılmayan sanıklardan Metin Yavuz Yalçın, Mustafa Karasabun ve Suat Aytın´ın sağlık sorunları nedeniyle duruşmaya getirilmediklerini söyledi.

Sanık avukatlarından Muammer Küçük´ün ´savunmanı´ kelimesini kullanmasına rağmen, duruşma tutanaklarında bunun müdafi şeklinde geçtiğini belirtmesi üzerine Diken, sadece bu kelimenin, ceza yargılamasında müdafi kullanıldığı için bu şekilde yazıldığını belirterek, ´Savunmanın özünde değişiklik yapılmıyor. İnsanızdır. Hata varsa düzeltiriz´ dedi. Avukat Celal Ülgen de duruşma tutanaklarının kendilerine geç verildiğini ifade ederek, ´İrtica ile Mücadele Eylem Planı´ davasında 35 sayfalık tutanağı duruşmanın ertesi günü alabildiklerini söyledi. Diken de tutanakları yazma konusunda hızlarının arttığını, ancak dördüncü hakimleri olmadığı için tutanakların denetlenmesinin geciktiğini anlattı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde dördüncü bir hakimin olduğunu, tutanakların denetiminin hemen yapıldığını belirten Diken, kendilerinin ise duruşmalar nedeniyle denetimi hemen yapamadıklarını kaydetti.Duruşma, dünkü oturumda savunmasını yapan sanıklardan Mehmet Kaya Varol´un çapraz sorgusuyla devam ediyor. ( AA)

Varol, planlarda gerçek isimler kullanmasını işgüzarlık olarak niteledi

Balyoz davasının tutuklu sanığı Mehmet Kaya Varol, harp oyunu olduğu iddia edilen 1. Ordu seminerindeki sunumda belediye başkanlarının gerçek isimlerini kullanmasının doğru olmadığını, bunun işgüzarlık olarak görülebileceğini söyledi.İstanbul 10.Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen Balyoz davasının 31´inci duruşmasında sanık Mehmet Kaya Varol´un, dün yapılan duruşmada yarım kalan çapraz sorgusuna devam edildi. Üye hakim Ali Efendi Peksak, Yaptığınız savunmanın harp oyunu olduğunu ve 10 yıl sonra olabileceği tahmin edilen olaylarla ilgili bir harp oyunu olduğunu açıkladınız. Ancak savunmanızda son 10 yıllık değerlendirmenin yapıldığını ve bu çerçevede bir harp oyunu sunumu yaptığını söylediniz. Hükümetin de 1 aylık bir geçmişi olduğunu söylediğinizi dikkate alırsak bu hükümet hakkında hasıl bir değerlendirme yapabildiğiniz net anlaşılamıyor. Bu harp oyunu 10 yıl sonrasına mı, son 10 yıllık değerlendirmeye mi yoksa günümüze ilişkin bir değerlendirme mi? diye sordu. Sanık Varol ise ileriye yönelik bazı tahminler yapıldığını ve bunu da kendisinin duyum olarak aldığını belirterek bu konu ile alakalı ileriye yönelik olası bir tehdit konusu ile alakalı harp oyunu olduğunu söyledi.

Varol: Cami bombalama vb. eylemler senaryo

Yaptığı sunum notlarının ve kayıtlarının şu an yanında olmadığını ve savcının söylediklerini tam olarak sahiplenmiş anlamına gelmediğini belirterek, Zaten olabileceği söylenen konular, tamamen senaryodur. Yunanistan deniz sahanlığını 12 mile çıkardı mı? Hayır, Ege´de bir Türk F-16´sı düşürüldü mü? Hayır, Kocaeli ve Fatih´te çıkan ayaklanmalar sonrasında meydana gelen olaylarda birçok insan ölüp yüzlercesi de yaralandı mı? Hayır. Bu konularla ilgili belediye başkanları gözaltına alındı mı? Hayır. Bunların hepsi senaryodur. açıklamasını yaptı.

Diğer sanıklar: Harp oyunlarında gerçek isimler kullanılmaz.. Varol: Gerçek isimleri kullanmak sunumu cazip kılma amaçlı

Hakim: Bütün sanıklar harp oyunlarında gerçek isimlerin kullanılmasının doğru olmadığını söyledi

Sunumda isimleri geçen belediye başkanlarının gerçek kişiler olduğunun, bu kişilerle alakalı bir çalışma yapılıp yapılmadığının sorulması üzerine Varol, sunumunu daha cazip hale getirmek için bu isimleri kullandığını söyledi. Bunun üzerine üye hakim Murat Üründü, Bütün sanıklar, yaptıkları savunmalarda harp oyunlarında gerçek isimlerin kullanılmasının doğru olmadığını söyledi. Oysa siz kullandığınızı söylüyorsunuz. Sizce bu durum bir çelişki oluşturmuyor mu? diye sordu. Önce Ordu Komutanlığının somut verilerin kullanılması konusunda emri bulunduğunu belirten sanık Varol, Dediğim gibi sunumu cazip hale getirmek için yapılmış bir konudur. Zaten bu isimleri internette rahatça bulabilirsiniz. cevabını verdi. Üye hakim Peksak ise Sizce gerçek isimlerin kullanılması doğru mudur? diye sordu. Bu soru üzerine yapılanın doğru olmadığını kabul eden sanık Varol, Buna işgüzarlık diyebilirsiniz. Evet bir işgüzarlık yapmış olabilirim. sözleriyle kendisini savunmaya çalıştı.

Varol, TSK komutanlarına yaptığı hakaretlerle ilgili kayıtlara cevap vermedi

Emekli Tuğgeneral Kaya Varol´un, Ergenekon sanığı Hayrettin Ertekin´le yaptığı ve TSK´nın üst yönetimine hakaretler edilen konuşmalara ilişkin sorulara sanık ve avukatlardan tepki geldi. Varol ise bu sorulara cevap vermekten kaçındı. İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi´nde görülen Balyoz davasında sanık Mehmet Kaya Varol´un çapraz sorgusuna devam edildi.

Savcı Savaş Kırbaş, sanık Kaya Varol ile Ergenekon ana dava sanıklarından Hayrettin Ertekin arasında yapılan bir telefon konuşmasını okudu. Teknik takibe takılan diyalogda, komuta kademesindeki generaller ´salon subayları´ olarak nitelendiriliyor.

Bu görüşme, görev yaptığı 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı sırasında ´sosyetik fişleme´ yaptıran emekli Tuğgeneral Kaya Varol´un, Ergenekon sanıklarıyla da samimi olduğu gerçeğini ortaya koydu. Varol, zanlılarla yaptığı telefon konuşmalarında Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Kara Kuvvetleri Komutanı İlker Başbuğ ve Genelkurmay 2. Başkanı Ergin Saygun´a ağır eleştiriler yöneltmiş. Varol, Ergenekon iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan görüşmelerde, kuvvet komutanlarını ´terörle mücadeleden anlamayan salon subayları´ olarak nitelendiriyor. Business Channel´in ortağı Hayrettin Ertekin´le konuşan Varol, TSK´nın üst yönetimini NATO´cu ve NATO´cu olmayan şeklinde ikiye ayırıyor. Ergenekon terör örgütünün sanıklarından Hayrettin Ertekin´le 12 Aralık 2007 tarihinde yapılan konuşma, savcılığın talimatıyla gerçekleşen teknik takibe takılmış. Emekli Tuğgeneral Varol, 2004 yılı Mart ayında kaymakamlıklara geçtiği ´fişleme´ yazısında, sanatçılardan yüksek sosyete gruplarına kadar herkes hakkında istihbarat yapılmasını talep etmişti. Genelkurmay da haberi doğrulamış ve olay hakkında inceleme başlatmıştı.

Savcı Kırbaş: Ben okuyayım, cevap verip vermemek size kalmış

Savcı Kırbaş´ın, Varol´un birinci ´Ergenekon´ davasının tutuklu sanıklarından Hayrettin Ertekin ile 2007 yılında yapılan telefon konuşmasını gündeme getirmesi üzerine araya giren Varol, bunun davayla ilgisi olmadığını belirterek, sorulmamasını istedi. Varol´un bu konuyla ilgili sorulara cevap vermeyeceğini belirtmesi üzerine Savcı Kırbaş, ´Ben okuyayım, cevap verip vermemek size kalmış´ dedi. Savcı Savaş Kırbaş ise telefon konuşmasında ´Ağabey de boş çıktı ağabey de´ diye geçen cümledeki ´ağabey´in kim olduğunu sorması üzerine Varol, ´Bu sorunuzun davayla ilgisi yok. Cevap vermeyeceğim. Susma hakkımı kullanacağım´ dedi. Varol, Savcı Kırbaş´ın, ´Ağabey dediğiniz Yaşar Büyükanıt mı yoksa?´ sorusuna yanıt vermeyeceğini bildirdi. Savcı Kırbaş, telefon konuşmalarında geçen ´Yani Ergun Saygun terörü merörü, güneydoğu falan bilmez, o da bilmez İlker Başbuğ da bilmez. Bunlar kıta komutanı değil ki sosyete bunlar, salon subayı´ bölümünü okuduktan sonra ´Sizin sadakat anlayışınız bu mu?´ diye sordu.

Çapraz sorgunun devamında savcı Savaş Kırbaş sanığa 2007 yılında Hayrettin Ertekin´in dinlenmesi nedeniyle dinlemeye takılan görüşmesini okuyarak bazı sorular yöneltti. Varol ise savcının sorduğu soruların iddianameyle ilgisi olmadığını belirterek susma hakkını kullandı.

Savcı Kırbaş, Siz 15. Kolordu Komutanlığı´na bağlı 2. Zırhlı Tugay komutanısınız. Hayrettin Ertekin ile yaptığınız bir görüşmede demesi üzerine Varol, Bunun okunmasını istemiyorum. Davayla ilgili değil diye tepki gösterdi. Ardından savcı 12 Aralık 2007 yılında Ertekin ile yaptığı telefon konuşmasını okudu.

Ertekin: Sayın komutanım sabah gazeteyi bi açtım gazetede bir operasyon var. Şey ahlak polisi 700 tane İstanbul´da şeyi toplamış. Resimlerini toplamış, onu inceliyordum. Bizimkiler var mı diye aklıma geldiniz.

Varol: Kimsenin bir şeyden alındığı yok, herkes bildiğini yapıyor.

Ertekin: Abi de boş çıktı. Abi de duruyor şimdi. İki duble içince ateşleniyor, hiçbir şeyi yok komutanım ya. Yani çaptan da düştü herhalde.

Savcı Kırbaş burada durarak Abi denen kim? Yaşar Büyükanıt´ı mı kast ediyorsunuz diye sordu. Ancak sanık Varol, bu soruya cevap vermedi. Savcı Kırbaş, görüşmenin devamını okumaya devam etti.

Varol: Ya o da şimdi idare ediyor, şurda kaldı diyor 7-8 ay diyor.

Ertekin: Ergun Saygun dün konuşmuş falan okudum şimdi gazetelerde. O nasıl biridir, vatanperver mi yoksa böyle hani o da salla başı al maaşı...

Varol: Valla askerliği bilmez o da. Aynen aynen o da bürokrattır, yani şeydir dışçıdır o da, yani o da NATO´lardan, dış görevlerden işte yabancı dil ordan gelme yani terörü merörü Güneydoğu falan bilmez, o da bilmez İlker Başbuğ´u da bilmez bunlar kıta komutanı değil ki, bunlar sosyete bunlar, salon subayı...

Ertekin: Öyle isteniliyordu zaten öyle yani dizayn etti gitti.

Varol: Sadakatlidir yani... Komutanlarına karşı son derece sadıktır.

Ertekin: Komutanım kaleler tek tek gidiyor. Bakın ben YÖK var ya bu kadarını düşünmüyordum. Bir tek Yargıtay ile Danıştay kaldı. Türbanı takıp herkes oturacak mı komutanım, bu yani olacak bu mu yani?

Varol: Ne oldu senin ortak çıktı mı?

Ertekin: Çıktı, çok oldu, bir hafta yattı çıktı.

Varol: Adamları her şeyin öyle güzel yolunu yordamını buluyorlar ki ya...

Ertekin: Yok mu yürekli bir tane böyle aşağılardan komutanım ya böyle hop hop diyecek...

Savcı Kırbaş, bu bölümle ilgili olarak da TSK´yı yönetenler yüreksiz mi yani. Bu sizin anlayışınızı yansıtıyor o nedenle soruyorum. dedi. Varol buna da cevap vermeyeceğini söyledi.

Bu sırada sanık Varol´un avukatı Ahmet Koç, Konuşma 2007 yılında geçiyor hangi dönem yargılanıyor. İddianame 2003 yılındaki olayları kapsıyor. Savcının bir geyik muhabbetini buraya getirmesi iyi niyetli davranmadığını ortaya koyuyor dedi. Bu sırada Avukat Şule Nazlı Erol´un Bu nasıl soru yav şeklinde oturduğu yerden konuşmasına başkan Ömer Diken´den Siz bir avukatsınız bu nasıl bir tavır şeklinde tepki geldi. Bunun üzerine Erol, Lütfen adil olun dedi. Bazı avukatlar ise bu konuşmanın hukuki delil niteliğinde olmadığını belirterek itiraz etti. Başkan Diken ise CMK hükümlerini hatırlatarak Neyin delil özelliği taşıyacağını delilerin değerlendirmesi bölümünde mahkeme karar verir. Ayrıca bu konuşma ek delil klasörlerinde var. dedi.

Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol hakkında, Kaymakamlıklara yazı göndererek, ´ABD ve AB yanlısı kişiler ile yüksek sosyete´ hakkında istihbarat toplanmasını isteyen Tuğgeneral olarak haberler yayınlanmıştı. İstanbul Maltepe´deki İkinci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya Varol, YAŞ kararıyla emekliye ayrılmıştı. Varol´un başında bulunduğu İkinci Zırhlı Tugay Komutanlığı´nın kaymakamlıklara geçtiği ve altında ´Tugay Komutanı namına´ bir Piyade Kurmay Binbaşı´nın imzasının bulunduğu ´fişleme yazısı´ kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştı. Kaymakamlıklara gönderilen istihbarat yönergesinde ´bölücü ve yıkıcı´ faaliyetlerde bulunan kişi ve kurumlar hakkında bilgi toplanması istenmişti. Haklarında istihbarat bilgisi istenenler arasında AB ve ABD yanlısı kişiler, sanatçılar, yüksek sosyete grupları, Satanistler, Masonlar, azınlıklar, Çerkez, Arnavut ve çingene kökenli vatandaşlar ve internet grupları da yer almıştı. Olayın Necdet Açan imzasıyla 10 Mart 2004´te taşınması üzerine Genelkurmay aynı gün bir açıklama yaparak, haberi doğrulamıştı. Açıklamada, hata yapıldığı kabul edilerek, ´Çalışmada yer alan bazı hususların düzeltilmesi maksadıyla da gerekli incelemelere başlanmıştır´ denilmişti.

Savcı Kırbaş, telefon konuşmalarında geçen Yani Ergun Saygun terörü merörü, güneydoğu falan bilmez, o da bilmez İlker Başbuğ da bilmez. Bunlar kıta komutanı değil ki sosyete bunlar, salon subayı bölümünü okuduktan sonra Sizin sadakat anlayışınız bu mu? diye sordu. Sanık Mehmet Kaya Varol, bu soruya da cevap vermedi. Soruya tepki gösteren avukatlar ile mahkeme heyeti başkanı arasında tartışma çıktı. Savcı Savaş Kırbaş´ın telefon konuşmalarını okuduktan sonra TSK´yı yönetenler yürekli değil mi? Bu cümleler sizin düşüncelerinizi yansıtan cümleler mi? diye sorduğu Varol, susma hakkını kullanacağını bildirdi.

Duruşmada, Varol´un çapraz sorgusunun ardından tutuklu sanıklardan Recep Yıldız´ın savunmasına geçildi. ( Cnnturk, Cihan, AA)

Balyoz sanığı, 3 gün boyunca katıldığı seminerden hiçbir şey hatırlamadı

Balyoz davasında tutuklu sanık Harun Özdemir´in avukatı Şule Nazloğlu Erol, Savcı Savaş Kırbaş´ı sorduğu sorular konusunda eleştirip, tarafsızlık ve tecrübesizlikle suçladı. Bunun üzerine Savcı Kırbaş da, Size göre buradaki savcı kaç yıllık olmalı? Tecrübeli savcıyı neye göre belirliyorsunuz? 30 yılık savcı mı olmak gerekiyor? Savunma yapmıyorsunuz sataşıyorsunuz. Siz kaç yıllık savcı istiyorsunuz? Beğenmiyorsanız savcıları siz atayın. şeklinde tepki gösterdi.İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi´ndeki duruşmada savunmasını yapan sanıklardan Recep Yıldız, karargah subayı olduğunu, sorumluluk alanının şube binasıyla sınırlı kaldığını söyledi. Tank, top, silah ve mühimmat ya da emrinde birlikleri olmadığını belirten Yıldız, 31 yıl muvazzaf subay olarak görev yaptım. İllegal bir işe girmedim. dedi.

Yıldız, hakim Ali Efendi Peksak´ın Seminer boyunca geri bölge emniyeti ve iç tehdit konusu konuşuldu mu? şeklindeki sorusuna, egemen harekat planı içinde dış tehdit konusunun da yer aldığını, bu kapsamda iç tehditin konuşulduğunu anlattı.

Tutuklu sanıklardan Bekir Memiş de kısa savunmasının ardından sorgusu sırasında kendisine yöneltilen soruları cevapladı. Plan seminerinde senaryo üzerinde çalışılırken bir ayaklanmanın farz edildiğini, bu kapsamda liste hazırlandığını, belli isimlere yer verildiğini belirterek, gözaltına alınacaklar arasında bulunan Kadıköy ve Üsküdar İmam Hatip Lisesi müdürlerinin isimlerinin geçtiğini hatırlatan savcı Savaş Kırbaş, Bu kişiler ne yapmış ki isimleri listede bulunuyor? diye sordu.

Sanık Memiş bu soruya bu kişilere yönelik yapılan bir eylem, suikast veya aldatmacanın öğrencileri başka yönlere çekebileceğini, toplumsal olayların büyümemesi için bu kişileri korumak amacıyla isimlerinin yer aldığını iddia etti. Yıldız, bu kişilerin farkında olmadan içlerine girmiş düşman, ajan veya örgüt sempatizanları tarafından yapılan söylentilerden etkileneceği gerekçesiyle listeye alındığını da öne sürdü.

Kadıköy İmam Hatip Lisesi Müdürü´nün yerine sizin isminiz olsa ne hissedersiniz sorusuna Memiş, Niye yazdığını sorarım? dedi. Yıldız, Burada anlatılanlardan sonra korumaya yönelik olduğunu düşünürdüm. dedi. Kırbaş´ın Nasıl korumaya yönelik. Onu anlamadım. sorusuna Memiş, Buralar hassas ve kritik yerler arasında olduğu için korumaya yönelik. cevabını verdi. Kırbaş devamında da Bunlar görevden alınacak kişiler olarak geçiyor. Adamı korumak için mi görevden alacaksınız. O zaman Başbakan´a eylem yapılacak. Başbakan´ı görevden alınması mı gerekiyor. Bunun mantığı anlamsız değil mi? diye sordu. Sanık Memiş bu soruya da yaratılan senaryonun bu şekilde olduğu şeklinde cevap verdi.

Tutuklu sanıklardan emekli Albay Ali İhsan Çuhadaroğlu da, dava konusu seminerin düzenlendiği tarihte yurt dışında olduğunu iddia etti. Sanık Çuhadaroğlu, harekat planında yer alan 15. Kolordu´nun NBC taburunda bir bölüğün hazırlanması için Kuzey Irak´a 40 kadar aracın tren ve kara yolu ile sevki gibi, gerçek harekatın lojistik desteğini yaptığını söyledi. İddiaların tamamın soyut verilerden oluştuğunu ileri süren sanık Çuhadaroğlu´nun avukatı Kemal Yener Saraçoğlu ise bu soyut verileri nasıl çürüteceklerini bilmediklerini söyledi.

İddia edilen seminere katılmadığını, kimseden emir almadığını ve kimseye bu konuda bir emir vermediğini ileri süren tutuklu sanık Harun Özdemir, daha sonra da tahliyesini talep etti. Sanık Özdemir´in kendi isteği ile teslim olduğunu ve delilleri karartma ihtimali bulunmadığını savunan avukatı Şule Nazlıoğlu Erol ile sordukları soruları eleştirdiği Cumhuriyet Savcısı Kırbaş arasında tartışma yaşandı. Savcı Kırbaş, Benim nasıl soru soracağımı siz söyleyemezsiniz. Ben size nasıl avukatlık yapacağınızı söylemiyorum. demesi üzerine avukat Erol, mesleki tecrübenizden dolayı bu soruları soruyorsunuz ve tarafsız olduğunuza inanmıyorum. şeklinde karşılık verdi. Bunun üzerine savcı Kırbaş da Size göre buradaki savcı kaç yıllık olmalı? Tecrübeli savcıyı neye göre belirliyorsunuz? 30 yılık savcı olmak mı gerekiyor? Savunma yapmıyorsunuz sataşıyorsunuz. Siz kaç yıllık savcı istiyorsunuz? Beğenmiyorsanız savcıları siz atayın. tepkisini gösterdi. Avukat Erol da, Bu hazımsızlığınız nedir. Sabahtan beri söylediklerinizi yutkunuyoruz. şeklinde konuştu. Başkan Ömer Diken, savcı ve avukata tartışmayı bitirmeleri konusunda uyarıda bulundu.

Emekli Albay Namık Koç´un çapraz sorgusunda hakim ve sanık arasında ilginç diyalog yaşandı. Üye hakim Ali Efendi Peksak, tutuklu sanık Koç´a, İzmir savcılığına talimatla verdiğiniz ifadenizde, seminerde gerçek kişi ve kurumlardan bahsedilmediğini söylemişsiniz. Ama bugün bazı sanıklar gerçek kişi ve kurum ismi söylendiğini açıkladı. Bu konuda bir çelişki görünüyor. Bu konuda ne diyorsunuz? diye sordu. Emekli albay Koç, 8 yıl geçti, beni ilgilendirmeyen konularda uyurum. Burada da iddianame okunurken uyudum. Sunumu yapan arkadaş söylediğini kabul ediyorsa onun takdiridir, doğrudur. İfademde bu konu ´hatırlamıyorum´ diye değiştirilebilir. şeklinde cevap verdi.

Bunun üzerine hakim Murat Üründü, 5-7 Mart 2003´teki seminere 3 gün boyunca katıldınız mı? sorusuna Koç,Evet diye karşılık verdi. Hakim Üründü´nün, Seminerde 3 gün boyunca uyudunuz mu? şeklindeki sorusuna ise Koç, Evet, 20 dakikadan sonra dikkatim dağılıyordu. dedi. Üründü daha sonra, Savcılık ifadenizde seminerle ilgili soruların çoğuna hatırlamadığınızı, bilmediğinizi söylemişsiniz. Ama burada diğer sanıklar sizin hatırlamadıklarınızı burada söylüyor diye vurgulayınca sanık Koç, Ben hatırladıklarımı söyledim. Takdim yapan arkadaşlar öyle söylediyse doğrudur. diye konuştu.

Uzun yılar terörle mücadele ettiğini ve 1998 yılından bu yana psikolojik rahatsızlık içinde olduğunu öne süren tutuklu sanık Mehmet Yoleri de tahliyesini talep etti. ( Cihan)

(14 Haziran 2011, 11:12)

HABERLE İLGİLİ ŞİKAYET, DÜZELTME GİBİ TALEPLERİNİZİ İLETMEK İÇİN TIKLAYIN

HABERLE BAĞLANTILI OLABİLECEK LİNKLER:

BALYOZ İDDİANAMESİNDE ARAMA YAP

Balyoz Planı manşetlerimiz

http://www.kontrgerilla.com/mnsetgoster.asp?haber_no=3436    yazdır/print

ŞOK! TSK'daki Fetö'den darbe

15.07.2016 22:46 Türkiye, 15 Temmuz saat 22:00'den beri şok dakikalar yaşıyor.. İlk önce Jandarmadan bazı birliklerin İstanbul'un iki yakasını birbirine bağlayan köprüleri tanklarla ulaşıma kapattığı haberleri geldi. İlerleyen dakikala..
Tamamı 15.7.2016

İşte çılgınlıklarının nedeni

17.07.2016 14:13 TSK'daki Fetö'cülerin darbe girişimi "çılgınca" ve "gözü dönmüş" olarak değerlendiriliyor. Bir çok detay bu değerlendirmeye yol açıyor. Örneğin Meclis'in bombalanması.. Örneğin TRT'yi ele geçirirken canlı yayında darbe..
Tamamı 17.07.2016

İşte Paralel'in 81 il imamı

20.01.2015 21:02 Fetullah Gülen cemaatinin Marmara bölge imamı ile birlikte 8 il imamı olduğu iddia edildi. Bu isimlerin fotoğraflı özgeçmişleri yayınlandı. Bu imamların bir devlet memuru gibi terfi alarak kademe kademe yükseldiği iddia ediliyor..
Tamamı 20.01.2015

Paralel'e de Ergenekon'a da hayır

11.03.2014 14:52 Türkiye'de dün yargıda şiddetli bir deprem yaşandı. Daha önce benzeri yaşanmayan bu depremin merkez üssü, Ergenekon davasına bakan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi oldu. Ergenekon davasına bakan İstanbul ..
Tamamı 11.3.2014

Büyükanıt: Huzurum kalmadı!

19.12.2015 23:00 Abdullah HARUN / kontrgerilla.com - 27 Nisan e-muhtırası soruşturmasında 'şüpheli' olarak sorgulanan dönemin Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'ın ifadesi ortaya çıktı. Kontrgerilla.com'un ulaştığı iki sayfalık ifaded..
Tamamı 19.12.2015

Fehmi Koru sitemize taş attı

12.10.2015 19:46 Maişet derdi nedeniyle yaklaşık 1 yıldır günlük yerine haftalık haber girişine geçmek zorunda kaldık. Dikkat edenler bunu farketmiştir. Saatlerdir süren bu haftalık haber girişini de az önce tamamlamış ve internet..
Tamamı 12.10.2015

Şok!!! Savcı Öz yurtdışına kaçtı

18.08.2015 20:19 HSYK tarafından haklarında terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma başlatılan, ardından mahkemece yakalama kararı çıkarılan savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın yurtdışına kaçtıkları ortaya çıktı. Mahkeme eski s..
Tamamı 18.08.2015

Balyoz Planı gerçek: 7 beraate itiraz

09.10.2016 13:55 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Orgeneral Çetin Doğan'ın da aralarında bulunduğu 7 sanığın beraat kararının bozulması yönünde görüş bildirdi. 6 Ekim'de yaşanan gelişmeye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı adına B..
Tamamı 9.10.2016

Belgesel: Gezi'nin ardındakiler

24.06.2013 11:20 Taksim Gezi olaylarına katılanlar.. Haber, açıklama ve attıkları twitlerle destek verenler.. 'Çapulcu' olduklarını açıkça belirtenler.. 'Mesele Gezi değil sen hala anlamadın mı?' diyerek hükümeti bir ayaklanma ile devirmeye destek verenler..
Tamamı 24.06.2013

7 sanıklı Balyoz davası kapandı mı?

16.12.2018 11:00 İstanbul'da, Fetö yargısının etkin olduğu dönemde açılan ve 237 sanığın müebbet hapse mahkum edildiği, Fetö ile mücadelenin başlamasının ardından davanın kumpas olduğuna dair somut delillerin ortaya çıkması üzerine..
Tamamı 16.12.2018

Humeyni planı suya düştü

08.11.2014 13:58 Yıllardır ABD'de yaşayan Türk vatandaşı Fetullah Gülen'in Türkiye'ye dönmekten kesinlikle vazgeçtiği ileri sürülüyor. Gülen cemaatinin liderliğini yapan Fetullah Gülen, kendisine DGM tarafından dava açılmadan hemen önc..
Tamamı 8.11.2014

Gülen: 28 Şubat MGK'sı sevaptı

01.11.2014 17:35 Erdoğan'ın ilk kez 'Cumhurbaşkanı' sıfatıyla başkanlık ettiği Ekim ayı MGK toplantısı 10 saati aşarak en uzun MGK rekorunu kırdı. 28 Şubat süreci kararlarının alındığı MGK toplantısı ise 8 saat sürmüştü. MGK'da paralel..
Tamamı 1.11.2014

Ayrıntılarıyla 7 Şubat krizi

08.02.2014 15:18 Tarih: 7 Şubat 2012.. Ankara, Cumhuriyet tarihinde benzeri görülmemiş bir olayla sarsıldı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan dahil 5 MİT yöneticisi hakkında savcılık tarafından yakalama kararı çıkartıldı.. Sabah gazetesinden A..
Tamamı 8.2.2014

Beddua etti, suç duyurusu yağdı

27.01.2014 13:03 Fetullah Gülen'in avukatı: Psikolojik harekâtta yeni aşamaya geçildi.. Fetullah Gülen Hocaefendi'nin avukatı Nurullah Albayrak, müvekkili hakkında ortaya atılan iftiraların suç duyurusu şeklinde yargıya taşınması suret..
Tamamı 27.1.2014

Paralel Yapı = P2 Locası

14.01.2014 15:48 Gülen cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in paralel yapıyı uzaktan yönetmek için yaptığı telefon görüşmeleri bugün internette yayınlandı. (1) Görüşmelerde Gülen'in, bir dini cemaat liderinin ötesine geçerek siyaset..
Tamamı 14.1.2014

Özkök ve Yalman'dan şok inkar

03.11.2014 19:23 Balyoz davasında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'hak ihlali' kararı üzerine yeniden yargılama başladı. Duruşma, Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Anadolu Adalet Sarayı'ndaki 450 kişilik Şehit Hakan Kılıç Konferans Salo..
Tamamı 3.11.2014

Yabancı vakıflara suç duyurusu

02.12.2013 16:57 Sivil Toplum Kuruluşu Adalet Platformu, Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı vakıflar hakkında, yasak olmasına karşın Türkiye'deki siyasi olaylara müdahale ettikleri gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusund..
Tamamı 2.12.2013

Düşünen adam da olacak mı?

19.06.2013 17:17 Taksim Gezi olayları 19 günlük bir süreç sonra polisin Gezi parkını boşaltmasıyla sona erdi. Ancak artçı gelişmeler sürüyor. İki gündür 'duran adam' eylemi gündemde. Hükümeti protesto eden ve Gezi eylemcilerine destek ..
Tamamı 19.6.2013

Fetö'nün Şok Mangasına dava

21.11.2022 14:22 Ankara'da, Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'cü olmayan askeri öğrencilerin "şok mangası" yöntemiyle fiziki ve psikolojik şiddet uygulayarak okulu bırakmalarına neden oldukları ileri sürülen 8 eski asker hakkında "işkence ..
Tamamı 21.11.2022

Kara Kuvvetleri: 80 Müebbet Onandı

29.11.2022 10:33 Ankara'da, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) karargahında yaşanan olaylara ilişkin aralarında 4 eski generalin de bulunduğu 132 sanıklı dava dosyasının istinaf incelemesi tamamlandı..
Tamamı 29.11.2022

Kars: 12 Müebbetin Gerekçesi

30.11.2022 13:13 Kars'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine katıldıkları ve örgütün kentteki sözde 'ana komuta kademesi'nde yer aldıkları iddia edilen, aralarında örgütün sözde 'sıkıyönetim komutanı' ve dönemin 14. Me..
Tamamı 30.11.2022

Yakalanan İlk Darbeciye Müebbet

29.11.2022 11:03 Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Bursa'da sözde 'sıkıyönetim komutanı' olmayı beklerken 'yakalanan ilk darbeci' olan dönemin İl Jandarma Komutanı Yurdakul Akkuş'un da..
Tamamı 29.11.2022

Darbeci Yaver'in Müebbeti Onandı

29.11.2022 10:43 Ankara'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın kaldığı oteli darbecilere bildirdiği belirlenen eski başyaver Ali Yazıcı'ya verilen ağırlaştırılmış müebbet ile eski Dalaman Deni..
Tamamı 29.11.2022

Çatı Davada Müebbetler Değişmedi

29.11.2022 10:22 Ankara'da, Yargıtay'ın 15 Temmuz darbe girişiminden önce açılan FETÖ çatı davasında, örgütün tepe yöneticileri eski Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski milletvekili İlhan İşbilen, keski Zaman Gazetesi İm..
Tamamı 29.11.2022

Askeri Hakimlere Müebbet Onandı

02.12.2022 09:55 Ankara'da, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Ankara 25. Ağır Ceza Mahkemesince FETÖ'nün darbe girişiminde yer alan dönemin Genelkurmay Başkanlığı adli müşavirleri Hayrettin Kaldırım ve Muharrem Köse'nin de aralarında bulundu..
Tamamı 2.12.2022

Poyrazköy Kumpası: 1. Dava Başladı

28.11.2022 13:39 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün "Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, Kafes eylem planı, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Amirallere Suikast" gibi davalardaki usulsüzlüklere ilişkin polis mem..
Tamamı 28.11.2022

Poyrazköy Kumpası: 2. Dava Yargıya

28.11.2022 15:42 İstanbul'da, kamuoyunda 'Poyrazköy davası' olarak bilinen dava ve soruşturmalarda görev alan 48 eski hakim ve savcı hakkında 'gizliliği ihlal', 'iftira', 'suç delillerini yok etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı olar..
Tamamı 28.11.2022

1985'teki Sınav Hırsızlığına Dava

02.12.2022 12:37 Ankara'da, FETÖ irtibatı nedeniyle hakkında dava açılan eski Albay Cengiz C.'nin, 1985'te yapılan askeri lisesi sınav sorularını, 'örgüt abisi' aracılığıyla önceden aldığını itiraf etmesi, verdiği bilgilerin doğru çı..
Tamamı 2.12.2022

Pinhan Restaurant'a 9 Hapis

30.11.2022 12:08 İstanbul'da, Fetullah Gülen liderliğindeki terör örgütü (Fetö) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan örgütün karargahı konumundaki Maltepe Pinhan Restoran yapılanmasına dair 45 sanıklı davaya devam..
Tamamı 30.11.2022

Zırhlı Tugay Darbe davası

30.11.2022 12:40 İstanbul'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin aralarında muvazzafların da bulunduğu 28'si tutuklu 138 askerin 'kamu malına zarar verme' suçundan altışar yıl ile 'Anayasal düzeni ort..
Tamamı 30.11.2022

Darbede Valilik İşgali davası

30.11.2022 12:29 İstanbul'da, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul Valiliğinin işgalini konu alan 90 sanıklı davada ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası Yargıtay tarafından bozulan eski Yarbay Recep Karaçam'ın yeniden yargılan..
Tamamı 30.11.2022

Donanma Darbe davası

28.11.2022 13:24 Kocaeli'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Donanma Komutanlığındaki eylemlere ilişkin davada dosyaları ayrılan 6'sı tutuksuz, 13'ü firari 19 sanığın yargılanmasına devam edildi..
Tamamı 28.11.2022

Adana Yasadışı Dinleme davası

21.11.2022 12:10 Adana'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyeliğinden hüküm giyen eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan ile terörden sorumlu emniyet müdür yardımcısı İsmail Bilgin'in, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunu yasa ..
Tamamı 21.11.2022

Tır Kumpası Organizatörleri davası

21.11.2022 11:57 Adana ve Hatay'da MİT tırlarının durdurulması ve aranmasını organize ettikleri gerekçesiyle haklarında 2'şer kez ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl 5'er ay hapis cezası istemiyle dava açılan Fetullahçı Terör Örgütü'nün ..
Tamamı 21.11.2022

13.08.2001'den beri ziyaretçi sayısı:
66.016.165